S-au făcut afirmații conform cărora un partid politic din India ar fi permis unei firme tehnice din Hyderabad să proceseze ilegal cantități mari de date private ale cetățenilor.

IT Grids India Pvt Ltd a fost comandată de Partidul Telugu Dasam (TDP) pentru construirea aplicației sale Seva Mitra. Aplicația este proiectată pentru a permite membrilor partidului să comunice între ei și cu liderii de partid.

Acum, un analist de date indian numit Lokeshwar Reddy susține că a descoperit dovezi potrivit cărora angajații IT Grids ar fi putut deturna datele private ale milioane de cetățeni din Andhra Pradesh. Poliția din Telangana investighează acuzațiile din secțiunile 66 și 72 din Legea IT.

Reddy susține că aplicația Seva Mitra conține în mod intenționat cantități masive de date ale cetățenilor, inclusiv numerele cardului Aadhaar, ID-ul alegătorului, adresa, numele, religia, casta și detaliile referitoare la orice beneficii pe care le solicită în cadrul sistemelor de bunăstare guvernamentale..

Datele au o natură extrem de sensibilă, iar experții în domeniul confidențialității datelor sunt de acord că nu ar fi trebuit să fie incluși în aplicația oficială a partidului - pentru că deschid ușa potențialului hacking din mâna cyber-criminalilor.


bărbat în cătușe

Arestări multiple

În urma acuzațiilor de gestionare greșită a datelor, o serie de angajați înalte IT Grids au fost arestați de poliția din Telangana. În plus, poliția a confiscat laptopuri, hard disk-uri și alte materiale, în timpul raidurilor din biroul IT Grids din Hyderabad.

Pentru a adăuga combustibil la foc - CEO-ul IT Grids, Ashok Dakavarapu - pare să fi mers. În prezent, se spune că se ascunde în urma afirmațiilor privind implicarea sa în încălcarea ilegală a datelor. Poliția din Telangana se află în cursul căutării Dakavarapu - și poartă discuții cu familia sa în încercarea de a localiza unde se află.

Oprirea poliției

Potrivit unor surse locale de presă indiene, ancheta continuă s-a dezvoltat într-un impas între forțele de ordine și politicienii din Telangana și Andhra Pradesh. Tensiunile dintre cele două forțe de poliție vecine au început atunci când polițiștii din Andhra Pradesh s-au deplasat duminică la Hyderabad pentru a aresta analistul de date, Reddy.

Încă nu este clar dacă arestarea a fost dispusă de oficiali din TDP. Cu toate acestea, tentativa de arestare a analistului de date care a înaintat plângeri împotriva TDP și IT Grid a stârnit discuții despre corupție. Președintele partidului Telangana Rashtra Samithi, K Taraka Rama Rao, l-a mustrat pe ministrul șef al TDP, Chandrababu Naidu, pentru implicarea partidului său în încălcarea datelor.

Logo-ul petrecerii Telangana Rashtra Samithi

În declarațiile făcute presei, Rao le-a reamintit oamenilor că denunțatorii ar trebui să fie aplaudați, mai degrabă decât condamnați. În timpul comentariilor sale, Rao a consolidat faptul că poliția din Andhra Pradesh a abuzat ilegal pe Reddy când au încercat să-l ia în custodie, adăugând că se părea că guvernul lui Andhra Pradesh se temea de ceva.

"Reclamantul era rezident aici, iar plângerea sa se referea la o infracțiune comisă de o companie locală. Ce afaceri are poliția din Andhra Pradesh în acest caz?"

Comentând tentativa de arestare a lui Reddy, comisarul de poliție din Telengana, Sajjanar, a adăugat:

"Poliția Andhra Pradesh a intervenit în mod intenționat în ancheta privind încălcarea datelor și un dosar a fost deja înregistrat împotriva Poliției AP din secția de poliție KPHB pentru amenințarea reclamantului."

Acțiune legală?

De atunci a fost anunțat că partidul TDP al lui Andhra Pradesh are în vedere luarea de măsuri legale împotriva poliției din Telangana pentru confiscarea datelor partidelor private în timpul raidurilor sale în birourile IT Grids. Aceasta ar presupune că partea TDP este conștientă de faptul că IT Grid deține informații despre petreceri private pe serverele sale.

Comisarul de poliție din Telengana, Sajjanar, a promis că ancheta va continua și că va acționa neobosit pentru a descoperi amploarea practicilor ilegale de date comise de IT Grid și TDP.

"Nimeni nu are dreptul să exploreze date sensibile și personale, cum ar fi Aadhaar și alte informații. Vom duce această problemă către autoritățile CEC și UIDAI și, de asemenea, rugăm autoritățile Amazon să ofere mai multe detalii cu privire la datele stocate pe serverele lor web."

Purtătorul de cuvânt al TDP, Panchumarthi Anuradha, a publicat o declarație care respinge afirmațiile:

"TDP a obținut datele prin propriile surse. În ultimele patru luni, 47.000 de convocanți de la cabina ciudată ai partidului au interacționat zilnic cu 3,5-4 alegători lakh și au obținut detalii precum numărul membrilor familiei, mijloacele de trai, beneficiile cu schemele guvernamentale, precum și pentru care partid pe care urmează să îl voteze. Toate aceste lucruri sunt făcute de partid, pentru petrecere. Dacă cineva are îndoieli cu privire la date, se poate adresa poliției AP sau Comisiei Electorale."

Credite imagine: posteriori / Shutterstock.com, Billion Photos / Shutterstock.com

Dacă această poveste v-a determinat să vă luați în serios confidențialitatea online, atunci este posibil să doriți să luați în considerare utilizarea unui VPN atunci când sunteți online. Uitați-vă la cea mai bună pagină a serviciului nostru VPN pentru o listă cu cele mai bune alegeri ale noastre.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me