За живеещите във Франция, които желаят да избегнат цензурата и надзора, VPN е лесен отговор. Като се регистрирате за услуга, те могат да защитят своята онлайн активност. Потребителите на VPN също получават други предимства, като например достъп до съдържание с географско ограничение и уебсайтове.

Най-добрият VPN за Франция - сравнение

По-долу сме изброили петте най-добри VPN за Франция. Всички тези услуги предоставят отлични функции за сигурност, високоскоростни VPN сървъри във Франция и по света и могат да деблокират уебсайтове, блокирани понастоящем във вашето местоположение. Ако искате повече информация за някоя от изброените по-долу услуги, кликнете върху уебсайта на доставчика или разгледайте нашите подробни VPN прегледи.

 1. CyberGhost VPN

  - е лесна за използване услуга с редица страхотни функции - 452 VPN сървъра във Франция

 2. ExpressVPN


  - е бърза услуга и е изключително сигурна - има 3 сървъра във Франция

 3. NordVPN

  - има някои фантастични функции, включени в услугата като посветен IP и Tor над VPN - 199 VPN сървъри във Франция

 4. PrivateVPN

  - е евтина VPN услуга, която има силен акцент върху поверителността - 2 френски VPN сървъра

 5. IPVanish

  - е високоскоростна VPN услуга, която притежава почти всички свои сървъри - 4 VPN сървъра във Франция

Съображения за VPN във Франция

Има няколко неща, които може да трябва да имате предвид, когато избирате VPN за Франция, изброихме някои неща, които могат да повлияят на поверителността ви във Франция.

Противоречиви законопроекти и закони за поверителност

През декември 2014 г. френското правителство тихо прие закон за надзор, който разрешава събирането на информация и документи, обработвани от електронни съобщителни мрежи или услуги, списъка на обаждащите се номера и обаждащите се, както и продължителността и времето на комуникациите.

Въпреки че законопроектът беше изключително противоречив, той бе подкрепен от друг, по-натрапчив законопроект за наблюдение през 2015 г., Human Rights Watch посочи най-проблемните области на законопроекта като:

Разширяване на правомощията на премиера да разрешава надзор за цели, далеч надвишаващи тези, признати в международното право на правата на човека; липса на смислен съдебен надзор; изисквания към частните доставчици на услуги да наблюдават и анализират потребителски данни и да съобщават за съмнителни модели; продължителни периоди на задържане на някои заснети данни; и малко публична прозрачност.

""Въпреки че целта на законопроекта е да се приложат надзорните практики на Франция под върховенството на закона, той в действителност използва закон, за да облече гола разширяване на правомощията за надзор. Франция може да се справи много по-добре от това, особено ако иска да се дистанцира от прекомерните и тайни практики за масово наблюдение на САЩ и Великобритания, които са привлекли толкова много правни предизвикателства."

Генералният съвет на Human Rights Watch, добави Дина Покемпнер

Терористични атаки 2015/2016

2015 и 2016 бяха тъмни години за Франция. В началото на 2015 г. стават стрелбите на Чарли Хебдо, когато двама членове на терористична група Ал Кайда пробиват в офиса на сатиричния седмичен вестник. На 7 януари те убиха петима служители и оставиха 11 ранени.

Чарли Хебдо

Тази трагедия беше последвана от атаките в Париж на 13 ноември 2015 г., координирани от ISIL. Те са участвали в самоубийствени атентати и масови разстрели в кафенета, ресторанти и театъра в Батаклан. Атаките отнеха 130 живота и оставиха 368 души сериозно ранени. Това беше най-смъртоносната атака срещу Франция след Втората световна война. Следователно страната е в продължително извънредно положение.

За съжаление 2016 г. също видя своя дял от трагедията. Вечерта на 14 юли товарен камион умишлено премина през тълпи хора, празнувайки Деня на Бастилията в Ница. В резултат на това 86 души са убити, а 434 са ранени. ISIL пое отговорност и за това нападение, оттук и разширяването на извънредното положение на страната до 26 януари 2017 г. Франция също увеличи авиационните удари по ISIL в Сирия и Ирак.

PS Биометрична база данни

На 30 октомври 2016 г. нелегална база данни, съдържаща биометричните данни за 60 милиона френски граждани, беше създадена тайно. Огромната база данни беше създадена от социалистическата партия на Франция в отговор на настоящото извънредно положение, като я нарече необходима за националната сигурност. Наречен "Сигурни електронни заглавия" (TES), той съдържа личните и биометрични подробности за почти всички във Франция. Това включва снимка на лицето, пръстови отпечатъци, цвят на очите, тегло, географски и IP адреси.

Базата данни нарушава ограниченията за използването на биометрични данни, което го прави незаконно. Той има и други сериозни последици, като например, че се използва за масово наблюдение или е уязвим за хакери и други кибер заплахи.

Френски VPN: Заключение

Френското правителство използва заплахата от терористични атаки, за да оправдае съществуващите закони за масово наблюдение, както и приемането на нови. Още по-лошото е, че създава незаконни (и уязвими) бази данни с информация на своите граждани. Докато правителството казва, че е жизненоважно за националната сигурност, е тъжно и стряскащо да видим такава пролибертарианска държава да стане плячка за манталитета, в който толкова много страни отнемат своите граждани от основните им права в името на безопасността чрез наблюдение.

С постоянно наблюдение от страна на правителството, жителите на Франция, които ценят своята поверителност онлайн, би било разумно да се регистрират с надежден доставчик на VPN. Абонирането за който и да е от споменатите по-горе доставчици ще гарантира, че можете да се занимавате с онлайн дейностите си, без да се притеснявате кой гледа.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me