Интернет е пълен с вируси - зловреден софтуер, шпионски софтуер, откупващ софтуер и троянски програми, които позволяват на киберпрестъпниците да превземат устройства и дори да изтеглят вторични експлоатации от сървърите за управление и управление.


Някога хората използваха Apple, за да се чувстват по-сигурни. В днешно време дори потребителите на Mac трябва да бъдат внимателни. Това означава, че те трябва да защитават своите устройства със здрав антивирусен софтуер.

Независимо дали притежавате лаптоп, десктоп или дори мобилно устройство, важно е да се уверите, че имате антивирусен софтуер. Ако не го направите, това може да означава, че се окажете с ужасяваща инфекция, която позволява на хакерите да имат достъп до вашите чувствителни данни, да влезете в акаунта си в социалните медии и да откраднете банковите си данни, имейли или друга поверителна информация.

Изборът на антивирус може да бъде объркващ, тъй като на пазара има много различни антивирусни програми. И така, кои са трите най-добри антивирусни програми?

Кои са най-добрите антивирусни програми за използване?

 1. F-Secure

  - Отлична защита, производителност и използваемост.

 2. McAfee Total Protection

  - Предлага много функции на ниска цена.

 3. Malwarebytes

  - Изключително ефикасен и не влияе негативно върху работата на системата

Най-добрият антивирусен софтуер 2020: задълбочен анализ

1. F-Secure

 • Ценообразуване

  от $ 69.99
  / месец

Известно е, че този популярен антивирус осигурява отлична защита, производителност и използваемост. Софтуерът е достъпен както за Mac, така и за Windows. В тестовете F-Secure Antivirus се представя отлично; постоянно блокира 100% зловреден софтуер. Всъщност F-Secure спечели наградата AV-TEST за най-добра защита през 2018 година.

Софтуерът може да не е толкова богат на функции, колкото някои други антивирусни програми на пазара. Въпреки това, заслужава да се отбележи, че голяма част от тези допълнителни функции не са’t винаги е строго необходимо от антивирусна гледна точка (въпреки че понякога са полезни екстри).

С цената от $ 35,99 за защита на едно устройство или $ 39,99 за защита на три устройства, този софтуер е доста скъп, ако изберете самостоятелния антивирусен план. Закупуването на този план буквално ще ви позволи да сканирате вашите машини за вируси и това е всичко.

Въпреки това, в момента F-Secure продава своя по-добър F-Secure SAFE план само за $ 34,99 (което всъщност е по-евтино от самостоятелния антивирус). Поради тази причина F-Secure SAFE може да се счита за превъзходна сделка, която има следните функции:

 • Мониторинг в реално време
 • Защита на изтеглянето
 • Защита от фишинг
 • Разширение за браузър
 • Режимът на банкиране прекъсва всички ненадеждни връзки от интернет и ги блокира да се свържат отново, докато се извършва транзакция
 • Поддръжка за Mac, Windows, Android и iOS
 • Firewall
 • Страхотна подкрепа с чат на живо

Докато някои антивирусни програми могат да забавят компютъра ви малко - този антивирусен софтуер не е гладен по отношение на процесора. Освен това е изключително лесен за използване, като поддържа подредбата на функциите до минимум. Това го прави добър вариант за нетехнологични потребители.

Функцията за бързо сканиране се задава по подразбиране и е изключително бърза - завършване на сканиране само за няколко минути. Задълбочаването в настройките дава възможност на потребителите да извършат пълно сканиране на системата. Ако обаче сте свикнали да имате възможност да сканирате сменяеми дискове или да извършвате персонализирани сканирания, този софтуер може да ви разочарова.

Може би единственият реален недостатък на F-Secure е, че той е толкова чувствителен, че има тенденция да маркира някои фалшиви позитиви. Това обаче е по-добре от антивирус, който пропуска действителни подвизи.

От друга страна, ще трябва да се придържаме към препоръчване на F-Secure само на неговия план за SAFE - което е много по-добро съотношение между цена и качество и има много по-добър набор от функции в сравнение със самостоятелния антивирусен план.

Като цяло това е стабилен антивирус, който върши работата. Перфектно подходящ за нетехнологични потребители, които искат нещо, което предпазва от 100% вируси.

2. Обща защита на McAfee

 • Ценообразуване

  от $ 34.99
  / месец

McAffee е друг антивирус, който се оценява високо от целия независим одитор AV-TEST. През 2018 г. тя получи най-високия възможен резултат за защита, използваемост и производителност. Това означава, че на него може да се вярва и макар да е вярно, че преди няколко години претърпя някои лоши отзиви, оттогава фирмата изцяло (и успешно) преработи своя механизъм за сканиране на злонамерен софтуер..

Едно от най-добрите неща за McAffee Total Protection е, че потребителите получават достъп до голям брой функции при сравнително ниска ценова точка. Потребителите могат да защитят 10 устройства за $ 44,99 (за първата година - 109,99 долара при подновяване). Това дава на потребителите активна защита в реално време за всичките им устройства и някои полезни екстри. Софтуерът не е гладен и на процесора и няма да повлияе неблагоприятно на производителността на системата, когато работи.

Функциите включват:

 • Antivirus
 • Автоматични актуализации
 • Мониторинг в реално време
 • Уеб мониторинг
 • Защита от фишинг
 • Защита на изтеглянето
 • Firewall
 • File shredder
 • Мениджър на пароли
 • Поддръжка за множество устройства (Windows, macOS, iOS и Android) чрез интерфейса на McAffee

Използване на McAffee’s антивирусът ще отнеме малко навик, защото потребителският интерфейс на потребителския интерфейс има всички свои функции в рамките на един клиент. В горната част на потребителския интерфейс различни раздели позволяват на потребителите да имат достъп до мениджъра на пароли и други функции за защита.

Въпреки това, само с малко практика установихме, че нещата стават ясни и потребителите лесно могат да започнат да извършват бързи сканирания, за да търсят вируси в общите зони за експлоатация. Пълно сканиране на системата е достъпно и за търсене на зловреден софтуер на всички твърди дискове, а за онези, които се наслаждават на него или имат специални изисквания, е налична известна персонализация.

Родителският контрол и функциите за анти-спам също са полезни и означават, че потребителите наистина получават много съотношение цена / качество с този средно ценен пакет за сигурност. Единственият потенциален недостатък на McAffee е, че защитата от износ на софтуер не е включена в плана за пълна защита (да, иронията на това не е’не загуби от нас).

Като цяло обаче смятаме, че този антивирус предлага много функции на ниска цена. Следователно McAffee е добър антивирус за семейства или хора, които разполагат с голям брой устройства, от които се нуждаят за защита от вируси. Харесва ни също, че McAffee позволява на хората да изпробват плана му за пълна защита за 30 дни - без да искат данни за кредитната ви карта.

3. Malwarebytes

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

Malwarebytes е отлична антивирусна програма, която решихме да включим, тъй като е достъпна безплатно на машини с Windows. Безплатните потребители получават пълен достъп до антивируса - който сканира за вируси срещу актуална база данни с известен зловреден софтуер. Това сканиране е изключително ефективно и, подобно на други най-добрите антивирусни програми, Malwarebytes не влияе отрицателно върху работата на системата

Антивирусът може да бъде настроен да сканира вируси толкова често, колкото искате, като минималният препоръчителен сканиране е веднъж седмично. Хубавото на Malwarebytes е, че въпреки че е безплатна, се знае, че е в течение и надеждно защитава от злонамерени инфекции.

Наистина безплатната версия на Malwarebytes е ограничена; позволявайки само на потребителите да извършват функция за сканиране на вируси. Всеки, който иска защита в реално време - с активно сканиране на имейли, уебсайтове и изтегляния - ще трябва да премине към първоначалния план, който ще им върне 39,99 долара годишно. Същото е вярно, ако имате нужда от защита срещу вируси за Mac, iOS или Android устройство - тъй като те не получават достъп до безплатния антивирус.

Плащането за софтуера също увеличава вашата защита, като ви дава достъп до следните функции:

 • Antivirus
 • Уеб мониторинг
 • Автоматични актуализации
 • Ransomware защита
 • Защита от фишинг
 • Защита на изтеглянето
 • Почистване на диска
 • Сигурно сърфиране

Като цяло този безплатен антивирус е изключително полезен и, докато не е’t за всички, ние разбираме, че по-голямата част от хората по целия свят все още притежават и работят с Windows компютри. Поради тази причина Malwarebytes се счита за кражба за всеки, който е управлявал ръкавицата, като се е свързвал към интернет без никаква защита.

Malwarebytes може да се счита за изключителен вариант за начинаещи, благодарение на интуитивното си табло и лесни за разбиране контроли. Ако все пак решите да платите за антивирус, може да е по-добре да се придържате към една от възможностите по-високи в този списък, тъй като те имат склонност да хващат повече зловреден софтуер в драгнето си от Malwarebytes.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me