Виетнам налага строга онлайн цензура. Това доведе до осъждане от Репортери без граници (RSF). За хората, които живеят във или посещават Виетнам, това означава невъзможност за достъп до много уебсайтове, информационни бюра и онлайн услуги. Използвайки виетнамска VPN, гражданите могат да получат дигитална поверителност и сигурност - като същевременно деблокират съдържание, ограничено от правителството на Виетнам.


VPN за Виетнам

Най-добрите VPN за Виетнам

Вижте таблицата по-долу, за да сравните най-добрите VPN за Виетнам. Ако търсите повече информация за това защо трябва да използвате VPN във Виетнам, ще намерите подробностите по-долу.

 1. ExpressVPN

  - Страхотна всестранна услуга, която е идеална за придобиване на поверителност във Виетнам

 2. NordVPN

  - И евтини, и изключителни - отблокирайте всичко и спечелете поверителност във Виетнам

 3. IPVanish

  - Американски доставчик със сървъри, където имате нужда от тях, които са светкавично бързи

 4. TorGuard

  - Има много изключителни функции за поверителност на сравнително ниска цена

 5. VPNArea

  - Впечатляващ VPN от България с изключителна поддръжка на клиенти

Виетнамски VPN съображения

Виетнамски VPN съображения

Услуга във Виетнамска виртуална частна мрежа (VPN) позволява на хората да се преструват, че са в друга държава. Това им позволява да имат достъп до Интернет, сякаш са извън Виетнам. Резултатът е, че VPN за Виетнам заобикаля всички правителствени ограничения на уебсайта. С VPN всеки във Виетнам може напълно да избегне цензурата.

Всъщност е възможно да се преодолеят всички интернет блокове, включително тези, наложени от работните места, училищата и хазяите. Можете също да преодолеете гео ограниченията за достъп до ограничено съдържание и услуги на уебсайтове, обикновено геоблокирани до определена държава (например BBC iPlayer на Великобритания - например).

Тъй като Виетнам е репресивен, заобикалянето на правителствените ограничения може да бъде рисковано. С някои VPN услуги би било опасно. Ето защо е жизненоважно да се внимава при избора на VPN за Виетнам. Нашите експерти внимателно са подбрали всички VPN в това ръководство за използване във Виетнам. Тези препоръчани VPN предоставят стабилна цифрова поверителност, използвайки военно криптиране.

Поради репресивния характер на правителството използването на VPN може да бъде опасно във Виетнам. Разблокирането на сайтове, които предоставят пиратско съдържание като Putlocker или PopcornTime, може да ви хвърли в затвора. Ако искате да знаете дали VPN Времето за Popcorn е безопасно, вижте нашето Ръководство за VPN за Popcorntime.

По-голямата част от VPN на пазара (има стотици) осигуряват остаряло или лошо реализирано криптиране. Те също имат извратени политики за поверителност, които биха могли да им позволят да открият навиците ви при сърфиране. Като се имат предвид опасностите, свързани с използването на VPN във Виетнам: Изборът на VPN е от решаващо значение. И така, от какво се нуждае VPN за Виетнам?

Важни функции на VPN

VPN за Виетнам трябва да пази вашите данни. Поради тази причина е жизненоважно вашият VPN да поддържа или нулеви дневници, или само минимални обобщени дневници за връзка. Това означава, че никога не трябва да използвате повечето безплатни VPN (Hotspot Shield, например) във Виетнам. Всъщност, за да бъде напълно сигурен, докато използвате VPN за Виетнам, услугата трябва да има следните функции:VPN сигурност

 • Силна политика за поверителност. Те не съхраняват IP адреси и други лични данни.
 • Силно VPN криптиране. Шифроването трябва да е сигурно и трябва да отговаря на нашите минимални стандарти за защита.
 • Killswitch. Той гарантира, че до вашия доставчик на интернет услуги никога не са изтекли никакви данни. Всяко изтичане на данни може да информира доставчика на интернет услуги, че имате достъп до цензуриран уебсайт: което може да доведе до присъда затвор.
 • DNS защита от теч. Изтичане на DNS също може да информира вашия интернет доставчик, че сте посетили уебсайт с ограничен достъп. Ето защо никога не трябва да използвате пропускливи VPN мрежи във Виетнам, като PureVPN: те могат да ви кацат в затвора.
 • Стелт режим. Тази технология е прикриване на VPN. Тя позволява на VPN потребителите да скрият използването на VPN. Въпреки че VPN трафикът е криптиран (така че интернет доставчикът никога не знае какви сайтове се посещават) - възможно е интернет доставчиците да забележат, че се използва VPN. Само това би могло да ви затрудни в полицията във Виетнам. Ако използвате VPN, давате основание на правителството да ви подозира. Поради тази причина е много по-добре да използвате VPN, който има режим „скрит“ (за да скриете използването на VPN като обикновен HTTPS трафик).

Местоположение на сървъра

Един полезен VPN за Виетнам също ще има много възможности за избор на сървър. За да извлечете максимума от VPN, трябва да можете да се преструвате, че сте в много различни страни. Това ще ви позволи да имате най-голям избор, когато става дума за деблокиране на уебсайтове и услуги онлайн.Местоположение на сървъра

Всичките ни препоръчани VPN имат много сървъри по целия свят. Тези сървъри също са супер бързи: идеални за изпълнение на интензивни задачи като поточно предаване в HD (отблокиране на видеоклипове в YouTube или чуждо съдържание на Netflix например) или за игри. Ако искате VPN специално за Netflix, разгледайте нашето Netflix VPN ръководство.

Легални ли са VPN във Виетнам

Да, VPN са законни във Виетнам. Повечето неща, за които можете да използвате VPN във Виетнам (например деблокиране на уебсайтове за достъп до ограничено съдържание) - са незаконни. Въпреки това не можете да се сблъскате с притежанието на самия VPN абонамент. Въпреки това, ние обикновено препоръчваме да използвате VPN стелт режим (прикриване), за да прикриете използването на VPN във Виетнам.VPN законност

Минималната защита, която препоръчваме за използване на VPN във Виетнам, е DNS защита от теч и убиец: това е абсолютно задължително във Виетнам. Никога не използвайте виетнамски VPN без предварително активиране на ключ за убийство.

Интернет цензура във Виетнам

Рестриктивното правителство на Виетнам блокира уебсайтове поради политически и религиозни причини. Също така е твърд по отношение на защитата на авторските права.

Интернет цензура

Виетнамското правителство не иска хората да използват VPN и други инструменти за укриване, за да заобикалят цензурата. Поради тази причина използването на VPN във Виетнам може да бъде по-опасно, отколкото на различни места. Ето защо за това ръководство сме избрали VPN-та, които имат превключвател за убийство и скрит режим. За да сте сигурни, докато използвате VPN във Виетнам: моля, използвайте тези функции.

Също така си струва да се отбележи, че RSF направи следния коментар относно използването на прокси сървъри във Виетнам:

„За да защитят своята анонимност в страна, в която мрежовата инфраструктура не позволява прихващане на криптирани комуникации (което означава, че не се извършва дълбока проверка на пакетите), виетнамските блогъри имат всички основания да използват криптиране. Следователно VPN е по-добра опция от прокси. Последното дава възможност за заобикаляне на блокирането на достъпа, но - за разлика от VPN - не криптирайте. “

Както можете да видите, пълномощните ще позволят на хората във Виетнам да деблокират цензурирани уебсайтове. Въпреки това съществува риск да се използват прокси сървъри във Виетнам, така че RSF обяснява - моля, придържайте се към защитена VPN от този списък.

Социална медия

Деблокирайте социалните медии

Виетнам също блокира Facebook и Twitter. С VPN можете да се преструвате, че сте в друга държава за достъп и използване на тези блокирани сайтове за социални медии. VPN също така ще ви позволи да използвате и блокирате месинджъри като Yahoo Instant Messenger (за които потребителите казват, че съобщенията са цензурирани от правителството).

Анонимен блог

Всеки, който иска да чете сайтове за блогове като Reddit, може да го направи, като използва VPN за Виетнам. Виетнам също арестува хора, които пишат блогове, които критикуват правителството на VoP. Използвайки VPN, потребителите могат да имат достъп до сайтове за блогове, да четат блокирани блогове и дори да пишат блогове, които иначе биха се страхували твърде много да създават. Въпреки че VPN не ви прави стриктно анонимен, той скрива истинския ви IP адрес. Може да ви позволи да пишете анонимен блог в поверителност, ако желаете.Blogging

Yahoo360 е популярен блог сайт, който не е наличен във Виетнам. Нашите препоръчани VPN мрежи ще ви позволят да получите достъп до Yahoo360.

WordPress сайтовете са едни от най-добрите и най-разнообразни блогови общности онлайн. Виетнам блокира тези сайтове. За да деблокирате WordPress просто използвайте един от VPN-ите в това ръководство.

заключение

Всички VPN мрежи в това ръководство осигуряват фантастична поверителност. Те имат отлични сървъри, разположени по целия свят. В зависимост от това дали се нуждаете от повече или по-малко азиатски сървъри, може да е по-добре да се концентрирате върху първите три VPN. Ако искате да използвате своя VPN, докато използвате виетнамски услуги, ще ви е необходим IP адрес на Виетнам. Услугите по-високи в тази статия ще ви позволят да промените своя IP на Виетнам в поверителност.Заключение за най-добрите виетнамски VPN

Моля, не забравяйте да проверите внимателно отделните отзиви и да се уверите, че VPN, който решите, има превключвател за убиване на мобилното приложение, ако възнамерявате да използвате своя VPN на мобилно устройство. Не забравяйте, че използването на дефектен VPN или VPN без превключвател за убийство може да ви приземи в затвора, така че, моля, внимавайте. Ако имате някакви притеснения или въпроси, моля, не се колебайте да се свържете с нас по-долу.

И накрая, моля, бъдете много много внимателни, когато разглеждате други сайтове за сравнение на VPN. Забелязах някои сайтове за сравнение на VPN, препоръчващи PureVPN за използване във Виетнам. Установено е, че PureVPN страда от течове на DNS от нашия рецензент: той може да ви приземи в затвора. Ако видите какъвто и да е сайт, препоръчващ PureVPN за Виетнам: те грешат и не забравяйте никога повече да използвате този сайт за сравнение, защото е опасен боклук.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me