Цензурата на уебсайтове е масов проблем в Турция. Правителството принуждава доставчиците на интернет услуги (ISP) да използват ключови думи за черни списъци, критикуващи AKP. Военният преврат през 2016 г. влоши нещата, което доведе правителството да затъмнява още повече уебсайтове. Освен това през март тази година бяха приети нови закони, които позволяват на турския медиен пазач RTUK да цензурира още повече съдържание. Сега с предсрочните избори се появяват доклади за увеличаване на цензурата и блоковете в социалните медии в страната.


Виртуалната частна мрежа (VPN) за Турция е най-доброто решение. VPN деблокира уебсайтове и предоставя поверителност, за да позволи на никого достъп до блокирани сайтове, без да се страхува да бъде проследен. Използвайки VPN за Турция, гражданите могат да се преструват, че са в друга държава. Това им позволява да заобиколят цялата държавна цензура и да имат достъп до ограничени пратеници и до сайтове в социалните медии

Надежден VPN също осигурява криптиране, така че никой да не може да каже какво правите онлайн. Свобода и дигитална поверителност: перфектната комбинация!

Най-добрият VPN за Турция: Сравнение на цените

 1. ExpressVPN

  - Най-бързият VPN, който тестваме, отблокира всичко, с невероятно обслужване навсякъде

 2. NordVPN

  - Голяма марка с много добра стойност и бюджетна цена

 3. CyberGhost VPN

  - Дългогодишен топ-класиран VPN, с голяма цена и скорост

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Един от най-евтините VPN-та там, но все пак добра услуга

Какво е VPN?

Виртуалната частна мрежа е онлайн услуга, която ви позволява да се преструвате, че сте в чужда държава. Свързвайки се със сървър извън Турция, можете да посетите всички уебсайтове, които искате. Правителствената цензура става безсилна, защото веднага щом VPN се свърже, той скрива истинския ви IP адрес - и го замества с IP на VPN.

Без значение защо ограничението се случва - независимо дали се дължи на доставчик на интернет услуги (ISP), правителство, работно място, училище или наемодател - можете да възстановите пълния достъп с VPN. В действителност, тъй като ви позволява да се преструвате, че сте в друга държава, VPN може дори да преодолее гео-ограниченията. Това ви позволява да гледате BBC iPlayer, да имате достъп до Netflix US и да гледате местни спортни състезания от цял ​​свят, ако решите.

Забележка: ProPrivacy.com не одобрява нарушаване на авторски права. Макар да сме наясно, че VPN мрежите могат да се използват за подправяне на местоположението ви в друга държава и по този начин преодоляване на гео ограниченията, основната им цел е да ви осигурят онлайн сигурност и поверителност. Първо и най-важното, затова препоръчваме да използвате VPN.

Защо имам нужда от VPN?

Политическата ситуация в Турция е много напрегната. Правителството се опитва да цензурира уебсайтове, които смятат, че са антирежим, антирелигия и / или аморални. За граждани, журналисти, политически дисиденти и други, които желаят да имат достъп до непредубедени новини, уебсайтове и онлайн услуги извън балона, създаден от строгия режим на Ердоган, правилната турска VPN е идеалното решение.

Използването на VPN за Турция за прикриване на вашия реален IP адрес (местоположение) - и използване на силно криптиране от военна степен - означава, че всички данни, идващи и излизащи от вашите защитени устройства, са недостъпни. Като такъв, VPN осигурява ненадминати нива на дигитална поверителност. С тази поверителност и възможността за геопокриване е възможен достъп до всеки уебсайт, който турското правителство е блокирало, без да се страхува да бъде наблюдаван.

Избори в Турция

Предстоят предсрочни турски избори и от Турция се появяват доклади за скока на цензурата. Новите закони, приети през март, позволяват на медийния наблюдател по-лесно да блокира национално и международно съдържание на уебсайтове, което критикува правителството на Ердоган.

Въпреки че се очаква изборите да са близки, се очаква Ердоган да спечели президентска надпревара в два кръга. Като президент Ердоган ще се радва на повече власт от всякога.

Това прави голяма вероятността Турция да продължи да изпитва нарастващи нива на надзор и цензура. Поради тази причина за турските граждани е изключително важно да се защитят с VPN както преди, така и след провеждането на изборите.

Бърз поглед към турските закони

В Турция интернет е под строг контрол благодарение на няколко инвазивни закона: Закона за електронните съобщения (ECL) и Закона за Интернет. Органът за информационни и комуникационни технологии (ICTA) и председателството на далекосъобщенията и комуникациите (PTC) прилагат това законодателство.

През март бяха приети нови закони, които дават на турския медиен надзирател RTUK още повече власт да цензурира онлайн съдържание без нужда от надзор.

Организации като Human Rights Watch остро критикуват контрола на Ердоган с желязна юмрук над нацията. След неуспешния военен преврат, наблюдението и цензурата драстично се увеличиха. Властите са хвърлили в затвора огромен брой анти-ердонски полиции, както и журналисти, които се осмеляват да се изкажат против поведението на режима.

За турските граждани, които не са съгласни с тези крайни и ограничителни политики - и искат да четат новини, които не са опетнени от пропаганда - интернет е полезно средство. Въпреки това турското правителство се старае да затвори достъпа до материали, които смята за проблемни.

VPN за Турция е перфектно решение заради криптирането, което предоставя. Това означава, че можете да правите всичко, което трябва да направите в интернет, без вашият интернет доставчик или правителството да знаят какво правите.

След преврата Турция цензурира много уебсайтове като Twitter, Facebook и Youtube. С VPN за Турция, ако тези уебсайтове или някой друг бъде блокиран отново в бъдеще, ще можете да продължите достъпа до тях!

Какво мога да направя с VPN в Турция?

Дори и да не сте особено заинтересовани да четете новини, забранени в Турция, има много неща, които можете да направите с VPN. VPN за Турция е вашият паспорт към интернет на целия свят. Гео ограниченията са разочароващи, независимо къде живеете. С VPN никога няма да ви се наложи да въздишате и да кликнете обратно към Google, за да търсите отново.

VPN мрежите, които препоръчахме, разполагат с огромни мрежи от сървъри, разположени по целия свят. Тези мрежи ви позволяват да се свържете с коя държава искате, за да получите достъп до географски ограничени уебсайтове.

Освен това, тъй като VPN осигурява поверителност, можете да се чувствате свободни да получите достъп до пиратски материали (като телевизионни предавания и филми). Някои от VPN-ите в този списък дори разрешават торентинг (P2P). За повече информация относно използването на VPN за торент сайтове разгледайте нашето най-доброто ръководство за VPN за торенти.

Освен това, любителите на спорта обичат VPN, защото могат да гледат гео ограничени състезания от цял ​​свят.

Цензура в Турция: кои уебсайтове са блокирани?

Турция има тенденция да ограничава достъпа до уебсайтове за кратък период от време. Например, известно е, че блокира Facebook, Twitter и YouTube (сред много други сайтове) по време на политически катаклизми. Освен това правителството прибягва до намаляване на честотната лента по време на политическа криза, например по време на протести.

След миналогодишния военен преврат турското правителство блокира достъпа до много уебсайтове. Оттогава той възстановява достъпа до множество сайтове. Ситуацията обаче е много тежка и вероятно Ердоган отново ще блокира уебсайтове по време, когато правителството му смята, че има нужда от това.

Някои трайно блокирани сайтове включват YouPorn, Mrstiff, The Pirate Bay, Megaupload, Deezer, Tagged, Slide и ShoutCast. Понякога всички уебсайтове на Google са били блокирани, включително: Google Документи, Google Translate, Google Books, Google Analytics и Google Tools.

Други сайтове, които са блокирани понякога, включват Google Drive, GitHub, Dropbox и OneDrive на Microsoft. Всъщност според Engelliweb.com правителството на Ердоган е блокирало повече от 114 000 сайта.

С VPN можете да заобиколите строгата турска цензура и да си върнете достъпа до всички блокирани уебсайтове.

Законни ли са VPN-ите?

Използването на VPN не е незаконно в Турция. Въпреки това, деблокирането на съдържание и скриването на това, което правите от правителството, може да ви затрудни. Проблемът с настоящото правителство е, че то се ръководи от това, че е квазидиктатура. Полицията и правната система са много под палеца на Ердоган. По този начин, ако правителството реши, че сте човек, който представлява интерес, това може да ви арестува - дори и да не сте направили нещо лошо.

След военния преврат хиляди граждани (включително полицаи, правителствени работници, журналисти, учители и много други) бяха хвърлени в затвора за подкрепа на преврата. Изглежда обаче, че много от тези хора никога не са били доказани виновни. Вместо това правителството ги осъди за използване на частни пратеници с криптиране от край до край.

Като такова легалното използване на VPN в Турция е сива зона. Имайки това предвид, гражданите се съветват не само да използват високо защитени VPN мрежи, но и да внимават откъде те получават тези VPN. Търсенето на VPN от домашния ви IP адрес може да ви изпрати като човек, който ви интересува. По този начин може да си струва да използвате обществена WiFi, за да получите VPN на първо място, а не интернет връзката на вашия дом. Това може да изглежда малко параноично, но според мен може да си струва.

В допълнение, VPN потребителите трябва да използват най-доброто налично криптиране (OpenVPN) и VPN стелт режим (VPN обфускация технология), за да прикрият използването на VPN и да заобиколят VPN блокове.

VPN блокове

Турските интернет доставчици блокират VPN IP адреси от името на правителството. Това може да направи използването на VPN трудно в рамките на Турция. Въпреки това VPN-ите в нашия преглед имат хиляди IP адреси. Те също добавят нови през цялото време. Това означава, че винаги ще има достъпни IP адреси. Ако вашата VPN не работи, може да се наложи да използвате пренасочване към порт или скрит режим, за да заобиколите ISP VPN защитната стена.

Как да заобиколите VPN блока: Избор на порт

Интернет доставчиците могат да сканират трафика за използване на VPN. Ако открие използването на VPN, ISP може просто да защити вашата интернет връзка, докато не изключите VPN. За щастие, можете да използвате VPN скрит режим или избор на порт, за да спрете ISP да открие VPN. Избор на порт на OpenVPN Transmission Control Protocol (TCP) над порт 443 - прикрива трафика на OpenVPN като обикновен HTTPS.

HTTPS е стандартният протокол за криптиране в интернет, който се използва за защита на трафика на уеб сърфиране (пароли, вход и т.н.). Тъй като почти всички уебсайтове и онлайн услуги използват HTTPS, интернет доставчиците не могат да го блокират. По този начин, когато VPN маскира OpenVPN като HTTPS, ISP не знае, че VPN се използва. Това означава, че можете да избягвате да бъдете застреляни.

Друг метод за избягване на ISP VPN защитна стена е използването на VPN с избор "стелт режим." Стелтен режим (известен също като обфукационна технология) прикрива VPN трафика, така че интернет доставчиците да не могат да го открият. По този начин те не могат да блокират вашата VPN. Често срещаните форми на стелт режим включват Stunnel и Obfsproxy. Някои VPN имат и собствена технология за стелт, която работи успешно.

Поради политическата ситуация в Турция, си струва да използвате VPN обфуксационна технология, дори ако вашата VPN не е блокирана. По този начин ще спрете вашия интернет доставчик да ви маркира като VPN потребител (и следователно човек, представляващ интерес).

Избор на VPN за Турция

VPN за Турция трябва да бъде изключително надежден. Много VPN имат лоши политики за поверителност, които им позволяват да съхраняват данни за вас. Проблемът с това е, че ако правителството поиска VPN да предаде данни, то има възможност да се съобрази с разследването.

VPN-ите в това ръководство не съхраняват журнали за използване и няма регистрационни файлове за връзка, които биха могли да се използват за установяване на това, което сте направили онлайн. Това означава, че дори ако правителствена агенция поиска записи за това, което сте направили онлайн, VPN няма кой да го предаде.

Хората, които търсят VPN за Турция, се нуждаят от VPN със силна политика за поверителност, стабилно криптиране и важни функции като превключвател за убийство, защита от теч и режим „скрит“ или пренасочване към порт. Всички VPN мрежи в нашето ръководство имат тези важни характеристики.

Един добър VPN също се нуждае от много места за сървъри. Колкото повече сървърни локации има VPN, толкова повече места можете да се преструвате, че сте в. Това ви дава много повече свобода и избор.

Като общо правило не препоръчваме безплатни VPN услуги. Това се дължи най-вече на това, че услугата, която предлагат, често не е достатъчно здрава за стрийминг, изтегляне и други интензивни данни, а някои доставчици на услуги продават вашите данни на най-високия участник в търга. Ако обаче сте сигурни, че искате да вземете безплатен VPN за пробен старт, разгледайте нашата безплатна VPN страница, където всички доставчици са проверени и могат да им се доверят.

Вземете турски IP адрес

Много хора също искат да използват поверителността на VPN, когато имат достъп до турските уебсайтове. За хората, които искат турски IP адрес, всички VPN в това ръководство имат сървъри в Турция. Свързването с турски VPN сървър прикрива вашия реален IP адрес (местоположение), но ви позволява да продължите да използвате интернет, сякаш сте в Турция. Това спира вашия интернет доставчик и правителството да виждат вашия трафик при сърфиране.

Скорости на сървърите и връзките

Един добър VPN за Турция трябва да има много сървъри по целия свят. Много хора използват VPN, за да се преструват, че са в друга държава. Това им позволява да заобиколят местната цензура. Всички VPN мрежи в тази статия имат мрежи от световен клас VPN сървъри, разположени по целия свят. Тези сървъри работят на оптимални нива. Това означава, че те светкавично бързо и ще позволят на потребителите да изпълняват интензивни данни като поточно предаване в HD. Това е важно, тъй като много VPN мрежи са изключително бавни, което означава, че не са много забавни за използване и водят до постоянно буфериране, когато се опитвате да гледате поточно видео.

В тази статия ще намерите най-бързия VPN за Турция и редица други VPN, които се приближават! Така че, ако най-бързият VPN е това, от което се нуждаете, тези VPN са идеални!

Настройване на Турция VPN

Създаването на VPN за Турция не е особено трудно. За целта изпълнете следните прости стъпки:

 1. Изберете един от VPN-тата на Турция от това ръководство. За използване в Турция, препоръчваме ExpressVPN, тъй като има всичко необходимо от най-високо ниво на VPN. Поверителността и криптирането са превъзходни, а VPN има супер бързи сървъри по целия свят.
 2. Отворете любимата си VPN, като кликнете върху връзката. Абонирането за по-дълъг период ще намали цената на абонамента за VPN, така че не забравяйте да използвате отстъпката, ако възнамерявате да използвате VPN през цялата година.
 3. Изтеглете и инсталирайте VPN софтуера. Софтуерът за VPN (известен като VPN клиент) е наличен за множество платформи, така че не забравяйте да получите правилния за вашето устройство (и). ExpressVPN позволява три едновременни връзки, така че можете да използвате VPN на вашия лаптоп, таблет и смартфон.
 4. Сега, когато VPN е инсталиран, трябва да изберете функциите, от които се нуждаете. В Турция препоръчваме криптиране на OpenVPN, превключвателя за убийство, автоматично свързване, NAT защитна стена, защита от теч и режим „скрит“. Тези функции ще гарантират, че вашият VPN работи на оптимални нива на поверителност.
 5. Изберете сървър от списъка и щракнете върху Свързване.
 6. Веднага щом вашата VPN се свърже, нейният протокол за криптиране защитава вашите данни. В допълнение, вашият истински IP адрес е скрит и изглежда, че сте на отдалеченото място, което сте избрали.
 7. Насладете се на неограничен достъп до интернет при пълна поверителност благодарение на новата си VPN!

С вашата VPN връзка можете да се чувствате свободни да предавате, правите P2P торентинг или да деблокирате всяко желано от вас съдържание - защото VPN ви осигурява ненадмината цифрова поверителност.

Тествайте своя VPN

Тук, в ProPrivacy.com, нашият екип от експерти редовно тества и преглежда VPN услуги. Следователно, най-добрият начин да проверите скоростта и ефективността на VPN е да прочетете нашия преглед на тази услуга. Гордеем се, че предоставяме актуална и безпристрастна информация за всички VPN, така че да можете да получите правилната информация за вземане на решения.

ProPrivacy.com разполага с най-модерната инфраструктура и методология за тестване на VPN в света. Това ни позволява да предоставим точна информация за скоростите на VPN връзката - нещо, което никой от нашите конкуренти не може да направи.

В допълнение към това разбираме, че може да искате сами да тествате VPN. За целта просто се насочете към ipleak.net, за да проверите за течове. VPN в тази статия са избрани за използване в Турция, тъй като са отлични за поверителност, така че определено няма да откриете течове.

Не забравяйте да изберете тестов сървър близо до вас и да проверите скоростта на вашия интернет със и без свързан VPN, за да можете да сравните двете. Моля, не забравяйте обаче, че онлайн тестовете за скорост не са безусловни. Те няма да ви дадат точни резултати като нашите целенасочено настроени тестови сървъри. За да разгледате най-новите резултати от тестовете за скорост за най-бързите VPN услуги, моля, вижте тази статия.

Получаване на максимума от вашата VPN

VPN доставчиците в това ръководство са всички в горната част на индустрията за VPN. Те осигуряват най-добрите нива на производителност и скорост. Все още обаче има неща, които можете да направите, за да гарантирате, че вашият VPN работи на оптимални нива. За поверителност трябва да следвате инструкциите в ръководството за настройка по-нататък в тази статия. Избирането на OpenVPN, превключвателят за защита, защита срещу теч и режим „скрит“ / пренасочване на порт (TCP over port 443) ще ви помогне да останете частни.

За най-добри скорости се препоръчва да се свържете със сървър, който е по-близо до вас. Все пак бих препоръчал да се свържете с турски VPN сървър или сървър извън Турция през повечето време. По тази причина изберете сървър, който е близо до вас, но в съседна европейска държава, която е добра за поверителност (като Швейцария или Холандия). Използвайте VPN сървър в Турция само ако изрично трябва да използвате турски гео-ограничени услуги, тъй като това ще намали шансовете ви VPN сървър да бъде насочен от правителството.

Като каза това - наистина няма от какво да се притеснявате, защото доставчиците на VPN в това ръководство не водят никакви дневници. Като такова, дори ако турското правителство се насочи към VPN услуга, то няма да има никакви налични данни за събиране. Горното е само допълнителна предпазна мярка.

Най-добрите VPN протоколи

Някои VPN протоколи (тунелни протоколи) осигуряват по-добра сигурност и поверителност в сравнение с други. Те също така осигуряват различни скорости на връзката. В ProPrivacy.com препоръчваме да използвате криптиране на OpenVPN, защото то е най-защитеното. Ето обаче, списък на наличните, така че можете да избирате между протоколи за тунелиране, ако желаете:

 • PPTP. Протоколът за тунелиране от точка до точка е най-малко защитен VPN протокол. Препоръчваме да го избягвате. PPTP може да бъде хакнат и поради това е уязвим за правителствените разузнавателни агенции. Въпреки това, тъй като е слаб, той е много бърз.
 • L2TP / IPSec. Layer 2 Tunneling Protocol / Internet Protocol Security е по-сигурен от PPTP, но малко по-бавен. Той е достатъчно сигурен, за да се използва по причини за поверителност - но не е толкова силен, колкото OpenVPN. iOS устройствата често използват L2TP / IPsec, тъй като той е съвместим с iPad и iPhone.
 • SSTP. Secure Socket Tunneling Protocol е друга форма на сигурно криптиране, която осигурява доста добри скорости. Не е толкова добър, колкото OpenVPN, но със сигурност може да се счита за добър за поверителност.
 • IKEv2. Internet Key Exchange версия 2 е друг протокол за криптиране, който е сравнително бърз и защитен.
 • OpenVPN. Това е най-доброто VPN криптиране на пазара - ако е приложено правилно. Всички VPN в това ръководство го прилагат превъзходно. Шифроването на OpenVPN се предлага в две форми: OpenVPN протокол за контрол на предаването (TCP) и OpenVPN User Datagram Protocol (UDP). TCP е малко по-добър за поверителност, но за стрийминг на частно препоръчваме OpenVPN UDP, защото е по-бърз.

За пълно изтегляне на VPN криптиране, моля, прегледайте нашето ръководство за начинаещи.

Пълномощници Vs. виртуални частни мрежи

Можете да използвате прокси уебсайт или прокси разширение за браузър, за да преодолеете цензурата в Турция. Въпреки това, докато прокси ще деблокира уебсайтове, това няма да ви даде високите нива на поверителност, които VPN услугата ще има. Ако деблокирането на съдържание с разширение на браузъра е това, което искате, тогава редица VPN мрежи предоставят прокси сървъри като част от тяхната услуга. Въпреки това, силно препоръчваме да се придържате към VPN софтуер, който използва OpenVPN за криптиране на вашия трафик - това е единственият начин да получите най-високите нива на дигитална поверителност.

VPN за мобилни устройства

Ако търсите Турция VPN за таблет или смартфон с Android или VPN за iPhone (iPad или iPhone), то VPN в това ръководство са перфектни. Всички VPN за Турция, които препоръчахме, имат VPN софтуер за мобилни устройства. За да инсталирате мобилния VPN клиент, просто изтеглете файла от страницата за изтегляне на VPN. Приложението ще работи както всяко друго приложение на вашето мобилно устройство. За да го стартирате, изберете кои настройки за защита искате да използвате и се свържете със сървър.

Не забравяйте да използвате своя VPN винаги, когато използвате обществена точка за достъп до WiFi. VPN ще защити вашите данни от киберпрестъпници и хакери, използвайки същия WiFi. Шифроването на VPN ще спре хакерите да могат да откраднат вашите данни за вход, пароли и данни за кредитна карта.

заключение

В хода на изборите Турция блокира повече уебсайтове от всякога. Очаква се също да има затъмнения в социалните медии. За хората, които искат поверителност онлайн и искат да са готови за следващия път, когато ограничителното правителство на Турция блокира уебсайтове, надежден и установен VPN е перфектен.

VPN мрежите в тази статия са безопасни за използване и ще ви позволят безопасно да деблокирате всички уебсайтове, които искате. Освен това всички наши препоръчани VPN за Турция имат силно криптиране и ще ви държат сигурни, докато сте на обществен WiFi.

С всичко, което трябва да знаете ясно изложено в тази статия, вие сте в силна позиция да изберете VPN за Турция. Всички VPN мрежи в този списък са много надеждни, но всички се различават толкова леко, така че, моля, не забравяйте да разгледате опциите внимателно. Това ще ви позволи да се абонирате за перфектния VPN за вас.

 1. ExpressVPN

  - Най-бързият VPN, който тестваме, отблокира всичко, с невероятно обслужване навсякъде

 2. NordVPN

  - Голяма марка с много добра стойност и бюджетна цена

 3. CyberGhost VPN

  - Дългогодишен топ-класиран VPN, с голяма цена и скорост

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Един от най-евтините VPN-та там, но все пак добра услуга

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me