С Synology NAS устройства можете както да се свържете към тунел за виртуална частна мрежа (VPN) (чрез VPN клиента), така и да настроите свой собствен VPN сървър чрез Synology. Конфигурирането на VPN за Synology ще гарантира сигурността на вашите данни. В тази статия ви казваме как да настроите VPN за Synology и изброяваме петте най-добри VPN услуги (Всички с OpenVPN).

Synology е тайванска фирма, която е специализирана в мрежово съхранение (NAS). Въпреки че това не е най-евтиният начин да създадете свой собствен VPN сървър, Synology определено е в горната част на своята игра. Той предлага много неща, които бихте били трудни за постигане на друго. Това включва всичко - от прости NAS до почти всичко, свързано с мрежата.

Но защо трябва да се занимавате с VPN връзка на вашето NAS устройство? Е, има няколко предимства. Чрез използване на NAS съхранение с VPN сървър:

 • Шифроването чрез VPN защитава от подслушване и подслушване, за да се предотврати трети страни да прехващат и четат вашите файлове.
 • VPN не позволява на пакетите да четат предавани данни.
 • Тя ви позволява да използвате свързани с геолокация приставки, тъй като някои могат да бъдат блокирани във вашето местоположение.

За съжаление, VPN тунелите са надземни, което в крайна сметка ще забави връзката ви. Независимо от това, си струва да търгувате с малко скорост за повишена сигурност, когато имате достъп до чувствителни данни. Ако обаче получите бърза VPN услуга, размерът на връзката ви се забавя става незначителен, тъй като VPN предоставя бързи сървъри. Освен това, тъй като устройствата на Synology могат да се свързват към OpenVPN сървъри, вие трябва да можете да свържете вашия NAS VPN с по-голямата част от водещите доставчици.


Как да настроите VPN за Synology

Ако искате да настроите VPN клиент в Synology, ще трябва да следвате основните стъпки, описани по-долу. Synology устройствата поддържат всички 3 основни VPN протокола: PPTP, L2TP и OpenVPN. За целите на сигурността и поверителността настоятелно препоръчваме да изберете OpenVPN. За да настроите OpenVPN за Synology, трябва да:

 1. Изтеглете необходимите конфигурационни файлове от вашия доставчик на VPN. Ако не сте сигурни какви конфигурационни файлове се нуждаете, попитайте директно вашия доставчик. Ще ви трябват .ovpn файлове за UDP или TCP връзки в зависимост от това, което възнамерявате да използвате (препоръчваме UDP, тъй като е по-бърз и стабилен). Ще ви трябват също .crt и .key файлове. (Ако вашият VPN не може да ви осигури достъп до тези файлове, вероятно ще трябва да се абонирате за друга VPN услуга.)

 2. Отворете панела за управление на Synology

 3. Сега кликнете върху "мрежа"

 4. Изберете "Мрежов интерфейс" в горното меню

 5. Кликнете "създавам" и изберете "Създайте VPN профил"

 6. Изберете "OpenVPN (чрез импортиране на .ovpn файл)"

 7. в общ настройки въведете - Профилно име: (направете това каквото ви харесва). Потребител: Вашето потребителско име за VPN от когато сте се абонирали. парола: вашата VPN парола от момента, в който сте се абонирали.

 8. Импортиране на .ovpn файл: Изберете .ovpn файла, който сте изтеглили от вашия доставчик

 9. CA сертификат: Изберете ca.crt, който сте получили от вашия доставчик

 10. Клиентски сертификат: Изберете .crt файла, който сте получили от вашия доставчик

 11. Клиентски ключ: Изберете. Ключ, който сте получили от вашия доставчик

 12. В следващия прозорец поставете отметка в квадратчетата до: „Използвайте шлюз по подразбиране или отдалечена мрежа.""Разрешете на други мрежови устройства да се свързват чрез интернет връзката на този сървър Synology." И: "Свържете се отново при загуба на VPN връзка."

 13. Сега трябва да видите новосъздадената връзка в списъка. Изберете го и щракнете "Connect".

 14. След като се установи връзка, трябва да видите поле, което показва активна връзка с изпращаните данни.

Не забравяйте, че това е основна схема, вашият доставчик на VPN трябва да може да ви помогне, като предостави конкретна информация за вашата настройка.

Най-добрите VPN за Synology 2020

Най-добрите VPN мрежи за Synology са изброени по-долу. Просто изберете една от тези услуги и се свържете към вашия Synology NAS сървър, изисква се ограничена настройка! Кликнете върху уебсайтовете на доставчика за повече информация относно тяхната услуга. Ако имате нужда от повече информация за някоя от услугите по-долу, щракнете върху връзките, за да видите уебсайта на доставчика или разгледайте нашите подробни VPN прегледи.

 1. ExpressVPN

  - бърз VPN, който съществува от години! Сървъри в над 90 страни

 2. NordVPN

  - е защитена VPN услуга, тя предлага задълбочени ръководства за това как да настроите NordVPN с Synology и има постоянно бързи сървъри

 3. CyberGhost VPN

  - е лесна за използване VPN услуга, предлага силно криптиране и е евтина

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - както името му подсказва, че е частна VPN услуга и е най-евтината в списъка

 1. ExpressVPN

  - бърз VPN, който съществува от години! Сървъри в над 90 страни

 2. NordVPN

  - е сигурна VPN услуга, тя предлага задълбочени ръководства за това как да настроите NordVPN с Synology и има постоянно бързи сървъри

 3. IPVanish

  - е бърза услуга със сървъри в повече от 60 страни

 4. VyprVPN

  - е топ VPN услуга със силно криптиране и страхотни функции за поверителност

 5. PrivateVPN

  - както името му подсказва, че е частна VPN услуга и е най-евтината в списъка

Съображения за VPN на Synology

Бележка относно PIA VPN и Synology

По време на писането многобройните потребители във форумите за частен достъп до интернет (PIA) се оплакват от проблеми, грешки и проблеми с конфигурацията на PIA. Като такъв, в момента препоръчвам да се държите далеч от PIA, ако искате да използвате VPN с устройство Synology. Потребителите също се оплакват от дълги и изтеглени разговори с отдела за поддръжка, което прави репутацията на PIA малко добра.

Множество потребители коментираха във форумите, че агентите за поддръжка не могат да разрешат проблемите си, тъй като не са били обучени да поддържат и отстраняват проблеми Synology. По същия начин бих си представил, че служителите на Synology не са обучени да поддържат PIA VPN, така че това е малко парадокс.

Моля, не ме разбирайте погрешно. Всъщност обичам PIA VPN и мисля, че тя може да предложи много. Въпреки това не бих го използвал в сценарий, който включва Synology поради оплакванията и често срещаните проблеми, докладвани от множество потребители. Ако искате да прочетете повече по тези въпроси, можете да намерите нишките на уебсайта и форумите на PIA VPN.

заключение

В този ден и възраст никога не можете да бъдете прекалено внимателни. Застъпвам се за използването на VPN тунели всеки път, когато захранвате компютъра или мобилното си устройство, само като предпазна мярка. Както се казва, една унция превенция струва килограм лек. Винаги е по-добре да сте в безопасност с VPN тунел, отколкото да рискувате трета страна да ви открадне данните.

На NAS устройство, ако копирате или изтегляте големи количества данни или архиви, най-добре е да използвате VPN. Такива данни вероятно включват информация (текстови файлове, лични изображения, видеоклипове и т.н.), които не бихте искали да виждате хакер или правителствена организация. И накрая, не забравяйте да използвате OpenVPN винаги, когато е възможно. Той е много по-силен от връзките на протокол за тунелиране от точка до точка (PPTP) и тунелинг протокол на ниво 2 (L2TP), които са единствените други два протокола, съвместими със Synology.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me