Ако обичате да използвате Spotify, вероятно ще се дразните, когато откриете, че не можете да го вземете извън вашата страна. Това е така, защото услугата Spotify е лицензирана само за възпроизвеждане на музика в определени страни. Като такъв, той прилага регионални ограничения, за да спазва договорните условия с носителите на музикални авторски права.


Можете да се присъедините към забавлението Spotify от страна, която няма покритие - просто трябва да подмамете стрийминг сървърите да вярват, че сте някъде другаде. Този трик е една от основните функции на виртуална частна мрежа (VPN). Има много VPN услуги, достъпни по целия свят, но не всички са еднакви. Този преглед стеснява избора ви до онези VPN услуги, които нашите експерти са оценили като петте най-добри VPN за Spotify.

Можете да прочетете повече за Spotify по-долу в този отзив. Въпреки това, първо, нека да разгледаме нашия списък с най-добрите VPN за Spotify. Тези VPN мрежи имат добра скорост, сървъри в Spotify страни и възможност за заобикаляне на регионални ограничения.

 1. ExpressVPN

  - Най-бързият VPN, който тестваме, отблокира всичко, с невероятно обслужване навсякъде

 2. NordVPN

  - Голяма марка с много добра стойност и бюджетна цена

 3. CyberGhost VPN

  - Дългогодишен топ-класиран VPN, с голяма цена и скорост

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Един от най-евтините VPN-та там, но все пак добра услуга

Съображения с Spotify VPN

Как работят Spotify регионалните ограничения

Когато приложението Spotify на вашия телефон или уеб браузъра на вашия компютър се свърже със сървъра Spotify, то изпраща комуникации по интернет. Единственият начин да се осъществява контакт е чрез маркиране на адреси върху съобщенията, които се връщат напред-назад между вашето устройство и Spotify сървъра. Всяка заявка, която оставя вашето устройство, има на него адреса на Spotify сървъра, както и интернет адреса на вашето устройство.

Адресите на устройства, които са свързани към интернет, се наричат ​​IP адреси. Те могат да бъдат проследени до конкретно място. Така сървърът Spotify е в състояние да открие кои искания трябва да блокира.

Когато включите вашия VPN софтуер, трябва да изберете сървър от списък с местоположения. Ако изберете VPN сървър в същата държава като вашия Spotify акаунт, Spotify сървърът ще ви позволи да слушате музика, без да осъзнавате, че наистина сте разположени извън нейния отпечатък за услуга. Това е така, защото VPN сървърът не просто преминава през вашата заявка - той поставя свой IP адрес като източник на заявката.

Сървърът Spotify ще изпрати обратно музикалния поток на адреса за връщане при получената заявка. Когато тази заявка идва от VPN сървъра, музикалният поток отива там. VPN сървърът следи за кой клиент е изпратил всяка заявка. Когато отговорът влезе, VPN го предава на правилния клиент. Този процес протича толкова бързо, че не трябва да изпитвате забавяне на връзката.

Страни от спот

Ако не живеете в страна, която е обхваната от услугата Spotify, вероятно трябва да забравите да се регистрирате за платената услуга. Това е така, защото банковата сметка, която използвате за плащане на услугата, ще ви даде истинското ви местоположение. Не е нужно обаче да давате лични данни, за да създадете безплатен акаунт. Ето карта на страните, които Spotify в момента покрива:

Spotify зона за обслужване

Преди да получите достъп до услугата Spotify за първи път, трябва да изберете VPN сървър в една от страните, на които Spotify предава. Ще трябва да посочите истински имейл адрес, до който имате достъп. Ако не искате да давате своя обикновен имейл адрес, можете да настроите адрес за уеб поща за горелка. Въпреки това ще трябва да получите достъп до имейла, за да получите своите данни за влизане, така че не измисляйте фалшив адрес.

Най-добрите VPN за Spotify: Заключение

Spotify е страхотна услуга. Той премахва необходимостта от изтегляне на музикални файлове, които запълват вашия твърд диск. Ако искате да слушате на мобилно устройство, вашето пространство за съхранение скоро може да се запълни, ако трябва да запазите песните. Spotify избягва това да се случва.

Spotify продължава да разширява обхвата си. Като такива, тези страни, които в момента нямат услуга Spotify, евентуално могат да бъдат включени в партията. Междувременно инсталирането на VPN ще реши всичките ви проблеми и ще получите достъп до Spotify. Всеки от VPN-ите в нашия списък ще работи добре. Можете да се насладите на Spotify където и да сте по света, благодарение на вашия Spotify VPN.

Spotify VPNs: Сравнение отстрани

 1. ExpressVPN

  - Най-бързият VPN, който тестваме, отблокира всичко, с невероятно обслужване навсякъде

 2. NordVPN

  - Голяма марка с много добра стойност и бюджетна цена

 3. CyberGhost VPN

  - Дългогодишен топ-класиран VPN, с голяма цена и скорост

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Един от най-евтините VPN-та там, но все пак добра услуга

КРЕДИТНИ СНИМКИ:

Лого на Spotify, публично достояние

Danindub, Наличие на Spotify в света, CC BY-SA 3.0

Wikimedia Commons, Public Domain

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me