Искате ли да отблокирате цензурирани уебсайтове и достъп до гео ограничено съдържание от цял ​​свят? VPN за Русия ще осигури поверителност, като същевременно ще ви позволи да деблокирате уебсайтове и онлайн услуги.


За съжаление, от октомври 2017 г. Русия също започна да ограничава достъпа до VPN. Интернет доставчиците вече блокират достъпа до VPN и прокси сайтове. Това означава, че намирането на VPN, което все още работи в Русия, може да бъде сложно. Не се страхувайте обаче, тъй като ние свършихме работата за вас и намерихме най-добрите пет VPN, гарантирани да работят в Русия днес.

Най-добрият VPN за Русия 2020

По-долу сме изброили най-добрите VPN за Русия. Кликнете върху уебсайта на доставчика за повече информация.

 1. ExpressVPN

  - Най-бързият VPN, който тестваме, отблокира всичко, с невероятно обслужване навсякъде

 2. NordVPN

  - Голяма марка с много добра стойност и бюджетна цена

 3. CyberGhost VPN

  - Дългогодишен топ-класиран VPN, с голяма цена и скорост

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Един от най-евтините VPN-та там, но все пак добра услуга

Защо да използвате VPN в Русия?

В Русия правителството е силно инвазивно. Огромен брой чужди уебсайтове са включени в черен списък по много различни причини. Чуждите новини често са подложени на затъмнения - както и чуждестранните услуги като Google. Украинските сайтове са блокирани поради продължаващия конфликт, като други цензури са критични към руското правителство (или които Кремъл реши, че са несъвместими морално и религиозно) също са подложени на цензура. Порнографията например е силно ограничена.

Правителството също поставя гражданите под високо ниво на надзор. Това трябва да стане още по-лошо през тази година благодарение на въвеждането на нови закони на Yarovaya - VPN е единственият начин да се гарантира както свобода на интернет, така и цифрова поверителност в страната.

Ограничения в блоговете

През 2014 г. руското правителство прие закон, който изисква от всички блогъри с над 3000 ежедневни читатели да спазват същите разпоредби като масовите медии. Това включва да се налага да пишете, като използвате истинското си име и официалната регистрация в Koskomnadzor, националния медиен регулатор.

Изразяването на несъгласни политически възгледи може да доведе до затвор в рамките на Русия. Всяка подкрепа на "тероризъм" (главно определена като антиправителствена реторика) в рамките на нацията също може да доведе до седемгодишна присъда. Откакто влезе в сила „законът за блогърите“, много руснаци започнаха да взимат по-сериозно личния си живот. В резултат на това използването на VPN мрежи в страната значително се увеличи.

Русия забранява пратеника на Telegram

В петък, 19 април 2020 г., московски съд разреши на Roskomnadzor, руската служба за комуникации и технологии, да блокира популярното приложение Telegram Messenger.

Този ход следва исканията на Федералната служба за сигурност (FSB) Telegram да предаде своите ключове за криптиране на тайния наследник на КГБ, след като твърди, че е широко използван от терористите. Telegram отказа.

Добра новина обаче е, че Telegram все още може да бъде свободно достъпен в Русия с помощта на VPN. Това е така, защото VPN крие факта, че се свързвате към мрежата на Telegram от вашия интернет и / или мобилен доставчик (и следователно Roskomnadzor).

За повече информация относно тази история, моля, вижте пълната ни статия на Русия за забрана на Telegram Messenger.

Използване на VPN за поверителност в Русия

Виртуална частна мрежа за Русия преодолява цялата налагана от правителството цензура. След като са свързани с VPN, потребителите могат да гледат всеки блог или източник на новини, които желаят, без да се страхуват да бъдат сигнализирани като някой с несъгласни мнения и възгледи.

VPN също заобикаля гео ограниченията, така че хората да имат достъп до съдържание и услуги от чужбина. VPN също така ще позволи на потребителите да преодолеят мрежовите ограничения, наложени от местните администратори, като работодатели и наемодатели.

Освен това надеждните руски VPN приложения криптират целия уеб трафик. Чрез разшифроване на данни с криптиране на военно ниво, VPN за Русия спира интернет доставчиците да събират данни от сърфиране в интернет от името на правителството. Имайки това предвид, приложението VPN е най-добрият наличен инструмент за цифрова конфиденциалност.

VPN също скрива реалното местоположение на потребителя. Това спира уебсайтовете, които посещават, да не могат да проследяват реалния си IP адрес. Това е добре за поверителност, но също така означава, че VPN потребителите могат да се преструват, че са в друга държава. Чрез свързване към VPN сървър в чужда държава - потребителите могат да преодолеят както цензурата, така и гео ограниченията.

Използване на VPN за сигурност в Русия

Независимо дали сте у дома или на обществен WiFi, VPN може да ви помогне да бъдете сигурни. Използването на обществен WiFi редовно ви отваря пред възможността да бъдете хакнати. Дори и у дома, вашият IP адрес може да даде на хакерите начин да определят кибератаки срещу вас. С VPN вашият IP адрес е сигурно скрит.

В допълнение, VPN криптирането защитава всичките ви данни от хакери, като го разширява. Това защитава вашите пароли, данни за кредитна карта - и други чувствителни данни - от проникване от хакери, IPS и правителството. Той също така защитава вашите данни от хакване от някой, използващ уязвимостта на KRACK, открита в много рутери.

Законни ли са VPN в Русия?

През октомври 2017 г. правителството на Путин забрани VPN. Законът обаче всъщност не прави незаконно използването на VPN по лични или бизнес причини. Като такъв, законно е използването на VPN в Русия. Обаче, откакто Русия започна да забранява VPN, получаването на надеждна става много по-трудно. За щастие, след като успеете да инсталирате VPN - законно е да го използвате.

Руски закони за VPN

В края на октомври 2020 г. влезе в сила законът за забрана на VPN. Принуждава интернет доставчиците в Русия да блокират всички уебсайтове, които продават VPN услуги. Възможно е част от VPN в тази статия да са блокирани. Това може да ви постави в необичайното положение да се нуждаете от VPN или прокси услуга, за да получите достъп до желаната VPN. Ако приложението VPN, за което искате да се абонирате, е блокирано в Русия, моля, уведомете ни, като оставите съобщение в края на тази статия. Ще ви помогнем да разрешите проблема.

VPN в Русия

Поради факта, че руското правителство принуждава руски базирани сървъри да предават данни на правителството, някои VPN не желаят да стартират сървъри в страната. Дори когато VPN имат руски сървъри, като цяло е по-добре да използвате сървър, разположен на друго място. Използвайки VPN сървър в страна със строги закони за защита на данните, вие гарантирате, че вашите онлайн дейности са по-добре защитени от инвазивното правителство на Русия.

VPN за Русия също трябва да има силна политика за поверителност, усъвършенствани VPN функции и добре приложено военно криптиране. Това ще ви позволи да имате доверие в защитата, осигурена от вашия VPN. Много VPN мрежи са остарели - или правят приходи от данните на своите потребители. Тези VPN мрежи трябва да се избягват.

Всички VPN в тази статия са внимателно подбрани, тъй като имат важни функции като защитна ключалка, защита от течове в DNS, технология за прикриване на VPN, автоматично свързване и криптиране на OpenVPN. Нашите препоръчвани VPN имат силни политики за поверителност, които никога не съхраняват регистрационни файлове за това, което правят потребителите им онлайн.

Руски VPN за Android

VPN мрежите в тази статия предоставят софтуер за всички платформи. Това означава, че можете да използвате VPN на три едновременни устройства (или повече - в зависимост от VPN). Това включва на Windows, iOS и Android устройства.

Какво мога да направя с VPN в Русия?

Русия VPN е изключително полезна. Не само можете да преодолеете правителствената цензура и да си върнете достъпа до уебсайтове, включени в черен списък, но също така можете да получите достъп и до ограничени географски сайтове. С VPN можете да деблокирате и гледате британски телевизионни канали като ITV Hub и BBC iPlayer.

Можете също така да гледате чужди спортове като футбол, формула 1 или UFC да се бият доста по-евтино. Можете дори да се абонирате за американски кабел на Sling TV и да гледате най-добрите световни предавания в момента, в който излязат. VPN наистина отключва целия интернет, което ви позволява да посетите всеки уебсайт или да използвате някоя услуга.

Свържете се с VPN сървъри в Русия

Ако сте извън Русия и искате да използвате руски уебсайтове като Vkontakte (VK.com), търсачката Yandex, Mail.ru и Odnoklassniki (OK.ru) - ще трябва да се свържете към VPN сървър в Русия. Много руски говорители в Украйна например трябва да използват VPN с руски сървър, за да използват руската версия на Facebook (VK.com).

Независимо къде се намирате, можете да използвате VPN сървър, за да се престорите, че сте в Русия, ако това е, което желаете. Въпреки това, като цяло, препоръчваме да използвате сървъри, разположени извън Русия, когато е възможно: тъй като това ще бъде по-добре за вашата поверителност.

Бърз поглед

В Русия правителството налага желязна воля на своя народ. Задължителното запазване на данни и цензурата са често срещани и има натиск върху фирмите да съхраняват всички данни за руските граждани на сървъри, разположени в страната.

С VPN за Русия гражданите могат да си възвърнат контрола върху поверителността на данните благодарение на криптирането. Потребителите на интернет имат достъп до уебсайтове, без да се страхуват да бъдат откачени. Освен това VPN ще запази данните си от хакери както у дома, така и на публичния WiFi.

За други, които не желаят непременно да заобиколят цензурата на Русия, VPN все още е страхотно за деблокиране на уебсайтове, които са гео ограничени поради причини за авторски права. Гео ограниченията спират руснаците да гледат чужди телевизионни канали, спортни състезания и онлайн услуги. С VPN всеки може да се преструва, че е в чужбина за достъп до чуждо съдържание.

 1. ExpressVPN

  - Най-бързият VPN, който тестваме, отблокира всичко, с невероятно обслужване навсякъде

 2. NordVPN

  - Голяма марка с много добра стойност и бюджетна цена

 3. CyberGhost VPN

  - Дългогодишен топ-класиран VPN, с голяма цена и скорост

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Един от най-евтините VPN-та там, но все пак добра услуга

Кредитно изображение за заглавие: Ad_hominem / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me