Султанатът на Оман е абсолютна монархия. Това означава, че няма демокрация - султанът може да промени законите веднага.VPN Оман


Общият правен климат в Оман, както и в останалата част на Арабския полуостров, не насърчава свободата на изразяване.

Трябва да сте много внимателни в Оман относно уебсайтовете, които посещавате и нещата, които пишете там. Законите са много неясни, така че властите имат право да владеят да ги тълкуват, колкото пожелаят. Това, че е чужденец в страната, не предлага защита от арест или преследване.

Така че не е изненадващо, че VPN за Оман е абсолютно задължително!

VPN ще ви помогне да защитите своята самоличност и да спрете да любопитни очи да гледат вашите интернет дейности.

Най-добрите VPN за Оман

 1. ExpressVPN

  - Най-бързият VPN, който тестваме, отблокира всичко, с невероятно обслужване навсякъде

 2. NordVPN

  - Голяма марка с много добра стойност и бюджетна цена

 3. CyberGhost VPN

  - Дългогодишен топ-класиран VPN, с голяма цена и скорост

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Един от най-евтините VPN-та там, но все пак добра услуга

Съображения за VPN на Оман

Основната цел на всички контроли на медиите в Султаната е поддържане на моралните и религиозни стандарти на населението. Тези контроли не се прилагат само за достъп до интернет. Телевизията и музиката също са обект на строга цензура. Освен това има често наблюдение на телефонни обаждания за гадно или богохулно съдържание.VPN съображения

Втората цел на властите е да премахнат потенциалните политически вълнения. Всички държавни служители са директни служители на султана. Една от основните им задачи е да го държат на власт без ограничения в правата му да контролира населението. По този начин, дори благоприятен коментар за демократичните процедури в чужбина може да ви влезе в беда.

VOIP / Интернет телефонна забрана

Оман също забранява интернет телефония. Държавата притежава и управлява единствения стационарен телефон. Мобилните услуги са много по-дерегулирани. Omanis могат да получат 3G услугата си от Omanmobile, подразделение на Оманте или от Ooredoo. Държавата оперира първата, а султанът на Катар управлява втората. Той има подобни възгледи за свободата на изразяване на своите колеги от Оман. Можете да получите достъп до мобилни мрежи на две други компании в Оман (Renna и Frendi), но нито една от тях не предлага пакети данни.VOIP забрана

Skype не е наличен в Оман. Нито Viber, IMO, нито Google Hangouts. Системите за чат в сайтовете за социални медии са налични, но доставчиците деактивират гласовите и видео функции. Изненадващо, WhatsApp и Signal работят от време на време, въпреки че никой не може да предвиди кога ще работят и кога няма.

Можете да получите достъп до забранени сайтове, ако можете да заобиколите блоковете, които интернет доставчиците (ISP) прилагат. Оман обаче блокира както прокси сървърите, така и мрежата Tor. Виртуалните частни мрежи (VPN) са законни и популярни в страната. По този начин, ако искате достъп до по-добро забавление или посещение на сайтове за запознанства, порно, гей, хазарт или политически сайтове, трябва по-добре да използвате VPN.

Интернет контрол в Оман

Поддържането на достъп до интернет в ръцете само на държавната телефонна компания и мобилна компания, която притежава приятел на султана, прави лесно централизирането на интернет контрола. Можете да се свържете с интернет с компютъра или телефона си само ако имате договор с интернет доставчик - което означава Omantel или Ooredoo.Интернет контроли

Точките за WiFi не съществуват в султаната. Не можете да спечелите анонимност, като сърфирате в интернет кафе. Собствениците на тези заведения трябва да получат лиценз за работа. За да получат това разрешение, собствениците трябва да представят етажни планове на пространството, показващи, че всички екрани се виждат от централно разположен човешки бдител. Интернет кафенетата също трябва да инсталират мрежови прокси, които блокират достъпа до забранени сайтове. Те също трябва да регистрират всички дейности на своите компютри.

Интернет доставчиците в Оман работят с черни списъци на сайтове. Те блокират достъпа до дълъг списък от адреси. Отделни уеб страници в разрешени сайтове също могат да бъдат блокирани за доставка, ако съдържат изображения на неприлично облечени хора или включват някоя от списък с алармени ключови думи. Част от софтуер (SmartFilter) от подразделение на McAfee в Съединените щати извършва тези проверки. Почти всяко правителство в Близкия изток налага прилагането му, включително Оман.

VPN законност в Оман

Използването на VPN не е незаконно в Оман. Всъщност голям процент от населението ги използва. Както и при всички неща в Оман, трябва да внимавате какво говорите и за кого. Това означава, че да се обърнете за помощ, за да накарате вашата VPN да работи, би било рисковано.

Затова е важно да се снабдите с VPN, който се инсталира самостоятелно и е лесен за използване. Важен е и силният екип за поддръжка на клиенти във VPN компанията. Това ще ви позволи да получите съвет от експерти, които няма да докладват вашите дейности пред правителството на Оман.

VPN мрежите преодоляват основната стратегия на черните списъци на доставчиците на интернет услуги, тъй като те затъмняват адреса на местоназначението на трафика, който носят. Клиентският софтуер за VPN на вашия компютър установява връзка с неговия домашен сървър. Това е известно като "тунел". Клиентът и сървърът криптират всички комуникации. Това криптиране обхваща дори информацията за заглавката, която съдържа адреса на източника и местоназначението.

Следователно, ако използвате VPN, вашите интернет дейности ще бъдат напълно частни.

Цензурирани развлечения в Оман

В Оман има 13 телевизионни станции. Всички техни предавания са силно цензурирани. Същото е и с музиката, която се предлага в страната. Филмите и предаванията се редактират, за да се премахне обидното съдържание, в много случаи до степен да бъдат недостъпни. Освен това много популярни телевизионни предавания по света просто не се показват в Оман.Цензурирани развлечения

За щастие можете да получите достъп до забавления от други страни по интернет. Има дори омански клон на Netflix. Въпреки това не получавате версията, която показват в САЩ. Развлекателната библиотека, до която получавате достъп с Netflix в Оман, е доста подобна на предаванията, които виждате по телевизията там.

Ако имате абонамент за Netflix в Оман, можете да гледате Netflix навсякъде по света. Услугата е различна във всяка страна. Библиотеката, до която получавате достъп, зависи от вашето местоположение, когато влизате в уебсайта. Като такъв, ако сте в САЩ, когато влизате, получавате достъп до всички страхотни забавления, достъпни за клиентите в тази страна.

Следователно, ако имате VPN, след като се свържете с подходящ сървър, ще можете да гледате Netflix по целия свят. Въпреки това, не всички сървъри и доставчици поддържат това, така че проверете текущите VPN, които работят с Netflix.

заключение

Можете да станете нетърпеливи от контрола върху това, което можете да видите в интернет в Оман и се надявате да получите достъп до забранени уебсайтове. Всички VPN в този преглед работят добре в Оман.

Те ще защитят вашата идентичност, както и ще ви предоставят достъп до услуги в чужбина за стрийминг. Не забравяйте да покриете песните си в Оман с VPN.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me