Независимо дали живеете и работите в Ирландия или просто преминавате през почивка, важно е да заключите данните си и да защитите поверителността си с виртуална частна мрежа (VPN).

Интернет инфраструктурата и регламентите за данни в Ирландия могат да бъдат малко измамни. Под повърхността се случва много, което не е очевидно за повечето потребители. Вярвате или не, „Репортери без граници“ класира Ирландия на 9 място от 180 държави в своя индекс за 2016 г., което означава, че тя е деветата най-либерална страна по достъп до информация и липса на цензура. Въпреки това, има много неща, които вероятно не знаете, и противно на старата поговорка, това, което не знаете мога те нараня.

За да ви помогна да запазите безопасността си, ще разгледам по-отблизо най-добрите VPN мрежи за Ирландия. След това ще обсъдя по-подробно нюансите на интернет в Ирландия.

Най-добрият VPN за Ирландия: Обобщение

 1. ExpressVPN

  - Най-бързият VPN, който тестваме, отблокира всичко, с невероятно обслужване навсякъде

 2. NordVPN


  - Голяма марка с много добра стойност и бюджетна цена

 3. CyberGhost VPN

  - Дългогодишен топ-класиран VPN, с голяма цена и скорост

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Един от най-евтините VPN-та там, но все пак добра услуга

Най-добрият VPN за Ирландия: съображения

Достъп до ограничено съдържание в Ирландия

Вече споменах, че Ирландия беше на 9-то място от 180 държави по отношение на свободите в интернет и липсата на цензура. Имайки това предвид, може да мислите, че съдържанието никога не е блокирано или ограничено в Ирландия, но това не е така. Това просто означава, че правителството не налага строги цензурни ограничения като тези, които са често срещани в Близкия Изток и Югоизточна Азия.

Правителствената цензура е само една от причините някои уебсайтове да са недостъпни в рамките на Ирландия. Има много други причини, които са резултат главно от икономически причини. Например търговските разпоредби и лицензионните споразумения правят незаконния достъп до определени видове съдържание от Ирландия. Освен това много държави и територии имат много различни закони за нарушаване на авторски права и за прилагане на законите за спазване на авторски права, които се поддържат от ирландското правителство.

Тези типове регулации могат да забранят достъпа до различни сайтове за поточно съдържание, като например тези, които хостват поточно видео и аудио, да не говорим за BitTorrent. Не забравяйте, че притежателите на авторски права могат да изберат да предприемат юридически действия срещу незаконни изтеглятели, ако могат да видят истинските IP адреси на изтеглящите.

Достъп до съдържание извън Ирландия

В някои ситуации, като ваканции или командировки, ще трябва да получите достъп до съдържание, което е физически хоствано в границите на Ирландия. Един от най-популярните ресурси, който е ограничен е RTÉ Player, въпреки че има и други примери, като BBC iPlayer.

Освен това има много по-малки уебсайтове на WordPress, които използват плъгини и добавки за блокиране на входящи връзки от чужди страни. Например, ако блогърът отглежда аудитория от местни говорители на английски език (тези от Австралия, Нова Зеландия, Канада, САЩ, Великобритания и т.н.), той / тя може да пожелае да блокира връзки от Китай, Русия и други местоположения.

Това не само помага на собственика на уебсайта да намали спама, но увеличава сигурността, като ограничава обхвата на държавите, които имат достъп до уеб съдържанието. За щастие, VPN тунел ще ви помогне да деблокирате всички гореспоменати видове съдържание чрез маскиране на IP адреси.

В допълнение, много геймъри са наясно, че сървърите за игри се разпределят по региони. Много онлайн игри не дават възможност на играчите да избират ръчно сървър за игри и вместо това да се свържат с най-близкия сървър в региона. VPN тунел позволява на геймърите да избират сървър за игри, като подправят своите IP адреси в желания регион.

Заплетена история на Ирландия с Microsoft и федералното правителство на САЩ

Microsoft

Не е тайна, че много дигитални услуги, базирани в САЩ, бяха уловени в сътрудничество с Агенцията за национална сигурност (NSA), грозна истина, изведена на бял свят, когато Едуард Сноудън взриви свирката през 2013 г. Естествено, като една от най-големите технологични компании в САЩ, Microsoft беше дълбоко участва в многобройни правителствени програми за данни и скандали, като например системата за наблюдение на PRISM.

НСА твърди, че е шпионирала само за комуникации, които са вътрешни в единия и чуждия в другия, но се оказа, че е подслушвала и чисто вътрешни комуникации. Може да мислите, че е възможно да избегнете подслушването от федералното правителство на САЩ, като се въздържате да осъществявате връзки с хоствани от САЩ сървъри от ирландски IP адреси, но това не е строго вярно.

На първо място, различните версии на Windows събират нецензурни количества данни за активността на потребителите. Microsoft твърди, че тези данни са анонимни и се използват само за подобряване на софтуера му, но изглежда, че това не е така. Голяма част от данните са свързани с акаунти на Microsoft, включително чувствителна информация като телеметрични данни, данни за докосване и вход, потребителски дейности и дори GPS данни (между много други неща).

Всички тези данни се оказват на сървър на Microsoft, който много добре би могъл да бъде хостван в Съединените щати. Windows 10 не е изключение. Той мълчаливо изтрива потребителски данни във фонов режим по подразбиране и осъществява невидими връзки със сървърите на Microsoft, освен ако изрично деактивирате настройките, които са погребани в операционната система.

За VPN за Windows и други операционни системи вижте ръководството по-долу:

 • Топ VPN за Windows
 • Най-добър VPN Mac
 • Най-добрият VPN Linux

Нови политики

Какво общо има това с Ирландия, питаш? Е, в началото на 2014 г. Microsoft направи публични изявления, в които подробно описва нови политики, които ще позволят на потребителите извън САЩ да съхраняват данни на задгранични сървъри.

Идеята беше да се възстанови доверието в чуждестранните потребители, като ги увери, че правителството на САЩ не може да се справи с техните лични данни, които се хостват в чужбина. За съжаление Законът за патриотите принуждава местните американски фирми да спазват директивите на разузнавателните агенции, дори ако тези данни са хоствани на чужди сървъри. Още по-лошото е, че Законът за наблюдение на чуждестранното разузнаване (FISA) дава на американските агенции правомощия да събират данни, съхранявани на територии на ЕС. В резултат на тези закони Microsoft нямаше друг избор, освен да се съобрази, когато американските съдилища го принудиха да изгуби имейли и клиентски данни, хоствани в Ирландия.

За негова заслуга, Microsoft се бори със зъбите и ноктите, за да защити правата на данните на своите потребители, но това е несъмнено. Нещастната истина е, че законите за данни се променят винаги и не сте по своята сигурност безопасни от надзора на чуждестранните правителства, дори ако живеете в Ирландия.

Защитете самоличността си с VPN

VPN

Макар че не можем да направим малко за контрол на чуждестранните закони за надзор, можете да използвате определени мерки (различни от въздържането от използване на цифрови услуги), за да защитите вашата поверителност. За тази цел наистина трябва да използвате VPN, за да заключите вашите комуникации за данни и да защитите своята идентичност. Наистина ли някой би искал личните им данни да се окажат в ръцете на чуждо правителство? Разбира се, че не!

За да бъдем честни, дори използването на VPN не би помогнало при дебала на Microsoft и NSA, тъй като цялата информация беше свързана с акаунти в Hotmail. Това фиаско обаче показва колко предпазливи трябва да бъдем в предприемането на мерки за защита на нашите данни, а не сляпо доверие на технологичните компании за осигуряване на адекватна защита.

Microsoft е само един пример. Има няколко други високотехнологични компании, които са разположили своите сървъри в Ирландия в опит да дадат широко място за дълъг обсег на NSA. Както илюстрира примерът на Microsoft обаче, намирането на ресурси в Ирландия не е ефективно противодействие на инициативите на НСА за нелегално подслушване..

Най-добрите VPN за Ирландия: Заключение

Въпреки безплатните и отворени закони за интернет, в Ирландия все още има много съдържание, което е недостъпно. Освен това, ако пътувате и се нуждаете от достъп до съдържание, хоствано в Ирландия, може да откриете, че вашият текущ IP адрес е блокиран от уеб сървъри.

Днес ние просто не можем да си позволим да позволим на големи технологични компании като Microsoft да управляват нашата сигурност за нас. Вместо това трябва да предприемем проактивни мерки, за да гарантираме сигурността на нашите данни. Хостингът на данни в Microsoft в Ирландия все още не беше достатъчен, за да осигури гаранция за сигурността на данните на своите клиенти. Въпреки че може да не сме в състояние да изберем къде големите корпорации да съхраняват своите данни, това със сигурност е прост въпрос за засилване на нашата онлайн сигурност.

Най-лесният и сигурен начин да защитим нашето онлайн поверителност и ограничен достъп е чрез използване на VPN. Гореспоменатите доставчици са най-добрите VPN мрежи за Ирландия (въпреки че няколко други VPN доставчици също са хост сървъри в Дъблин). Ако все още не сте сигурни коя услуга ви харесва, препоръчвам ви да се възползвате от безплатна пробна версия, за да я изпробвате сами.

Най-добър ирландски VPN: Обобщение

 1. ExpressVPN

  - Най-бързият VPN, който тестваме, отблокира всичко, с невероятно обслужване навсякъде

 2. NordVPN

  - Голяма марка с много добра стойност и бюджетна цена

 3. CyberGhost VPN

  - Дългогодишен топ-класиран VPN, с голяма цена и скорост

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Един от най-евтините VPN-та там, но все пак добра услуга

КРЕДИТНИ СНИМКИ: Юрий Селезнев / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me