Въпреки че Швейцария има една от най-безплатните интернет инфраструктури, това не е без проблеми.

Най-добрите VPN за Швейцария

На първо място, поверителността представлява голяма загриженост поради законодателството, предназначено да увеличи сечта и съхраняването на записи. Законите изискват от доставчиците на интернет услуги (ISP) да регистрират IP адреси и данни за достъп до уеб сървъра и да ги запазят в продължение на шест месеца.

За щастие, швейцарски VPN ще ви помогне да се предпазите от това, а също така ще ви позволи да получите достъп до географски ограничено съдържание.

Швейцария донякъде противоречи на останалата част от Европа по отношение на интернет наблюдението, запазването на данни и онлайн пиратството. Той не е част от Европейския съюз и следователно не е предмет на Директивата за запазване на данни на ЕС от 2006 г..


Швейцария обаче въведе своите закони за запазване на данни, които влязоха в сила през януари 2002 г. Това бяха член 15 Федерален закон от 6 октомври 2000 г. относно мониторинга на пощите и далекосъобщенията (BÜPF) и регламент от 31 октомври 2001 г. относно мониторинга на пощите и Телекомуникации (VÜPF)).

За щастие липсва цензура и ограничаващо законодателство за интернет в сравнение с мнозинството от другите страни. Репортери без граници класираха Швейцария на седмо място от 180 страни в своя Индекс за свобода на печата през 2017 г..

Както споменахме обаче, VPN в Швейцария ще ви помогне да избегнете правителственото записване и достъп до ограничено съдържание.

Най-добрите швейцарски VPN услуги

За да защитите поверителността си, VPN е от съществено значение. Като такъв, нека разгледаме по-отблизо най-добрите швейцарски VPN услуги.

 1. CyberGhost VPN

  - Дългогодишен топ-класиран VPN, с голяма цена и скорост

 2. ExpressVPN

  - Най-бързият VPN, който тестваме, отблокира всичко, с невероятно обслужване навсякъде

 3. NordVPN

  - Голяма марка с много добра стойност и бюджетна цена

 4. PrivateVPN

  - Един от най-евтините VPN-та там, но все пак добра услуга

 5. IPVanish

  - Приложения за всички платформи | Бързи връзки | Няма политика за регистрация

Швейцарски VPN съображения

Швейцарското правителство има сравнително голяма сила за интернет наблюдение. Той има право да използва шпионски софтуер за „особено тежки престъпления.“ Те включват финансирането на тероризма, престъпните организации и детската порнография.Използване на VPN в Швейцария

Подобни методи са разрешени само когато органите на реда са доказали извън разумното съмнение, че е извършено престъпление. Те не са превантивен метод. Все пак при лов на незаконна дейност вашите данни могат да бъдат изложени на риск да станат обезпечителни щети. Властите биха могли да го заловят, защото той е бил предаван от грешен мрежов интерфейс в неподходящ момент.

През септември 2016 г. швейцарските власти приеха законодателство, изискващо властите да уведомяват гражданите, които са били цели за наблюдение. Преди това през януари 2013 г. министърът на правосъдието Симонета Сомаруга обяви, че правителството се стреми да разшири правомощията си за надзор, за да включи възможността за наблюдение на глас през интернет протокол (VoIP) и услуги за незабавни съобщения (IM).

През септември 2017 г. влезе в сила нов закон, който беше гласуван година преди това. Законът дава на FIS (Федералната служба за разузнаване) много повече правомощия да наблюдава частните комуникации на гражданите. Властите вече могат да докосват телефони, да улавят лични имейли и текстови съобщения и да наблюдават интернет трафика. Всъщност властите дори могат да инсталират злонамерен софтуер на телефоните и компютрите на гражданите, за да наблюдават активността на уеб камерите. Те също могат да слушат чрез микрофон на смартфон и да откраднат лична информация.

Никога не е било по-важно да използвате тунел VPN, за да защитите поверителността си в Швейцария. Дори и да не искате да плащате за качествена услуга, силно препоръчвам, най-малкото, да използвате един от най-добрите безплатни VPN. VPN мрежите все още са напълно законни и етични за използване в Швейцария. Затова препоръчвам да се предпазите от подслушватели на трети страни, било те властите или хакерите.

Закони за хазарта

Онлайн хазарт

Въпреки че в Швейцария все още има безплатен и отворен интернет, нещата започват да се променят. На 29 септември 2017 г. швейцарският парламент представи първото си голямо законодателство за опит за филтриране на интернет.

Законът за паричните игри блокира онлайн порталите за хазартни игри. Данъчното облагане и икономическите проблеми мотивираха новия закон. Швейцарските хазартни заведения губят значителни приходи от онлайн международни сайтове за хазарт. По този начин Законът за паричните игри има за цел да облагодетелства местните хазартни организации. Въпреки това може да бъде предшественик на по-нататъшното законодателство за ограничаване и филтриране на мрежата.

Независимо дали сте пътник или пребивавате в Швейцария, не е препоръчително да се опитвате да заобиколите филтъра с прокси връзки или други решения за достъп до сайтове за хазарт. Това би било пряко нарушение на новите закони и би могло да предизвика тежки последици.

Закони за пиратството

Закони за пиратството

Законът за задължителното запазване на данни в Швейцария не се прилага за доставчици на VPN. VPN доставчиците не са задължени да водят журнали за дейностите на своите потребители. Тези закони правят Швейцария желано място за локализиране на VPN сървъри. Освен това черешката на тортата е, че швейцарското правителство разрешава пиратството на авторски права за лична употреба. Все още е незаконно да се опитвате да разпространявате пиратско съдържание с цел печалба.

През септември 2010 г. Върховният съд в Швейцария постанови, че юридическата фирма за троли за авторски права Logistep AG действа незаконно, когато събира IP адреси на хора, които смята, че са виновни за нарушаване на авторски права. Съдът реши, че това е нарушение на законите за поверителност на страната. Това решение защитава не само изтеглящите, но и случайните потребители. В отговор групите за натиск в индустрията за развлечение се агитираха за промяна в закона. Те цитираха щети за бизнеса и загуба на печалба за забавляващите.

Ефекти от пиратството

Поради гореспоменатите причини, правителството на Швейцария възложи проучване по този въпрос. Донякъде за изненада на органите за прилагане на авторските права, проучването стигна до заключението, че въпреки че около една трета от швейцарското население участва в изтеглянето на филми и музика, няма отрицателно въздействие върху сумата, която хората изразходват за забавление. Всъщност може да има малка печалба. Резултатите от холандско проучване през 2010 г. показват, че „пиратите“ харчат повече за медии, посещават повече концерти и посещават сайтове за игри повече от „непирати“. “Интернет наблюдение

Швейцарското проучване също заключи, че пиратството е почти невъзможно да се предотврати. Отговорността лежи върху развлекателната индустрия да се адаптира към новите реалности, ако желае да оцелее. Докладът приключи,

„Всеки път, когато се предлага нова медийна технология, тя винаги е била„ злоупотребявана “. Това е цената, която плащаме за напредъка. Победителите ще бъдат тези, които са в състояние да използват новата технология в своите предимства, а губещите, тези, които са пропуснали това развитие и продължават да следват стари бизнес модели. "

В светлината на този доклад правителството реши, че не е необходима промяна в закона. Той също така отхвърли блокирането на IP адреси на уебсайтове, като твърди, че това би навредило на свободата на словото и ще наруши законите за защита на поверителността.

Използване на VPN в Швейцария

Затова швейцарските интернет потребители не е необходимо да използват VPN услуга, за да се предпазят от налагане на авторски права. Те обаче имат силен стимул да го използват, за да се защитят от държавния надзор. VPN може също така да предпазва от LAN базирани атаки, като хакери, извършващи пакетно заснемане в обществени безжични мрежи.Правителствен надзор

Обикновено е лоша идея да използвате VPN услуга (и сървъри), разположени във вашата страна. Това прави органите лесно да изискват VPN да предаде своите регистрационни файлове. Освен това, вашите данни могат да изминат по-голямо разстояние в декриптиран формат между VPN сървъра и реалния сървър на местоназначение. По този начин обикновено е препоръчително да прекратите вашата VPN връзка възможно най-близо до хоста на местоназначение.

Въпреки това, без изискване за задържане на данни за доставчици на VPN, швейцарските потребители могат щастливо да използват локални сървъри.

За тези извън страната, Швейцария прави идеална крайна точка за VPN връзка.

Заключение на VPN в Швейцария

Заключение за най-добрите VPN в Швейцария

Швейцарското правителство вече разполага със здрави възможности за наблюдение на данните. Въпреки че не е ясно какво има бъдещето, изглежда, че се насочва към по-големи правомощия за наблюдение. Най-добрият начин да защитите вашите данни от подслушване от трета страна и подслушване е да ги шифровате с VPN. Аз съм твърд защитник на поверителността и сигурността онлайн и препоръчвам незабавно да започнете да използвате VPN, ако още не сте.

С една от най-добрите VPN за Швейцария можете драстично да увеличите сигурността на личните си данни и поверителността си.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me