Ако пътувате в чужбина и е вероятно да използвате WiFi горещи точки, от първостепенно значение е да използвате VPN. VPN мрежи или виртуални частни мрежи криптират всичките ви данни, отиващи към и от вашето устройство, което е невероятно ефективно при спиране на хакерите да имат достъп до вашите данни. Друго голямо предимство на използването на VPN е, че те ви позволяват достъп до услуги от дома, които в момента са блокирани във вашето местоположение. В това ръководство изброяваме най-добрите Travel VPN услуги и ви даваме няколко най-добри съвети за това да сте сигурни онлайн в чужбина.

Има две основни ползи за използването на VPN за пътуване:

 1. За достъп до уебсайтове от дома си - Докато сте далеч в бизнес или на почивка, става невъзможно да получите достъп до много важни онлайн услуги - като вашето онлайн банкиране и стрийминг услуги. С VPN можете да получите IP адрес от вашата страна и лесно да получите достъп до тези сайтове.
 2. Да останеш сигурен онлайн, когато пътуваш - Когато пътуваме, често се свързваме с обществени WiFi горещи точки. Когато се свързваме с обществена WiFi гореща точка, няма начин да знаем дали маршрутизаторът е конфигуриран безопасно. VPN защитава вашите данни, ако се свържете с неправилно конфигуриран рутер или фалшив WiFi гореща точка, принадлежаща на киберпрестъпник! Тъй като VPN надеждно сканира всичките ви данни, невъзможно е хакерите да откраднат вашите данни, идентификационни данни, пароли и данни за кредитна карта.

Ново за VPN?

Ако сте нов в света на VPN и искате да научите повече, разгледайте ръководствата по-долу:

 • Какво е VPN - Ръководство за начинаещи за VPN, какви са те и как работят
 • Шифроване на VPN - Подробно ръководство за VPN протоколи за криптиране и кой от тях е най-защитен.

Списък на най-добрите 5 VPN за пътуване

Сега знаем предимствата на използването на пътнически VPN, изброихме петте най-добри VPN за пътуване. За повече информация относно някоя от услугите в нашия списък, щракнете върху изброените по-долу връзки, за да видите уебсайта на доставчика на VPN или превъртете по-долу за обобщение на всяка услуга.


 1. ExpressVPN

  - Супер бързи | Сървъри в 94 държави | Сигурни и надеждни

 2. NordVPN

  - Бързи връзки | Лични и сигурни | Разблокиране на Netflix

 3. CyberGhost VPN

  - Удивителна стойност | Лесен за използване | Перфектен за WiFi защита

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Без трупи | Разблокиране на Netflix US | Силно криптиране

Най-добър VPN за пътуване - резюмета

По-долу сме обобщили всичко, което трябва да знаете за петте най-добри VPN услуги за пътуване. Ако все още искате повече информация, кликнете върху доставчиците или разгледайте нашите подробни VPN прегледи.

Настройване на VPN за пътуване

Когато закупите VPN за пътуване, ще ви бъде разрешено да инсталирате софтуера на повече от едно устройство (обикновено между три и пет). Това означава, че един VPN абонамент може да се използва за защита на всички устройства на вашето семейство, докато сте далеч.

Освен ако не получите маршрутизатор за пътуване с VPN, ще трябва да инсталирате пътуващия VPN на всяко отделно устройство. Добрата новина е, че VPN в това ръководство имат софтуер за всички устройства, така че можете да инсталирате VPN на лаптоп или смартфон.

Ето едно кратко ръководство, което ще ви помогне:

 1. Изберете VPN за пътуване от нашия списък и кликнете върху, за да получите абонамент. Ако искате само вашето VPN, докато сте на почивка, тогава можете да изберете месечен план. Въпреки това VPN мрежите са безумно полезни през цялата година - дори когато се върнете у дома!
 2. Изтеглете VPN на вашия лаптоп, смартфон или таблет. Не забравяйте да получите подходящия VPN за вашата платформа. Можете да инсталирате VPN на всички устройства на вашето семейство, ако желаете, или дори да го споделяте с приятели, с които пътувате.
 3. Следвайте инструкциите за инсталиране. VPN се инсталира лесно и без суетене.
 4. Сега, когато е инсталиран, всичко, което трябва да направите, е да се свържете със сървър. Не забравяйте, че вашият VPN ще ви държи в безопасност, когато сте в собствената си държава, както и в чужбина, затова го използвайте всеки път, когато сте на обществена WiFi.
 5. Сега, когато сте в чужбина, не забравяйте да се свържете със сървър от дома си! По този начин можете да гледате телевизионни потоци и да използвате интернет услуги откъдето идвате. Няма нужда да гледате чужди телевизионни предавания вече!

Използване на VPN маршрутизатор за пътуване

Без значение дали пътувате сами, за бизнес или с приятели и семейство, маршрутизаторът може да бъде огромно предимство. Тези изящни джаджи ви позволяват да свързвате няколко устройства към обществена WiFi гореща точка, без да е необходимо да свързвате всичките си устройства поотделно. Веднага след като мини рутера е свързан към интернет, всички устройства на вашето семейство и вашето семейство автоматично се свързват към тази интернет връзка чрез маршрутизатора за пътуване.

Това е страхотно само по себе си. Все пак е още по-добре, ако получите маршрутизатор за пътуване, който е предварително конфигуриран с VPN! Когато VPN е инсталиран на маршрутизатор за пътуване, всички устройства, които се свързват към интернет чрез този маршрутизатор, автоматично се защитават с криптиране на VPN. Това означава, че не е нужно да се притеснявате за всяко отделно устройство: или да се уверите, че вашите деца, родители - или някой друг от вашата партия - се отварят пред риска да бъдат хакнати (което може да съсипе ваканцията на всички).

Как да настроите вашия маршрутизатор за пътуване

Ако искате маршрутизатор с VPN, препоръчваме ви да посетите експертите на FlashRouters
за някои съвети.

Каквото и да правите, моля, не забравяйте да актуализирате администраторските идентификатори по подразбиране на маршрутизатора за пътуване. Ако не актуализирате потребителското име и паролата, рутерът може да се хакне сам!

В допълнение, вие ще искате да гарантирате, че WPS (по-стара функция на рутер) е изключена, тъй като представлява риск за сигурността. За щастие, FlashRouters може да ви помогне да настроите правилно всички тези функции .

Международен списък за сигурност при пътуване

С VPN сортиране трябва да помислите само за няколко други проблеми, свързани със сигурността на пътуването. За да ви помогна, създадох този бърз списък от това, което считам за най-важните неща, които трябва да вземете предвид за цифровата сигурност по време на пътуване:

 1. Паролите - Може да изглежда очевидно, но да се уверите, че устройствата ви са защитени с парола и са настроени за бързо заключване е много по-важно, когато пътувате, така че, моля, използвайте по-силни настройки, когато сте далеч. Ако оставите телефон или таблет в плажа или в такси, ако се заключи почти моментално, може да спре устройството да попадне в ръцете на някого, докато все още е отключено. Мениджърите на пароли са фантастични инструменти за гарантиране, че имате силни пароли.
 2. Актуализациите - Не забравяйте, че редовно актуализирате устройствата си, можете да гарантирате, че не страдате от уязвимости, които дават лесен начин за киберпрестъпниците, така че, моля, актуализирайте често.
 3. Резервно копие редовно - Ако направите хиляда снимки и загубите устройството си в последния ден на празника, никога повече няма да видите тези снимки. Като общо правило, ако нещо е важно, уверете се, че е архивирано до облака. Това важи дори ако никога досега не сте губили устройство - не забравяйте, че винаги има първи път. Услугите за архивиране в облак са фантастични и те автоматично ще архивират вашите данни.
 4. Купете местна SIM - Ако пътувате за по-дълги периоди от време, може да искате да купите местна SIM карта с евтини местни данни. По този начин можете да използвате интернет в движение, без да разчитате на публичен WiFi (въпреки че рисковете от това се намаляват чрез използване на VPN).

Заключение за пътуване чрез VPN

Що се отнася до запазването на вашите устройства в безопасност, докато сте на почивка, има доста малък списък с неща, които трябва да направите. Най-доброто, което трябва да направите, е да седнете и да обясните точките в това ръководство на всички ваши колеги пътешественици. Никой не иска празникът да бъде развален от хакери, така че бъдете сигурни, че цялата група отделя време, за да защити своите устройства съответно.

VPN е най-добрата форма на цифрова защита, която можете да получите, когато пътувате. Така че, моля, помислете за едно внимателно: случаите на хора, които са хакнати на обществена WiFi, са постоянно високи. Това е така, защото хакерите разбират колко лесно е бягането на хората, докато те се слънчат край басейна или се настаняват в летище.

Всички VPN услуги в това ръководство предлагат най-добрия начин за защита на устройства, докато сте в движение. Има стотици VPN за избор, които могат да направят избора на един малко кошмар.

Ето защо ние създадохме този VPN за пътеводител, за да ви помогнем да определите най-добрите възможности - без да се притеснявате да се натъкнете на рип-услуга. Ако имате някакви въпроси, моля, не се колебайте да попитате в секцията за коментари по-долу.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me