Ако отивате в Саудитска Арабия или вече сте там, ще ви трябва VPN, за да деблокирате сайтове с ограничен достъп.

VPN за Саудитска Арабия ще деблокира цензурирани и геоблокирани уебсайтове, като ви позволява да се преструвате, че сте в друга държава.

Поради опасностите, свързани с деблокирането на цензурирано съдържание, докато сте в Близкия изток - отличен саудитски VPN трябва също да осигури непромокаема поверителност.

Най-добър VPN Саудитска Арабия

Прегледахме над 150 различни VPN мрежи през последните пет години - в търсене на най-добрия VPN сървър на Саудитска Арабия. Ето кои са най-добрите.

 1. ExpressVPN


  - Най-бързият VPN, който тестваме, отблокира всичко, с невероятно обслужване навсякъде

 2. NordVPN

  - Голяма марка с много добра стойност и бюджетна цена

 3. PrivateVPN

  - Един от най-евтините VPN-та там, но все пак добра услуга

 4. VyprVPN

 5. IPVanish

Съображения за VPN на Саудитска Арабия

Поради политическата ситуация в Саудитска Арабия, не всеки VPN е подходящ. На пазара има стотици VPN, а по-голямата част са несигурни и по-ниски.
Използване на VPN в Саудитска Арабия

За да деблокирате съдържание в Саудитска Арабия, без страх от заснемане, е важно VPN да има определени функции.

VPN е универсална онлайн услуга, която позволява на хората да деблокират цензурирано и блокирано съдържание и услуги на уебсайта. Като позволяват на потребителите да се преструват, че са в друга държава, гражданите, които живеят или посещават Саудитска Арабия, могат да използват уебсайтове, за които се предполага, че са извън границите. Религиозни уебсайтове, сайтове за новини извън границите, порнографски или сексуално либерални уебсайтове и географски ограничени чужди услуги могат да бъдат деблокирани чрез VPN на Саудитска Арабия..

VPN също осигурява поверителност чрез скриване на реалния IP адрес на потребителя. Също така надежден VPN за Саудитска Арабия предлага защитен слой на криптиране. Той спира интернет доставчиците, правителството, работните места, училищата, хазяите - и други администратори на локалната мрежа - да не могат да кажат какво е направил VPN потребителят онлайн. Тази поверителност е жизненоважна част от VPN за Саудитска Арабия.

VPN функции

За да използвате VPN сигурно в Саудитска Арабия, ще трябва да използвате VPN с надеждни защитни функции. В противен случай може да бъдете хванати да деблокирате цензуриран материал: което може да ви приземи в затвора или по-лошо. Ето списък с функции, които трябва да има VPN в Саудитска Арабия:
Важни характеристики на VPN

 • Добре приложено военно криптиране. Всички VPN предоставят различни нива на криптиране. За да сте сигурни в Саудитска Арабия, препоръчваме само най-доброто: OpenVPN криптиране, внедрено по най-високите стандарти.
 • A Killswitch. Превключвателят за убиване ще прекъсне вашия интернет, ако VPN връзката отпадне. Това ще ви попречи да случайно изтичате данни към вашия интернет доставчик, ако VPN връзката отпадна. Без killswitch вашият интернет доставчик ще знае какъв уебсайт посещавате, ако VPN отпадне.
 • DNS защита от теч. Изтичане на DNS също ще информира вашия интернет доставчик за уебсайтовете, които посещавате. Това би било катастрофа в Саудитска Арабия.
 • Стелт режим / прикриване на VPN. Това е функция, която прикрива използването на VPN. Той добавя допълнителен слой сигурност, като прикрива трафика на OpenVPN като обикновен HTTPS. Това прави много трудно за ISP да открият, че VPN може да се използва.

Интернет ограничения в Саудитска Арабия

Интернет цензура в Саудитска Арабия

Основното нещо, с което ще трябва да се справите, докато посещавате или живеете в Саудитска Арабия, е цензурата. Много сайтове и услуги са недостъпни и ще ви трябва VPN, за да ги деблокирате. Голямо съдържание също не е достъпно от Саудитска Арабия поради гео ограничения на авторските права.

VPN мрежите в тази статия имат много сървъри, разположени по целия свят, които ще ви позволят да се преструвате, че сте в друга държава. Тя ще преодолее местната цензура и ще ви даде достъп до услугите на уебсайтове на други държави: Например можете да използвате VPN за Netflix и да получите достъп до съдържание на Netflix от цял ​​свят.

Саудитска Арабия забранява уебсайтове, които са несъвместими религиозно и поради това се считат за „аморални“. Това включва всяко изобразяване или дискусия относно хомосексуалността, порнографията или проституцията. „Безнравствеността“ в Саудитска Арабия се разпростира и върху правата на жените, които са строго ограничителни. Хазартните уебсайтове също са извън границите. С VPN всеки от Саудитска Арабия може да деблокира някой от тези уебсайтове в поверителност.

Как да отворите блокираните сайтове в KSA

Поради политически рестриктивния характер на саудитския режим, деблокирането на съдържание може да ви затрудни. Правата на човека са много ниски за много класове хора в Саудитска Арабия, включително жени и ЛГБТ граждани. Поради тази причина някои хора могат да бъдат изложени на сериозен риск от телесно наказание, ако бъдат хванати да деблокират цензурирани уебсайтове.

Важно е също да пазите това, което пишете и казвате в Саудитска Арабия. Страната е изключително строга и отново дори мненията биха могли да ви вкарат в беда. Освен това Саудитска Арабия забранява почти всяка възможност за онлайн чат, гласови и видео съобщения, които могат да се представят. Основната мотивация за тези забрани е да се защитят печалбите на държавната телекомуникационна компания.
Как да отворите блокираните сайтове в KSA

Въпреки че Саудитска Арабия не забранява сайтовете за социални медии, тя блокира интегрираните им чат системи. Той включва Facebook Messenger, който не е достъпен от сайта на Facebook или чрез приложението. WhatsApp, Hangouts, Line, Telegram, Snapchat, FaceTime, Team Speak, Wi-Fi Calling, Skype и Viber също са под контрол.

С VPN за Саудитска Арабия всеки в страната може да деблокира ограничени уебсайтове и услуги и да ги използва в поверителност.

Въпреки това, поради политически чувствителния климат на нацията, трябва да използвате внимателно VPN.

Безопасни ли са VPN мрежите в Саудитска Арабия?

Да имаш VPN и да го използваш в Саудитска Арабия технически е в противоречие с кибер законите на страната. Това е доста лудо, като се има предвид, че много фирми използват VPN в страната. Това, което можем да кажем уверено, е, че използването на VPN за Саудитска Арабия е много по-сигурно от използването на прокси в Саудитска Арабия. Вярно е също, че много хора - включително жени - използват VPN за управление на анонимни блогове от страната. В това няма съмнение: рисковано е! Трябва да се погрижите, ако решите да го направите.

Безопасно ли е да използвате VPN

Деблокирането на цензурирани уебсайтове и получаването на поверителност за анонимно писане на политически спорно съдържание (нещата, които може да искате да направите с VPN) също е незаконно. Поради тази причина, жизненоважно е вашият саудитски VPN да има силна политика за поверителност и отличен софтуер, който осигурява най-високите нива на криптиране и разширени функции на VPN (като Killwitch, DNS защита от течове и режим „скрит“ / прикриване).

Докато получите надежден и доверен VPN от този списък, ще можете да използвате интернет в поверителност. Разблокирането на съдържание или писането на блогове в поверителност (анонимно) може да ви създаде проблеми - затова горещо препоръчваме да стоите далеч от ненадеждни VPN. Дори използването на един от VPN в този списък (които са най-добрите) е рисковано: поради политическата ситуация.

Как да използвате VPN

Използването на VPN в Саудитска Арабия не е трудна задача. Трябва обаче да се уверите, че сте настроили VPN правилно, ако не искате да се сблъскате с проблеми. Ето бърз списък за проверка, за да сте сигурни, че ще получите всичко както трябва:Как да използвате VPN

 • Изберете VPN услуга от този списък и се абонирайте.
 • Изтеглете софтуера за VPN: не забравяйте да получите подходящия софтуер за вашата платформа.
 • Инсталирайте VPN и влезте с вашите идентификационни данни.
 • Изберете OpenVPN криптиране в настройките
 • Включете защитата от течове на DNS и превключвателя за убийство и ако има автоматично свързване, изберете и това. Ако няма налична настройка за изтичане на DNS, но VPN е в този списък, то тя е автоматична.
 • Включете стелт режим, ако искате добавен слой сигурност.
 • Изберете сървър и щракнете върху свързване.

Веднага щом VPN се свърже, изглежда се намирате на избраното от вас място. Вашето VPN криптиране също ще ви защити. Следователно вашият интернет доставчик и правителството не могат да открият какво правите онлайн. Освен това, ключът за убийство ще гарантира, че никога не изтичате некриптиран трафик към вашия интернет доставчик.

Как да тествате KSA VPN

Тестване на вашата VPN

След като стартирате и работите си VPN, струва си да проверите, за да сте сигурни, че работи. За целта се насочете към testmy.net. На този уебсайт ще можете да се уверите, че вашият IP адрес правилно се показва като местоположение извън Саудитска Арабия.

Можете също да проверите за течове на DNS и течове на WebRTC. VPN-ите в това ръководство обаче бяха внимателно тествани от нашия екип от експерти. Поради това те нямат течове от този вид.

Най-добрите сървъри за връзка в Саудитска Арабия

За да постигнете най-добри скорости, винаги е най-добре да се свържете със сървър, който е близо до вас. Трябва обаче да се свържете със страна, която не е политически свързана със Саудитска Арабия. Една, при която е законно да получите достъп до цензурираното съдържание, което искате да видите. Това ще ви осигури добри скорости, но също така ще гарантира, че VPN сървърите не се нападат от политически съюзници, работещи за саудитското правителство.
Най-добрите сървъри за свързване

Като цяло не препоръчваме използването на VPN сървъри в Саудитска Арабия, тъй като те могат да бъдат нападнати от правителството. Това означава, че можете да се отворите, за да бъдете открити да пишете блог (или да правите нещо друго), което не искате да бъдете хванати да правите.

VPN на Саудитска Арабия: Заключение

Заключение за най-добрите VPN за Саудитска Арабия

В тази статия сме препоръчали най-добрите VPN за Саудитска Арабия. Тези VPN предоставят силна поверителност и ви позволяват да деблокирате цялото цензурирано и гео ограничено съдържание от Саудитска Арабия. Освен това те са фантастични като цена и предлагат пробни периоди или гаранции за връщане на парите. Това означава, че можете да тествате тези VPN безрискови.

И накрая, моля, разгледайте внимателно тази статия и използвайте всички важни и усъвършенствани VPN функции в Саудитска Арабия. За съжаление използването на VPN може да ви създаде проблеми със закона.

 1. ExpressVPN

  - Най-бързият VPN, който тестваме, отблокира всичко, с невероятно обслужване навсякъде

 2. NordVPN

  - Голяма марка с много добра стойност и бюджетна цена

 3. PrivateVPN

  - Един от най-евтините VPN-та там, но все пак добра услуга

 4. VyprVPN

 5. IPVanish

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me