VPN рутер е най-добрият начин за защита на множество устройства в домашната ви мрежа. С VPN ниво на рутер можете да защитите всяко устройство във вашата мрежа, без да е необходимо да инсталирате VPN на всяка отделна машина.


vpn рутер

Най-добрият VPN рутер през 2020 г.: Обобщение

По-долу ще намерите нашите препоръчани VPN рутери. За подробна информация за всеки от моделите, продължавайте да превъртате.

 1. Linksys WRT3200ACM
  - Това се счита за най-добрият цялостен VPN рутер.
 2. Asus RT-AC5300
  - Това е изключително мощен рутер, най-подходящ за хора с големи домове или с голямо количество устройства.
 3. Netgear R6400
  - Солиден рутер, перфектен за хора, които желаят изключителна стойност на парите.
 4. Linksys WRT1900ACS
  - Друг чудесен избор за хора с повече бюджет.
 5. Netgear R7800 X4S
  - Идеален за средни домове, но малко скъп в сравнение с исканата цена на Amazon (не мига).

Какво е VPN рутер?

VPN рутер е рутер с VPN, инсталиран директно върху него. Всички връзки към VPN сървъри се управляват в рутера, когато имате VPN на рутер.

VPN клиент обикновено се инсталира на отделни устройства като смартфони и настолни компютри. Този софтуер свързва всяко отделно устройство директно към VPN, за да го защити. VPN рутер, от друга страна, защитава всички устройства в мрежата; без да е необходимо да инсталирате софтуера на всеки от тях.

VPN могат да бъдат инсталирани само на конкретни рутери с фърмуер, способен да обработва VPN връзки. Следователно не всеки рутер може да бъде VPN рутер.

Най-добрите VPN рутери

Нашият задълбочен списък с препоръчани VPN рутери ще ви помогне да изберете един, който ви подхожда:

Linksys WRT3200ACM (Най-добрият общ VPN рутер)

Рутер за връзки wrt3200 vpn

 • 4 Външни антени
 • Dual Band до AC3200 Mbps

Препоръчителна употреба: Среден дом / 6-10 устройства

На първо място е този отличен рутер Linksys. Само с 249 долара той е на достъпни цени, а поради мощността, която той опакова под капака, той е най-универсалният и подходящ VPN рутер, предлаган на пазара днес. Този рутер има 1.8 GHz двуядрен ARM процесор и е един от първите VPN рутери, които използват чипсет Marvell. Всеки, който се нуждае от мощен рутер за игри, поточно предаване, видео разговори или други интензивни данни, силно се препоръчва този рутер.
Смятаме, че фактът, че можете да го получите с поддръжка и гаранция - напълно мига и готов за използване с любимия ви VPN - само за $ 50 над редовната заявена цена, е абсолютна кражба!
Наличност:

 1. FlashRouters (предварително флаш, включено приложение за поверителност VPN): $ 249

 2. Amazon (предварително мига, няма приложение, няма VPN поддръжка): 199 долара

Asus RT-AC5300 (най-доброто за потребители на енергия)

asus rt-ac5300 vpn рутер

 • Външни антени
 • Tri Band до 5300 Mbps

Препоръчителна употреба: Големи домашни / 10+ устройства

Това е изключително мощен рутер, който е напълно подходящ за големи домове и малки предприятия. Той може да поддържа удобно до 10 устройства и благодарение на осемте си външни антени (които осигуряват Tri-Band WiFi), може да осигури WiFi на по-голяма площ. Неговият 1.4 GHz процесор го прави водещият рутер за без забавяне игри и висококачествен 4K стрийминг. Този VPN е скъп, но вие получавате това, което плащате; върха на диапазона рутер с всички най-нови функции. Ако имате нужда от захранване, не търсете повече!

Наличност:

 1. FlashRouters (предварително флаш, включено приложение за поверителност VPN): 479 долара
 2. Amazon (Не е предварително мигано, няма приложение, няма VPN поддръжка): 350 долара

Netgear R6400 (VPN рутер с най-добра стойност)

netgear r6400 vpn рутер

 • Gigabit скорости на Ethernet
 • Външна антена

Препоръчителна употреба: малка къща / до 5 устройства това.

Рутерът на Netgear е отличен избор за всеки, който се нуждае от нещо практично, което също е евтино. Рутерът е доказан в бъдеще за стандартите за безжичен AC, като същевременно осигурява пълна поддръжка за Wireless-G и Wireless-N устройства. R6400 разполага с мощен вътрешен процесор Dual Core 1 GHz Broadcom CPU, което го прави достатъчно мощен за работа с до 5 устройства. И ако се притеснявате дали ще можете да стриймвате; тази VPN ще обработва 4k без проблеми.

Наличност:

 1. Флаш рутери (предварително флаш, включено VPN приложение за поверителност) $ 179
 2. Amazon (предварително мига, няма приложение, няма VPN поддръжка): N / A

Linksys WRT1900ACS

router linky wrt 1900 vpn

 • 1.6 GHz двуядрен
 • 4 външни антени

Препоръчителна употреба: Малък офис / среден дом / 4-7 устройства

Този VPN е изключително съотношение цена / качество, като се има предвид, че е само $ 55 повече от стандартната искана цена, за да бъде напълно разпален и готов за използване. Въз основа на опита от предишни модели, Linksys 'WRT1900ACS е мощен рутер с четири външни антени. Двуядрен ARM процесор 1.6 GHz го прави идеален за тези хора, които търсят VPN на рутер за игри, стрийминг, видео разговори или интензивни данни задачи. В допълнение, тъй като е надстроен до DD-WRT WRT1900ACv2, той позволява OpenVPN връзки.

Наличност:

 1. Флаш рутери (инсталиран DD-WRT, включено приложение за конфиденциалност на VPN, гаранция + поддръжка): $ 249
 2. Amazon (предварително мига, няма приложение, няма VPN поддръжка): 195 долара

Netgear R7800 X4S

netgear r7800 vpn рутер

 • 4 външни антени
 • MU-MIMO и Quad Stream технология

Препоръчителна употреба: Голям апартамент / Среден дом / 5-9 Устройства

Този рутер Netgear е изключително популярен сред потребителите. Това е хардкор големият брат на популярен модел рутер, наречен R7000 Nighthawk. R7800 осигурява подобрена кабелна свързаност и се счита за устойчив в бъдеще. Рутерът има 4 мощни външни антени и 1,7 GHz двуядрен процесор - което го прави достатъчно мощен за работа с почти всичко, което хвърляте на него.

Наличност:

 1. FlashRouters (инсталиран DD-WRT, включено приложение за конфиденциалност на VPN, гаранция + поддръжка): $ 349
 2. Amazon (предварително мига, няма приложение, няма VPN поддръжка): $ 175

Как да инсталирате VPN на рутер

Инсталирането на VPN на рутер се различава в зависимост от модела. Въпреки това, основната схема е следната:

 1. Получете достъп до контролния панел на рутера, като използвате инструкциите на производителя.
 2. Достъп до VPN клиента на рутера и добавете данни за сървъра на вашия доставчик и други необходими данни за връзката. За това ще има ръководства на уебсайта на вашия VPN.
 3. Инициирайте VPN връзката към желания VPN сървър
 4. Сега, когато маршрутизаторът е свързан към VPN сървъра, всички устройства във вашия дом изглежда са на това място. В допълнение, всички те са защитени с криптиране, за да ви осигурят цифрова поверителност.

Конфигуриране на VPN рутер

Почти всички състави на DD-WRT поддръжка VPN използват протокола PPTP. Това обаче не е много сигурно и като цяло е по-добре да използвате OpenVPN. Основната рамка за DD-WRT поддържа OpenVPN, но не всички маршрутизатори поддържат компилациите. По този начин винаги е най-добре да проверите преди да купите дали това е важно за вас.

Много VPN доставчици доставят ръководства за настройка на рутери, въпреки че някои предоставят поддръжка само за PPTP.

Бакшиш: най-лесният начин да получите VPN рутер е да купите един предварително флаш!

Различни видове VPN рутер

DD-WRT

DD-WRT е проект с отворен код, насочен към разработване на базирано на Linux решение за фърмуер, който премахва ограниченията, поставени на рутерите от програмирането им по подразбиране.

Инсталирането на DD-WRT на вашия рутер му дава пълната функционалност на бизнес рутер, но без разходи. Пълен списък на всички многобройни предимства би бил твърде дълъг за тази статия, за повече информация вижте нашата страница с маршрутизатор DD-WRT.

домат

Доматът е алтернативен Linux базиран фърмуер пакет за рутери, най-забележимите домати рутери са; Linksys WRT54G / GL / GS, Buffalo WHR-G54S / WHR-HP-G54 и други маршрутизатори, базирани на Broadcom. Подобно на DD-WRT, той може да се използва за флаш съвместим рутер. Това позволява да се използва като VPN шлюз, както и предоставя подобна функционалност на DD-WRT мигащ рутер.

DD-WRT е съвместим с повече рутери и обикновено се смята за по-удобни за начинаещи, но много хора предпочитат интерфейса на Tomato и отличните възможности за наблюдение на мрежата в реално време..

Защо да получите VPN рутер?

Независимо дали имате нужда от VPN за мобилно устройство, лаптоп или десктоп; VPN рутер може да помогне.

VPN рутерите са настроени да се свързват с VPN услуга. Тези рутери могат да бъдат настроени да се свързват с повечето VPN услуги, което означава, че все още можете да се абонирате за предпочитаната от вас услуга.

Възможно е също флаш рутери с фърмуер на трети страни като DD-WRT и Tomato. Някои доставчици дори предлагат предварително флаш рутери, които са предварително конфигурирани за тяхната услуга. Те могат да бъдат закупени директно от VPN или чрез онлайн магазин като FlashRouters.COM

VPN рутери - Предимства

 • Всяко устройство, което се свързва към рутера, е защитено от VPN.
 • Това включва устройства, които не могат сами да стартират VPN софтуер, като смарт телевизори, игрови конзоли и кутии Roku.
 • Рутерът отчита само една VPN връзка, що се отнася до вашия доставчик. Това означава, че можете да свържете неограничен брой устройства към VPN наведнъж чрез рутера.

VPN рутери - недостатъци

Основният недостатък е, че криптирането и дешифрирането на VPN данни е изключително интензивно процесорно (особено при използване на OpenVPN). Повечето рутери се борят, което може да доведе до лоша скорост на интернет връзката.

Поради тази причина е важно да изберете рутер, който е наистина достатъчно мощен, за да се справи. Като цяло това означава, че ще трябва да инвестирате разумна сума пари, за да получите това, от което се нуждаете.

VPN рутери за малки фирми

Ако търсите VPN рутер за малък бизнес, за да защитите всичките си служители наведнъж с цифрова поверителност; препоръчваме ви да изберете VPN, който е на второ място. Най- Asus RT-AC5300 DD-WRT е за „потребители на енергия“. Той има всичко необходимо, за да стартирате десет или повече устройства сигурно към VPN, без да страдате от бавна свързаност.

За повече информация вижте нашата страница за VPN за малки фирми.

Често задавани въпроси

Опитахме се да обхванем всяка важна точка в тази статия. Ако обаче нещо относно VPN рутерите все още ви обърква, може би този раздел често задавани въпроси може да ви помогне!

VPN работи ли на WIFI?

С VPN рутер всяко устройство от вашата локална мрежа е защитено. Ако обаче напуснете дома си и използвате обществена WiFi - ще трябва да се свържете с VPN с помощта на вашето мобилно устройство или лаптоп, като инсталирате VPN клиента директно на вашето устройство.

Мога ли да използвам безплатен VPN за рутер?

Повечето хора не използват безплатен VPN на рутер. Въпреки че това не е напълно невъзможно, безплатните VPN имат ограничения за използване, които ги правят неподходящи за използване на рутер.

Легални ли са VPN-ите?

Да, VPN са законни на повечето места по света. И дори в държави, където използването на VPN е незаконно, актът на деблокиране на цензурирани уебсайтове (а не самата VPN) е незаконен.

Какви маршрутизатори са съвместими с DD-WRT

Голям брой рутери са съвместими с DD-WRT (твърде много, за да посочите тук). Моля, проверете всеки модел, за да сте сигурни в съвместимостта. И посетете нашата статия за DD-WRT VPN за повече информация.

Защо трябва да използвам VPN у дома?

VPN предоставя цифрова поверителност чрез криптиране на вашите данни. Това спира вашия доставчик на интернет услуги и правителството да не ви хрумне. В допълнение, VPN ви позволява да отидете на цифров глобус; като се преструвате, че сте другаде по света, можете да заобиколите местните ограничения и да получите достъп до гео-ограничено съдържание и услуги.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me