Преносимият характер на лаптопите ги прави чудесни за работа и пътуване, но свързването с отворена WiFi мрежа в лоби на хотел или летище може да изложи всичките ви данни на хакер. Използването на виртуална частна мрежа (VPN) в комбинация с вашия лаптоп е практически изискване, ако искате да защитите вашите данни напълно докато в движение.


Научете повече за VPN услугите

Не сте сигурни какво е VPN и как може да помогне? Вижте ръководствата, които сме свързали по-долу за информация за тях:

 • Какво е VPN? - Ако сте напълно нови в VPN, разгледайте нашето ръководство за начинаещи VPN, за да разберете какво е VPN, как работят и какви са предимствата на използването на такъв.
 • VPN криптиране - Ако искате да знаете повече за VPN криптирането и как работи, кликнете върху това ръководство.
 • Бъдете сигурни онлайн - Ако искате да знаете повече информация за това как да бъдете сигурни онлайн, разгледайте това ръководство за някои полезни съвети.
 • Използване на VPN на конкретни устройства - Вижте нашето ръководство за VPN за Windows за повече информация относно използването на VPN на машина с Windows. Освен това, ако сте потребител на Mac, трябва да знаете, че не всички VPN мрежи ще работят с macOS. За списък на VPN-тата и някои полезни съвети вижте нашето ръководство за VPN за Mac.

Не сте сигурни какво е VPN и как може да помогне?

Освен криптиране на всичките ви данни и запазване на хакери, има много причини да използвате VPN.

Най-добрият VPN за лаптоп

По-долу сме изброили най-добрите VPN мрежи за лаптопи. Всички тези услуги поддържат Windows и macOS, осигуряват отлично криптиране и деблокиране на сайтове от цял ​​свят. За повече информация относно някоя от услугите в списъка по-долу, щракнете през уебсайта на доставчика или превъртете надолу, за да видите обобщение на всяка VPN услуга.

 1. ExpressVPN

  - Светкавица | Приложения за всички платформи | 24/7 поддръжка за чат на живо

 2. NordVPN

  - Лесен за използване | Сървъри в 60 страни | Съотношение качество-цена

 3. CyberGhost VPN

  - Приема биткойн | Сървъри в 90 страни | $ 2.75 на месец

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Бързи и надеждни | Приложения за всички платформи | Поддръжка за чат на живо

VPN за лаптоп - обобщения

По-долу сме обобщили всичко, което прави тези най-добрите VPN за лаптопи. Ако се нуждаете от повече информация за някой от тях, кликнете върху уебсайта на VPN или разгледайте нашите подробни VPN прегледи.

Най-добър VPN за лаптопи: съображения

Можете ли да получите VPN за лаптоп безплатно?

Много малко законни VPN ви позволяват да използвате услугите им безплатно. Това е така, защото стартирането и поддържането на VPN мрежа е скъпо и изисква от потребителите да закупят абонамент. Добрата новина обаче е, че някои надеждни VPN предоставят ограничени безплатни версии на своите първокласни абонаменти, за да позволят на хората да усетят своята услуга. Това означава, че можете да използвате VPN безплатно на лаптоп, за да деблокирате съдържание или да спечелите поверителност и сигурност.

Ако обаче сте обикновен потребител на интернет и постоянно се нуждаете от деблокиращи възможности, поверителност и защита на WiFi - ще трябва да изберете услуга от този списък и да заплатите абонамент. Това е така, защото безплатните VPN имат ограничения за данни и ограничения на честотната лента, предназначени да направят безплатните потребители да преминат към платен абонамент.

Друго важно нещо, което трябва да запомните е, че съществуват много безплатни VPN мрежи, които са опасни. Някои безплатни VPN се финансират с помощта на данните на техните потребители, което означава, че те не предоставят необходимата ви поверителност. И някои безплатни VPN са пълни с шпионски и рекламен софтуер, които ще изложат вашите данни.

Поради тази причина настоятелно ви призоваваме да се държите настрана от всичко друго освен надеждни безплатни VPN мрежи, които осигуряват пълна поверителност и сигурност. Дори е доказано, че някои безплатни VPN мрежи, които се появяват високо в магазина на Google Play - и имат препоръки от потребителите - съдържат шпионски софтуер.

Хакерска уеб камера: истинска заплаха

Въпреки че понятието хакване на уеб лаптоп може да изглежда като нещо от уебсайт за конспирация или филм за Мат Деймън, това е реална опасност, която може сериозно да наруши поверителността ви. Още по-притеснителното е, че руските хакери за тийнейджъри може дори да не са най-голямата заплаха, когато става въпрос за този вид хакерство.

GCHQ (британската версия на NSA) е направила заглавия за използването на инструментите за проследяване като Nosy Smurf и Gumfish.

Тези методи за подхранване допълнително увеличават недоверието между правителствата и обикновените граждани. Само още една причина да настроите VPN на вашия лаптоп днес!

Как да преместите текущ VPN абонамент върху нов лаптоп?

VPN обикновено позволяват на потребителите да се свързват между 5 - 7 устройства наведнъж.

Ако вече се абонирате за VPN, има вероятност да имате право да го използвате на няколко устройства едновременно. И така, ако току-що сте закупили нов лаптоп, просто преминете към уебсайта на текущата ви VPN, влезте с вашите идентификационни данни и изтеглете нужния ви VPN софтуер. Когато приключи с изтеглянето, инсталирайте го и въведете вашите идентификационни данни. Сега сте готови да започнете да използвате своя VPN на вашия нов лаптоп.

Не забравяйте, че можете да използвате своя VPN на лаптоп, десктоп, мобилни устройства и таблети - всички едновременно - с абонамент за която и да е от VPN в това ръководство.

Споделете своя VPN за лаптоп с другите си устройства!

Ако притежавате лаптоп, има вероятност вероятно да притежавате и смартфон, таблет или компютър. Използването на висококачествена VPN услуга, като тези, които споменах по-горе, обикновено ви позволява да активирате VPN на няколко устройства едновременно. Това е чудесна новина, ако искате да защитите няколко устройства с един VPN абонамент.

Ако използвате лаптоп у дома или в офиса, можете също да конфигурирате VPN на вашия рутер и да покриете всичките си устройства под една VPN връзка.

Кредитно изображение за заглавие: Кой е Дани / Shutterstock.com
Други изображения: aliangi / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me