Перспективата да загубите безценните си снимки е неприятно дори да си представите, независимо дали сте небрежен, любителски фотограф или професионален фотограф, снимащ награди с изображения. Реалността е, че загубата на вашите снимки е много реална възможност, ако не вземете правилните предпазни мерки и архивирате снимките си.


Кои са най-добрите онлайн резервни услуги за фотографи?

 1. Backblaze

  - Фотографите няма да искат да обърнат гръб на тази услуга от най-висок клас

 2. SpiderOak

  - Сигурно облачно хранилище, грундирано за грешки

 3. Jottacloud

  - Предлага много място за съхранение на всички ваши снимки

 4. pCloud

  - чудесен избор за заключване на вашите изображения

 5. Amazon Prime Photos

  - Почти ненадмината облачна услуга с висока производителност

В идеалния случай трябва да имате няколко резервни копия на вашите снимки; на вашия компютър, на външен твърд диск и в облака. Наистина никога не знаете кога вашият твърд диск може внезапно да се провали, компютърът или устройството ви да се загубят или да станете жертва на откупи или друг вид кибератака. Услугите за възстановяване на данни могат да бъдат спасители, но в същото време могат да станат изключително скъпи, особено ако имате големи количества снимки, които трябва да възстановите. Най-лошото е, че никога няма гаранция, че вашите усилия за възстановяване ще работят изобщо. Ето защо е абсолютно наложително правилното архивиране на вашите снимки и видеоклипове на няколко места.

Pic резервно копие на компютъра

Нека си дадем сметка, дори ако имате резервни копия на външните си устройства, този твърд диск все още може да се изгуби, открадне или повреди. Въпреки че е важно да имате тази допълнителна физическа резервна копия, създаването на резервно копие на вашите изображения, съхранявани в облака, ще ви изолира от подобни рискове и ще гарантира, че винаги имате достъп до вашите снимки от всяка точка на света. В тази статия ще разгледаме 5-те най-добри облачни услуги за архивиране на фотографи. Ние считаме не само типичните полезни функции, които предоставя всяка от тези облачни услуги за архивиране, но и жизненоважните функции за защита, които всеки използва, за да защити поверителността и сигурността на снимките, които качвате. Ние също така считаме достъпността, както и предлаганото място за съхранение, което разбира се е особено важно за фотографите.

Така че, нека разгледаме нашите снимки за 5-те най-добри облачни резервни услуги за фотографи на пазара днес.

5 най-добри облачни резервни копия за снимки и видео: задълбочен анализ

По-долу ще намерите нашия задълбочен списък, в който подробно са описани петте най-добри облачни архиви за фото и видео файлове. Разгледайте и разберете кой най-добре отговаря на вашите конкретни нужди за съхранение и сигурност!

1. Backblaze

Backblaze е пълнофункционална защитена услуга за архивиране в облак с перфектна поверителност за фотографите

 • Ценообразуване

  от $ 6.00
  / месец

Backblaze начална страница

Backblaze е първокласна, пълнофункционална и сигурна услуга за архивиране в облак, която осигурява изключителни функции за поверителност и изключителна функционалност за фотографите. Backblaze защитава вашето изображение като никой друг, осигурявайки файлове със SSL криптиране по време на транзит, като използва AES криптиране в покой на сървърите на компанията и използва код, който е роден за Mac и PC и не’не използвайте Java. Backblaze дори ви предоставя частен ключ, когато за първи път се регистрирате, което прави невъзможно за всеки друг освен вас, дори Backblaze, да има никакъв достъп до снимките, които качвате чрез услугата. Можете също така да зададете парола за защита, която да защити и криптира частния ключ, за да добавите допълнителен слой сигурност.

Можете да използвате Backblaze на Windows, macOS и на мобилни устройства с Android и iOS устройства

Други функции за защита, предлагани от Backblaze, включват двуфакторно удостоверяване, a “Намерете моя компютър” функция, която определя местоположението на вашето устройство с криптирани данни за точката за достъп, възможността да споделяте снимки директно с други хора, да планирате архивиране за удобство и да получавате известия за състоянието на вашите архиви. Можете дори да поискате Backblaze да изпрати физическо устройство за писалка или външен твърд диск, съдържащ всичките си резервни данни (в рамките на определен лимит за съхранение) и да възстановите разходите на устройството, ако го изпратите обратно в рамките на 30 дни.

Backblaze също е невероятно достъпен и предлага неограничено съхранение на снимки, неограничена скорост и неограничено качване на размер на файлове за 6 долара на месец, 60 долара на година или 110 долара на всеки две години. Това със сигурност е невероятна сделка, като имате предвид, че можете да архивирате неограничено количество снимки. Можете дори да се възползвате от 15-дневния безплатен пробен период, за да видите дали услугата е подходяща за вас. С увереност можем да удостоверим, че Backblaze е облачна услуга за архивиране, която наистина е отлична опция за фотографите с достъпните си планове за абонамент, неограничено пространство за съхранение, страхотни функции и въздухонепроницаема сигурност.

2. SpiderOak

SpiderOak е известен със своята услуга за архивиране в облак, насочена към поверителност - одобрена от Едуард Сноудън!

 • Ценообразуване

  от $ 5.75
  / месец

Начална страница на SpiderOak

SpiderOak One е сигурна услуга за архивиране в облак със седалище в Съединените щати, която е отличен избор за фотографите, които искат да архивират своите ценни изображения сигурно и насаме. Наистина, можете да използвате банката за сигурността, която предлага услугата, тъй като Едуард Сноудън беше рекламиран като способна и сигурна алтернатива на нулевите знания на Dropbox.

Софтуерът е невероятно лесен за използване на Windows, macOS, Linux и на мобилни устройства за устройства с Android и iOS

Шифроването от край до край означава, че вашите снимки са напълно защитени с SpiderOak One, от момента, в който напуснат компютъра ви, до когато ги поискате от облака. Нулевото знание означава, че компанията не е’t водене на регистрационни файлове на вас, пазене на вашите данни извън ръцете на трети страни. Друга голяма функция за сигурност е “Точка във времето” функция за възстановяване, която ви позволява да възстановите предишни версии на архивирането си в случай на потенциална атака за извличане на софтуер. Освен това можете да защитите парола отделни папки или файлове, когато споделяте вашите изображения с други хора или да зададете споделени връзки за самоунищожаване след определен момент.

Услугата предлага четири различни планове за плащане, като ви дава гъвкавост да изберете място за резервно съхранение, което най-добре отговаря на вашите конкретни нужди. Ти’Ще получите 150GB за $ 69,00 годишно, 400GB за $ 115,00 годишно, 2TB за 149,00 $ годишно и 5TB за $ 320,00 годишно. 150GB съдържа близо 100 000 снимки, идеални за случайни фотографи, но професионалистите може би искат да изберат плана от 5TB - който все още предлага невероятно съотношение между качество и цена. Като цяло, SpiderOak One със сигурност е изключително резервно решение за фотографи, които търсят нещо достъпно и сигурно. Най-хубавото е, че можете да го изпробвате напълно безплатно за 21 дни.

3. Jottacloud

Независимо дали сте избрали 5GB безплатно или 10TB, Jottacloud е много място за съхранение за всички ваши нужди.

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

Начална страница на Jottcloud

Jottacloud е норвежка онлайн резервна услуга, която предлага изключителна функционалност и сигурност на данните за фотографите. Норвежката юрисдикция е чудесна за поверителност, тъй като страната е известна с някои от най-благоприятните закони за поверителност в света. Какво друго е страхотно за Jottacloud е, че услугата няма’не се грижете за сигурността и поверителността и предлага невероятно достъпни абонаментни пакети.

Jottacloud е съвместим на десктоп за Windows и Mac и на мобилни устройства за Android и iOS

Безплатният план от 5 GB предлага достатъчно място за съхранение, за да изпробвате услугата, но ако искате’сериозно се занимавате с архивиране на вашите снимки, ще искате да изберете това “персонален” абонамент само за 7,50 евро на месец. Това ви дава право на неограничено пространство за съхранение, като единственото предупреждение е намалението за скорост на качване над 5TB - ако успеете да го попълните, което е. Освен това, споделените семейни планове се грижат за максимум пет лица и струват € 6,50 на месец за 1 ТБ, 13,50 евро на месец за 5 ТБ или 49,50 евро на месец за 10 ТБ.

От споделяне до организиране и преглед на вашите снимки, Jottacloud има богат набор от функции. Всички изображения са кодирани както в транзит, така и в покой с 256-битов AES, съхраняван с пълна разделителна способност. Съвместимостта с RAW със сигурност ще угоди на професионалистите, докато ентусиастите на смартфоните могат да се насладят на автоматично архивиране. Двуфакторната автентификация помага да заключите акаунта си и можете да преглеждате историята на вход по всяко време.

Тези, които работят в групи, също ще харесат възможността да възстановяват файлове до тридесет дни благодарение на Jottacloud’s коша за корзини и администраторите могат да отнемат достъпа до устройства по всяко време. Всичко това, заедно с компанията’Постоянният ангажимент за поверителност на потребителите, направи Jottacloud отличен избор за всеки, който търси страхотна услуга за архивиране на фотографи..

4. pCloud

Фотографите могат да се насладят на по-спокойни закони за поверителност с швейцарската база на операциите на pCloud!

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

pCloud Начална страница

Натрупвайки над 8 милиона потребители и брои, pCloud’домът в Швейцария се счита за благоприятен за поверителност на данните - идеален за фотографи, които искат да блокират акаунта си. Стегнатото криптиране от край до край поддържа услугата сигурна, с TLS / SSL криптиране, управляваща предаване и 256-битово AES криптиране в покой на сървъра. Ако ти’сте готови да платите допълнителна такса, имуществена “pCloud Crypto” технологията ви дава криптиране от страна на нулевите познания от страна на клиента, предлагайки ви частен ключ за криптиране, който не е’не се съхранява на pCloud сървъри. Частният ключ е защитен чрез 4096-битово RSA криптиране и 265-битово AES криптиране за файловете, съхранявани в облака.

pCloud е наличен на настолни компютри на Windows, Mac и Linux, както и на смартфони, работещи под Android и iOS

Годишният план струва 47,88 евро годишно за 500 GB място за съхранение или 95,88 евро годишно за 2TB място за съхранение. Ако сте избрали плана за целия живот, вие’преглеждате еднократно плащане от 175 евро за 500 GB и 350 евро за 2TB. За да добавите допълнителната защита на данните с pCloud Crypto, тя ще ви пуска 4,99 евро на месец, 47,88 евро годишно или 125 евро за защита през целия живот.

В допълнение към превъзходните възможности за сигурност и поверителност, pCloud предлага на фотографите няколко други полезни функции, включително автоматично архивиране от вашия фотоапарат и от множество устройства, лесни опции за споделяне, версия на файлове и “назад” функционалност, която ви позволява да получите достъп и да възстановите предишни версии на вашия акаунт до 30 дни, заедно с възможността да архивирате от Facebook, Instagram и други облачни услуги за съхранение. На всичкото отгоре има наличен pCloud плъгин, който ви позволява да качвате снимки директно от Lightroom.

pCloud е чудесен избор за фотографи, които се нуждаят от тази допълнителна част от сигурността, за да защитят своите изображения. Основната сигурност, предлагана от услугата, наистина е повече от достатъчна, за да запази всеки фотограф’s данните са сигурни и сигурни, но възможността да добавите допълнителен слой на поверителност може да бъде огромна за по-внимателните фотографи там.

5. Amazon Prime Photos

Amazon предлага невероятна кросплатформена поддръжка за достъп до своите сигурни сървъри!

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

Страница за снимки на Amazon Prime Photos

Най-голямото привличане на Amazon Prime Photos е невероятно щедрото й предлагане на неограничено съхранение на снимки без допълнителни разходи за членовете на Amazon Prime. Потребителите без Prime абонамент могат да получат 100 GB място за съхранение за $ 11,99 на година или 1 TB за съхранение за $ 59,99 на година. Както и да го срежете, Amazon го прави изключително достъпно, за да архивирате снимките си в облака.

Amazon Prime Photos могат да се изтеглят на настолни компютри, работещи с Windows и macOS, или устройства с Android и iOS

Настолните и мобилните приложения, както и уеб порталът са интуитивни и лесни за използване. Единственото притеснение, което имаме, е, че стандартите за криптиране за това как са защитени снимките не са изяснени и представителите на чата не успяха да дадат окончателно обяснение. Amazon би направил по-добре да съобщи полезни конкретни данни относно точно как потребителите’ снимките са защитени, а не разчитат на неясни твърдения като “Сигурно архивиране на снимки с пълна разделителна способност”, “Подкрепена от денонощна поддръжка на клиенти и първокласна сигурност на Amazon”, или “Безопасно и лично с охрана на Amazon” за да се уверят потребителите, че снимките, които архивират чрез услугата, са правилно защитени. Един представител на чата спомена обаче, че една и съща мрежа от центрове за данни, използвана за Amazon S3 и нейното собствено вътрешно съхранение на данни, е същият защитен център за данни, използван за съхранение на Amazon Prime Photo, което е обнадеждаващо поради стандартите за сигурност, използвани в центъра за данни , Освен това, Известието за поверителност на Amazon наистина показва, че данните при предаването наистина са криптирани чрез SSL технология.

Други функции за поверителност включват двуфакторно удостоверяване, проверка в две стъпки, както и възможност за скриване на определени снимки и блокиране на определени контакти. Макар и малко непрозрачен на фронта на личния живот, Amazon Prime Photos предлага множество отлични функции, които фотографите ще харесат. Първо се поддържат множество файлови формати, включително RAW, което със сигурност е важно за напредналите фотографи. На всичкото отгоре услугата позволява на потребителите лесно да споделят и организират снимки, а също и да отпечатват снимки директно от потребителския интерфейс. Какво’и повече, като основен член, можете да поканите до пет допълнителни хора на вашия “Семеен трезор”, давайки на петима лица по ваш избор също така неограничено съхранение на снимки.

Като се имат предвид всички неща, Amazon Prime Photos все още прави отлична услуга за архивиране в облак за фотографи, с интуитивен кросплатформен интерфейс, наличен на десктоп и мобилен телефон, неограничено съхранение, страхотни функции и предимства, всичко това в изключително достъпен пакет.

Заключителни мисли

Няма причина да рискувате да загубите снимките си. Спомените, които заснемате чрез обектива на вашия фотоапарат, са незаменими и безценни. Във време, когато повечето хора не разпечатват по-голямата част от своите изображения, архивирането на тези спомени вече не е опция, а необходимост. За щастие има някои невероятни и достъпни онлайн услуги за архивиране в облак, които могат да ви помогнат да запазите снимките си и да гарантирате, че те никога не се губят. Всеки доставчик, изброен в тази статия, е повече от способен да свърши работата за вас по достъпен, лесен за използване и сигурен начин. Не отлагайте дори и още минута, архивирайте ценните си спомени днес, като използвате един от изброените по-горе доставчици!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me