Roku е стрийминг телевизионен и медиен плейър, който се радва на значителен успех и популярност от първоначалното си пускане през 2012 г. Той се предлага в редица форми, включително преносими стрийминг стикове, приставки и дори като интелигентен телевизор! Всеки тип наличен хардуер изпълнява една и съща функция: той ви позволява достъп както до поточно, така и до поискване съдържание чрез канали, които са избираеми с помощта на дистанционно управление. Благодарение на партньорството си с популярни стрийминг услуги като Netflix, Hulu и Amazon, няма недостиг на отлично съдържание, достъпно с едно натискане на бутон.


За съжаление, подобно на самите стрийминг услуги, избраните канали и съдържание са недостъпни поради гео ограниченията. В отговор на това потребителите стават все по-наясно, че могат да използват VPN услуга за деблокиране на това съдържание, като по този начин извличат максимума от системата си Roku.

Научете всичко за нашите най-високо класирани VPN за Roku през 2017 г. по-долу!

Най-добър VPN за Roku: Обобщение

 1. ExpressVPN

  - Най-бързият VPN, който тестваме, отблокира всичко, с невероятно обслужване навсякъде

 2. NordVPN

  - Голяма марка с много добра стойност и бюджетна цена

 3. CyberGhost VPN

  - Дългогодишен топ-класиран VPN, с голяма цена и скорост

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Един от най-евтините VPN-та там, но все пак добра услуга

Използване на Roku с VPN

В допълнение към избора на най-добрата VPN услуга за вас, има и въпросът как физически да се захванете с настройката на вашата VPN за Roku устройство. Проблемът е, че дори и с най-новите и най-добрите устройства на Roku - като Roku Ultra или Roku Streaming Stick (споменати по-подробно в края на статията) - все още не е възможно да се използва самият хардуер Roku за създаване на VPN връзка.

Вместо това ще трябва да активирате VPN връзка на устройство, външно за вашия плеър Roku. Има две основни опции за постигане на това: или да настроите VPN връзка на вашия безжичен рутер (може да се наложи да надстроите до DD-WRT или Tomato за тази поддръжка или да споделите интернет и VPN връзка на вашия лаптоп с устройството Roku.

Така или иначе, VPN връзката е основата на деблокирането на гео-ограничено и цензурирано съдържание.

Най-добрите Roku Media Streamers

Намирането на най-добрия VPN за Roku е също толкова предизвикателство, колкото и намирането на най-добрата медия, защото има привидно безкраен брой опции и алтернативи. За да ви помогнем да вземете образовано решение и да избегнете закупуването на лимон, ние съставихме най-новите и най-добрите медийни стриймъри на Roku на 2017 г..

Roku Ultra

Казано по-честно, Roku Ultra е един от най-високите класове стриймъри на Roku на разположение, а кутията е пълна със сладко с най-новия и най-голям хардуер за плавно преживяване. Roku Ultra се предлага с четириядрен и поддържа 4K и HDR качество на картината (въпреки че ще ви трябва телевизор, съвместим с 4K, за да получите такава висококачествена снимка).

Харесва ми и как включва Ethernet порт (обикновено те са по-надеждни и по-бързи от безжичните връзки), въпреки че бях разочарован, когато открих, че това е само Fast Ethernet, а не Gigabit Ethernet. И имайте предвид, че струва около 129,99 долара, въпреки че смятам, че цената е оправдана.

Roku Streaming Stick 3600R

Следващото най-добро устройство на Roku е Roku Streaming Stick 3600R, което носи предимството, че е малко. Плюс това, това е един дявол от доста по-евтино от Roku Ultra, струващо само $ 50. Естествено, тъй като е стик, той не включва Ethernet порт. Всички мрежови връзки са безжични, така че в идеалния случай бихте искали да имате бърз безжичен рутер за бърз поток.

Освен това той няма съпоставим хардуер с Roku Ultra. Независимо от това Roku Stick се задейства по-бързо от останалите и само за стартиране отнема около 30 секунди. Имайте предвид обаче, че ще трябва да включите пръчката в HDMI порт, който може да изглежда малко грозен и разхвърлян, ако ви липсват HDMI портове на гърба на вашия телевизор.

Року премиера+

Не на последно място исках да спомена премиерата на Roku +. Никъде не е толкова бързо, колкото Roku Ultra, но ей - той е с 23% по-евтин. MSRP е само $ 99,99, което е с около 30,00 $ по-евтино от Ultra, което го прави прилична рентабилна алтернатива, ако сте по-чувствителни към цената.

Подобно на Ultra, Premiere + има възможността да предава 4K HDR видео. Но липсват някои от най-новите камбани и свирки, като гласово търсене. И отново Ethernet портът отзад е само и не поддържа гигабитни скорости. И все пак поне това ще ви даде избор между кабелни и безжични мрежови връзки.

Roku VPN: Заключение

Потокът на телевизионни и медийни приспособления като Roku е лесен и удобен начин за достъп до съдържание от всички ваши услуги като Netflix, Hulu и BBC iPlayer чрез едно устройство. Въпреки това, както когато тези услуги се използват поотделно, тяхното съдържание често е защитено от гео ограничения и е достъпно само за определени страни. За да заобиколите тази досадна блокада, всички потребители на Roku трябва да направите, е да се регистрирате със съвместим VPN доставчик и да го настроите със своето устройство Roku. След като следвате тези прости стъпки, небето е ограничението по отношение на това колко страхотно съдържание можете да гледате през Roku през 2017 г.!

Най-добрите VPN мрежи за Roku 2020: Обобщение

 1. ExpressVPN

  - Най-бързият VPN, който тестваме, отблокира всичко, с невероятно обслужване навсякъде

 2. NordVPN

  - Голяма марка с много добра стойност и бюджетна цена

 3. CyberGhost VPN

  - Дългогодишен топ-класиран VPN, с голяма цена и скорост

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Един от най-евтините VPN-та там, но все пак добра услуга

Вижте ръководствата по-долу, за да видите как можете да деблокирате горните стрийминг услуги с VPN:

 • VPN за Hulu
 • VPN Netflix
 • VPN amazon prime
 • iPlayer VPN
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me