Прикрепеното към мрежата съхранение (NAS) е интелигентно устройство за съхранение, което се свързва директно с вашия интернет рутер или WiFi мрежа. Домашната NAS обикновено има между един и четири залива, но малките фирми могат да изберат да инсталират система с осем залива.


NAS е полезен, защото създава личен облак, където можете да архивирате данни на сигурно и достъпно място, което осигурява супер бърз достъп до вашите данни. И хората, и предприятията използват NAS, за да архивират чувствителни файлове, които не могат да си позволят да загубят до грешка на диска.

NAS кутиите също могат да бъдат настроени за автоматично архивиране в облака, така че да можете да синхронизирате данните си с услуги като Dropbox, Google Drive и Box. Това гарантира, че вашите данни остават последователни във всички платформи. За потребителите на NAS, които не разполагат с време за запазване, създадохме този удобен списък на 5-те най-добри резервни копия на NAS за 2018 г..

Списъкът по-долу се отнася преди всичко за доставчици на резервни копия, които имат собствени приложения за комерсиални NAS устройства от гиганти от индустрията QNAP, Synology и Netgear. Въпреки това, ние също така включихме информация за доставчиците, които ви позволяват да стартирате архивиране на NAS, използвайки по-подход "Направи си сам".

5 най-добри NAS резервни копия

По-долу сме изброили най-добрите NAS резервни копия. Превъртете по-долу за обобщение на всяка услуга или кликнете върху уебсайта на доставчика за повече информация.

 1. ElephantDrive

 2. Аз карам

 3. CrashPlan

 4. дива къпина

 5. DropBox

Най-добрите резервни копия на NAS - Обобщения

1. ElephantDrive

 • Ценообразуване

  от $ 10.00
  / месец

ElephantDrive е нашата основна препоръка, защото е посветена на NAS. В допълнение към предоставянето на пълен набор от функции за архивиране, включително опции за синхронизиране и споделяне, автоматично архивиране и архивиране, ElephantDrive предоставя всичко необходимо за NAS архивиране.

Приложенията на ElephantDrive са достъпни от QNAP, Netgear и Synology, но също така и Western Digital, Drobo, D-Link Vault, Thecus и Seagate - и ElephantDrive осигурява поддръжка за всички тях. Това прави ElephantDrive един от най-удобните доставчици за архивиране на NAS. Той е идеален за начинаещи, защото всичко е автоматизирано и има страхотна поддръжка на клиенти, която да ви помогне да решите всички проблеми.

То’е съвместим и с голям набор от домашни устройства, което означава, че можете да го използвате за архивиране от домашен NAS, както и за бизнес архивиране. ElephantDrive има абонаментни планове, започващи от 10 долара на месец за 1TB място за съхранение и там’е безплатна пробна версия, достъпна за всеки, който иска да го направи без риск.

2. Потърсете

 • Ценообразуване

  от $ 17.38
  на година

IDrive е една от любимите ни услуги за архивиране в облак и всъщност е доста страхотна за потребителите на NAS. Тази пълнофункционална услуга позволява на потребителите да правят резервно копие от картографираните дискове, а също така предоставя приложения за Synology, QNAP и Netgear ReadyNAS. IDrive има превъзходна поддръжка на клиенти, която винаги е готова да ви помогне с въпроси свързани с NAS, а също така предоставя ръководства в своите често задавани въпроси, за да ви помогне да настроите всичко.

IDrive също предлага съотношение цена / качество. 1 ТБ пространство за онлайн съхранение струва само 3,71 долара на месец (плаща се ежегодно с едно движение). Заслужава да се отбележи обаче, че цената достига до $ 4,95 на месец, когато достигнете втората си година.

Абонатите също така получават гъвкави опции за архивиране и възстановяване, хвърлени в допълнение към синхронизирането и споделянето на функции и възможността за архивиране от неограничен брой устройства. И благодарение на безплатния си акаунт от 5 GB можете да дадете на тази услуга пробен старт, за да видите какво представлява.

3. CrashPlan

 • Ценообразуване

  от $ 10.00
  / месец

CrashPlan е превъзходна услуга за архивиране, която осигурява неограничено пространство за съхранение и здрава сигурност при изключително достъпна цена. Въпреки това, въпреки че има добър софтуер, който е забавно да се използва, неговите опции на NAS са докосващи се (в сравнение с опциите по-горе в този списък).

Потребителите на QNAP вероятно ще се справят най-добре с него, тъй като той функционира добре с специализирано приложение от трети страни (което е предоставено). Mac и Linux също трябва да се разбират добре, тъй като е възможно лесно да архивирате от монтирани дискове.

Потребителите на Windows, от друга страна, може да искат да пазаруват другаде. Ограниченията, вградени в Windows, означават, че CrashPlan няма’t поддържат резервни копия от монтирани дискове.

Въпреки това, той предоставя полезен списък от неофициални методи за монтиране на техни потребители, които са готови да се научат. И това е една от най-достъпните опции на пазара; това е добър вариант за тези, които могат да се притесняват да учат.

4. CloudBerry

 • Ценообразуване

  от $ 49.99
  на година

CloudBerry е малко по-различен от другите услуги в тази статия, тъй като всъщност не предоставя само услуги за съхранение в облака. Вместо това е услуга за управление на архивиране на съществуващи облачни услуги като Amazon S3, Google Drive, OneDrive, Oracle Cloud, Rackspace и Microsoft Azure. Въпреки това решихме да го включим, тъй като той е изключително добре закръглен, когато става въпрос не само за NAS, но и за други полезни функции за архивиране.

CloudBerry се предлага с безплатни приложения за популярните NAS доставчици QNAP и Synology. Тези приложения позволяват на потребителите да архивират данни от тяхната кутия за съхранение в NAS в услуга за съхранение в облак по свой избор. Също така им позволява да възстановяват NAS файлове с помощта на настолния клиент CloudBerry.

В допълнение, CloudBerry има комбинация от полезни функции, включително резервно копие в облак в облак, неограничена версия на файлове, компресия и незадължително 256-битово AES криптиране. Това е впечатляващо, като се има предвид, че тя започва само от 10,00 долара на месец. Идеален, ако вече имате пространство за съхранение в облак, към което искате да синхронизирате вашия NAS.

5. DropBox

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

Dropbox isn’t точно сравнимо с споменатите по-горе резервни доставчици. Вместо да е традиционна услуга за архивиране онлайн, която се фокусира върху съхраняването на вашите данни за възстановяване по време на спешни случаи, услугата за съхранение в облак позволява също споделяне на файлове и отдалечен достъп до файлове.

И така, как работи това с NAS? Dropbox предоставя приложения, които ви позволяват да синхронизирате файловете, запазени във вашия NAS, към облачните му сървъри за съхранение. Така завършвате с нещо като мениджър за съхранение в облак - централизирана услуга, която поддържа всички ваши файлове организирани и актуални. В резултат на това Dropbox е чудесна опция, която може да се използва, за да се запазят вашите данни и защитени както локално, така и онлайн.

Бизнес & Потребителски потребители

NAS е масово популярно решение за съхранение за малки предприятия. В резултат на това ще намерите QNAP, Synology и Netgear, предлагащи изобилие от приложения за архивиране на NAS, насочени към популярни корпоративни решения за съхранение..

NAS

Microsoft Azure, Amazon Glacier, Google Cloud Storage и Symform са съвместими с доставчиците на NAS - което улеснява фирмите да архивират своите данни безопасно както локално, така и онлайн.

Направи си резервни копия на NAS

Всеки, който иска да създаде свой собствен NAS, а не да плаща за NAS кутия, трябва да е наясно, че няма да има достъп до приложения. Въпреки това, все още има много методи за съхранение на вашите данни онлайн.

Доставчици като SOS, Acronis, JustCloud, BackupGenie и ZipCloud ви позволяват да направите резервно копие от NAS устройство, като просто го изберете като местоположение на файл. Някои доставчици обаче могат да ви таксуват ежегодно за привилегията.

Освен това можете да създавате резервни копия на мрежови устройства с помощта на SpiderOak, Memopal и LiveDrive - всички те ви позволяват да картографирате устройството, така че да може да бъде разпознато. За щастие, този процес е прост и има налични ръководства, които ще ви помогнат да ги настроите.

Заключение на NAS резервни копия

Архивирането на NAS е превъзходен начин да се гарантира, че вашите данни са защитени не само в местния облак, но и онлайн. Независимо дали искате специално специализирано приложение, което свършва усилията за вас - или предпочитате сами да настроите NAS, в тази статия има онлайн доставчик на резервни копия, който е идеален за вас.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me