Рекламите са необходимо зло, за да останат много уебсайтове свободни за достъп, като вместо това се осигуряват доходи от външни партньорства. За съжаление, този бизнес модел все повече се злоупотребява, като натрапчивите изскачащи реклами, проследяващите в бисквитките и измамниците причиняват значителна умора от потребителите. За щастие, използвайки Adblock, потребителите на Chrome могат да избегнат досадни реклами и да спрат рекламодателите да следят какво правят онлайн!

Кои са най-добрите разширения за AdBlock Chrome?

Може да е объркващо да знаете откъде да започнете, като се има предвид колко разширения за Chrome Adblock има там, така че ние изброихме най-добрите 5 разширения за блокиране на реклами, налични в момента за Google Chrome:

 1. uBlock Произход

 2. Adblock Plus

 3. Ghostery


 4. AdGuard

 5. AdBlocker Ultimate

Най-добрият рекламен блокер за Chrome: задълбочен анализ

1. uBlock Произход

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

uBlock Origin е напълно безплатен, подобно на другите разширения в този списък и е напълно с отворен код. Той поддържа несравнима прозрачност, която го отличава от останалата част, като представя статистическа разбивка на това, доколко ефективният рекламен блокер е изпълнен през текущата сесия.

Списъците с филтри от най-висок клас се използват за блокиране на натрапчиви реклами, злонамерен софтуер и тракери, включително списък на AdServer, списък за проследяване на напреднали, списък на поверителност на EasyPrivacy и домейни на зловреден софтуер. uBlock Origin също така позволява на потребителите да избират отделно дали те блокират изскачащи прозорци, големи медийни елементи, козметично филтриране, отдалечени шрифтове и JavaScript, като всички остават леки. С ефективността като основен приоритет, uBlock Origin е идеален за сравнително гладен за браузъра браузър като Chrome, тъй като облага системата ви много по-малко от друга конкуренция с ниска ресурсна режийност.

Обича

 • Безплатно
 • Отворен код
 • 10 милиона + изтегляния
 • Поддържани 49 езика
 • лек

2. Adblock Plus

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

Първоначално правейки име за себе си на Mozilla’s Оттогава Firefox, Adblock Plus се превърна в едно от най-популярните разширения в Chrome. Подходът му с отворен код предизвика редица забележителни конкуренти, с подобно име, но непривързани ‘AdBlock’ използване на Adblock Plus’ програмен код. Организацията, която стои зад него, е отговорна за създаването на най-изчерпателния списък с филтри, поддръжката за 52 различни езика и разширението е сред най-често актуализираните.

Организацията изпадна в критика през последните години поради своята ‘Приемливи реклами’ програма, която бели списъци партнира компании и рекламни агенции. Той е активиран по подразбиране, за да позволи на законните уебсайтове да печелят приходи по по-естествен начин, но той може да бъде деактивиран и персонализиран по ваша преценка. Той също е сравнително данъчен с много отворени раздели, което не е’не е добре, когато самият Chrome понякога може да бъде гладен за ресурси.

Обича

 • Безплатно
 • Отворен код
 • 10 милиона + изтегляния
 • Поддържани 52 езика

3. Ghostery

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

Ghostery е изграден с фокус за поверителност, предназначен да спира тракерите и да блокира рекламите. Разширението блокира реклами, анализи на сайтове и рекламни тракери за възрастни по подразбиране, но това може да бъде персонализирано дълбоко в зависимост от вашите нужди. Разблокираните и неизвестни тракери също се анонимизират с включено подобрено анти-проследяване.

Докато всички разширения събират анонимни данни за човешкия уеб, за да подобрят тяхното обслужване, Ghostery е една от малкото добавки, които ви информират за това и ви позволява да се откажете по време на настройката. Разширението е напълно безплатно, въпреки че някои незначителни функции са заключени зад платната стена. За 2 долара на месец абонатите получават достъп до нови теми за елегантния изглеждащ потребителски интерфейс, статистически данни за блокиране на историята и приоритетна поддръжка, но това изисква да създадете акаунт с имейла си.

Обича

 • Безплатно
 • 2.6 изтегляния
 • Поддържани 14 езика

4. AdGuard

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

С над 5 милиона изтегляния, AdGuard’Потребителската база е приблизително наполовина от тази на uBlock Origin и Adblock Plus, но нейните респектиращи 4.7 от 5 рейтинга за 39 000 потребители говорят за себе си. Неговото твърдение за битие “Светът’най-модерният рекламен блокер” със сигурност е готов за дебати, но AdGuard’лекият подход редовно превъзхожда повечето си конкуренти.

AdGuard’s Филтърът за защита от проследяване е предназначен да премахва всички форми на проследяване със списък с филтри, дори по-голям от този на Ghostery. Това е меч с две остриета, тъй като след това е необходимо повече време за персонализиране. Тази опция е особено добра за онези, които са болните от видеореклами във Facebook и YouTube, но AdGuard съветва потребителите да изберат своите настолни и мобилни приложения, за да се възползват максимално от нейната услуга, тъй като разширенията на браузъра имат своите ограничения.

Обича

 • Безплатно
 • Отворен код
 • 5.7 милиона изтегляния
 • Поддържани 46 езика
 • лек
 • Блокира рекламите в YouTube

5. AdBlocker Ultimate

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

AdBlocker Ultimate обещава да премахне изцяло всички реклами, проследяващи и злонамерен софтуер, като не показва никаква милост от цялата страна. Не става’няма значение дали става въпрос за банер, изскачащи прозорци, поп-под, наслагване или видеореклама, разширението се стреми да ги изгуби. Това оставя белия ви списък изцяло във вашите ръце.

Той има най-високата оценка в този списък с 4,8 звезди, но потребителската му база засега е под 1 милион. Като проект с нестопанска цел, AdBlocker Ultimate разчита на дарения от своята потребителска база и затова не’не се актуализира толкова често, колкото конкуренцията му. Въпреки това, разработчиците са успели да поддържат до 20 езика вече с постоянната поддръжка на проекти за локализация на общността.

Обича

 • Безплатно
 • Отворен код
 • 842 000 изтегляния
 • Локализирана от общността локализация

Защо имам нужда от adblocker?

Всеки уебсайт предоставя различно изживяване, но повечето имат едно общо нещо: всички се опитват да създадат личен профил на вашите интереси, като проследяват вашите данни или правят всичко възможно, за да принудят кликвания върху реклами. Тези реклами понякога са натрапчиви и могат да облагат с данъци вашата система, когато се опитвате да ги заредите. Друг път те са измамни и се използват за разпространение на злонамерен софтуер за кражба на данни. Някои уебсайтове дори използват криптовалутен код, за да добиват криптовалута във фонов режим, за сметка на вашия хардуер и електричество.

Как рекламният блокер ще защити браузъра ви?

Рекламните блокери в този списък са изградени с поверителност и сигурност, като помагат да се запази анонимността ви онлайн и да ви предпази от злонамерен код. Широкият избор на списъци с филтри помага да се идентифицират проследяващи, да се блокират реклами и черен списък на стотици хиляди известни онлайн измами. Важно е да изберете внимателно рекламния си блокер, тъй като достъпността им с едно щракване подтиква много копиращи и измамници през годините, което прави изследвания като този списък от първостепенно значение. Ако нашият списък не свърши работа за вас, прегледът на прегледите и виждането само на колко хора са инсталирали разширение може да ви помогне да разрешите вашите подозрения.

Алтернативи на разширенията

Разширенията винаги ще се считат за браузъра, към който са прикачени, дори споделят същите криптографски ограничения. Въпреки че Google уверява потребителите, че не се опитва да убие разширенията за блокиране на реклами, Manifest v3 на компанията, публикуван през октомври 2018 г., предлага дълъг списък от правила, които евентуално биха могли да възпрепятстват тези конкретни добавки. Документът все още се коригира от рекламната компания, но Ghostery заплаши антитест срещу делото, ако премине в сегашното си състояние.

Въпреки че това може да означава трудни времена за разширения на браузъра, все още има много алтернативни начини за блокиране на реклами при сърфиране в мрежата, като настолни приложения, VPN с допълнителни функции и заредени с рутери рекламни блокери..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me