Облачните архиви са създадени, за да направят архивирането на данни възможно най-безболезнено, като избягвате разбиването на сърцето от загубата на вашата работа, като автоматично дублирате най-актуалната версия на вашите файлове и ги съхранявате в защитено онлайн пространство. Изборът на коя услуга да се използва може да бъде също толкова проблемен, така че за да улесним нещата, ние очертахме най-добрите 5 облачни услуги за съхранение на резервни копия на разположение.


облачно архивиране

Кои са най-добрите облачни услуги за архивиране?

По-долу е даден списък на най-добрите облачни услуги за архивиране през 2020 г. Ние сме избрали тези услуги въз основа на тяхната сигурност, надеждност и функции, които предлагат. Превъртете под този раздел или кликнете върху услугата за повече подробности за всяка услуга.

 1. Tresorit

  - Нулево знание | 2FA | Поддръжка на различни платформи

 2. Sync.com

  - Шифроване от край до край | 2FA | 100% опция за онлайн съхранение

 3. Аз карам

  - икономически ефективни | Снимки | Удобен за потребителя

 4. Nextcloud

  - Хостинг опции | Персонализирано | Поддържа поточни медии

 5. SpiderOak

  - Нулево знание | Версия на файла | e2e криптиране

Задълбочен поглед върху 5-те най-добри облачни резервни решения за 2020 г.

Разберете повече информация за най-добрите решения за архивиране в облак по-долу в нашите подробни обобщения.

1. Tresorit

Tresorit е страхотен облачен доставчик с нулеви знания, базиран в Швейцария - основна територия за поверителност

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

Начална страница на Tresorit

Tresorit се превърна в име на домакинство с усилията си като услуга за съхранение в облак, но фокусът му върху бизнес пакетите го прави отличен кандидат за резервно копие в облака. Кетъринг от хора към организации с над 100 души, Tresorit предлага двуфакторна автентификация и политика с нулеви знания, която осигурява криптиране от край до край, без да съхранява нито един ключ за криптиране на сървърите си.

Компанията с право е уверена в продукта’s предлага 14-дневна пробна версия на своите пакети Premium, Solo и Small Business и 7-дневна гаранция за връщане на парите. В нашия преглед на Tresorit ние похвалихме фирмата’s швейцарски произход като успокоение за любителите на личния живот, въпреки последните промени в правителството и функцията му е по-богата от повечето конкуренция, но това е по-висока цена.

2. Sync.com

Синхронизирането живее от името му с прекрасни кросплатформени синхронизации и пълнофункционални мобилни приложения

 • Ценообразуване

  от $ 5.00
  / месец

Sync.com начална страница

В противоположния край на скалата Sync.com предлага най-доброто съотношение цена / качество, без да се жертват основни функции. Да бъдеш със седалище в Канада, със сигурност ще внимаваш с страната’s Членство в Five Eyes, но политиката за нулево знание с криптиране от край до край и двуфакторно удостоверяване през всичките му нива обещава да запази данните защитени.

Това включва безплатния 5GB слой, което може да е достатъчно за съхранение в облак, но го’е малко вероятно да подхожда на тези, които искат облачна услуга за архивиране. За щастие, Sync.com е доста щедър с място за съхранение, когато става въпрос за своите първокласни пакети, започвайки от ниска цена и варирайки до 10TB на човек.

Въпреки че приложенията остават недостъпни за Linux, Sync.com поддържа широк спектър от операционни системи. Той е особено впечатляващ при мобилните устройства, като поддържа чист потребителски интерфейс, без да премахва функции. Можете да прочетете повече за Sync.com в пълния ни преглед.

3. Потърсете

IDrive подбива много други доставчици, без да жертва твърде много - дори да се похвали с e2e криптиране

 • Ценообразуване

  от $ 17.38
  на година

iDrive начална страница

Тъй като не’t архивирайте всички файлове по подразбиране и поставете отделен фокус върху възможностите за синхронизиране, някои може да твърдят, че друга облачна услуга за архивиране трябва да вземе IDrive’s място в този списък. Въпреки това, IDrive има редица функции, които затвърждават мястото му, от здрави разширени програми за планиране и възстановяване до обхвата на поддръжка в Windows, macOS, Android и iOS. За съжаление, услугата не достига без приложение за Linux, но можете да го накарате да работи чрез интернет или чрез скриптове.

Абонатите на IDrive могат да се свържат с толкова устройства, колкото изберат под абонамента, като плащат или 52,12 долара годишно за план от 2TB, или 74,62 долара годишно за 5TB. Архивирането е интуитивно, използвайки само копиране на файлове на ниво блок, за да замените променените части на файл, а не да качвате цялата цялост отново. Истинското архивиране също означава, че локално изтритите файлове ще се държат в облака, докато не бъде почистено ръчно.

Въпреки всичко това, компанията е базирана в Съединените щати, страна, известна с натрапчивата си позиция към поверителността. Можете да изберете локално съхраняван частен ключ за криптиране, за да предпазите информацията си от любопитни очи, но това премахва IDrive’функции за споделяне и не могат да бъдат възстановени, ако бъдат забравени. След като изберете тази опция, не можете да я промените без да нулирате всичко, включително вашите съхранени данни.

4. Nextcloud

Nextcloud се предлага в хоствани и платени хоствани варианти - което позволява висока степен на персонализиране

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

Nextcloud начална страница

Nextcloud е единствената услуга за архивиране с облак с отворен код в този списък, осигуряваща ненадминат контрол върху вашите данни. Напълно безплатно е, ако разполагате със собствен хардуер в готовност, като хостингът на трети страни се осигурява за месечна такса. Разбира се, включването на всеки друг в облачна система за архивиране автоматично добавя допълнителни рискове за сигурност, за които да се мисли, но не повече от алтернативите от затворен източник.

Той има силно адаптивен модулен характер към своя набор от функции, изцяло зависи от това как лично сте настроили Nextcloud. И двете хостинг и отдалечени сървъри могат да бъдат поразителни за новодошлите, така че ние’взехте време да създадете ръководство за това как да настроите Nextcloud, който разгражда всеки процес на лесно смилаеми стъпки и повече информация можете да намерите в пълния ни преглед.

5. SpiderOak

SpiderOak бе лично одобрен от Едуард Сноудън след разкриването му за скандала със шпионаж в НСА

 • Ценообразуване

  от $ 5.75
  / месец

Начална страница на SpiderOak

Одобрен от Едуард Сноудън като основна алтернатива на доставчиците на облачно съхранение, SpiderOak ONE Backup неочаквано допълва нашия списък. Защитниците на поверителността може да искат да проявят повишено внимание към базата си от операции в Съединените щати, но бъдете сигурни, че тя също има политика на нулеви знания и сигурно криптиране от край до край, за да избегне любопитни очи.

Мобилните му приложения оставят нещо за желание с подход само за четене и липсата на двуфакторна автентификация със сигурност предизвиква колебание, но SpiderOak все още е солидна опция на десктопа с интерфейс, който съперничи на голямата тройка.

Объркване над облака

„Облакът“ се превърна в объркващ термин през последните години, като нарастващите сходства между потребителските и бизнес услугите размиват линиите. Облачното хранилище като OneDrive, Dropbox и Google Drive на Microsoft е по-популярно от всякога, което ви позволява да синхронизирате и споделяте файловете си онлайн, но те не са идеални за истинско архивиране на вашата информация в случай на катастрофа..

Функции като версията на файлове показват припокриване, но услугите за съхранение в облак обикновено все още изискват да използвате споделена папка при създаване на файл или ръчно качване на офлайн файл. Тяхното разчитане на браузъри чрез уеб интерфейс също означава, че криптирането може да се извършва само на сървър, което се счита за слаба връзка в сигурността.

Обратно, облачните услуги за архивиране автоматично съхраняват данни, когато промените са направени без намеса на потребителя и предоставят отчети за състоянието, за да се гарантира, че всички файлове са непокътнати на сървъра. Повечето предлагат безпрецедентна гаранция в случай, че неизправността на сървъра води до загуба на данни, предоставяйки вид застраховка за бизнеса.

3-2-1 е по-добре от едно

Докато облачните резервни копия добавят допълнителен слой защита, те никога не трябва да действат като заместител на локалното ви хранилище. Идентично само за разчитане на хардуер, ще отнеме само едно бедствие, за да загубите напълно централизираните данни.

Вместо това препоръчваме да използвате правилото 3-2-1, при което данните се архивират чрез три различни метода. Традиционно това вижда оригиналното копие, съхранено на основното локално устройство, последвано от първото архивиране на външен твърд диск или устройство, свързано с мрежа (NAS). Добавянето на онлайн услуга за архивиране в облак отгоре дава оптимална сигурност за вашата информация.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me