Повечето Macs днес имат скромни размери SSD дискове, така че обикновено не е дълго преди да започнем да изтриваме файлове и приложения, за да направим място за тези, от които всъщност се нуждаем. И дори ако имате декари местно дисково пространство, важно е да архивирате данните си, за да предотвратите загуба. В тази статия изброяваме 6-те най-добри резервни копия за съхранение в облак за потребители на Mac.


Ние сме ProPrivacy! За разлика от други уебсайтове, ние препоръчваме само решения за съхранение в облак на Mac, които зачитат вашата поверителност. На практика това означава, че всички услуги за съхранение в облак осигуряват сигурно криптиране от страна до край. Това означава, че криптирате и дешифрирате вашите файлове на собствените си устройства, вместо да се доверявате на потенциално ненадеждна трета страна да го направи вместо вас. Услугите по-долу предлагат до 5 GB безплатно облачно съхранение на резервни копия, така че можете да защитите данните си безплатно.

Всъщност, дори и да се доверите на трета страна (защо бихте?), Ако тя държи частните кодове за криптиране на вашите данни, тогава тя може да бъде хакната или да бъде принудена да предаде ключовете на агенция като NSA.

И така, кои са най-добрите облачни хранилища за Mac решения, които зачитат вашата поверителност? Прочетете нататък!

Какви са най-добрите решения за архивиране в облак за Mac?

 1. Tresorit

  - Нулево знание | Швейцарски | Шифроване от край до край

 2. Sync.com

  - Нулево знание | Трезор | Версия на файла

 3. SpiderOak

  - Нулево знание | Одобрен от Едуард Сноудън | Шифроване от край до край

 4. Nextcloud

  - Отворен код | Опции за хостинг | Селективна синхронизация

 5. iCloud

  - Удобно за потребителя | интеграция на macOS | Опция за онлайн съхранение

5 най-добри облачни резервни копия за Mac: задълбочен анализ

1. Tresorit

Tresorit предлага 3GB безплатно, има вградено криптиране от край до край и е лесно за използване

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

Начална страница на Tresorit

Tresorit е швейцарски доставчик на съхранение в облак, известен със своята отдаденост на личния живот. Услуга с нулеви знания, Tresorit използва стабилно криптиране от край до край, за да гарантира, че дори той няма достъп до вашите данни. Tresorit осигурява силна кросплатформена поддръжка за Windows, Linux и, разбира се, macOS.

Приложенията са налични за iOS и Android, но те не синхронизират автоматично папки от мобилни устройства.

Файловете са кодирани от страна на клиента с помощта на AES-256-CFB шифър с HMAC SHA-512 за удостоверяване на целостта. Обменът на ключове за криптиране е защитен с помощта на RSA-4096. Tresorit поддържа версията на файлове в своите платени планове, което означава, че винаги можете да възстановите файлове, които не се изтриват за постоянно.

Tresorit е в много отношения по-ориентирана към поверителност версия на iCloud - той’е чудесен за синхронизиране и споделяне на файлове, но не е толкова полезен за освобождаване на място на вашия Mac. Той обаче предлага селективна функция за синхронизиране на папки, така че ако качвате файлове от друг компютър, няма нужда да синхронизирате цялото съдържание на папката Tresorit на вашия Mac.

Ако искате повече информация за тази услуга, прочетете нашия преглед на Tresorit.

2. Sync.com

Sync.com предлага на потребителите 5GB хранилище безплатно и има фантастични функции за сигурност!

 • Ценообразуване

  от $ 5.00
  / месец

начална страница на sync.com

Sync.com е услуга за съхранение в облак с нулево знание, базирана в Канада. Потребителите на Mac се обслужват от поддръжката му на много платформи за всички обичайни заподозрени, въпреки че сме разочаровани, че той не предоставя никаква поддръжка за Linux, освен чрез своя уеб портал.

Както може да се очаква от този вид услуга, Sync.com напълно поддържа версията на файловете, сигурното споделяне на връзки, защитени с парола, и споделянето на папки. Освен това с радост ще качва снимки и видеоклипове от телефона си в своя облачен акаунт, въпреки че установихме, че липсата на задълбочен контрол върху този процес е малко смущаваща.

Най-важното за потребителите, които искат да освободят малко пространство на своите Macs, Sync.com’s Функцията Vault ви позволява да качвате файлове само в облака. Локалната версия на файла остава на оригиналното устройство, от което е качен, но не се синхронизира автоматично с други устройства, освен ако изрично не изберете Синхронизиране офлайн.

Данните се криптират от край до край с помощта на AES-256-GCM шифър, който е защитен с частен ключ RSA-2048 и вашата парола. Това е чудесно, но фактът, че Sync.com е продукт от затворен код от компания, базирана в партньорска държава за наблюдение на пет очи, малко ни тревожи..

Прочетете нашия преглед на Sync.com за повече информация за тяхната услуга.

3. SpiderOak

SpiderOak е много сигурна услуга и предлага 21-дневна безплатна пробна версия на своята първокласна услуга

 • Ценообразуване

  от $ 5.75
  / месец

Начална страница на SpiderOak

Професионалисти

 • “Без знания” облачно синхронизиране и споделяне
 • Силно шифроване на e2e (само приложения, не в браузъра)
 • Версия на файла
 • Изтритият контейнер за елементи позволява съхраняване на файлове само онлайн

Против

 • Не е отворен код
 • Базиран в САЩ
 • Мобилните приложения са ограничени

Препоръчан от служителя на НСА Едуард Сноудън, SpiderOak е несъмнено най-високопоставеният доставчик на облачно хранилище, насочен към поверителност. Той използва силно криптиране от край до край в приложенията си (използва AES-256-CFB шифър и HMAC SHA-256 аутентификация на хеш), въпреки че неговият уеб интерфейс изисква предаване на вашия основен ключ за криптиране на SpiderOak’s сървъри.

Поддръжката на десктоп за много платформи за macOS, Windows и Linux е силна, въпреки че функционалността на нейните приложения за iOS и Android е разочароващо ограничена. SpiderOak One предлага добри версии на файловете и споделяне на файлове, но отличителната му функция е, че файловете, изтрити локално във вашата папка за синхронизиране, не се изтриват автоматично онлайн.

Вместо това те са архивирани в специален кош за изтрити елементи, където могат да бъдат възстановени по всяко време. Тези файлове се съхраняват за неопределено време, въпреки че се отчитат спрямо ограничението ви за съхранение (можете, разбира се, да освободите място чрез изпразване на кошчето, след което файловете не могат да бъдат възстановени).

Въпреки че може би не е предназначението му, тази функция ви позволява да спестите място на диска, като изтриете файлове локално, но ги запазите онлайн за по-късно възстановяване.

Основната ни грижа за SpiderOak е, че приложенията му не са с отворен код, проблем, свързан със SpiderOak, е американска компания и следователно обект на страховито вътрешно наблюдение в стил NSA.

Вижте нашия преглед SpiderOak, ако искате да знаете повече подробности за тази услуга.

4. Nextcloud

Nextcloud е собствена хоствана облачна услуга за съхранение, което я прави допълнително сигурна

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

Въпреки че всички горепосочени услуги предлагат криптиране от край до край на клиента, те също са всички продукти с затворен код. Това означава, че необходимостта от доверие не е напълно премахната. Тези, които нямат доверие на никого (и защо, по дяволите, трябва?), Могат да създадат своя собствена облачна услуга за архивиране и синхронизиране, като използват софтуера Nextcloud с отворен код.

Настройването на напълно хостван акаунт Nextcloud с помощта на някоя от партньорските му услуги за съхранение в облак е безумно лесно, но тези, които сериозно се отнасят за поверителността, ще искат да се самостоят в хостинг на собствения си хардуер или на сървърното пространство, над което имат пълен контрол над.

Шифроване от страна на сървъра (AES-128-GCM с HMAC SHA1 удостоверяване за извличане на ключ) обаче не е задължително и понастоящем е посочено като в “алфа” или “тестване” фаза, въпреки че е силно препоръчан във всички документи на Nextcloud.

Nextcloud има функция за кошче, което по подразбиране има ограничение за време и размер, което ограничава полезността му за онлайн само съхранение. Но ей, целият смисъл на Nextcloud е, че вие ​​управлявате! Администраторите на акаунти могат да премахнат всякакви такива ограничения, което ви позволява да използвате тази функция за архивиране на изтрити папки в Облака.

Можете също да спестите място на диска, като конфигурирате Mac клиента да синхронизира само избрани папки. Ако искате да знаете повече за тази услуга, вижте ревюто ни Nextcloud.

5. iCloud

iCloud е собствената услуга за съхранение на Apple, фокусирана върху удобството

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

iCloud начална страница

Apple е доста агресивен в тласкането на потребителите към собственото си решение за съхранение в облак, iCloud, а много потребители на Mac съвсем разбираемо просто отиват с потока. Това в много отношения не е лошо, защото iCloud’интеграцията с macOS Sierra и по-късно прави функциите на Store в iCloud и оптимизиране на съхранението невероятно лесни за използване.

Съхраняването в iCloud ви позволява да премествате всички файлове, снимки и съобщения в хранилище само онлайн, докато оптимизирането на съхранението спестява място чрез автоматично премахване на iTunes филми и телевизионни предавания, след като са били гледани.

За просто спестяване на дисково пространство, iCloud е трудно да се победи. Причината за последно в този списък е, че няма лесен начин да шифровате вашите файлове, преди да се съхраняват в Apple’s сървъри. Всъщност липсата на подробен контрол върху файловете, които се качват, означава, че не можете да ги шифровате на базата на файлове по файл, преди да бъдат съхранени в iCloud.

През последните няколко години Apple внимателно се грижи за защитата на своите потребители’ неприкосновеността на личния живот, но трябва да се помни, че това е американска компания, подчинена на писма за национална сигурност (с придружаващи поръчки) и други подобни. Освен това тя напълно сътрудничи с НСА е неговата програма за масово наблюдение PRISM.

iCloud също липсва ключова характеристика, която се намира в повечето решения на Mac за облачно съхранение на трети страни: версията на файловете. Това съхранява множество предишни версии на файлове, така че те да могат да бъдат възстановени в по-късен момент. Това е от решаващо значение за възстановяване на файлове, които са се повредили или са заразени със злонамерен софтуер, като ransomware, но също така може да бъде спасител, ако искате да върнете промените в документите си.

Заключителни мисли

Жалко е, че никоя облачна услуга, фокусирана върху поверителността, за която знаем, не предоставя навсякъде близо толкова добра поддръжка за зареждане на файлове в облака, както тези от Apple, Dropbox, Microsoft и Google. В бъдеще се надяваме това да се промени. Nextcloud ви позволява да създадете решение на съдебните заседатели, но трябва да се каже, че това е доста тромаво.

Проблемите с поверителността при използването на Dropbox, OneDrive или Google Drive могат да бъдат значително смекчени чрез криптиране на файлове сами, преди да ги качите с помощта на софтуер като VeraCrypt, но това въвежда свои собствени неудобства. Такава е цената на личния живот.

Самият iCloud си остава най-лесният начин да спестите дисково пространство, като съхранявате файловете си само онлайн, но никога няма да ни е удобно да препоръчаме продукт от американска компания с опит в това, че помага на правителството да шпионира своите клиенти.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me