Използването на мениджър на пароли за Mac ще гарантира, че вашите онлайн акаунти се пазят сигурни и поверителни. Това, което трябва да бъде ужасяващо, нарушенията на данните са станали толкова често, че са загубили силата си да шокират, но те остават сериозна заплаха за вашата поверителност.

Най-добрата защита на вашите данни е да използвате различна силна парола за всеки уебсайт, който посещавате. И под „силен“ имаме предвид нещо като vE} [защитен имейл] ~ 9VuW]) C + [8 - не името на вашата котка!

Просто няма начин бедните да помним една такава сигурна парола, камо ли десетки от тях. Но за щастие не е нужно. Вместо това можем да позволим на компютърните програми да вдигнат тежко за нас.

Мениджърите на пароли могат да генерират наистина защитени пароли за всеки уебсайт, приложение и онлайн услуга, която използвате, запомнете ги и автоматично ги попълвайте, когато използвате тази услуга. Като такива, те с право трябва да се разглеждат като най-важният инструмент в екипа ви за поверителност на данните. Всъщност, ако използвате само един инструмент за поверителност, тогава той трябва да бъде добър мениджър на пароли.


Най-добрите мениджъри на пароли за Mac

След много проучвания успяваме да изброим петте най-добри мениджъри на пароли за Mac. Ако се нуждаете от повече информация за някоя от услугите, изброени по-долу, щракнете върху връзките по-долу или превъртете под този списък за обобщение на това, което прави тези услуги страхотни.

 1. Bitwarden

  - Мениджърът на пароли за най-удобен за потребителите на Mac

 2. KeepassXC

  - Мениджър на пароли с отворен код, за да защити всички ваши акаунти в Apple

 3. RoboForm

  - Има невероятно здрави функции, които комплиментират macOS

 4. Достъп до ключодържател на macOS

  - вградено решение за управление на паролата на macOS

 5. Passbolt

  - Проверка на трети страни означава, че това е мениджър на пароли, на който можете да се доверите

Най-добри мениджъри на пароли за Mac

По-долу сме разгледали по-подробно най-добрите мениджъри на пароли за Mac.

1. Bitwarden

Защитете вашите акаунти с Bitwarden - най-достъпният и удобен за потребителя мениджър на пароли на Mac!

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

 • Поддържани платформи


  • Windows

  • Linux

Bitwarden е мениджър на пароли с отворен код. Всичките му основни функции са безплатни, въпреки че долара на месец помага за поддръжката на разработчика си и предоставя няколко приятни (но несъществени) екстри. Сред тях е възможността за самостоятелно домакинство, което е чудесен вариант за фанатиците за поверителност там.

Bitwarden’Основното привличане е, че изглежда (до голяма степен) безплатен мениджър с парола с отворен код, който изглежда доста и е толкова лесен за използване, колкото и неговите търговски конкуренти с голямо име. Добавки към браузъра за Safari, Chrome, Firefox, Vivaldi, Opera и Brave позволяват лесно и удобно автоматично попълване в macOS.

Кодът му вече е изцяло одитиран от Cure53, той използва силно криптиране от край до край и поддържа различни форми на двуфакторно удостоверяване.

2. KeepassXC

Адаптиран от KeePass за Windows, KeePassXC надминава своя предшественик по няколко начина.

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

 • Поддържани платформи


  • Windows

  • Linux

KeePassXC е неофициален пристанище на много платформа на отличния мениджър на пароли KeePass за Windows. Вече е възможно да инсталирате оригиналния KeePass на вашия Mac с помощта на Mono, но KeePassXC изглежда много по-красив и повече “местен” към macOS.

KeePassXC е напълно оперативно съвместим с всички други версии и вилици на KeePass и безпроблемно се синхронизира в платформи, като просто съхранява вашите .kbdx контейнери в облачната услуга по ваш избор. Тези контейнери са много сигурни и се дешифрират само локално за пълно криптиране от край до край, така че няма значение дали ги синхронизирате с помощта на несигурна платформа (като Dropbox).

Придружаващият плъгин за браузър за Firefox и Chrome (въпреки че не е Safari) трябва да позволява лесно автоматично попълване в тези браузъри, но в момента имаме проблеми с него. Въпреки че официално се амортизира, добавката KeePassHttp-Connector продължава да работи отлично.

KeePassXC не е толкова красив или удобен за потребителите като Bitwarden, а липсата му на поддръжка за плъгини KeePass го прави по-малко гъвкав от родителската му програма. Но за безплатно, лесно и много сигурно управление на междуплатформени пароли и синхронизиране с помощта на популярния отворен код KeePass .kbdx файлов формат, това е чудесно.

3. RoboForm

Стилният подход на RoboForm се вписва чудесно с естетиката на Apple - заключване на вашите пароли!

 • Ценообразуване

  от $ 1.79
  / месец

 • Поддържани платформи


  • Windows

  • Linux

Тук, в ProPrivacy, ние сме огромни почитатели на безплатен и отворен код софтуер, но ние признаваме отлични постижения, когато го видим. RoboForm е елегантен и стилен мениджър на парола за крос-платформа, който прави всичко, което бихте могли да искате от мениджъра на пароли.

Това включва крос-платформа и синхронизиране на парола между браузъри, сигурни бележки, отметки, множество “идентичности” за разширено попълване на формуляри, сигурно изпращане и синхронизиране на пароли и др. Предлага се безплатна версия, но вероятно си струва да отделяте 2 долара на месец само за функциите за синхронизиране.

В допълнение към пълен Mac “Център за сигурност” приложение, всички ключови функции на RoboForm могат да бъдат достъпни чрез добавки в браузъра за Safari, Firefox и Chrome. Има дори приложение за Apple Watch!

RoboForm е от затворен код и се управлява от американска компания, но фактът, че използва силно криптиране от край до край, трябва да направи тези точки академични. Ако можете да живеете с факта, че RoboForm е патентован продукт, то това е един от най-впечатляващите мениджъри на пароли, които разгледахме.

4. Достъп до ключодържател на macOS

macOS Keychain Access не е толкова богат на функции като конкурентите, но е много достъпен и готов за работа!

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

Ако притежавате Mac, вече имате приличен (ако донякъде ограничен) мениджър на пароли - macOS Keychain Access. Това върши чудесна работа за запомнянето на паролите, докато ги въвеждате в повечето приложения за Mac и формуляри за вход в Safari, като по-късно автоматично ги попълва според нуждите.

Той автоматично се синхронизира с вашия iPhone и iPad, интегрирайки се с рамката на услугите за удостоверяване на iOS 12+ за безпроблемно автоматично попълване на по-нови устройства с iOS в повечето браузъри и много приложения.

Ако сте специализиран потребител на Apple, тогава macOS Keychain Access може да изпълни всички нужди на вашата парола. Но ако искате да синхронизирате с устройства, които не са Apple, тогава ще трябва да използвате алтернатива на трети страни.

Другото, което трябва да се отбележи е, че Keychain Access се занимава само с потребителско име / парола. Тя не попълва автоматично по-сложни формуляри, съхранява вашите банкови данни, ви позволява да прикачвате файлове или бележки към паролите си или някое от различните други неща, дори най-основните решения на трети страни, които предлагат.

5. Passbolt

Първоначално бизнес ориентиран доставчик, Passbolt има силни решения за управление на пароли за всички

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

 • Поддържани платформи


  • Windows

  • Linux

В момента пазарът на мениджър на пароли е нелепо конкурентен. Така че, вместо да вървите с обичайните препоръки LastPass или 1Password (които са добре на maOS, ако не го направите’Имайте предвид комерсиалните продукти със затворен код, но които смятаме, че не правят нищо по-добре от Bitwarden), последната ни препоръка е за нещо малко по-различно.

Passbolt е мениджър на пароли с отворен код. Основно е насочен към бизнеса, но работи отлично за лична или семейна употреба. Предлагат се платени хоствани планове, но основното издание на общността на програмата е 100% безплатно и може да се хоства самостоятелно на вашия собствен хардуер за Mac (във виртуална машина) или на независимо наето сървърно пространство.

Целият код, използван от Passbolt, е с отворен код и се проверява независимо от трети страни. Макар че, както казва самият Пасболт, “работата по преглед на код никога няма да бъде извършена,” голяма част от него всъщност е била обстойно преразгледана и одитирана - което е чудесно.

Паролите се управляват чрез уеб интерфейс, което прави Passbolt до голяма степен платформа-агностик. Интеграцията на браузъра се постига с помощта на добавки за Chrome и Firefox, въпреки че за съжаление не е Safari. Ако имате нужда от мениджър на пароли с отворен код, който работи добре на всички десктоп платформи, тогава Passbolt е трудно да се победи.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me