Виртуалната частна мрежа (VPN) предоставя на хората цифрова поверителност, когато се свързват с интернет. Също така им позволява да се преструват, че са навсякъде по света, за да деблокират съдържанието и услугите на уебсайта. С VPN "мигащ" рутер е възможно всяко устройство в дома да бъде свързано към мрежата чрез VPN - през цялото време!

На рутери може да се инсталира софтуер с отворен код, известен като DD-WRT. Независимо дали купувате предварително мигащ DD-WRT рутер или сами инсталирате софтуера, можете да инсталирате DD-WRT VPN услуга директно върху рутер. Този фърмуер DD-WRT осигурява достъп до вътрешните настройки на рутера - дава на потребителите възможност да защитят целия си уеб трафик с VPN.

Най-добрите DD-WRT рутери

Инсталирането на VPN клиент на DD-WRT рутер е изключително удобно. Това означава, че всяко устройство, свързано чрез WiFi към рутер, е защитено от криптирането на VPN. Обикновено VPN трябва да бъде инсталиран директно на всяко устройство, което искате да защитите. DD-WRT VPN означава, че няма нужда да се притеснявате за получаване на VPN, което позволява много едновременни връзки. Поради тази причина DD-WRT VPN услугата е идеална за много семейства.

В допълнение, с DD-WRT VPN всички, свързани към WiFi, прикриват истинския си IP адрес. Това означава, че всички те могат да преодолеят цензурата и гео ограниченията за достъп до международно съдържание като Netflix US, BBC iPlayer и Hulu.


За хората, които искат сами да променят рутер с DD-WRT, по-късно в тази статия има ръководство. За всички останали, най-добрият DD-WRT VPN (ExpressVPN)
продава предварително премигван рутер. Ако искате повече опции за рутери, разгледайте статията ни за 5 най-добри DD-WRT рутери.

Най-добрите DD-WRT рутери?

Вижте подробния анализ на любимите ни DD-WRT рутери по-долу;

Asus RT-AC5300

(Амазонка: 399,99 долара, FlashRouters: 599,99 долара)

Asus AC5300

Asus RT-AC5300 е Death Star на безжичните рутери. Въпреки че AC88U е малко по-добър, що се отнася до техническите спецификации, AC5300 печели всеки път, когато става дума за производителност. Това отчасти е благодарение на осемте външни антени, които са настроени в конфигурация с четири предавания, четири приема (4T4R) и му придават фантастичен обхват. 4T4R също помага да се избегнат смущения между устройствата, като по този начин се увеличава скоростта на трансфер. Рутерът също така позволява на потребителите да настроят две реални 5GHz мрежи.

В допълнение, маршрутизаторът е зареден с MU-MIMO технология (Multi User - Multiple Input Multiple Output), както и специализирана технология за игри, за допълнително подсилване на невероятната безжична технология.

Като цяло, ако търсите да премахнете дома или офиса си с рутер, който ще поддържа 4K поточното ви видео и безкрайни безжични устройства, тогава този Asus е най-добрият DD-WRT рутер за вас!

Технически спецификации на Asus RT-AC5300

Процесор: двуядрен 1400MHz
Ram: 256MB
Светкавица: 128MB
Антени: 8 външни
USB: USB 2.0, USB 3.0
Трансферни скорости: 1000Mbps 2.4GHz, 2x 2167Mbps 5GHz

WRT3200ACM

(Амазонка: $ 248,99, FlashRouters: $ 499.99 - $ 349 продажна цена)

Четири антени дават на този рутер фантастичен диапазон и рутерът се представя добре както на 2,4GHz, така и на 5GHz канали. Моля, не забравяйте, че въпреки това, че се таксува като Tri-Stream рутер, тази функционалност всъщност се губи, когато се мига с DD-WRT - така че технологията да не се прилага за DD-WRT. Същото важи и за MU-MIMO. MU-MIMO позволява на рутера да комуникира с няколко устройства едновременно, увеличавайки скоростта на WiFi мрежата (като се отърве от смущения между устройствата). Не всеки VPN обаче задължително е съвместим.Рутер Linksys

Въпреки това, WRT3200ACM е фантастичен рутер, който работи на превъзходни нива, когато мига с DD-WRT. Поради чипсета си Marvell, той е идеален за интензивни задачи като игри, стрийминг, видео разговори или използване на VPN с максимална скорост.

Технически спецификации на Linkys WRT3200ACM DD-WRT

CPU: 1.8Ghz двуядрен процесор
Ram: 512MB
Flash: 256MB
Антени: 4 външни
USB: USB 2.0, USB 3.0
Трансферни скорости: 600Mbps (макс.) 2.4GHz, 2600Mbps 5GHz

Netgear R7000

(Амазонка: $ 249,99, FlashRouters: $ 349,99)

Netgear R7000

Netgear R7000 беше миналогодишният победител, но поради редица нови версии се спусна на третото място. Този рутер обаче все още е абсолютно ефектен вариант.

R7000 е в състояние да предава видеоклипове, подобрявайки вашите онлайн игри и много повече. Въпреки че му липсват скоростта на мощност и трансфер на горните две, всички те поддържат DD-WRT MEGA изграждания, така че можете да постигнете същото ниво на функционалност. Ако се интересувате от стартиране на DD-WRT на вашия Netgear рутер, трябва също да посетите MyOpenRouter, общността на Netgear с отворен код.

Технически спецификации на Netgear R7000

Процесор: двуядрен 1000MHz
Ram: 256MB
Светкавица: 128MB
Антени: 3 външни
USB: USB 2.0, USB 3.0
Трансферни скорости: 600Mbps 2.4GHz, 1300Mbps 5GHz

Asus RT-AC56U

(Амазонка: 101,99 долара, FlashRouters: $ 249,99)

Asus AC56U

RT-AC56U е много популярен рутер за домашна употреба. Asus е постигнал гладък дизайн, което позволява той да бъде прибран в ъгъл, без да влияе твърде много на производителността му.

Компанията също така е включила два USB модула в рутера, като по този начин ви позволява да свържете вашия твърд диск за ефективно споделяне между семейството и колегите. Ако търсите рутер на ниска цена с много удар, тогава това е отлично решение. Прочетете нашето окончателно ръководство за DD-WRT, за да разберете колко много може да се направи с този DD-WRT рутер (и всеки друг DD-WRT рутер за този въпрос).

Технически спецификации на Asus RT-AC56U

Процесор: двуядрен 800MHz
Ram: 256MB
Светкавица: 128MB
Антени: 3 вътрешни
USB: USB 2.0, USB 3.0
Трансферни скорости: 300Mbps 2.4GHz, 867Mbps 5GHz

Linksys WRT1200AC

(Амазонка: 99 долара, FlashRouters: $ 299 - $ 199 в продажба)

Linksys Router 2

Linksys WRT1200AC е превъзходен рутер, въпреки че може би е малко прекалено скъп за това, което получавате. Въпреки това, това е популярен рутер, за който е доказано, че осигурява както добра гама за своите характеристики, така и фантастични характеристики (отново за своите спецификации). Страхотната новина е, че FlashRouters предоставя този рутер предварително мига за използване с огромен брой различни VPN. Като такъв, това е бърза и лесна опция, която осигурява повече от достатъчно мощност за нуждите на повечето хора.

Където този маршрутизатор наистина работи се дължи на включването му както на USB 2.0, така и на USB 3.0. Това позволява твърд диск да бъде свързан директно към рутера чрез гигабитна връзка и позволява той да се използва като бърз сървър за съхранение на мрежи (без да се налага да купувате NAS сървър).

Технически спецификации на Linksys WRT1200AC

ЦП: 1.3GHz двуядрен процесор
Ram: 256MB DDR3 системна памет
Светкавица: 128MB
Антени: 2 външни
USB: USB 2.0, USB 3.0
Трансферни скорости: 400Mbps 2.4GHz, 867Mbps 5GHz

Често задавани въпроси за DD-WRT рутери

Какво е DD-WRT рутер?

DD-WRT рутер е рутер, на който е инсталиран специален софтуер (фърмуер), наречен DD-WRT. Докато повечето рутери (като този, който получавате от вашия интернет доставчик при закупуване на широколентов договор) имат много малко функции: DD-WRT маршрутизаторите позволяват на потребителите им да контролират много разширени функции. Те също така позволяват на потребителите да инсталират повече софтуер директно в паметта на рутера. Това позволява на собственика на DD-WRT рутер да инсталира VPN директно върху него.

Избор на DD-WRT рутер и VPN

Мигането на рутер с DD-WRT е сложно, поради което повечето хора избират да купят предварително премигван рутер. Ако не сте особено технически човек, предварително мига рутер е най-добрият вариант. За хората, които имат опит (или търпението да се учат) - мигането и инсталирането на VPN на рутер е постижимо. Въпреки това, имайте предвид, че не всеки рутер може да бъде мига с DD-WRT.

Едно нещо, което трябва да се има предвид е, че въпреки че мигащият DD-WRT рутер защитава всичките ви устройства, защитата на всички тези устройства ще бъде ограничена от качеството на услугата на избрания от вас VPN. Ето защо е жизненоважно да се гарантира, че получавате надеждна и надеждна VPN услуга, инсталирана на DD-WRT рутер. Ако не направите това, това означава, че всичките ви устройства страдат от една и съща нестандартна VPN услуга.

Когато избирате VPN за DD-WRT, важат същите съображения за VPN, както при избора на VPN за използване директно на независими устройства. Шифроването трябва да е силно и трябва да бъде приложено на висок стандарт. Сървърите трябва да бъдат разположени на достатъчно широко място и тези сървъри трябва да осигуряват бързи скорости за ползване на интернет. Освен това трябва да се вземат предвид обслужването на клиентите и професионализмът на доставчика на VPN, за да можете бързо да разрешите всички проблеми.

Поверителност на DD-WRT

Ако ще отидете на проблем с инсталирането на VPN на мигащ DD-WRT рутер, жизненоважно е VPN да е от световна класа. Поради тази причина всички VPN в това ръководство предоставят най-доброто криптиране, достъпно на пазара (OpenVPN криптиране). Освен това те имат доказан опит в осигуряването на поверителност за своите абонати. Те имат и водонепроницаеми правила за поверителност, което означава, че вашите данни ще останат лични по всяко време: на всичките ви устройства.

Скорости на DD-WRT връзка

Едно от основните предимства на VPN е, че абонатите могат да преодолеят цензурата и гео ограниченията. Свързването с VPN сървър в САЩ или Обединеното кралство например означава, че изглежда, че потребителят на VPN наистина е в една от тези страни. Много VPN предоставят много бавни скорости на връзката, което означава, че поточното предаване в HD е почти невъзможно.

Нашата първа препоръчителна DD-WRT VPN услуга е ExpressVPN
, тъй като осигурява светкавично бърз достъп до сървъри в 94 страни по света. Всички VPN за DD-WRT, които препоръчахме в този списък, осигуряват достъп до бързи сървъри, разположени по целия свят. Абонатите могат да деблокират съдържание във всяка от тези страни. С мигаща DD-WRT VPN услуга тази свобода на достъп е налична на всяко устройство във вашия дом.

Защо бихте използвали VPN рутер DD-WRT?

VPN позволява на хората да се преструват, че са в друга държава. Това прави, като прикрива IP адреса на потребителите на VPN. Когато се свържете с VPN сървър, местната цензура и ограниченията се премахват. VPN също преодолява гео ограниченията. резултатът е, че с VPN е възможен достъп до уебсайтове и услуги на уебсайтове от цял ​​свят.

VPN също осигурява дигитална поверителност благодарение на криптирането. Това спира интернет доставчиците, правителствата, работните места, училищата и наемодателите да не могат да проследят какво е направил VPN потребителят онлайн.

С VPN, инсталиран на рутер, всички устройства, прикрепени към този рутер, автоматично се защитават от VPN. това спира хората да не трябва да помнят да се свързват с VPN всеки път, когато използват VPN. Това също означава, че на всеки лаптоп, компютър, таблет, телефон, смарт телевизор и друго IoT устройство, което е свързано към WiFi - автоматично се предоставя цифрова поверителност.

За хората, които обичат да предават много съдържание на Smart TV, Chromecast, Apple TV - или всяка друга свързана с интернет стрийминг система - DD-WRT рутер е далеч най-лесният начин да се престорят в друга държава. За повече информация относно използването на VPN на тези устройства вижте ръководствата по-долу:

  • VPN на смарт телевизия
  • VPN на Apple TV
  • VPN на Chromecast

Използване на DD-WRT рутер за работа

По-малките фирми и офиси, които имат няколко компютъра или лаптопи, свързани с интернет, могат да защитят всички свързани с интернет компютри с VPN, като закупите DDR-WRT мигащ рутер и VPN. Това е най-добрият начин да защитите дигиталната поверителност на бизнеса си. Освен това гарантира, че всички устройства, свързани към бизнес WiFi, са автоматично защитени с цифрова поверителност: поемане на отговорността от ръцете на служителите.

Шифроването на VPN също спира потенциалните хакери, които успяват да влязат в бизнес WiFi, да не могат "помирисване" трафик за кражба на корпоративни данни или други чувствителни данни.

Как да изберем DD-WRT рутер

Най-лесният начин за получаване на DD-WRT рутер е да закупите такъв, който е предварително флаш. Това ви спестява неприятностите, че трябва да го прокарате сами - процес, който може да доведе до „забавяне“ на рутера (което го прави неизползваем). Купуването на предварително премигван рутер е малко по-скъпо, но е и еднократна инвестиция (и не струва земята). Най-добрите опции за получаване на мигащ рутер са следните:

Купете го директно от доставчика на VPN: най-препоръчваната ни VPN, ExpressVPN
(и други като StrongVPN), продава предварително премигван рутер, на който вече е инсталиран софтуерът. Можете просто да влезете във вашия VPN акаунт и да защитите дома си.

Експресно Ddwrt

Предварително мигащи DD-WRT рутери

Посещението на FlashRouters е друг отличен начин да получите мигащ рутер.
FlashRouters предоставя персонализирана DD-WRT мигаща и персонализирана услуга. Всичко, което трябва да направите, е да закупите вашия VPN и да купите рутера от флашърутери. Когато пристигне, той ще бъде настроен и готов за вас да влезете в акаунта си.

Купуването директно от производителя на рутери е последният начин да получите мигащ рутер. Поради своята популярност, много производители на рутери правят DD-WRT рутери. Можете да закупите тези рутери в Amazon и другаде. Въпреки това няма да получите нивото на обслужване и помощ при настройка, което получавате от Flashrouters, ако купувате директно рутера DD-WRT: и Flashrouters има много конкурентни цени.

Също така ще трябва сами да заредите VPN на рутера. Въпреки това, всички VPN мрежи в тази статия ще имат ръководства и помощен персонал, които да ви помогнат в този процес.

Настройте шифроване на OpenVPN на DD-WRT VPN

OpenVPN е най-сигурното VPN криптиране на пазара. Препоръчваме ви да използвате шифроване на VPN, така че трябва да настроите VPN на вашия DD-WRT рутер, за да се свържете с него.

Настройката на OpenVPN варира за различните VPN доставчици. Вижте нашето ръководство за инсталиране, за да разберете как да инсталирате VPN на вашия рутер DD-WRT.

Проверете дали вашият маршрутизатор поддържа OpenVPN

Уверете се, че вашият DD-WRT рутер поддържа OpenVPN. Повечето DD-WRT рутери приемат OpenVPN по подразбиране, но си струва да проверите. Ако искате да се свържете с OpenVPN (и го правите!), Уверете се, че когато купувате вашия рутер, че той поддържа OpenVPN.

Сега отворете уебсайта на вашата VPN и влезте. На страницата за изтегляне на VPN изтеглете .ovpn файловете (или поне тези за сървъра, към който искате да се свържете).

DD-WRT VPN: Заключение

В тази статия сме препоръчали най-добрия VPN за мигащ DD-WRT рутер и четири подгласници. Най-лесният начин да накарате VPN да работи на DD-WRT рутер е да го закупите предварително флаш.

За тези, които искат да променят рутер, който вече притежават, имаме ръководство за инсталиране. Моля, не забравяйте обаче, че ръководството е само план и детайлите ще варират за всеки доставчик на VPN. Затова, моля, не забравяйте да получите подробности от вашия доставчик на VPN.

Всички VPN мрежи в тази статия са идеални за работа на VPN рутер, тъй като те са надеждни и надеждни услуги, които показват най-доброто от това, което могат да предлагат VPN. Всички те имат светкавични сървъри, разположени по целия свят, което ще ви позволи да деблокирате почти всичко. Остава само вие да решите кой VPN предпочитате.

Сигурни сме, че в това ръководство има идеален VPN за всички, независимо какви са вашите лични обстоятелства. Затова прочетете внимателно опциите и изберете доверието си с увереност. Ако имате някакви въпроси, моля, не се колебайте да се свържете с нас в секцията за коментари по-долу.

Кредитно изображение за заглавие: Casezy idea / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me