Със сигурност е добра идея да архивирате данните си. Въпреки че винаги е разумно да имате резервно копие на физически външен твърд диск, облачните изчисления направиха невероятно просто да съхранявате резервни копия на данни онлайн. Безплатните услуги за архивиране в облак са ограничени в пространството, което предлагат на потребителите, но ако нямате много данни за архивиране или ако трябва само да архивирате критични данни, безплатните онлайн резервни копия са чудесни. FУслугите за онлайн резервно копие онлайн, изброени в тази статия, се признават не само за цялостното качество на техните предложения, но и за защитните функции, които предоставят, за да защитят поверителността на вашите данни.


Важно е да се отбележи, че няколко от най-популярните безплатни онлайн резервни услуги като Dropbox и Google Drive не са включени в този списък поради исторически опасения относно поверителността. В крайна сметка, поверяването на вашите резервни копия на чувствителни данни на организации с съмнителни практики за поверителност носи със себе си определени вродени рискове. Ако защитата на поверителността на вашите данни е важна за вас, тогава е много по-добре да продължите с онлайн услуга за архивиране, която работи добре и предприеме необходимите стъпки, за да гарантирате, че вашите данни се пазят лични и правилно защитени.

Най-добрите безплатни резервни копия в облак

Вижте най-добрите безплатни резервни копия в облак по-долу. Превъртете под това, за да прочетете обобщение на всяка услуга или кликнете върху уебсайта, за да разберете повече информация.

 1. Syncthing

 2. Аз карам

 3. Nextcloud

 4. Sync.com

 5. Jottacloud

5 най-добри безплатни услуги за архивиране в облак

По-долу ще намерите задълбочен списък, подробно описващ всяка от петте най-добри безплатни онлайн резервни услуги на пазара днес. Всяка услуга предлага страхотна функционалност и всяка наистина върви допълнителната миля, за да предложи отлични функции за защита, за да защити вашите данни.

1. Синхронизиране

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

Syncthing е сигурна програма за непрекъсната синхронизация на файлове, която улеснява сигурното синхронизиране на файлове между две или повече устройства. Уникалният аспект на Syncthing във връзка с другите услуги в този списък е фактът, че вие ​​като потребител доставяте хардуера, в който се съхранява резервното копие. Това означава, че резервното копие може да се съхранява на отделен компютър, твърд диск, виртуална машина или всяко друго приложимо устройство по ваш избор. Това само по себе си повишава цялостната сигурност на услугата, тъй като вие имате пълен контрол къде се съхраняват резервните ви данни и нито една хостинг услуга на трети страни не се включва в съхранението на вашите данни.

Допълнителните функции за защита включват криптиране от край до край, перфектна секретност напред, заедно с удостоверяване, основано на TLS сертификат. На всичкото отгоре Syncthing се стреми да бъде напълно прозрачен и е напълно отворен код, което означава, че всеки може свободно да проучи неговия изходен код. Какво’още повече, услугата е и привърженик на откритата разработка, при която всички грешки и проблеми със софтуера са ясно и незабавно документирани върху него “издаване тракер” страница за всеки, който може да види. Подобна прозрачност е доказателство за факта, че Syncthing се стреми да бъде отворен и отговорен за своите потребители за защита на тяхната поверителност, като същевременно улеснява непрекъснатото синхронизиране на архивирането на техните данни..

Syncthing също е много лесен за използване и е достъпен за всички основни операционни системи, както и мобилна съвместимост с Android системи. Най-хубавото от всичко е, че е напълно безплатно! Въпреки че, ако се чувствате щедри, можете да дарите за каузата сигурно на уебсайта на Syncthing.

2. Потърсете

 • Ценообразуване

  от $ 17.38
  на година

IDrive предлага напълно предлагана безплатна услуга за архивиране в облак. Безплатното “Основен” план, ще получите щедър 5 GB място за съхранение както и да получите кредити за акаунт за препращане на услугата към приятели. Едно от страхотните неща на IDrive е, че той ви позволява да архивирате неограничено количество устройства с всеки един акаунт, докато много други услуги таксуват за всяко отделно устройство. Освен това, функцията File Sync ви позволява автоматично да синхронизирате всичките си файлове и папки, а с функциите Snapshot и Versioning можете също да съхранявате до 30 предишни версии на вашите данни.

IDrive също е много сигурен, съхранява и прехвърля всичките си файлове с 256-битово AES криптиране и ви позволява като потребител да дефинирате ключа за шифроване. Това гарантира, че ключът не се съхранява никъде на сървърите на IDrive, което означава, че само вие ще имате достъп до ключа и следователно до вашите данни. Важно да се отбележи тук е, че това означава също, че ще носите отговорност за защитата на личния ви ключ за криптиране и няма да можете да възстановите данните, архивирани до IDrive, ако те се загубят.

Услугата е достъпна на всички основни платформи, включително Windows, Mac и Linux и предлага мобилни приложения за Android и iOS. На всичкото отгоре IDrive е чудесен и за потребителите на NAS. Като цяло IDrive работи чудесно, предлага здрави функции за поверителност и сигурност, осигурява отлична поддръжка на клиенти и е доста щедър с безплатното си предлагане от 5 GB.

3. Nextcloud

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

Nextcloud е безплатен инструмент за архивиране с отворен код, който предлага на потребителите както хоствани, така и самостоятелно хоствани опции. Това означава, че можете да съхранявате своите архиви на данни на едно от собствените си устройства, на виртуална машина, в център за данни или при доставчик, предоставен от Nextcloud. В случай че решите да преминете с опцията за самостоятелно хостинг, Nextcloud дори предлага полезни съвети и препоръки как да накарате вашия самостоятелно хостван сървър да работи безопасно с услугата.

Освен че предлага полезни функции като версията на файлове, за да запишете няколко предишни версии на вашите данни, лесните възможности за споделяне на файлове, потока на медийни файлове и автоматичното синхронизиране на снимки на мобилни устройства, Nextcloud предлага на потребителите превъзходна функция за сигурност и поверителност. Nextcloud използва TLS криптиране за защита на данните по време на транзит, а в покой може да бъде защитен чрез 256-битово AES криптиране. Файловете и папките също могат да бъдат синхронизирани между устройства и защитени чрез криптиране от край до край, което позволява истинско решение с нулево познание. Услугата също така позволява лесна интеграция със съществуващите инструменти за сигурност. Други забележителни функции за защита включват двуфакторна автентификация, персонализиращи се защити за поверителност за сигурно споделяне на файлове и частен инструмент за сканиране на сигурност в облака, който ви позволява да проверите сигурността на вашия частен сървър.

Nextcloud е съвместим с Windows, macOS, Linux и предлага мобилни приложения за Android и iOS. Предлага се и уеб портал. В зависимост от това коя опция за хостинг изберете, Nextcloud може да бъде изключително лесен за използване или може да бъде малко по-напреднал, ако отидете на маршрута за самостоятелно хостинг. В този случай обаче съветите и препоръките, които предлага Nextcloud, могат да бъдат много полезни. Като цяло Nextcloud е отличен безплатен онлайн инструмент за архивиране, който поставя сериозен акцент върху сигурността на потребителите.

4. Sync.com

 • Ценообразуване

  от $ 5.00
  / месец

Sync.com е пълнофункционална онлайн услуга за архивиране и синхронизиране на данни, базирана извън Канада. Най- “Синхронизиране на стартер” планът се предлага безплатно, позволява до 5 GB място за съхранение, и никога не изтича. С плана за начало, вашият трансфер на данни е ограничен и вие получавате достъп само до основни функции за споделяне и сътрудничество. Въпреки това, Sync.com прави отличен безплатен онлайн инструмент за архивиране поради своята превъзходна функционалност и богато на функции предлагане, и в голяма част, защото предоставя същите здрави функции за поверителност и сигурност на безплатните потребители, както и на разплащателната тълпа.

Sync.com е истинска услуга за архивиране на данни с нулеви познания, която осигурява криптиране от край до край, което означава, че услугата няма начин за достъп до вашите данни. Всичките ви данни са защитени с 2048-битово RSA, SSL / TLS криптиране. Допълнителните функции за защита включват споделяне на файлове, защитено с парола, двуфакторно удостоверяване, заедно с функция за отдалечено блокиране на устройството. На всичкото отгоре Sync.com предлага възможности за преобразуване на данни до 30 дни с безплатния план, което ви позволява да възстановите предишни версии на вашите данни.

Заедно с няколко страхотни функции за сигурност и поверителност, Sync.com предлага множество други забележителни функции, които също помагат да се превърне в изключителна безплатна услуга. На първо място, услугата е невероятно проста за използване, но със сигурност не’• липса на функционалност, което го прави чудесен избор както за новодошлите, така и за напредналите потребители. Синхронизирането на крос-платформата и архивирането работят като чар, са напълно безпроблемни и се извършват в реално време. Освен това имате възможност да синхронизирате данните си само в облака с “Sync Vault” особеност. Това ви позволява да съхранявате данни напълно онлайн и да спестите ценно място на твърдия диск на вашите устройства. Какво’още, на мобилни устройства можете да изберете автоматично да качвате снимки и видеоклипове в облака.

Онлайн услугата за архивиране Sync.com е съвместима с Windows, macOS, Android и iOS. За съжаление понастоящем няма съвместимост с Linux, но е наличен уеб портал. Въпреки това напълно препоръчваме Sync.com като отлична безплатна онлайн резервна услуга, която наистина поставя сигурността на данните на потребителите на преден план.

5. Jottacloud

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

Jottacloud е норвежка онлайн резервна услуга, която предлага напълно представен безплатен план, който позволява до 5 GB съхранение на данни. Норвежката юрисдикция е чудесна за поверителност, тъй като страната е известна с някои от най-благоприятните закони за поверителност в света. Това, което е страхотно за Jottacloud е, че услугата няма’не се грижете за сигурността и поверителността и предоставя същите функции за сигурност за безплатни акаунти, както при платените членства.

Що се отнася до техническата сигурност, вашите данни са защитени в транзит и в покой чрез 256-битово AES криптиране. Допълнителните функции за сигурност включват двуфакторна автентификация, възможност за отмяна на конкретни сесии на браузъра и / или достъп на устройства до вашия акаунт и възможност за преглед на историята на входа ви, както и списък на устройствата с достъп до вашия акаунт. Отвъд това Jottacloud също е напълно съвместим с GDPR и е изцяло посветен на поддържането на поверителността на своите потребители.

Jottacloud също предлага разнообразие от други страхотни функции, за да закръгли нуждите ви от архивиране на данни. Например услугата е една от най-добрите за архивиране на снимки, споделяне, организиране и преглед. Освен това Jottacloud е в състояние да съхранява практически всеки тип файлове, като ви дава свободата да съхранявате всички видове носители без ограничения. Други забележителни функции включват версиране на файлове, офлайн достъп, инструмент на командния ред, сканиране на документи, споделяне на документи и възможности за сътрудничество, както и функция за възстановяване, която ви позволява да възстановите файлове, които може да сте попаднали случайно в кошчето за до тридесет дни.

Jottacloud е съвместим на десктоп за Windows и Mac и на мобилни устройства за Android и iOS. Инструментът на командния ред работи с Windows, Mac и Linux. Приложенията са интуитивни и лесни за използване и предлагат фантастична функционалност, дори за безплатни абонати. Всичко това, заедно с компанията’Задължително ангажиране с поверителността на потребителите, направи Jottacloud отличен избор за всеки, който търси безплатна онлайн резервна услуга.

Защо да използвате безплатна услуга за архивиране в облак

Независимо дали искате да архивирате снимки, видеоклипове, музика, аудио записи, писмени документи, медицински записи, имейли или други медии, чистият обем от ценни данни, които съхраняваме на нашите компютри и устройства, несъмнено е огромен. Загубата на всички тези данни очевидно може да бъде пагубна. Точно това е причината за архивиране на незаменимите ви данни на различни места от решаващо значение. Ако компютърът или устройството ви се сринат по някаква причина и направят данните ви невъзстановими, трябва ли да изтриете случайно твърдия си диск, ако данните ви бъдат изтрити от злонамерена кибератака или ако устройството ви е загубено или откраднато, е от жизненоважно значение да имате няколко архивиране на вашите данни, така че да не се губи завинаги.

Има различни услуги, достъпни онлайн, които ви позволяват да архивирате данните си от устройствата си в облака, с различни възможности и предложения за функции. Всъщност може да бъде трудно да изберете най-подходящия за вашите лични нужди, затова сме изброили 5-те най-добри в тази статия.

Заключителни мисли

Оставянето на високо и сухо след загуба на данни може да бъде едно от най-смущаващите и ужасни чувства в света. Дори и да има начин да възстановите загубените си данни, възстановяването на данни никога не е евтино начинание и пълното възстановяване на данни никога не може да бъде гарантирано. Ето защо е от съществено значение да имате резервен план ... буквално. Всяка от безплатните онлайн резервни услуги, изброени в тази статия, е напълно способна да архивира вашите безценни данни по сигурен начин и най-доброто от всичко, без да ви струва. Най-доброто време за предприемане на действия и архивиране на вашите данни е точно сега, просто не можете да си позволите да рискувате да загубите данните си завинаги. Направете си услуга и започнете с една от изброените по-горе опции.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me