Бързите VPN услуги са единствената опция, ако искате да предавате в HD формат, да правите видеоконферентна връзка или да играете игри онлайн. Задачите с интензивни данни изискват супер бърз VPN, което означава, че трябва да стоите настрана от 99% от VPN. Повечето VPN не са изградени със здрави сървърни мрежи от първи ред, добрата новина е, че някои са.


В ProPrivacy.com използваме специално създадени сървъри с гигабитна линия за тестване на най-бързите VPN в света. Ние провеждаме нашите научни тестове за скорост на VPN три пъти на ден. В резултат на това можете да се доверите на тази статия, за да ви покаже кои VPN са действителните най-бързи VPN - пълната неподправена истина.

Искате ли да знаете повече? Вижте нашите полезни ръководства за повече информация за подобряване на VPN скоростите:

 • Кой е най-добрият VPN протокол за използване?
 • Как да тествате ping през VPN

Кои са най-бързите VPN?

Таблицата по-долу разкрива най-бързите VPN. Тази таблица се актуализира автоматично в реално време, за да ви предостави най-новите резултати от нашите сървъри за тестване на скоростта. За повече информация как провеждаме нашите тестове, моля, прочетете. За да разберете повече за всяка VPN, моля, превъртете надолу до подробните обобщения.

място
доставчик
Средната скорост
Максимална скорост
Посетете сайта
1.

PureVPN

96.73
Mbit / и
295,96
Mbit / и
2.

Ivacy

88.15
Mbit / и
184,15
Mbit / и
3.

ExpressVPN

82.77
Mbit / и
212,09
Mbit / и
4.

StrongVPN

76.39
Mbit / и
221,73
Mbit / и
5.

NordVPN

74.58
Mbit / и
249,3
Mbit / и

Тестовете ни са надеждни и точни, което означава, че можете да идвате на тази страница, за да проверявате най-бързите VPN-и всеки ден. През последните три години използвахме нашата персонализирана система за тестване на скоростта, за да тестваме водещите VPN в света над 250 000 пъти. В тази статия можете да видите последните актуализирани резултати автоматично.

VPN скорост с течение на времето

Макар най-бързите VPN да останат доста последователни в топ 10, те се движат постоянно. Графиката по-долу помага, като предоставя средни 7-дневни скорости за изтегляне за 5-те най-бързи VPN.

Защо създадохме този VPN тест за скорост

Уникалният ни сървър базиран метод за тестване на скоростта ни позволява да предоставим много по-точни резултати от другите сайтове за сравнение на VPN. Тези сайтове използват онлайн инструменти за тестване на скоростта и уебсайтове - точно като тези, които използвате за тестване на скоростта на интернет у дома.

Това е добре начин да тествате скоростите на VPN сами вкъщи. Това обаче не е точен начин за оценка на VPN. VPN сървърът може да бъде под голям товар по време на тестването, което означава, че рецензентът може в крайна сметка да публикува силно неточни резултати.

Нашият метод дава точни резултати, защото тестваме VPN в лабораторна среда - три пъти на ден, седем дни в седмицата, 365 дни в годината. Резултатите, които виждате са средно за последните 7 дни. Това означава, че доставчикът трябва да има постоянно високи скорости, ако иска да има шанс да бъде препоръчан от ProPrivacy.

Методика за тестване на скоростта VPN

 1. Започваме, като искаме VPN за конфигурационен файл на OpenVPN (.ovpn) за неговите сървъри със седалище в Хонг Конг, САЩ, Великобритания и Австралия.
 2. След това нашите разработчици добавят тези.ovpn файлове към базираната на сървъра система за тестване на скоростта.
 3. След това тестваме тези сървърни места за спукване (максимална) скорост * с помощта на локално базиран тестов сървър.
 4. След това тестваме за средна скорост на изтегляне, като получаваме резултати от скоростта на всичките четири сървъра, за които имаме конфигурационни файлове.
 5. Този процес се повтаря за всеки VPN три пъти на ден.

Резултатите, които получавате на тази страница, са средно изтеглени от тези данни по следния начин:

 • 60% от средната скорост на изтегляне
 • 40% от скоростта на спукване

Защо тези проценти?

Взимането на средна, направена както от максималната, така и от средната скорост, ни дава много по-добро усещане за общата VPN скорост. Това е много по-полезно за крайния потребител, тъй като е справедливо разпределение на резултатите от тестовете за скорост на различни сървъри, състоящи се от максимални скорости и средни стойности.

Избираме да го правим три пъти всеки ден, защото вярваме, че това е щателно и позволява на потребителите постоянно да анализират VPN скоростите в реално време, ако искат. Това също означава, че нашите резултати са актуални и подходящи - а не от случаен следобед преди много месеци!

Ще изпитам ли котираните VPN скорости?

VPN никога няма да ускори вашата интернет връзка.

VPN трябва да криптира вашите данни и да ги изпрати през шифрования тунел до VPN сървъра на път към крайната дестинация (уебсайтовете, които посещавате). След това данните трябва да бъдат пренасочени през VPN сървъра, тъй като се връщат от уебсайта на вашето устройство. Този процес ще забави леко вашия интернет.

За да научите повече за това как криптирането влияе на скоростта на връзката ви, вижте нашето ръководство за шифроване на VPN.

И така, защо цялото това самохвалство за бързи VPN мрежи, което може би се чудите? Бързите VPN мрежи са просто услуга, която предоставя най-бързите налични VPN сървъри. Колкото по-бързи VPN сървърите - и колкото повече капацитет могат да се справят - толкова по-малко задръствания и загуба на скорост можете да очаквате. Преглежданите от нас VPN са толкова бързи, че ще забавят връзката ви незабележимо.

Бързите VPN мрежи в тази статия имат сървърни мрежи, които осигуряват скорост, много по-голяма от интернет на вашия дом. Но те все още не могат да ускорят връзката ви, защото скоростта на вашата мрежа се диктува от вашия интернет доставчик и колко ще ги платите

По този начин, ако плащате за 10 Mbps скорост на интернет връзка, изведнъж няма да получите по-бърз интернет, само защото вашият VPN има супер бързи сървъри, цитирани в нашите тестове.

Но VPN ми ускорява мрежата! Защо?

Някои интернет доставчици по целия свят наблюдават трафика на своите потребители и дроселират своята честотна лента в пикови моменти, за да избегнат задръствания в мрежата. За да направят това, те дросели хората, които стриймират, изтеглят торенти, игри и т.н. Интернет доставчиците могат да направят това, защото знаят точно какво правят потребителите им онлайн и какви уебсайтове посещават.

Когато се свържете с VPN, криптирането спира интернет доставчика да може да наблюдава какво правите, и ако той не знае, че посещавате услуги, той знае да използва големи количества пропусквателна способност - може да спре да ви спира. Това е доста рядко, тъй като интернет доставчиците могат просто да следят размера на честотната лента, който всеки потребител консумира - и да дроселират, когато прагът е спазен.

Въпреки това, някои потребители, особено мобилни потребители, съобщават, че използват VPN, за да заобиколят дроселирането - което доведе до по-добри скорости благодарение на VPN! Отново това е много рядко и поради много специфични обстоятелства, така че не трябва да очаквате да постигнете по-бързи скорости, използвайки VPN.

Мога ли да получа безплатен бърз VPN?

За съжаление, безплатните VPN мрежи не осигуряват бързи скорости. Предоставянето на достъп до бързи сървъри е скъпо, което означава, че безплатните услуги обикновено са бавни. Дори премиум VPN, които осигуряват безплатни скорости на дросела за стартов план, за да насърчат хората да преминат към своите платени планове.

Най-добрият начин да получите бърз VPN безплатно е да използвате гаранция за връщане на парите. Можете да тествате всяка от услугите в нашия бърз списък с VPN безрискови благодарение на техните пробни правила. Те се различават от доставчика до доставчика, като някои услуги предлагат огромна 45-дневна гаранция за връщане на пари в VPN. Има и много евтини VPN услуги там, така че можете да получите високоскоростна услуга за по-малко от $ 2 на месец.

Сравнение на скоростта на VPN

В списъка по-долу сме изброили средната скорост в Mbit / s за 30-те най-бързи VPN в света. Тези резултати са средно за 7 дни, които се актуализират ежедневно. Ако вашият VPN не е посочен по-долу; тя е по-бавна от 30-тата VPN.

Списък с най-бързи темпове

 • PureVPN (96,73 Mbits / s)
 • Ivacy (88,15 Mbits / s)
 • ExpressVPN (82.77 Mbits / s)
 • Силен VPN (76,39 Mbits / s)
 • NordVPN (74,58 Mbits / s)
 • Буфериран (73.63 Mbits / s)
 • TunnelBear (72.46 Mbits / s)
 • Mullvad (69.55 Mbits / s)
 • CactusVPN (69.52 Mbits / s)
 • LeVPN (67,06 Mbits / s)
 • PrivateInternetAccess (64.83 Mbits / s)
 • Скрий.me (64,46 Mbits / s)
 • iVPN (63.87 Mbits / s)
 • HMA (62,5 Mbits / s)
 • Encrypt.me (61,74 Mbits / s)
 • AirVPN (61.67 Mbits / s)
 • IPVanish (58.89 Mbits / s)
 • VPNArea (58.4 Mbits / s)
 • CyberGhost VPN (57.02 Mbits / s)
 • VPN.Asia (56.58 Mbits / s)
 • UltraVPN (55,7 Mbits / s)
 • ibVPN (53,04 Mbits / s)
 • ZoogVPN (49,84 Mbits / s)
 • VyprVPN (44,67 Mbits / s)
 • ZenMate VPN (42,72 Mbits / s)
 • PrivateVPN (37.25 Mbits / s)
 • VPN неограничен (22,47 Mbits / s)
 • GOOSE VPN (9.13 Mbits / s)

Ще запази ли VPN винаги моя интернет?

Да, всички VPN забавят вашия интернет малко. Това е така, защото отнема време, за да шифровате данните си и да ги насочите към VPN сървъра. Най-бързите VPN мрежи в света имат Tier 1 сървъри, които няма да забавят трафика ви повече от необходимото.

По-голямата част от VPN забавят вашия трафик много повече от това, защото имат бавни и презаписани сървъри. Ето защо най-добрите VPN имат хиляди сървъри и много IP адреси на всяко място, към което можете да се свържете. В резултат на това няма задръствания и вашите данни могат да преминават през сървърите му без загуба на скорост.

Въпреки това, никога не трябва да очаквате бърз VPN, за да ускорите скоростта на интернет. За да ускорите интернет връзката си, ще трябва да платите на вашия интернет доставчик за по-бърза връзка.

Как да постигнете по-бързи VPN скорости - топ съвети

За да получите възможно най-бързите VPN скорости, препоръчваме да изпълните следните стъпки:

 1. Свържете се със сървър, разположен възможно най-близо. Ако изберете сървър, който е по-близо, скоростта на връзката ви ще се подобри.
 2. Използвайте най-бързия VPN протокол - OpenVPN е най-бързият VPN протокол, който също е защитен. PPTP е бърз, но трябва да се използва само ако не се изисква поверителност.
 3. Свържете се към вашия рутер с ethernet кабел. Ако свържете вашия компютър към вашия рутер с жица, ще оптимизирате скоростта на връзката си.
 4. Вземете мигащ VPN рутер. VPN може да повлияе на производителността на вашия компютър или устройство и да го накара да работи бавно. VPN рутер може да освободи ценна изчислителна мощност. Бавният рутер обаче също може да доведе до проблеми - така че вземете рутер, който има достатъчно мощност за стартиране на VPN.
 5. Изберете различен порт. Понякога интернет доставчиците дроселират трафика, идващ от определени портове. Ако вашето VPN приложение ви позволява да превключвате портове: опитайте го.
 6. Опитайте своя VPN на друго устройство. Старите устройства не винаги могат да се справят с VPN връзка. Опитайте различни устройства, за да видите дали бавните скорости са VPN или вината на устройството.
 7. Изключете антивирусното си приложение. Антивирусният софтуер може да конфликтира с VPN, което води до ниска скорост. Ако скоростите са по-добри при изключен антивирус, свържете се с поддръжката на VPN за клиенти за съвет.

Кредитно изображение за заглавие: Ievgenii Meyer / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me