Много хора избират да оставят несигурни доставчици на имейл като Outlook, Yahoo и Gmail. Показано е, че тези услуги сканират имейлите на потребителите за рекламни данни. И дори са били хванати да предоставят достъп до съдържанието на имейли за правителствени сополи в НСА.


Ако ви е писнало от нарушаване на поверителността ви, може да се чудите дали е възможно да започнете да получавате по-добра сигурност по електронната поща безплатно. Добрата новина е, че на пазара има изобилие от сигурни доставчици на електронна поща, които предоставят безплатна проста услуга с един адрес.

Въпреки че не е задължително да получавате маси от място за съхранение и всички допълнителни функции, които се предлагат с акаунт в Google, получавате сигурни криптирани съобщения; което означава, че когато изпращате и получавате имейли, знаете, че само вие имате достъп до съдържанието на тези имейли.

Изброихме 4-те най-добри безплатни частни доставчици на електронна поща. Всички безплатни услуги в този списък използват сигурно криптиране от край до край, предлагат страхотни приложения и PGP (Pretty Good Privacy) поддръжка.

Кои са най-добрите безплатни сигурни доставчици на имейл?

 1. ProtonMail

 2. Tutanota

 3. Mailfence

 4. Hushmail

Най-добрите безплатни, сигурни доставчици на имейл: задълбочен анализ

По-долу сме изброили 4-те най-сигурни безплатни доставчици на имейл. Всички тези услуги ще запазят личните ви имейли частни и са чудесни алтернативи на Gmail, Outlook и други услуги, които продават вашите данни на най-високата оферта. Кликнете върху уебсайта на доставчика на имейл за повече информация за тяхната услуга.

1. ProtonMail

Безплатно съхранение от 500 MB - Не поддържа никакви регистрационни файлове на вашата имейл активност - iOS и приложение за Android

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  До 500mb

ProtonMail е базиран в Швейцария, място, което се смята за много по-добро от инвазивните юрисдикции като САЩ и Великобритания. Това означава, че фирмата може да предостави силна политика за поверителност, която обещава никога да не съхранява Вашия IP адрес или други лични данни.

Въпреки че е възможно швейцарските власти да могат да предоставят на фирмата заповед за предоставяне на каквито и да е данни, тъй като тя не съхранява регистрационни файлове (освен информация за плащанията), няма да има какво да предаде..

Въпреки това от безплатни потребители се изисква да потвърдят акаунта си, което означава, че ще трябва да посочите друг имейл адрес, когато създавате акаунта. Това не е идеално и означава, че да започнете безплатен акаунт, който не е’Ако сте обвързани с вас, ще ви трябва “горелка” имейл адрес другаде.

Най-важното е, че ProtonMail е с отворен код и е одитиран. В допълнение, тя осигурява пълна PGP съвместимост за изпращане на криптирани имейли. И всички имейли са сигурно криптирани на сървърите му, докато са в покой.

Това е впечатляващо, като се има предвид, че можете да го използвате безплатно с един адрес и 500 MB място за съхранение. Ако цените личния живот и не’нямате нужда от повече от един имейл адрес - наистина нямате причина да не оставяте харесванията на AOL и Yahoo след себе си.

2. Тутанота

1 GB свободно място за съхранение - Изпращайте и получавайте имейли сигурно без PGP - Приложения за Windows, Mac, Linux, Android и iPhone

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

Tutanota е наистина превъзходна имейл услуга, която позволява на потребителите да имат безплатно един имейл адрес и 1 GB хранилище. Това е наистина изключително, особено ако сте начинаещ за изпращане на сигурни имейли и не искате да научите за PGP ключовете (шифрованият имейл с PGP може да има малко стръмна крива на обучение).

С Tutanota получавате възможност за сигурно изпращане и получаване на имейли без PGP ключове. Това става с помощта на силно криптиране AES с Перфектна тайна за напред. И какво означава това? С Tutanota можете да използвате специална система за връзки и парола, за да изпращате криптирани имейли от край до край на никого: без значение коя услуга използват в момента.

Какво’още повече, Tutanota е проектиран да изтрива IP адреси от заглавката на имейлите и дори може да криптира метаданни. В резултат на това получавате изключително сигурна услуга за електронна поща, която затруднява много проследяването на вашите имейли и невъзможно да види съдържанието им. Потребителите могат дори да изпращат самоунищожаващи се имейли!

Може би единственият недостатък е, че фирмата съхранява някои минимални журнали за метаданни за съобщения, изпратени чрез услугата в продължение на 5 дни (за да поддържа услугата безпроблемно функциониране). Това обаче не трябва да притеснява 99,9 процента от потребителите.

3. Mailfence

1 GB памет (500MB имейл, 500MB документи) - Двуфакторно удостоверяване - Поддръжка по имейл

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

Този защитен имейл предоставя се намира в Белгия и е услуга, която е много впечатляваща. Безплатни потребители могат да получат един имейл адрес с 500 Mb памет. И предимствата на използването на тази услуга са многобройни.

Шифроването от край до край се осигурява благодарение на силната PGP съвместимост. Въпреки това, за начинаещи, опцията е сигурно да криптират имейли с помощта на “споделена тайна” парола система. Това означава, че всеки може незабавно да започне да изпраща сигурни имейли - без да е необходимо да научава за сложни PGP ключове.

Mailfence има страхотни допълнителни функции като календар, контакти и съхранение на документи. Освен това е лесно да синхронизирате услугата на всичките си устройства - и ви позволява бързо да импортирате старите си контакти от стария си имейл адрес с помощта на CSV файл.

Докато Mailfence съхранява някои регистрационни файлове за своите потребители - включително потребителски IP адреси и метаданни - той прави това само за да спазва законите на Белгия. И предоставя отчет за пълна прозрачност, който разкрива точно колко искания от органите, които получава.

Въпреки това, независимо какви гаранции получава, той никога няма да може да осигури достъп до съдържанието на имейлите, благодарение на силното криптиране от край до край. Отличен за начинаещи.

4. Hushmail

15 MB съхранение - Пълна PGP съвместимост - Приложение за iPhone

 • Ценообразуване

  от $ 0.00
  / месец

Този канадски доставчик е друга сигурна услуга за електронна поща, която позволява на потребителите да получат акаунт безплатно. Без да плащат потребителите могат да получат един адрес с 15 MB хранилище. Вярно е, че това не е много място за съхранение, което означава, че няма да можете да получавате имейли с масивни прикачени файлове или да имате голяма входяща поща, която не се притеснявате да изтриете. Ако обаче сте доволни да изтриете имейлите си, докато продължите, тази безплатна услуга може да е добре за вас.

Потребителите получават достъп до пълните криптирани имейли от край до край благодарение на пълната PGP съвместимост и всички имейли се съхраняват сигурно в покой. IMAP и POP се поддържат, което означава, че можете да използвате този имейл акаунт с трети клиенти, за да избегнете възможни уязвимости в Javascript.

Това, че сте със седалище в Канада, която е част от 5-те Очи, означава, че е от страна, която не се счита за отлична за поверителност. Това може да е достатъчно, за да изключите някои хора от услугата. Въпреки това си струва да се помни, че криптирането от край до край означава, че дори и властите да се приближат до фирмата, те няма да имат достъп до съдържанието на криптирани имейли.

Не толкова добър, колкото някои услуги по-горе в тази статия, но безплатен, сигурен доставчик на имейл, който е много по-добър от харесванията на Google.

Безплатен сигурен алтернативен имейл

сигнал

Неограничено съхранение - криптирани съобщения - Приложения за Android и iPhone

Добре, така че ще започнем с признаването, че това всъщност не е имейл услуга. Въпреки това, той е безплатен и когато става дума за изпращане на съобщения със силно криптиране от край до край, няма нищо, което да съперничи на Signal за лесна употреба и сигурност.

Сигналът е напълно защитен и е една от малкото услуги, които обещават никога да не работят с правителствените органи. Програмистът на Singal Open Whisper е записал, че никога няма да предостави заден план за властите, а протоколът Signal е едновременно с отворен код и изключително здрав.

Хубавото на Signal е, че той е абсолютно безплатен. Това означава, че всеки и навсякъде може да изпраща съобщения, използвайки услугата, без да плаща и стотинка. И със сигнала знаете, че никой никога няма да види съдържанието на вашите съобщения - освен предвидения получател.

Така че, макар че технически това не е имейл услуга, тя ви позволява да изпращате криптирани съобщения през интернет. Смятаме, че за много хора Сигналът е по-добър вариант за комуникация, отколкото чрез имейл адрес с голяма технологична фирма като Google. И по тази причина препоръчваме на хората да разгледат тази безплатна услуга!

заключение

Ако искате да започнете да изпращате сигурни имейли безплатно, ще ви е необходим доставчик на имейл, който предоставя криптиране от край до край за нищо. Това е изключително рядко, защото осигуряването на силно криптиране от край до край не е лесно.

Съществуват много безплатни имейл услуги като KOLAB Now и тези услуги се считат за по-добри от Gmail, тъй като не влизат активно в имейлите на потребителите, за да ги сканират за маркетингови цели. Въпреки това, много от тези доставчици на електронна поща не предоставят криптиране на данни в покой или криптиране от край до край.

В резултат на това тези безплатни имейл акаунти не могат да се считат за сигурни. Защото, ако към тях се обърне със заповед от правителството, те ще трябва (и ще могат) да предоставят достъп до съдържанието на вашите имейли.

В това ръководство сме изброили само имейл услуги, които осигуряват силно криптиране, което гарантира, че само изпращачите и получателите на съобщения имат достъп до съдържанието. Това е вярна сигурност на електронната поща и тези услуги го предоставят безплатно.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me