VPN в училище - защо?

Когато децата посещават училище, често им се забранява достъп до сайтове за социални медии в училищния WiFi. Това е преди всичко, за да ги спрат цифрово „да водят бележки в клас“. Сайтовете в социални медии като Facebook, Instagram и Snapchat могат да бъдат изключително разсейващи, когато са достъпни в училище, но винаги има родители, които предпочитат детето им да може да изпраща съобщения.


Някои родители обичат да проверяват детето си през деня, а не всеки родител може да си позволи да плати на детето си, за да има данни или телефонен договор. За тези родители услугите на месинджърите, достъпни в платформите за социални медии, могат да бъдат истинска благословия - но само ако децата им имат достъп до тези услуги през деня.

Може да изглежда тривиално за повечето хора, но възможността да уведомите детето си, че закъснявате, за да ги вземете, и че те не трябва да се притесняват - или да ги помолите да се срещнат в магазина зад ъгъла, за да спестят време - е по-важно, отколкото може да мислите. Поради простата икономия и ограниченията, поставени от администраторите на училищните мрежи на услуги и уебсайтове, някои родители нямат толкова късмет в това отношение, както други.

Именно поради тази причина родителите могат да се обърнат към VPN. С VPN децата могат да заобиколят интернет ограниченията, поставени за услуги от училищата. Това позволява на детето им да получава достъп до блокирани сайтове, за да може лесно да контактува, докато е в кампуса.

VPN в училище

Законно ли е??

Използването на VPN почти категорично се мрази от училищата и със сигурност би могло да постави детето ви в неприятности с техния учител. Това е много по-вероятно, ако бъдат забелязани да злоупотребяват с властта си и да влизат в сайтове с ограничен достъп, докато са в училищните помещения. Училищата блокират социално медиите, сайтовете за игри, уебсайтовете за стрийминг, съдържанието за възрастни - и много други видове услуги - нарочно, така че децата да не се разсейват или да разглеждат неподходящи за възрастта материали.

С устройство с активирана VPN дете може да заобиколи всички тези блокове, което означава, че потенциално може да прави много неща, които не бива да правят в училищните часове. Едно отговорно дете може да бъде достатъчно разумно, за да използва VPN само за да изпрати съобщенията на родителите си при контакт с тях; други деца обаче могат да играят Minecraft (други игри са на разположение) в училище - или да показват видеоклипове на приятелите си - водещи до задържане и конфискация на телефона или устройството им.

Въпреки това е вярно, че не е незаконно използването на VPN в повечето страни. Всъщност има много малко страни, в които използването на VPN е забранено от закона и би могло да доведе до проблеми в детето ви. От друга страна, със сигурност има неща, които вашето дете може да направи с VPN, което би могло да ги приведе в затруднение със закона...

Разблокиране на ограничено съдържание в училища или колежи

Много училища ограничават WiFi и така определени уебсайтове са блокирани за техните ученици. Разбира се, в училищата образованието е най-важното. Ние обаче смятаме, че училищата трябва да насърчават учениците да се отпуснат в почивките си или през престой, а достъпът до любимите им онлайн услуги ще им позволи да правят точно това. Ако уебсайтовете са ограничени във вашата училищна WiFi мрежа, VPN може да ви помогне да деблокирате следните услуги и други!

  • Разблокирайте Netflix в училище
  • Разблокирайте SnapChat в училище

Може ли дете да наруши закон, използвайки VPN?

Използването на VPN не е незаконно в повечето страни и не е конкретно незаконно използването на VPN в училище. Въпреки това, в зависимост от това в коя страна живеете, има неща, които едно дете би могло да направи с VPN, което може да бъде незаконно. В някои страни LGBT материали, сексуално съдържание, хазарт (и друго религиозно несъвместимо съдържание) или политически спорно съдържание на уебсайтове се блокират от интернет доставчици от името на правителството.

Когато дете използва VPN, е възможно да получи достъп не само до блокирано от училището съдържание - но и до блокирано от интернет доставчици и правителство съдържание. Поради тази причина е възможно дете да има достъп до блокирани от правителството уебсайтове и този акт (вместо да използва VPN) би могъл да ги накара в сериозни проблеми с властите.

Дете, използващо VPN

Ами САЩ?

Дори и в САЩ, дете, което е находчиво, може да използва прокси, за да се справи с нищо. Дете може да използва VPN в опит да прикрие самоличността си и това би могло да даде възможност за насилствено поведение като кибер тормоз. Но отново поведението, в което детето се ангажира - а не използването на самата VPN - е незаконно.

Използването на VPN в училище незаконно ли е - Заключение

Ако родител или настойник може да се довери на детето си да не злоупотребява с VPN, докато е в училище, това е ефективен начин да заобиколи блоковете на уебсайтове. Важното е родителят / настойникът да наблегне на доверието, което оказват на детето си, и да обясни, че използването на VPN за каквото и да е, освен да се свърже с тях, би могло да им създаде много проблеми, както в училище, така и извън него..

В края на деня, ако дете бъде хванато да използва VPN в училище, това може да доведе до конфискуване на телефона им и може да се наложи да говорите с учителя на детето си. Ако детето демонстрира, че не е в състояние да се справи с отговорността да има достъп до блокирани уебсайтове, вероятно ще трябва да промените паролата на VPN услугата, за да спрете детето си да има достъп. В противен случай те могат да бъдат хванати с използване на VPN отново, което води до по-нататъшни действия от училището.

Образни кредити: Monkey Business Images / Shutterstock.com, thodonal88 / Shutterstock.com, Wavebreakmedia / Shutterstock.com,

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me