Може да не сте наясно, но вашият Xbox Live акаунт крие редица рискове за сигурността. В тази статия ще разберете какви са тези уязвимости на Xbox и как да се предпазите от тях.

Microsoft проектира Xbox да бъде сигурен. Въпреки най-добрите си опити, редица уязвимости излагат потребителите на акаунта на Xbox Live на киберпрестъпници и хакери.

Как 5-годишен откри Xbox One Hack

През 2014 г. се появи история за 5-годишно момче, което успя да заобиколи паролата на Xbox One на баща си. Когато бъдете подканени да въведете парола, младото момче удари интервала няколко пъти, преди да натисне Enter. Невероятно, че работи, и той получи достъп до акаунта на татко си Xbox Live. Това също не беше еднократен проблем.

Уязвимостта, открита от Кристофер Вилхелм фон Хасел, беше истинска и Microsoft продължи да го кредитира с намирането на експлоатацията. Скоро след това Microsoft издаде кръпка. Така че не бива да се притеснявате никой, заобикаляйки паролата ви, стига системата да е актуална.

Най-важните уязвимости в сигурността на акаунта в Xbox Live

Един експлоатация на Xbox, за който трябва да сте наясно, за пръв път се появи на бял свят през 2012 г. По това време хакерите бяха открити с помощта на списъци с геймърски тагове, натрупани по време на игри на живо, за да търсят в Google акаунти в социалните медии, принадлежащи на тези играчи. Хакерите се надяваха да открият имейл адреса на тези потребители в Windows Live - и вероятно дори идентификатора на Windows Live.


xbox акаунт на живо

Според този документ „хакерите ще се върнат в Xbox.com и напишат новооткрития имейл адрес и произволна парола. Ако получат съобщение, което показва, че акаунтът не съществува, те ще се преместят на друг имейл адрес. Ако получат съобщение, че имейл адресът или паролата са неправилни, хакерите грубо ще атакуват акаунта със скрипт на паролни речници."

След осем опита за парола, Xbox моли хакера да разреши CAPTCHA или им дава възможност да „пробват с друг Live ID.“ Това позволява на хакера да има още осем опита. Чрез автоматизирането на този процес хакерите са в състояние бавно да проправят своя път чрез речник на общи пароли.

Уязвимост на xbox акаунта на живо

Ако успешното влизане в акаунта на Xbox Live е постигнато, хакерът може да открадне данните за кредитната карта на притежателя на акаунта. В допълнение хакерът може да открадне услуги, които вече са платени (като акаунт в Netflix).

И там не спира. Хакерите биха могли също така „да изразходват точките на потребителя, да правят покупки, да променят маркера и паролата за игра и да променят имейл адреса, свързан с профила“

Тази уязвимост разкрива опасностите от споделяне на имейл адреси и Live ID онлайн. Това е притеснително, защото може да доведе до измама с кредитни карти. Въпреки това има повече уязвимости, с които потребителите, по-специално родителите, трябва да бъдат запознати. Особено когато се вземе предвид, че по-голямата част от потребителите на Xbox са деца от средни училища и гимназии.

Как да сведем до минимум уязвимостите на Xbox Live

Първото нещо, което потребителите на Xbox трябва да обмислят, е дали конзолата наскоро е получила актуализации за сигурност. Когато бъде закупена нова игра, ще бъде предложена подкана за актуализиране на сигурността. Потребителите винаги трябва да изтеглят тези пачове за сигурност, тъй като те са предназначени да коригират новооткритите уязвимости, които биха могли да бъдат използвани от хакери. Това е предимство на свързването на Xbox с акаунт на живо, дори ако не се правят допълнителни покупки.

Това каза, ако потребителите играят стари игри на Xbox акаунт на живо - или преди това са решили да спестят време, като отхвърлят актуализация на сигурността - това може да доведе до остаряла Xbox система, която е уязвима за атаки.

Предупреждение за уязвимост на xbox live account

Не споделяйте своя имейл адрес или идентификационен номер за Windows Live онлайн

Поради определени уязвимости, всеки, който свързва своя Xbox към акаунт на живо, трябва да бъде много внимателен никога да не разкрива онлайн имейл адреса и идентификатора на Windows Live ID. Освен това е важно потребителското име да бъде избрано внимателно и никога да не намеква за истинско име, адрес, роден град или имейл адрес.

Защита с парола на Xbox акаунти, за да не ги застрашава

Потребителите трябва също така да гарантират, че конзолата им винаги ги пита за своя Windows Live ID и парола, когато влизат в своя Xbox Live акаунт. Отделните потребителски профили също трябва да задават пароли на конзолата.

Информираност на профила

Това може да изглежда очевидно за самите играчи, но родителските настойници може да не знаят: Идентификационните номера на играчите следват самия играч и не са прикачени към една конзола. Това означава, че потребителите могат да влизат в потребителския си профил от конзолата на приятел.

Това предизвиква безпокойство, защото акаунтът на живо в Xbox не позволява само на хората да играят игри - той им позволява да разговарят с 40 милиона потребители по целия свят. Възможно е дори хората да се сдвоят в двойки и да разговарят насаме. Хакерите може да се опитат да заблудят потребителя да разкрие техните данни, което може да доведе до кражба на кредитна карта. Поради тази причина родителите може да искат да влязат в Xbox на живо с лична парола, която само те познават.

Също така си струва да запомните, че Деактивирането на Xbox Live не отменя акаунта. Това означава, че детето все още може да се свърже с акаунта си в къщата на приятел. Самият акаунт трябва да бъде анулиран, за да не бъде достъпен на други конзоли.

Задължителен Разрешения

Възможно е също така да настроите функция в Xbox Live, която изисква разрешенията да бъдат предоставени, преди да се добавят нови приятели, да стартират игри или чатове и да се закупи стоката за Xbox. Това може да се направи в конзолните контроли и не позволява на никого да прави нещата по акаунта без вашето съзнание.

Контролирайте това, което потребителят чува в игра

Някои игри излагат потребителите на произволни играчи, които използват обиден език. За потребители, които не искат да чуят тези хора - или не искат децата им да чуят тези играчи - възможно е да зададете кой се чува по време на игра от „всички“ на „само приятели“ или „никой“.

Кой създаде Xbox акаунта?

Родителите трябва винаги да създават акаунта на Xbox Live. Ако родителят не го е настроил, тогава детето играе на акаунт за възрастни. Детските и тийнейджърските акаунти обикновено се ограничават автоматично до „само приятели“, а някои функции се блокират. Ако не сте настроили профила сами, трябва да се проверят всички настройки, за да се гарантира, че детето ви е защитено.

Посетете Xbox Обслужване на клиенти

За повече информация относно защитата на Xbox акаунта посетете сайта на Xbox.

Кредитно изображение за заглавие: ArtSimulacra / Shutterstock.com

Образни кредити: chrisjohnsson, amirraizat / Shutterstock.com, Aquir / Shutterstock.com, Tinxi / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me