В това ръководство сме обхванали всичко отдолу нагоре, така че независимо дали сте начинаещ или професионалист, трябва да можете да добиете полезна представа и да научите нещо ново.


Няма значение дали планирате да работите с майнинг, използвайки Linux, ethOS или Windows. Погрижих се да покрия стъпките за всеки. Ще намерите и страхотни съвети, трикове, оптимизации и решения на често срещани проблеми с отстраняването на неизправности.

Ако нямате време да прочетете всичко това днес, след това отметнете тази страница или се регистрирайте в нашия имейл списък и го получите като безплатна електронна книга!

Ако се интересувате от поверителност, тогава трябва да използвате VPN, когато криптовалута. Разгледайте нашето най-добро VPN ръководство за списък на най-бързите, най-сигурните и частни VPN.

Contents

Какво е Ethereum?

Ethereum е отворена blockchain платформа, подобна на Bitcoin, но с допълнителни вградени гъвкавости. С Ethereum блокчейнът може да се счита за интелигентен благодарение на виртуалната машина на Ethereum и интелигентните договори. Докато при Bitcoin това е прославена книга.

Умни договори

С Ethereum можете да изпълнявате код на blockchain по разпределен начин. Те се наричат ​​интелигентни договори. Те ви позволяват да настроите система, при която човек ще получава плащане само при определени условия. С увеличаването на Ethereum се очаква мащабът и сложността на тези договори да се увеличат. Интелигентните договори са това, което даде Ethereum толкова стабилна основа, както при http://www.gridcoin.us/GridCoin, blockchain има функционална употреба.

Ако ви интересува как се е появил Ethereum и искате да научите повече за него, тогава гледайте това видео от YouTube от COO, Stephan Tual.

Доходност на добив на Ethereum

Преди да определите дали трябва да продължите в своето приключение за добив на Ethereum; ще трябва да решите дали ще бъде печеливш или не.

Въпреки че на повърхността това е невероятно лесно, както ще покажа по-долу, трябва да сте наясно, че добивът много прилича на търговията. Цените на криптовалутите се колебаят, вашето оборудване може да се счупи и т.н. Например, когато започнах да сглобявам този проект, приблизителната оценка беше, че ще възстановя инвестицията си в рамките на шест месеца. Сега при същите изчисления щяха да минат осем месеца. Предимството на майнинга пред търговията е, че цените на монетите могат да бъдат малко по-стабилни и в края на деня пак ще имате оборудване. Което, ако сте избрали разумно, нямаше да загуби твърде много от стойността си.

Доходност на добив на Ethereum

Изчислете очаквания си хешрат и изплащане

Първо, трябва да изчислите колко ще бъде вашата хешираща сила. Ако вече имате някои графични процесори, които смятате да използвате, тогава можете да използвате Google, за да разберете хеш-честотата му. Като алтернатива можете да използвате сайт като CryptoCompare, за да определите кое е GPU с най-добра стойност за парите. Все още обаче не съм намерил база данни с пълен списък, така че може би желаете да стартирате свой собствен excel файл и да сравните хешрета, който получавате за изразходван долар. Цените на графичните процесори също могат да варират значително, за всяка страна, така че не забравяйте да вземете това и под внимание.

Избрах да отида с RX480, тъй като се очаква да даде 25MH / s при настройки на запасите с цена от $ 200. Затова плащам 8 $ / MHs, а целта е тази цена да бъде възможно най-ниска. Ето защо, ако видите графични процесори втора употреба, където плащате по-малко от това, тогава те може да струват голямо внимание.

Въз основа на вашия хешрат можете да използвате CoinWarz за изчисляване на очакваното изплащане, това в момента ще бъде 4.2Eth / месец. В момента това струва приблизително 42 долара.

Изчислете разходите си за електроенергия

Въпреки това, след като имате вашите GPU карти, те ще се нуждаят от захранване. Следователно вторият най-важен фактор е колко ще консумира вашата карта и колко ще трябва да платите за това. За да изчислите това, ще трябва да разберете колко мощност използва и колко трябва да платите за KW / h. Това са съответно 150W и 0,10 $ за KW / h за мен. За да изчислите разходите за партньорски час, просто конвертирайте W в kW (чрез гмуркане с 1000) и умножете заедно, така че за мен платформата ще струва 0,15 * 0,1 = 0,015 $ / час, за да запазите жив. Това възлиза на $ 0,36 / ден или $ 10,80 / месец.

Изчислете вашата печалба и загуба и възвръщаемост

Така че сега знаете колко пари печелите и колко харчите. С горните числа ще печеля $ 42- $ 10,80 = $ 31,20 на месец с един RX480.

Изчисленията пренебрегват електроенергията, използвана от другите компютърни компоненти, но те обикновено са нищожни, особено ако имате няколко графични процесора в един монтаж. В моя случай аз добивам с няколко RX480s и очаквам да генерирам около 200 долара на месец. Тъй като цялото оборудване ми струва 2000 долара, ще се счупя дори след десет месеца и ще направя печалба от 400 долара или 20% до края на годината.

Ethereum Mining Hardware

За да започнете майнинг, всичко, от което се нуждаете, е невероятно прост компютър. Ще ви трябват и мишка, клавиатура и екран, но това е необходимо само за настройката, така че трябва да можете да използвате всички съществуващи, които може да имате.

По-долу изложих съображенията, които трябва да имате предвид при избора на тези базови компоненти и популярните опции за всеки. Можете да използвате уебсайт като PCPartPicker, за да гарантирате, че избраните от вас части ще работят заедно. Освен това, ако искате, можете да закупите пълен пакет CPU, RAM и дънна платка от gpuShack.

Дънни платки

Дънната платка е най-важният аспект на всеки майнинг платформа. Причината за това е, че тя трябва да може да поддържа всичките ви графични процесори. Ако планирате да имате един или двама, тогава това не е толкова важно. Въпреки това повечето хора ще се стремят да увеличат максимално и да имат 6 графични процесора в едно устройство. Има много малко дънни платки, които ще поддържат работата на 6 графични процесора. Голямото предимство при минни работи е, че можете да стартирате графичните процесори от x1 PCIe слотове, така че не е необходимо да намерите дънна платка с 6 x16 PCIe слота.

H81 Pro BTC

Откакто манията за манипулиране започна, ASRock произвежда дънна платка, насочена точно към добив. Ето защо най-добрата и най-популярната дънна платка за закупуване е H81 Pro BTC или H97 Anniversary.

Други популярни дънни платки са: Gigabyte GA970, Gigabyte 990FXA, MSI Z97 Gaming 5 и Biostar TB85. Можете да намерите допълнителни препоръки тук.

процесор

Когато избирате процесора, се нуждаете само от минималния минимум. Не бих препоръчал да получите абсолютния най-евтин, но една или две точки по-горе. Причината за това е, че някаква допълнителна мощност на обработка е полезна при настройка и прави рестартирането малко по-бързо. Избрах да отида с Intel Celeron G1840.

RAM

Отново ще ви е необходим минимумът от 4GB. Избрах да отида с 8GB за всеки случай. Освен това, ако ще се занимавате със солов майнинг, добре е в началото да имате колкото е възможно повече, тъй като това ще направи синхронизирането на blockchain много по-бързо. Разбира се, след като приключите, можете да премахнете излишното.

GPU

Описах избора на графичния процесор по-горе. В момента RX480s са една от най-популярните карти за добив, но ако се огледате във форумите на Ethereum, ще бъдете сигурни, че ще намерите още много препоръки.

Radeon RX480

PSU

За да изчислите необходимия размер на PSU, ще трябва да съберете изискванията за мощност на всичките си компоненти. Сайт като PCPartPicker ще направи това за вас перфектно. Добавете 20% върху необходимия като фактор на безопасност. Освен това, уверете се, че използвате висококачествен, добре разпознат и висококачествен PSU, сякаш духа, можете да се сбогувате с някое много скъпо оборудване.

Харддиск

За твърдия диск използването на SSD е от съществено значение. Докато SSD дисковете са по-скъпи, ще ви трябва само 16 GB, което ще ви върне по-малко от 30 долара. Ако планирате самостоятелно мина, препоръчително е да закупите 32 или 64 GB, но отново това ще бъде само няколко долара повече.

Други компоненти

Освен основните компоненти, ще ви трябват и графични процесори. Бих препоръчал да получите USB захранвани 1x до 16x щрангове, които можете да получите от Amazon, за няколко долара. При някои модели дънни платки ще трябва да късите няколко пина за дънната платка, за да разпознаете щранг.

Захранван PCI Riser

Също така се препоръчва да закупите някои допълнителни PCIe към Molex (или SATA) конектори, така че да можете да свържете щрангове към различни шини на вашия PSU. Отново можете да ги намерите в Amazon и ще струват само няколко долара.

Като цяло, вашият хардуер, с изключение на графичните процесори, не трябва да ви струва повече от 500 долара, а голямата част от това ще бъде вашия PSU. По-долу е препоръчителен списък за покупки от Amazon. Общата сума без графичните процесори достига $ 472,21. Докато при 6 RX480s общата ви стойност ще бъде 1702,15 долара, без разходи за доставка.

Ръководство за добив на Ethereum

Така че сега, когато покрихме рентабилността и хардуера, е време да се занимаваме с добив.

Въпреки това, дори и при минното дело, има три важни съображения: операционна система, соло или пул и софтуер за добив.

Коя ОС да изберем?

Що се отнася до избора на вашия операционен софтуер за добив на Ethereum, има три основни претенденти: Windows, Linux и ethOS. Ако сте фенбой на Mac, това е възможно, но се препоръчва по много причини.

Windows

Ако сте свикнали с Windows и никога не сте ходили близо до Linux, тогава останете с Windows. Ако планирате да използвате 6 графични процесора, тогава се препоръчва Windows 10, тъй като има поддръжка, вградена естествено. Windows 7 & 8 ще изискват малко игра с. Ако сте свикнали да командвате системи в стила на линията и рудницата ще бъде единствената цел на платформата, тогава силно препоръчвам да разгледате ethOS.

Освен това Windows има предимството на по-универсалната поддръжка и най-общо казано, по-добри инструменти за овърклок. Освен това достъпът до него е абсолютна лекота с нещо като TeamViewer. Той има недостатък на малко по-сложната настройка, но нищо прекалено трудно, особено ако не планирате да настройвате производителността на графичните процесори..

Освен това, ако търсите да търсите Ethereum само като хоби с нормалния си компютър, тогава MinerGate ви позволява да правите това изключително лесно.

произход

ethOS е съкратена версия на Linux (Ubuntu 14.04 да бъде конкретна), която има простата цел да извлича Ethereum (и няколко други криптовалути). Не само че е невероятно лесна за настройка, но и е лесна за използване и поддръжка. Забелязах също, че работи по-оптимално от Windows. Има недостатъците, че няма да можете да използвате платформата си за много други, но повечето хора не са склонни, така или иначе. Освен това, отдалеченият достъп е само чрез SSH, така че трябва да ви е удобно да нямате GUI. Въпреки това, за 39 долара, това е не-мозък според мен.

Начало на EthOS

Linux

Някои ентусиасти в минното дело се кълнат, че Linux е най-добрата операционна система за добив. Докато това беше така, по темата има по-силни разногласия от преди. Въпреки че предпочитам Windows, Linux има своите предимства и като по-тънка система може да има своите предимства. Освен това Windows обикновено се предлага с цена, така че ако търсите безплатна опция, тогава Linux е този за вас.

Solo vs. Poing Mining

Когато става въпрос за добив на криптовалута, ситуацията е много подобна на истинска мина, когато считате всеки GPU за човек, който добива.

Solo Mining

Солодобивът е когато минавате сами. Предимството на това е, че всичко, което намерите, е изцяло ваше. За съжаление, ако имате само няколко миньори, може да ви отнеме много дълго време "злато." Освен това честотата на намиране на злато също може да варира значително. Може да имате седмица, където да удряте злато три пъти, но след това нищо за цял месец. Ясно е, че ако имате много миньори (графични процесори), тогава резултатът ще бъде по-стабилен, но под 1GH / s скорост на добив, солодобивът не е препоръчителен, ако искате стабилна възвръщаемост. Ако не се притеснявате от смени, когато намерите Eth, тогава солодобивът е добър вариант над 100Mh / s, тъй като не е необходимо да плащате такси на никого.

Майнинг на басейн

С добив на басейн много миньори обединяват усилията си, за да намерят монетата. Намерените монети след това се разпределят еднакво между миньорите, въпреки че при някои пулове съотношенията могат да варират при няколко фактора. Трябва обаче да платите малка такса (обикновено по-малко от 1%) на оператора на пула за поддържане на услугата. Предимството е, че ще имате последователни изплащания и по този начин правите изчисленията, свързани с парите, по-точни.

Ако четете това ръководство, най-вероятно искате да се разминира на една инсталация, така че аз първо ще покрия добивът на басейн, но ще засегна и солодобива.

Минерален басейн Ethereum

Ethereum Mining Pools

  1. http://ethereumpool.co/ - 0,8% такси. Изплащанията се освобождават 2 пъти на ден за баланси над 0,5 ETH.
  2. http://dwarfpool.com/ - 2% такси. Изплащанията се освобождават 4-6 пъти на ден за баланси над 1 ETH.
  3. http://weipool.org/ - 0% такси. Изплащанията се освобождават на всеки 24 часа за баланси над 1 ETH.
  4. http://ethpool.org/ - Предсказуем басейн за Solo Mining. 0% такси. Изплащания след 10 потвърждения. Повече информация за коментарите @dr_pra по-долу.
  5. http://nanopool.org/ - PPLNS 1% такси. Изплащанията се освобождават 2 пъти на ден за баланси над 0,1 ETH.
  6. https://www.alpereum.ch - 0% такси. Изплащане на всеки 30 минути за баланси над 0.2ETH.

Изисква регистрация

  1. https://eth.suprnova.cc/ - 1% такси. Изплащанията са до миньора (ръчно или автоматично от 0,01 ETH).

Софтуер за добив

Връщайки се към аналогията на реалния майнинг, в добив на криптовалути можете да използвате различни инструменти, за да намерите златния, така наречения софтуер за добив. Всеки софтуер за добив се развива през годините, но някои от тях са се развили повече от други. Основните претенденти за добив на Ethereum са Claymore и Genoil.

Geth

Geth е оригиналният софтуер от екипа на Ethereum. Ако желаете да соло мина, това ще бъде най-добрият ви вариант. Това е просто и лесно за използване. Той също може да създаде вашия портфейл за вас, но както е обсъдено по-долу, трябва да получите и Mist / Ethereum Wallet, ако предпочитате GUI опция.

MinerGate

MinerGate не се препоръчва, ако планирате да разполагате със специализирани съоръжения за добив. Ако обаче искате да мина на съществуващ компютър като хоби или от интерес, това е перфектно.

Въпреки че отнема такса от вашето добив, GUI е бърз и лесен за използване и след като го инсталирате, можете да копаете моментално. Освен това има някои предизвикателства, които ви насърчават да минете и ако сте абсолютен начинаещ, простотата на този софтуер ще ви накара да скочите от радост. Ако простотата е нещо, което предпочитате, то NiceHash също е много солидна опция.

Genoil

Genoil е постоянно развиващ се и много оптимизиран миньор за Ethereum. Тя протича гладко и можете да станете и да се движите с нея много бързо. Лично аз имах няколко проблема с генерирането на DAG, но няколко ощипвания бързо решиха това. Ако планирате само добив на Ethereum, то Ethminer от Genoil е силен конкурент.

меч с две остриета

Лично аз открих, че Клеймор е най-силният и най-добрият миньор по многоборство. Лесно е да се настрои, никога не съм имал проблеми с него и има много добавена функционалност (например управление на вентилаторите), която не съм виждал с други миньори. Той също така има бонуса, че може да изкопа две монети наведнъж, което някои хора намериха за много полезно за оптимизиране на доходите си. Има съобщения за някъде между 3 и 10 процента допълнителен доход.

Claymore Mining Windows

За всяка операционна система ще дам инструкции за настройка на предпочитания миньор.

Портфейл Ethereum

След като започнете да добивате, ще трябва да съхраните Ethereum на сигурно място. Това е възможно по два начина, местен портфейл или онлайн портфейл. Местният портфейл има по-добра безопасност, тъй като винаги остава под ваш контрол. Ако обаче използвате местен портфейл, тогава или го инсталирайте на компютър, който не е вашият миньор, или редовно прехвърляйте средства другаде. Причината за това е, че компютърът ви трябва да се срине; може да е трудно да се възстанови всеки етер, който се поддържа там.

Mist / Ethereum Wallet

Mist и Ethereum Wallet са официалните разработки на екипа на Ethereum. Въпреки че в основата му е лесно да се използва, той съдържа много допълнителни функции. Тъй като е интегриран с ShapeShift, можете да приемате плащания и от други биткойн акаунти на altcoin. Също така ви позволява да разработвате приложения и услуги, базирани на Ethereum - интелигентни договори на a.k.a..

Mist Ethereum Wallet

Geth (с Etherwall)

Geth е основният код за портфейла Mist и е основната услуга за синхронизиране на блокчейн Ethereum. За съжаление, това е услуга на командния ред, която може да направи трудно и досадно да се използва. http://www.etherwall.com/Etherwall добавя преден интерфейс към GUI, което го прави по-лесен за използване.

Моят EtherWallet

MyEtherWallet е Ether портфейл от отворен код, работещ на Javascript. MyEtherWallet улеснява създаването на сигурни портфейли без командния ред или необходимостта от стартиране на клиент Ethereum на вашия компютър. Като стартирате MyEtherWallet на компютър офлайн, можете да създадете сигурни хартиени портфейли за вашите етерни запаси.
Ethereum-Wallet.net е подобна разработка, която също си струва да се разгледа.

Poloniex и Kraken

Poloniex и Kraken са онлайн платформи за търговия с криптовалути. Можете да използвате адресите за депозит там, за да прехвърлите всеки етер, който правите директно там.

Windows

И така, сега, когато обсъдих всички предпоставки, ето всички стъпки, които ще трябва да започнете майнинг в Windows.

1. Инсталирайте Windows и C ++ преразпределими

Това е доста голяма даденост. Въпреки това реших, че ще го спомена, тъй като винаги е най-добре да започнете с чиста инсталация. Ако използвате повече от 4 графични процесора, тогава бих препоръчал да използвате Windows 10 или ще трябва да направите някои ощипвания. Ако ще използвате Windows 7 или 8, инсталирайте и софтуера 6xGPU Mod. Важен факт, който трябва да запомните при свежите инсталации, е, че трябва да деактивирате компютъра си от някога лягане или хибернация.

Също така ще трябва да инсталирате пакетите за преразпределяне C ++ за Visual Studio.

2. Изтеглете драйвери и пакети

Изтеглете драйверите и контролните пакети за вашите графични процесори. Въпреки че е възможно да имате инсталация както с графичните процесори на Nvidia, така и с AMD, това не е препоръчително, тъй като може да доведе до няколко проблема.

За NVidia инсталирайте драйвера 347.52 и най-новия пакет OpenCL CUDA, който е CUDA 8.0 по време на писането.

За AMD инсталирайте Radeon Software Crimson Edition 15.12 и пакета OpenCL SDK. В зависимост от вашия графичен процесор, това може да не е правилният драйвер. Така че, ако имате проблеми, проверете Ethereum Forum за съвет.

3. Инсталирайте допълнителен софтуер

Преди да започнете майнинг, се препоръчва да инсталирате допълнителен софтуер, който ще ви помогне да наблюдавате и оптимизирате работата на вашата система.

Деинсталиране на драйвер на дисплея. DDU помага за създаване на чисти деинсталации на драйвери за дисплея. Това може да помогне, ако имате проблеми с видео драйверите. В Windows 10 той също деактивира автоматичните актуализации на драйверите на дисплея, които могат да причинят проблеми със съвместимостта и мините.

GPU-Z. GPU-Z е инструмент за наблюдение на статистиките на вашите графични процесори и показване на основните подробности за него. Можете лесно да начертаете статистическите данни и да ги регистрирате / експортирате, ако желаете.

TeamViewer. Ако планирате дистанционен достъп до вашата инсталация, за да я наблюдавате и контролирате, безплатната версия на TeamViewer ще бъде най-лесната за използване.

Инструмент за овърклок. Ако планирате да оптимизирате ефективността на вашата платформа (която трябва да бъдете), препоръчително е да получите някакъв вид овърклок инструмент. Повечето производители на графични процесори ще предоставят такъв, който можете да използвате. Също така, в зависимост от това кой софтуер за добив ще използвате, ще ви е необходим, за да контролирате скоростта на вентилатора на графичните процесори. Освен това, новият WattMan на AMD се оказа много добре проектиран софтуер, който настройва вашите настройки на графичния процесор.

WattMan

4. Настройте своя портфейл

Решете коя услуга искате да използвате за портфейла си и се регистрирайте за нея. Създадох акаунт в Poloniex, тъй като планирам да правя някаква търговия с Ether, която моите, за да се опитам да увелича печалбите си. Запишете своя адрес. Тя трябва да изглежда така: 0x7b5eff562ee17b9e27a7af6afc26944266c8b025.

Poloniex Wallet

Ако искате местен адрес, след това изтеглете портфейла Mist, оставете блокчейн да се синхронизира и създайте акаунта си там. Друга възможност е да изтеглите Geth и да го запишете в папка като C: Ether. След това въведете "geth сметка нова". Независимо от метода, който използвате, уверете се, че сте запазили паролата си със защитен софтуер като KeePass.

5. Настройка на Geth (незадължително за Solo Mining)

Ако искате да се моят Solo, ще трябва да сте в синхрон с blockchain. За целта ще трябва да изтеглите Geth и да го запишете в папка като C: Ether. След това отворете командния ред и отворете тази папка с помощта на командата cd. Първо, ако не използвате местен портфейл, ще трябва да синхронизирате блокчейна. Най-бързият начин се използва командата:

geth --fast --cache = 1024 --jitvm конзола

Стойността на кеша е количеството RAM, което имате, 1 GB в горния пример. Колкото повече RAM разполагате, толкова по-бързо можете да синхронизирате блокчейна.

В Notepad създайте файл с текста по-долу и го запишете като gethsync.bat във вашата папка Ether. Стартирайте този файл с прилеп всеки път, преди да започнете да копаете. Можете също да създадете пряк път към него на вашия начален екран.

geth --rpc

6. Настройте своя Миньор

За Windows миньорът Genoil се оказа най-ефективен и ще ви покажа как да настроите това. Ако обаче се интересувате от други алт-монети, трябва да помислите и за миньор на Клеймор.

След като изтеглите Genoil, запазете и го извлечете в подходяща папка, напр. C: Етер.

Отворете Notepad и създайте файл, наречен genoil.bat със следния текст, в същата папка. Тези настройки ще оптимизират възможностите ви за добив и ще стартират самото изкопаване. Не забравяйте да замените адреса на пула и портфейла с това, което използвате. Ако сте Solo Mining, след това заменете последния ред с помощта на командата "ethminer.exe -G".

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0

setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

G --farm-recheck 200 --cl-local-work 256 --cl-global-work 8192

Стартирайте genoil.bat и ще започнете да копаете. Всеки път, когато го стартирате, ще има малко време, където системата ще каже 0Mh / s като ваш хешрат. Не се безпокой. Обикновено това означава, че вашият DAG файл все още се генерира. Колкото повече графични процесори имате, толкова по-дълго ще отнеме.

7. Наблюдавайте вашата Rig

След като копаете, не забравяйте да следите оборудването си. Първите 24-48 часа са от съществено значение и ще определят дали вашата система е стабилна или не. Ако протича без проблеми през този период, тогава трябва да сте добре. Препоръчвам ви да останете на достижимо разстояние от вашата платформа през това време, тъй като могат да възникнат всякакви проблеми, и ако сте изключително нещастни, можете да изгорите сграда надолу.

Можете дистанционно да следите устройството си, като проверите състоянието на хеширане в пула по ваш избор, както и като влезете с помощта на TeamViewer.

8. Подобряване на производителността

Ако искате да подобрите скоростта на хеш, след това прочетете раздела за това накрая.

Ubuntu

1. Инсталирайте Ubuntu 16.04 и драйвера на AMD.

Изтеглете Ubuntu 16.04 и го инсталирайте. След като настроите изтеглете драйвера AMDGPU-Pro, разархивирайте и инсталирайте и него.

2. Инсталирайте софтуера Ethereum

Първо, ще трябва да добавите хранилището. Използвайте командите по-долу за това.

sudo apt - вземете инсталиране на софтуер-свойства-общи

sudo add-apt-repository ppa: ethereum / ethereum sudo apt-get update

Сега инсталирайте предпочитания софтуер Ethereum софтуер, миньор и Geth. Те ще ви помогнат да синхронизирате с blockchain и след това да започнете да мина.

sudo apt-get install ethereum

sudo apt-get install ethminer sudo apt-get install geth

Ако искате, можете да използвате Geth, за да създадете портфейла си, но както вече беше обсъдено по-идеално е, ако използвате онлайн портфейл.

3. Бенчмарк и започнете добив

Вече можете да тествате, че вашата платформа се изкопава с помощта на първата команда и след това да започнете майнинг с помощта на втората. Това е просто. Ако искате да използвате басейн, различен от Нанопул, тогава, разбира се, го заменете с избрания от вас.

etminer -G -M
etminer -G -F http://eth-eu1.nanopool.org:9999/0x --farm-recheck 200

Ако имате проблем с някой от вашите миньори, можете да използвате командите по-долу, за да ви помогне да намерите кой графичен процесор е проблемът

ethminer -G -M --opencl-устройство x (където x е вашият GPU идентификационен номер, започващ от 0)
списък - устройства (показва всички налични графични процесори)

произход

ethOS е може би най-простият начин за настройка на минни съоръжения и е моята възможност за създаване на нова. Въпреки че струва 39 долара, времето, което спестявате за отстраняване на проблеми, е повече от заслужава. Може и по-лесно и по-лесно да наблюдавате, тъй като можете да получите достъп до него просто чрез SSH или да погледнете персонализираното си табло. Можете да прочетете моя преглед на него тук или да се насочите към gpuShack, за да го закупите.

1. Закупуване, изтегляне и инсталиране на etOS

След като закупите лиценз, ще ви бъде предоставена връзка за изтегляне. Изтеглете го и го инсталирайте според техните инструкции на малък SSD.

2. Първоначално зареждане & Настройвам

Когато го стартирате за първи път, трябва да имате един GPU свързан към слота x16, най-близък до процесора. Първоначалното зареждане ще отнеме няколко минути. След като направите това, ще трябва да промените отдалечените и локални конфигурационни файлове. За да помогне в това, gpuShack разполага с фантастична база от знания. Разбира се, ако все още не сте, ще трябва да си вземете Ethereum Wallet / адрес.

3. Добавете графични процесори

Добавете всеки GPU един по един, като се уверите, че системата работи стабилно всеки път. По този начин ще гарантирате, че системата разпознава всеки от тях правилно и ако има някакви проблеми, ще бъде по-лесно да определите.

4. Следете вашата платформа

За да следите вашата платформа, имате две възможности. Можете или да влезете чрез SSH или да погледнете панела за генерирани статистически данни. Предимството на панела за статистика е, че това е обикновена уеб страница и можете лесно да я видите отвсякъде. SSH има предимството, че ако имате проблеми, можете лесно да управлявате дистанционно системата (стига да сте доволни от операциите на командния ред на Linux).

5. Подобряване на производителността

Ако искате да подобрите скоростта на хеш, след това прочетете раздела за това накрая.

6. Съвети за ethOS

Промяна на паролата: Използвайте командите по-долу, за да промените както главните, така и основните потребителски пароли на etOS. Това е важно, особено ако планирате отдалечен достъп чрез SSH. В противен случай вашата машина може да бъде злонамерено превзета.

sudo passwd

sudo passwd ethos

Настройка на SSH: Ако ще настроите SSH, трябва да направите две важни неща. Първо, настройте пренасочване на портове на вашия рутер, така че трафикът да пренасочва към вашата платформа. Второ, използвайте командите по-долу, за да промените SSH порта на нещо различно, напр. 2221. Въпреки че това няма да спре атаката, ако има сканиране на порт, това ще намали възможността за атака от даден обход. Можете също да обмислите използването на частни & публичните ключове на 100% гарантират, че само вие можете да получите достъп до платформата.

sudo nano / etc / ssh / sshd_config

Променете реда, който казва "# Port 22" на "Port 2221", или предпочитания от вас порт.

Облачен майнинг

Възможно е да се добива Ethereum, като се използват онлайн услуги като AWS или DigitalOcean. Въпреки това, никой не е успял да направи това в реално време печелившо и трябва да извлечете този корен само ако не искате да изградите своя собствена платформа и искате да спекулирате с ценообразуването..

Има и договори за добив на Ethereum, като например от Genesis Mining. Тези компании ви предоставят собствена специализирана строителна инсталация и вие трябва да платите за това предварително. Отново, освен ако не спекулирате сериозно върху ценообразуването, те не са склонни да си струват.

Общи съвети Подобряване на производителността на минното дело

Настройки на дънната платка

В някои случаи BIOS на дънната ви платка може да не е настроен правилно веднага. Ако добавяте вашите графични процесори един по един и в един момент вашата платформа се срива и сте елиминирали проблеми, свързани с графичния процесор, тогава вероятно е проблемът с вашата дънна платка. Огледайте форумите за помощ, но често ще се нуждаете от промяна на няколко настройки. Лично аз имах опит с деактивирането на изключване на някои функции на BIOS и промяна на разпределения, но системните настройки варират значително, така че бих казал, че Google е най-добрият ви приятел.

Вентилатор и температура: контрол и мониторинг

Винаги, уверете се, че имате система за наблюдение на вентилаторите и температурата и можете да проверявате дистанционно. Ако използвате Genoil, системата ще се опита да се поправи и ако използвате ethOS, тя ще изключи GPU, ако има проблем с прегряването. Въпреки това, не всички миньори са създадени равни и ако не внимавате, можете да изгорите къщата си. Това е една от причините, поради които е толкова важно непрекъснато да следите вашата платформа и да гарантирате, че тя работи стабилно в рамките на първите 24 часа. Също така имайте предвид колебанията на топлината през летните и зимните месеци, тъй като тези няколко градуса разлика могат да имат огромно влияние.

Подобряване на производителността

Ако искате да подобрите производителността, имате две възможности: овърклок и персонализиран BIOS. Персонализираният BIOS обикновено има вграден овърклок, както и няколко други ощипвания.

Overclocking: Овърклокът е по-простият от двата метода. Windows и ethOS ги поддържат лесно чрез Wattman и ethos-overclocking съответно. Общото правило е, че увеличаването на паметта с 10% увеличава вашия хешрат с 10%. Можете също да промените основния часовник. Това обаче има по-малък ефект. Също така, намаляването на основния часовник може да бъде от полза, защото може да намали използването на мощността ви и докато вашият хешрат ще бъде малко по-нисък, бихте могли да бъдете положителни като цяло, тъй като ще използвате по-малко енергия. Правилният баланс между ядрото и паметта ще зависи от вашата цена на електроенергията и хешрейт.

Персонализиран BIOS. Персонализираните BIOS са по-сложни. Въпреки че е лесно да използвате инструмент като AtiFlash, за да флаш вашия GPU, имайте предвид, че е рисковано. Също така ще трябва да намерите BIOS, който е подходящ за вашия графичен процесор, освен ако не сте опитни в настройването му сами с инструмент като PolarisBiosEditor. Това обаче може да има най-голяма печалба. Например, за RX480 персонализиран BIOS може да повиши хеш скоростта до 30Mhs +, което е значително 30% подобрение!

Допълнителни фенове. Особено, ако имате няколко устройства, тогава не забравяйте да прикачите някои допълнителни вентилатори към вашия калъф / корпус. Някои хора също използват нормални настолни вентилатори или в някои случаи промишлени вентилатори с висока мощност. Вижте моята платформа за добив на медни тръби, за да получа няколко творчески идеи как да създадете полезен, но атрактивен минно оборудване едновременно!

Ultimate Mining Rig

Заключение за добив на етериум

Значи това е. Надявам се, че сте харесали да прочетете това ръководство за добив на Ethereum, сега започнете да изграждате платформата, така че да можете да започнете майнинга възможно най-бързо!

Имате ли отзиви, въпроси, коментари? Уведомете ме в коментарите и аз ще се погрижа да поддържам актуална тази статия.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me