Какво е OpenVPN?

OpenVPN за Android от Arne Schwabe е приложение, което използва всички стандартни конфигурационни файлове на OpenVPN, за да позволи на потребителите на Android да се свързват с всяка VPN услуга, която поддържа OpenVPN протокола. Е ... не само е OpenVPN в Android с отворен код, но всъщност е по-пълнофункционален от повечето персонализирани VPN приложения за Android ...

OpenVPN за Android е безплатен и софтуер с отворен код (FOSS), така че е безплатен във всеки смисъл на думата. Имайте предвид обаче, че за да го използвате, трябва или да се абонирате за търговска VPN услуга или да настроите свой собствен частен сървър на OpenVPN. Ако не можете или не искате да използвате Google Play Store, OpenVPN за Android може вместо това да бъде изтеглен като .apk файл или инсталиран от F-Droid.

Функции на OpenVPN за Android

OpenVPN за Android се базира на версията на общността на OpenVPN и използва най-новия OpenVPN 2.x изходен код. Това означава, че предлага следните основни характеристики:

  • Отворен код
  • Защита от течове на пълна домейна имена (DNS) - както Internet Protocol версия 4 (IPv4), така и интернет протокол версия 6 (IPv6)
  • Пълна IPv6 маршрутизация
  • Защита от теч на уеб комуникация в реално време (WebRTC)
  • Използва най-актуалната версия на OpenVPN (и следователно най-сигурната)
  • Може да бъде конфигуриран да действа като превключвател за убийство

Как да използвате OpenVPN за Android

Използването на OpenVPN за Android не е трудно, но необходимостта от импортиране на конфигурационни файлове на трети страни OpenVPN прави настройката малко по-ангажирана, отколкото с предварително конфигурираните персонализирани VPN приложения.

1. Изтеглете конфигурационните файлове на OpenVPN от уебсайта на вашия доставчик на VPN. Разархивирайте ги (ако е необходимо) и прехвърлете в папка на устройството си с Android чрез USB. Освен това, изтеглете ги директно на устройството си с Android и ги разархивирайте с приложение като ZArchiver.


2. Изтеглете, инсталирайте и стартирайте OpenVPN за Android (ако още не сте го направили). Докоснете иконата + в горния десен ъгъл на екрана, за да добавите профил. Дайте на профила подходящо име, след което натиснете „Импортиране“.

AirVPN профил

3. Придвижете се до папката, в която сте запазили разархивирания (те) OpenVPN конфигурационен файл (и), и изберете сървър (.ovpn файл). След като сте импортирани, докоснете иконата на отметка ✔, за да продължите.

конвертира конфигурационен файл

Много доставчици включват всички необходими ключове и информация за акаунта в персонализирани .ovpn файлове, така че не е необходима допълнителна конфигурация. Други може да изискват да въведете информацията за вашия акаунт и други данни. Моля, вижте документацията на вашия доставчик за конкретни инструкции.

4. След като сте готови, ще видите името на сървъра в раздела Профили. За да стартирате VPN, просто го докоснете. Можете да импортирате .ovpn файлове за колкото искате сървъри и те ще се покажат тук.

Изглед на профил на OpenVPN

По-скоро натурален набор от графики ви позволява да наблюдавате използването на VPN честотна лента.

openvpn честотна лента в минута дневник

Как да активирате IPV6 маршрутизиране на OpenVPN за Android

Можете да предотвратите течове на IPv6 DNS, като кажете на OpenVPN за Android правилно да маршрутизира целия IPv6 трафик през VPN. За да сте сигурни, че това е активирано:

1. Редактирайте конкретната VPN връзка в раздела „Профили“.

редактиране на настройката на устройството

2. Уверете се, че IPv6 -> Използва се по подразбиране Route е отметка. Докато сте тук, също така проверете дали IPv4 защитата от теч е активирана (тя трябва да бъде по подразбиране).

изберете IPV4 или IPV6

Активирайте превключвателя за убийство на Android

За да конфигурирате OpenVPN за Android да действа като превключвател за убийство:

1. Редактирайте конкретната VPN връзка в раздела „Профили“ (вижте по-горе).

2. Отидете в раздела „Разширени“ и проверете „Постоянен тон“ и задайте „Спроби за свързване“ на Неограничен.

Настройки на OpenVPN

Та-га! Вече имате превключвател за убиване на OpenVPN за Android.

Актуализация: Android

Nougat 7+ включва вграден превключвател за убиване, който работи с всеки VPN. Това включва OpenVPN за Android. Този вграден превключвател за убийство е почти сигурно по-здрав от описания по-горе постоянен TUN метод, така че ако имате по-скорошно устройство с Android, препоръчваме вместо това да използвате това. Моля, вижте тук за това как.

OpenVPN Connect

За разлика от персонализираните VPN приложения, основният конкурент на OpenVPN за Android е OpenVPN Connect. Подобно на OpenVPN за Android, това е общ клиент на OpenVPN, който може да използва обикновени конфигурационни файлове на OpenVPN, за да се свърже към всяка VPN услуга, която поддържа OpenVPN.

OpenVPN Connect е „официалният“ клиент от OpenVPN Inc. и е проектиран да бъде много удобен за потребителя на случаен VPN потребител без технически умения. Следователно той е по-малко представен от OpenVPN за Android, който е насочен към по-напредналите потребители.

Друга важна разлика е, че OpenVPN за Android е с отворен код, докато официалното приложение OpenVPN Connect не е. Поради тази причина OpenVPN за Android се счита за „полу-официалното“ приложение от мнозина в общността с отворен код OpenVPN.

заключение

Може да изглежда малко противоположно, но с пълна маршрутизация по IPv6, графики за използване на честотна лента и възможност за конфигуриране като превключвател за убийство, OpenVPN за Android е по-пълнофункционален от почти всяко персонализирано приложение за Android VPN, което все още прегледах. Освен това е по-пълнофункционален от неговите еквиваленти на работния плот.

Добавете факта, че OpenVPN за Android е с отворен код и винаги използва най-новата версия на OpenVPN, а ние имаме убедително дело да го предпочитаме пред персонализирани приложения за Android VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me