В този преглед и ръководство за ARCTIC Accelero Hybrid III ще ви покажа как да го сглобите с AMD Radeon RX480, ще разгледате някои резултати от сравнителни резултати и ще преценя дали си струва да получите такъв, ако търсите ентусиаст „всичко в интериора“ една опция за водно охлаждане.


ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

  • Страхотна компания с страхотни продукти
  • Гаранционна поръчка за персонализирана GPU охлаждане
  • Визуално непривлекателен
  • VRM радиатори не са най-добре проектирани

CONS

  • Някои лоши точки
  • Ела тук

Относно ARCTIC

ARCTIC (първоначално Arctic Cooling) е швейцарска компания, която съществува от 2001 г. и предлага ентусиазирани охлаждащи решения за хора от цял ​​свят. Няма да извърша пълен задълбочен преглед на тях, тъй като има много компании, които са по-квалифицирани за това, като Linus Tech Tips и JayzTwoCents. Въпреки това, компанията е любезна да ни предостави четири Accelero Hybrid III - 140 мм издания, които да използваме с нашия Ethereum Mining Rig. Accelero Hybrid III е решение за водно охлаждане AIO GPU, което ви позволява да получите всички предимства на водното охлаждане, без излишни резервоари и възможности за капене.

Тъй като имам Freezer i30, работещ в домашния си компютър вече повече от три години, с отлична производителност и без влошаване, имах големи надежди за Accelero Hybrid III. Радвам се да кажа, че не разочарова.

Ценообразуване

Accelero Hybrid III работи с 99 долара. В сравнение с други охлаждащи решения на пазара, това е същата забележителност като другите предложения, както и водните блокове. Разбира се, с водни блокове е необходимо да имате готов цял охладителен кръг, докато, с това, това е доста много plug and play.

ARCTIC Цени

ARCTIC продава и редица други решения за водно охлаждане, както и въздушни охладители с подобрена производителност в сравнение с наличните версии.

Видео инсталация

Разгледайте видеото по-долу, за да видите колко лесно е да сглобите Accelero Hybrid III.

ARCTIC твърди, че е значително по-хладнокръвен (при 42-46C), както и значително по-тиха работа. По време на този преглед имах удоволствието да преживея, че и двете твърдения са не само верни, но и охладителят значително оправда очакванията ми! Вижте видеото по-горе, за да видите всичко това за себе си.

поддържа

Като цяло подкрепата, предоставена от екипа на ARCTIC, беше фантастична. За съжаление, най-големият спад е, че те не предоставят общи инструкции за графични карти. Въпреки че това не беше проблем за мен, за тези, които използват AIO охладител за първи път, това може да бъде проблематично. За щастие в YouTube има много уроци, насочени точно към това.

Инсталиране и тестване

Като цяло намерих процеса на сглобяване на Accelero Hybrid с RX 480 за много проста задача, която ми отне приблизително 30 минути (без 60-минутното време за сушене на термичното лепило).

Започвате с разглобяването на разтвора за охлаждане на запасите. При RX480 това върви по следния начин. Шест малки винта за пластмасовия капак. Четири винта за охлаждащия блок на графичния процесор. 11 задни винта и два предни винта за радиатора и вентилатора. След като преминете само към печатни платки, ще трябва да почистите основния чип на GPU с хартиена кърпа.

RX480 Монтаж на водно охлаждане

С приключването на демонтажа можете да започнете сглобяването на водно охлаждане AIO. Първо, подредете платката с блока за водно охлаждане и персонализирания заден радиатор. Сега нанесете малък капак от термичното съединение / паста към графичния процесор. Подредете блока, печатни платки и радиатор и ги завийте заедно с предоставените винтове, пружини и шайби. Уверете се, че сте затегнали всеки винт по няколко оборота наведнъж, обикаляйки по посока на часовниковата стрелка. Трябва да направите това, така че топлинното съединение да бъде равномерно разпределено и блокът и радиаторът да седят правилно. След като се сглоби, внимателно опитайте и преместете охлаждащия блок наоколо, за да се уверите, че той приляга плътно.

Сега ще трябва да добавите радиаторите на VRM. За съжаление, за RX480 те предлагат общия набор. За да разберете къде трябва да отидат радиаторите, можете да погледнете къде са нагревателните подложки на оригиналния радиатор. Разберете къде ще поставите всеки радиатор и си създайте диаграма (ментална или на хартия). Нанесете всеки радиатор с малко количество термо лепило, уверете се, че той остава на място и няма да свързвате електрически компоненти с радиатора. След като термичната паста изсъхне, можете да добавите вентилатора за охлаждане на радиатора VRM.

Свържете вентилаторите и сега можете да поставите графичния процесор във вашата система.

производителност

Тествах ефективността на ARCTIC Accelero Hybrid III, като използвах няколко различни показателя и нашия персонален „тест“ - добив на Ethereum. За показателите, които използвах: PassMark и 3D Mark. Производителността на запасите беше съответно 74C и 81C, докато при AIO системата беше само 38C и 40C.

Най-надеждният тест обаче е Ethereum Mining. Ethereum Mining изисква вашия графичен процесор да работи на 100%, 24/7. Не проведох стрес тест, тъй като това щеше да изглежда по-скоро на производителността на графичния процесор, отколкото на охлаждането. Разбира се, можете да използвате по-добрите характеристики за охлаждане, за да постигнете по-добри графични характеристики.

Accelero Hybrid III - RX480 Performance

Резултатите показват, че Accelero Hybrid осигурява превъзходно охлаждащо решение. За съжаление нямам никакви решения за водно охлаждане, с които да го сравня, но съдейки по резултатите; Бих го препоръчал на всички. Дори със скоростта на вентилатора, зададена на 10%, температурата не отиде над 45С! Освен това, системата също беше значително по-тиха. Освен ако компютърът ви не е заключен в шкаф, никога няма да искате да го стартирате с толкова висока скорост, тъй като е доста оглушителен.

Други продукти

Наред с охлаждането на графичния процесор (въздух и вода), ARCTIC продава и решения за процесор и памет за охлаждане и памет, за да ви помогне. Те също така продават стойки за монитори, слушалки и няколко други артикула. Ако искате да разгледате някое от тях, тогава преминете към уебсайта на ARCTIC.

ARCTIC Заключение

Като цяло, Accelero Hybrid III от ARCTIC е чудесно решение, искате да постигнете по-добро и по-спокойно охлаждане на вашия GPU. Независимо дали става въпрос за AMD Radeon RX 480, като мен, или друг поддържан графичен процесор. Въпреки това не бих го препоръчал, ако планирате да използвате AIO на повече от компоненти, тъй като може да се получи леко, а персонализираните радиатори на VRM са огромна компенсация лично. В такъв случай вероятно е по-добре да използвате персонализирана система за водно охлаждане. Но в заключение, за един или два графични процесора Accelero Hybrid III е фантастичен, а ARCTIC разполага и с много други охлаждащи системи AIO с вероятно сравними показатели.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me