Това ръководство за Kodi ще ви покаже как да поток повече, за по-евтино и по-лесно!


Обикновено може да харчите около сто долара на месец за куп евтини канали, за които не бихте могли да се интересувате по-малко.

За тези, които всъщност ви интересуват, вероятно сте заседнали да гледате реклами за трета от времето. Това не е правилно!

Kodi е популярна стрийминг програма, която е инсталируема на почти всяко устройство на пазара. Независимо дали става въпрос за компютър, Mac, Android устройство, Apple TV или Raspberry Pi, можете да бъдете сигурни, че можете да се насладите на поточните предимства на тази програма.

Независимо дали сте техни гуру или сте напълно новак що се отнася до технологиите, нашите просто ръководство ще да ти помогна започнете и поточно за нула време.

Какво е Коди?

Kodi е медиен плейър датиращ чак от 2002 г., когато за пръв път е наречен Xbox Media Player или за кратко XBMP. Както подсказва името, медийният плейър е създаден за конзолата за видеоигри Xbox от първо поколение. Година по-късно думите „медиен плейър“ бяха хвърлени встрани и преименувани на Xbox Media Center, по-подходящо име за неговите възможности.

Въпреки това медийният център нямаше да остане завинаги на платформата Xbox и през 2008 г. програмата беше преименувана на XBMC. Това беше направено, за да се премахне името на Xbox, като все още се запази част от марката, която дългогодишните му потребители са опознали.

През 2010 г. екипът на XBMC добави ключов елемент, който потребителите на Kodi може да не оценят днес, но този, който помогна за опростяване и популяризиране на възможностите на медийния център. Това подобрение е известно като хранилище за добавки. Тъй като добавките на потребителите започнаха да нарастват в популярността, нямаше източник откъде да ги вземете. Екипът създаде официално хранилище, в което накрая потребителите могат да изтеглят всички свои любими добавки директно от самите разработчици.

И накрая, през 2014 г. програмата XBMC беше преименувана на Kodi, след юридически спорове за нейното име и произхода на Xbox. Много потребители в старите училища все още използват името XBMC за носталгични цели, но след промяна на името, разработчиците на Kodi започнаха да оптимизират потребителското изживяване, което му позволи да стане по-удобно за потребителя и следователно изключително популярно.

Защо е толкова популярен?

Не много отдавна всичко, което бихте чули за Netflix. Много хора бяха развълнувани, че можеха да изкопаят кабелните си компании и да ги заменят с 8 долара на месец абонамент за Netflix. Но дали Netflix все още е отговорът на мечтите на всеки режещ кабел?

Това, което някога започна като фантастична услуга, напоследък потребителите на Netflix се оплакват от много форуми и блогове, че изборът не е това, което някога е било.

Това е така, защото Netflix постигна много сделки за стрийминг на видео със студия, когато те не знаеха реалната стойност и популярност на онлайн видео стрийминга. След като Netflix започна да придобива известност, студията започнаха да изискват повече пари или да оставят да формират свои собствени стрийминг услуги. Друг негатив беше, че някои държави нямат достъп до определени филми или шоу програми в своите региони, което доведе до раздвоена общност.

"Трябва да вземеш Kodi ” понастоящем е много популярен термин. Защо да плащате за услуга като Netflix, която няма всички предавания и филми, които искате? Особено в страни като Канада имат около 55% от съдържанието, до което имат достъп САЩ. Разбира се, можете да заобиколите това, като получите VPN, който работи с Netflix, но който иска да плати, за да се абонира за Netflix, Amazon Prime, Hulu и HBO Now, само за да има достъп до всички филми и предавания, които искат да гледат.?

Kodi предлага на своите потребители почти всяко филмово и телевизионно шоу, създадено някога под един покрив. Освен това предоставя на своите потребители възможността да предават спортове на живо, телевизионни предавания на живо и много други функции - всичко това безплатно.

Въпреки че програмата е напълно безплатна, тя има пакети, които можете да закупите с месечна такса, които могат да подобрят вашето гледане.

Коди законно ли е??

Накратко, да!

Тук съществува сивата зона около програмата. Самата Kodi е медиен център, който позволява на потребителите възможността да инсталират различни добавки и плъгини. В зависимост от добавката, която инсталирате, може да имате възможност за поточно предаване на определени медийни източници и точно там се повдига въпросът за законността.

Kodi, сам по себе си, е 100% напълно ПРАВЕН. Проблемите с авторското право или законността започват, след като използвате определени добавки, които ви позволяват да получавате достъп до спортни потоци на живо или да гледате филми безплатно. Чрез поточно съдържание, което не сте платили, може да нарушите закона относно нарушенията на авторските права.

В зависимост от вашата страна и нейните закони, има няколко съобщения, в които потребителите са получили известие за нарушаване на авторски права от своя доставчик на интернет услуги (ISP) поради своите поточни дейности. Един от начините за избягване на правни проблеми е закупуването на добавки за абонаменти, които излъчват определени пакети на канали за излъчване с месечна такса.

Въпреки това много от потребителите на Kodi все още избират да предават видеоклиповете си незаконно. Ние не оправдаваме незаконно предаване; въпреки това бихме препоръчали да защитите себе си и интернет връзката си.

Как да избегнем получаване на предупредително писмо с VPN

За да избегнат получаването на предупредително писмо от своите интернет доставчици, много потребители на Kodi започнаха да използват виртуална частна мрежа (VPN), която позволява на потребителя да скрие своята идентичност и онлайн дейности.

Има много VPN-та там за Kodi и може да искате да проверите нашия най-добър списък с Kodi VPN, за да намерите най-подходящия в момента на четене, за бърз преглед, вижте последните класации по-долу.

 1. ExpressVPN - Най-бързият VPN, който тестваме, отблокира всичко, с невероятно обслужване навсякъде
 2. NordVPN - Голяма марка с много добра стойност и бюджетна цена
 3. PrivateVPN - Един от най-евтините VPN мрежи, но все пак добра услуга
 4. CyberGhost VPN - Дългогодишен топ-класиран VPN, с голяма цена и скорост
 5. IPVanish

Как да инсталирате Kodi

Сега идва забавната част: инсталирането на Kodi на вашето устройство. Както бе споменато във въвеждането, едно от големите предимства на софтуера е, че той е инсталируем на почти всяко устройство на пазара. Независимо дали искате да използвате съществуващия си компютър, или имате Amazon Fire TV стик, или някой ви е купил Android кутия миналата Коледа, можете да бъдете сигурни, че Kodi ще работи безупречно на вашето устройство.

Важно е да се има предвид, че повечето устройства имат различни операционни системи, така че инсталирането на някои платформи може да е по-лесно, отколкото за други.

За да улесним този процес, ние създадохме ръководство за всяка платформа, която управлява Kodi. Просто изберете устройството, което искате да използвате за гледане на всички ваши любими филми и предавания и ние ще ви помогнем да започнете.

В Windows

За да инсталирате Kodi на вашия компютър или таблет с Windows, преминете на официалната страница за изтегляне на Kodi и изберете иконата на Windows. След като изберете иконата, трябва да видите следното изображение по-долу:

Инсталиране на Kodi Windows

От този момент ще трябва да следвате две лесни стъпки, за да завършите инсталацията:

 1. Игнорирайте Nightly версията и вместо това изберете една от опциите за издаване. Ако използвате мобилно устройство с Windows, например мобилен телефон или таблет, изберете Windows Store. В противен случай, ако използвате компютър, изберете опцията Installer (32bit), за да започнете.
 2. След като инсталиращият .exe файл бъде изтеглен на вашия компютър, щракнете два пъти, за да отворите програмата.
 3. Щракнете върху бутона Next, за да отидете на страницата с лицензионното споразумение.
 4. След като сте там, можете да изберете да прочетете споразумението и да изберете „Съгласен съм“, ако искате да продължите с инсталацията.
 5. Следващият екран просто ще ви помоли да инсталирате необходимите добавки.
 6. Следващият екран предлага на потребителите възможността да избират къде биха искали инсталирането на Kodi. Ако искате да изберете друго, различно от предвиденото по подразбиране, изберете бутона Преглед и изберете новото местоположение. В противен случай натиснете Next, за да продължите, ако искате инсталирането на Kodi на местоположението по подразбиране (новите потребители трябва да изберат тази опция).

И това е! Kodi ще започне да се инсталира и вие ще можете да инсталирате всички ваши любими добавки, за да стартирате новото си поточно преживяване. Моля, посетете нашето Ръководство за мултимедийни наркомани Kodi, за да продължите с настройката.

На Mac

За да инсталирате Kodi на вашия Mac компютър, преминете на официалната страница за изтегляне на Kodi и изберете иконата на Mac. След като изберете иконата, трябва да видите следното изображение по-долу:

Инсталация на Kodi Mac

От този момент ще трябва да следвате две лесни стъпки, за да завършите инсталацията:

 1. Пренебрегнете версията Nightly и вместо това изберете инсталатора от категорията Release.
 2. Плъзнете Kodi в папката с приложения, за да започнете процеса на инсталиране.

И това е! Kodi ще започне да се инсталира и вие ще можете да инсталирате всички свои любими добавки, за да стартирате новото си стрийминг.

На Linux

Инсталирането на Kodi на вашето устройство Linux варира значително от това как бихте инсталирали програмата на Windows или Mac устройство.

Kodi 17 Krypton, най-новата версия на Kodi, е включен в хранилището на Ubuntu. Следователно инсталирането на най-новата версия на Kodi трябва да бъде доста лесно и лесно да се инсталира, ако го направите в Ubuntu или дистрибутор, базиран на Ubuntu.

Ще отворите терминала, като използвате Ctrl + Alt + T с клавиатурата си. След това ще трябва да въведете четирите кода по-долу:

 1. sudo apt - вземете инсталиране на софтуер-свойства-общи
 2. sudo add-apt хранилище ppa: team-xbmc / ppa
 3. sudo apt-get update
 4. sudo apt-get install kodi

Ако следвате внимателно тези инструкции на вашия дистрибутор на Ubuntu, сега би трябвало да можете да използвате Kodi на вашето устройство с Linux.

На Amazon Fire TV Stick

Инсталиране на Kodi на Amazon Fire TV или Fire TV Stick, докато Amazon изпълнява затворена операционна система, наречена „Fire OS“.

 1. Влезте в настройките на Fire TV / Опции за програмисти и активирайте Приложенията от неизвестни източници.
 2. Върнете се на началния екран и влезте в областта за търсене и напишете - ES Explorer - изберете Explorer и го инсталирайте, като кликнете върху бутона „Изтегляне“.
 3. Стартирайте приложението ES Explorer и въведете адреса в Download Manager - http://mirrors.kodi.tv/releases/android/arm/kodi-17.3-Krypton-armeabi-v7a.apk и го преименувайте на KODI
 4. Кликнете върху бутона за изтегляне и започнете да изтегляте KODI.
 5. След като изтеглянето завърши, ще преминете към екрана за инсталиране. Щракнете върху бутона за инсталиране и позволете на Kodi да се инсталира напълно, преди да продължите.
 6. Излезте на началния си екран и се уверете, че Kodi е посочен в секцията с приложенията ви. Стартирайте Kodi и се уверете, че работи правилно.

На Raspberry Pi

Инсталирането на Kodi на Raspberry Pi ще изисква няколко неща, преди да можете да го направите. Някои от нещата, от които ще се нуждаете, са Raspberry Pi Model B + или по-нова версия, ще ви трябва HDMI кабел, 2A USB адаптер за захранване и MicroSD карта (препоръчва се 8 GB или повече за гладко изживяване).

Ако вашият Raspberry Pi работи с операционната система Raspbian Jessie, можете да инсталирате Kodi с няколко малки, къси кода и това ще направи живота ви много по-лесен. Затова препоръчваме да инсталирате Raspbian Jessie, след което да продължите с инсталирането на Kodi.

След инсталиране на Raspbian отворете прозореца на терминала и въведете следното:

 1. sudo apt-get install kodi
 2. sudo nano / etc / default / kodi
 3. Променете настройката ENABLED на 1.
 4. Натиснете ctrl-z, за да завършите това със запис и изход за всичките си промени.

Сега можете да стартирате Kodi с щракване с мишката върху работния плот или отваряне на терминалния център и въвеждане: kodi.

На устройства с Android

Нашият урок ще ви покаже как можете да инсталирате Kodi на кутията си с Android за по-малко от 5 минути, за да можете бързо да се насладите на всички ваши любими филми, телевизионни предавания, спортове на живо и още много форми на аудио & видео медия.

На пазара има много Android TV кутии, които вече имат Kodi и многото му добавки. Има обаче репресия в някои платформи за продажба, за да се премахнат тези устройства, които са предварително заредени със софтуера. Вместо това може да се изисква от потребителите сами да инсталират Kodi. Не се притеснявайте обаче, това кратко ръководство ще ви помогне да започнете бързо.

Коя е най-добрата кутия за Android?

Има стотици кутии и устройства, които се продават с операционната система Android. И така, кой е най-подходящият за вас?

Няма точен или грешен отговор на този въпрос, тъй като много кутии за Android, които намирате в уебсайтове като Amazon, могат да пускат Kodi и да предават видеоклипове много добре.

Ето екранна снимка на резултатите от търсенето, които ще получите, когато пишете „Android box“ в Amazon:

Мултимедийна кутия за Android

Както можете да видите, има около 12 000 резултати за тези думи за търсене, така че е най-добре да прочетете някои от потребителските отзиви и да вземете своето решение от там.

Как да инсталирате Kodi на всеки Android Box

Ако вашата кутия за Android не идва с предварително инсталиран Kodi, няма нужда да се притеснявате, тъй като процесът на инсталиране е изключително лесен.

 1. Отворете приложението Google Play Store.
 2. В лентата за търсене просто въведете Kodi.
 3. Това, което ще искате да направите, е да изберете първата опция, която е разработена от официалните разработчици, XBMC Foundation.
 4. След като посетите тази следваща страница, просто натиснете зеления бутон Install и ще имате последната стабилна версия на Kodi, инсталирана на вашето Android устройство.

Kodi Remotes

От смартфон

Едно от страхотните неща, които правят смартфоните е, че те елиминират струпването от живота ни. Спомняте ли си калкулатора? Кой купува тези неща вече, когато имате приложение на телефона си? По същия начин, вашият смартфон вече е в състояние да замени дистанционното в къщата ви, така че сбогувайте се с това, че трябва да купувате тези батерии отново и отново.

Най-доброто Kodi Remote App за Android

Ето няколко страхотни новини: не е нужно да търсите отдалечени приложения на трети страни, защото разработчиците на Kodi са разработили официално отдалечено приложение за устройства с Android. Просто отворете своя Google Play Store и изтеглете Kore от фондацията XBMC, а не от Synced Synapse.

Ето някои от характеристиките на Коре:

 • Управлявайте Kodi с пълна лекота
 • Изберете от няколко теми, които са визуално привлекателни
 • Вижте какво се играе в момента, както и цялата подходяща информация
 • Изтеглете субтитри за показване на екрана
 • Изпратете видеоклипове от YouTube на вашия дисплей Kodi

Как да настроите Kore Kodi

Стъпка 1: Подготовка

Уверете се, че вашето устройство има Kodi в момента работи, както и приложението Kore на вашия телефон.

След това се уверете, че и вашият телефон, и вашето Kodi устройство са свързани в една и съща мрежа. Това приложение няма да работи като дистанционно, ако е свързано с вашите мобилни услуги за данни и трябва да бъде свързано към Wi-Fi мрежата.

Стъпка 2: Свързване на Kore и Kodi

След като отворите приложението Kore за първи път, ще бъдете подканени да добавите медиен център. Просто натиснете бутона Next и приложението ще започне да търси вашето Kodi устройство.

Този процес трябва да отнеме няколко секунди и трябва да бъдете посрещнати с екрана, “Media center found”. Просто изберете вашето Kodi устройство и преминете към бутона Next.

Забележка: ако имате повече от едно Kodi устройство, трябва да направите тези стъпки за всяко устройство в отделни случаи.

И това е! Вашият Android смартфон вече е в състояние да контролира вашето Kodi устройство с абсолютна лекота.

Не работи?

Ако вашият смартфон не можа да се свърже с устройството на вашия медиен център, може да се наложи да активирате няколко опции на Kodi, за да може той да разпознае други програми и устройства.

Превъртете до и изберете раздела Настройки (може да се намира под областта на системата в по-старите версии на Kodi), след което изберете опцията Услуги.

След това ще имате възможност да изберете дистанционно управление и трябва да разрешите и двете опции. Ако отдалечената връзка не е работила за вас по-рано, има вероятност вашите настройки на Kodi да не позволяват на други системи да имат контрол над вашата програма Kodi.

Настройки за дистанционно управление

Най-доброто Kodi Remote App за iOS

Докато iOS платформата няма същото дистанционно Kore, което Android платформата радва, iOS все още има официално дистанционно коди, наречено Official Kodi Remote от joethefox.

Ето някои от функциите на Официален Kodi Remote:

 • Управлявайте Kodi с пълна лекота
 • Изберете от няколко теми, които са визуално привлекателни
 • Вижте какво се играе в момента, както и цялата подходяща информация

Как да инсталирате и конфигурирате официалното Kodi Remote App за Kodi

Стъпка 1: Подготовка

Уверете се, че вашето устройство има Kodi в момента работи, както и официалното отдалечено приложение на вашия телефон.

След това се уверете, че и вашият телефон, и вашето Kodi устройство са свързани в една и съща мрежа. Това приложение няма да работи като дистанционно, ако е свързано с вашите мобилни услуги за данни и трябва да бъде свързано към Wi-Fi мрежата.

Стъпка 2: Свързване на Official Remote и Kodi

След като отворите приложението за първи път, ще бъдете посрещнати от празна страница. Уверете се, че щракнете върху бутона Добави хост, за да започнете да свързвате двете устройства.

Следващият екран ще поиска много сложни опции, включващи хост и MAC адреси. Няма нужда да се притеснявате. Просто натиснете опцията; „Намерете Kodi“ и тя автоматично ще попълни тази информация за вас.

След като натиснете Save, сега бихте могли да използвате дистанционното.

Не работи?

Точно както при дистанционното ръководство за Android, инсталацията на Kodi може да попречи на вашия смартфон да бъде открит.

Превъртете до и изберете раздела Настройки (може да се намира под областта на системата в по-старите версии на Kodi), след което изберете опцията Услуги.

След това ще имате възможност да изберете дистанционно управление и трябва да разрешите и двете опции. Ако отдалечената връзка не е работила за вас по-рано, има вероятност вашите настройки на Kodi да не позволяват на други системи да имат контрол над вашата програма Kodi.

Настройки за дистанционно управление

От уеб браузър

Докато повечето потребители на Kodi са склонни да използват програмата на своите телевизори с голям екран, има моменти, в които ще трябва да получите достъп до нея през вашия компютър. Това може да означава всичко - от активиране на възпроизвеждането до насрочване на бъдещо гледане, докато сте на компютъра си, до реално предаване на съдържание на вашия собствен компютър от вашето Kodi устройство.

Това може да не е твърде популярна функция, но наличието на допълнителни функции никога не боли.

Как да контролирате Kodi с помощта на уеб браузър

 1. Отидете на Настройки
 2. Изберете Настройки на услугата
 3. Изберете контрол
 4. Изберете Разрешаване на дистанционно управление чрез HTTP

Забележка: Стойностите по подразбиране за потребителско име и порт трябва да бъдат „kodi“ и „8080“.

Как да намерите IP адреса на вашето Kodi устройство

 1. Отидете на Настройки
 2. Изберете Информация за системата
 3. Изберете резюме

Тук ще видите вашия IP адрес, който трябва да запишете някъде за следващата стъпка.

Свързване чрез вашия уеб браузър

Отворете браузъра си и в адресната лента въведете:

HTTP: // Kodi-IP-адрес: порт

Разбира се, заменете думата „порт“ с 8080 и „kodi-IP-адрес“ с IP адреса, който сте записали в предишната стъпка.

Най-добрите Kodi дистанционни

Едно от многото оплаквания, които хората имат с кутиите си Kodi е, че е невъзможно да се въвеждат дълги филмови или телевизионни заглавия с дистанционното. Това е така, защото потребителят трябва да преминете към всяка буква поотделно, щракнете върху Enter и след това продължете да превъртате до следващите букви. Това е много разочароващо, но е проблем, който е лесно разрешим с малко помощ от най-добрите налични коди дистанционни.

Решение 1: Дистанционно Kodi с мини клавиатура

Kodi Remote

Въпреки че все още запазва същите минимални размери като обикновеното дистанционно, дистанционното FeBite MX3 Pro разполага и с гладка, с подсветка безжична клавиатура на гърба на дистанционното. Това улеснява въвеждането на имената на любимите ви филми и предавания, без да се налага да се борите с редовно дистанционно.

Едно от допълнителните предимства е, че този модул се предлага с малък безжичен USB ключ, който може да се включи във вашето Android устройство, Smart TV, HTPC, Windows & Mac компютри и много други устройства. Не е нужно вече да програмирате дистанционното, просто обикновена щепсела и играйте за близо 15 долара.

Единственият отрицател на това устройство е, че контролите на мишката му са малко бавни и твърди, така че ако функцията на мишката е нещо, което желаете, тогава следващото решение може да работи по-добре за вас.

Решение 2: Мини безжичен контролер за клавиатура

Кодиров контролер

Ако предпочитате нещо с малко по-голям размер, отколкото малко дистанционно, за да въведете, тогава REIIE H9 + Wireless Mini Handheld Remote Keyboard е идеалната опция за вас.

Докато дистанционното FeBite MX3 Pro включва ограничена функция на мишката, това ръчно устройство включва тъчпад, който е идеален за навигация като мишка с докосване на върха на пръста.

Подобно на дистанционното FeBite, тази клавиатура използва безжичен USB ключ, който използва безжична технология с честота 2.4GHz, така че да можете да седнете отново на дивана и да не се притеснявате за никакви кабели. Просто включете USB ключа в устройството си Kodi, което има USB порт и ще можете да го използвате незабавно.

Възпроизвеждане на съдържание

музика

Преди да пуснем музика от Kodi, първо трябва да знаем как да инсталираме музиката в библиотеката.

Етап 1

В менюто Начало изберете музика и след това Въведете раздел файлове.

Kodi Music Стъпка 1

Стъпка 2

След като сте в браузъра, изберете Добавете музика опция.

Музика Стъпка 2

Стъпка 3

След като прозорецът се отвори, изберете Преглед, или можете да търсите ръчно и да добавите източника си с полето и въведете пътя до там.

Музика Стъпка 3

Стъпка 4

В този нов прозорец изберете пътя, където се намират вашите музикални файлове, и изберете Добре бутон отдясно.

Стъпка 5

След като натиснете ОК, ще бъдете попитани дали искате да добавите своя медиен източник в библиотеката, ако натиснете ДА, той ще качи всички музикални файлове в тази папка, ако натиснете НЕ, можете ръчно да изберете медийните файлове, които бих искал да кача през браузъра за музикални файлове.

Ако натиснете ДА, той ще сканира библиотеката ви и когато приключи, можете да проверите библиотеката си за всичките си файлове. Можете да ги сортирате в менюто с раздел Категории (напр. Категории-->Изпълнител).

След като качите музиката си, вече можете да слушате всичките си песни и да ги организирате добре на едно място.

Видео

Едно от страхотните неща на Kodi е неговата лекота на използване за възпроизвеждане на видеоклипове. В тази кратка разбивка ще ви преведем през екранния екран на Kodi, така че можете да станете експерт само за няколко минути.

За да използвате екранния дисплей за изпълнение на различни функции за възпроизвеждане, просто натиснете Enter или M на клавиатурата си или бутона OK на дистанционното ви. След като направите това, трябва да се появи следният дисплей:

Videobar

По-долу ще публикуваме какво представляват съответните числа и букви:

1. Предишен A. Изтегляне на субтитри (чрез добавка)
2. Пренавиване назад B. Настройки за видео
3. Възпроизвеждане / пауза В. Настройки на аудио и субтитри
4. Спрете Г. Отметки
5. Бързо напред Д. Меню на DVD (ако възпроизвеждате DVD диск или ISO)
6. Следваща 7. Лентата за почистване (докосване / кликване)

Снимки

Подобно на музиката и видеоклиповете, Kodi ви позволява да преглеждате всички свои любими и запомнящи се снимки. Можете да ги видите от:

 • Системите за споделяне на файлове на вашия компютър
 • Външни твърди дискове, камери с USB порт, USB клавиши
 • Четец на карти (в зависимост от устройството)
 • Телефони с USB кабел
 • Снимки, съхранявани директно на твърдия диск на Kodi устройството
 • CD / DVD / Blu-ray (в зависимост от устройството)

Подобряване на възпроизвеждането

Има ли проблем с възпроизвеждането на видео с буфер? Ако сте често използван Kodi, има вероятност да сте настроили пуканките или чипсите си и да сте готови да гледате филм, само за да изпитате класическия проблем с буферирането.

Не се притеснявайте обаче. Разкрихме ви в следващата част от нашето ръководство.

Изчистете кеша си

Всеки път, когато предавате видеоклипове с помощта на Kodi или друг уебсайт за този въпрос, RAM паметта на вашето устройство обикновено запазва няколко секунди от видеоклипа. Това се прави, за да се запази гладкото ви възпроизвеждане на видео в случай, че се изключите от интернет.

Извън кутията, Kodi ще съхранява само 60MB кеш. За тези, които четат това ръководство, които не разбират тази единица за измерване, това по същество означава, че Kodi едва ще съхранява кеш паметта, тъй като 60MB е малко количество видео данни.

Как да изчистите кеша си

Има много програмни добавки, които потребителите на Kodi ще препоръчат, но ние ще се придържаме към най-често използваните инструменти за поддръжка, тъй като все още работи до днес.

За да инсталирате инструменти за поддръжка, първо трябва да добавите Fusion Repository. Ако вече сте инсталирали приставки като 1Channel и Exodus, има вероятност вече да имате Fusion Repository във вашата система.

След като това приключи, ще трябва да следвате тези инструкции, за да инсталирате добавката:

 1. От началния екран на Kodi, отидете на Програми и изберете Получите повече
 2. Превъртете списъка, за да намерите Инструмент за поддръжка и го изберете
 3. Кликнете върху бутона за инсталиране и изчакайте известията за успех

Сега следвайте тези лесни стъпки, за да изчистите кеша, като използвате тази добавка:

 1. От началния екран на Kodi, отидете на Програми и изберете Инструмент за поддръжка
 2. Изберете Обща поддръжка икона
 3. Изберете Изтрий кеш-памет

Честито! Сега изчистихте кеша си и би трябвало да можете да се наслаждавате на по-малко буфериране.

Kodi Builds

Kodi builds са версии на Kodi, които са разработени от общността и често идват с теми, които ще променят кожата ви, а също и с голям брой от най-популярните добавки.

Kodi builds са компилации от добавки за по-лесна възможност за изтегляне, така че не е необходимо да изтегляте всяка добавка поотделно. Въпреки че може да намерите сграда, която харесвате, това не винаги означава, че е актуална с текущата версия на Kodi, така че винаги проверявайте своите конструкции преди да изтеглите и се уверете, че са съвместими с актуалната версия.

Въпреки че понякога стоят зад версия или две, те все още са изключително полезни за вашето изживяване Kodi. Препоръчваме да вземете изграждане на Kodi, защото това ще премахне много време от инсталирането на голи кости. Препоръчваме ви да проверите този код за изграждане на публикация за най-новата информация, коя да изберете.

Коди Кожи

Kodi се предлага с инсталирана кожа, когато я изтеглите за първи път, наречена Confluence, и въпреки че е по подразбиране, тя също е една от най-добрите.

Ако обаче все още се интересувате от промяна на външния вид на Kodi по подразбиране, можете да следвате много прости стъпки по-долу:

Отворете Kodi > Система > Настройки > Външен вид > Skins > Получите повече

Тук ще намерите голям избор от кожи, от които да избирате. Нека да разгледаме още кожи по-долу и да преминем през позитивите и негативите, за да можете да изберете най-добрата кожа за вашето изживяване Kodi.

1. Фокус

преориентират

ReFocus е една от по-красиво проектираните, богати кожи, предлагани и предлага множество опции за персонализиране. Можете да персонализирате всичко от домашните елементи, поддръжката на докосване, джунджурите за кожата, изтеглянето на произведения на изкуството и много други!

2. Aeon Nox

еон

Aeon Nox е една от най-популярните в общността и е на второ място след Confluence, кожата по подразбиране.

С лекото си оформление, той работи добре на всички устройства, работещи с Kodi и не използва много от ресурсите на системата.

Той също така има много елегантен външен вид, но също така има лесна функция за персонализиране, ако искате да промените оформлението на такова, което е най-подходящо за вас.

3. Високопреосвещенство

възвишение

Eminence е много елегантна кожа и донякъде наподобява оформлението на Netflix. Високопреосвещенството е една от най-простите кожи, тъй като няма много възможности за персонализиране.

Нейната простота е привлекателна за онези, които не се интересуват да персонализират своите оформления и искат да влязат право към предпочитаното от тях гледане. Ако се радвате на чисти оформления и не се грижите за персонализирането, Високопреосвещенство е перфектната кожа за вас и тази, която горещо препоръчваме.

4. Xperience 1080

Xperience

Xperience 1080 е кожа на панела, която е с пълна ширина. С много чистото си оформление и прилика с екрана на X-Box One, той е много лесен за използване и се използва от много от общността на Kodi.

Характеристиките му включват: персонализиране на домашните елементи, хоризонтално меню, лого на телевизионни предавания и някои други малки функции. Основният недостатък на тази кожа е, че предлага много частична поддръжка при допир.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me