Започна просто. Исках да създам минни платформи с прикачени вентилатори, за да мога да го пускам по-тихо и хладно.


Превърна се в пълноправен проект, в който завърших изграждането на върховия добив с огромни вентилатори и медни тръби - като повечето от окабеляването преминава през медните тръби (разбира се, можете да го използвате и като обикновен компютър). Ще ви покажа как можете и какво се предлага за версия 2!

Готовата версия 1

Погледнете видеото, за да видите версия 1 в действие. Ако искате да видите как е построена, не забравяйте да прочетете статията и да разберете за подобренията, които ще направя в бъдеще.

Не съм сигурен защо, но реших, че искам и новата ми платформа да бъде красива и естествено (!) Медни тръби влязоха в главата ми. Една мисъл доведе до друга и, разбира се, реших, че окабеляването трябва да се прокара и през медната тръба, просто за да се направи всичко изключително подредено. Сега беше време да планирам!

Планът

Преди да се предприеме такъв мащабен проект, беше време да се планира. Извадих надеждния си Autodesk Inventor и започнах да планирам. За щастие успях да получа почти всички необходими материали от GrabCAD или самата библиотека на Autodesk. Затова просто се стигна до обмислянето на всичко. Имах хартиен план за това къде ще отидат всички кабели и къде ще влязат и излязат от рамката. Трябваше също да създам 4-посочна фуга, която трябва да бъде фрезована с ЦПУ, тъй като за съжаление няма стандарт за медни тръби за това.

Изграждане на минно съоръжение

Както при всеки проект, винаги има нещо, което ви липсва по време на CADing. За щастие, планът, който създадох, беше някак гъвкав и крайният продукт все още изглежда страхотно! Една от ключовите разлики, която можете да забележите, е, че първоначално планирах да използвам хромирани фуги, които се използват за създаване на дисплейни единици. В крайна сметка обаче разбрах, че е много по-ефективно и по-добре да използвам стандартни фуги от медни тръби.

Извор на инструментите & материали

Със съществуващия план всичко, което беше останало, беше да извади материалите и да ги сглоби. Въпреки че звуча лесно, търсенето на материали е сравнително лесно и можете да имате всичко в рамките на седмицата. Повярвайте ми обаче, когато кажа, че монтажа не е такъв. След това ще имате кошмари относно окабеляването.

Тръби и алуминиеви съединения

Медните тръби и съединители са лесни за източник. Това са стандартизирани размери и ще можете да ги намерите в повечето хардуерни магазини. За съжаление, алуминиевите парчета могат да бъдат по-трудни. За щастие имам приятел с CNC машина и направихме 8 ъглови парчета в рамките на 2 дни, използвайки CAD файла, който създадох. Скоро ще качвам тези файлове в GrabCAD, но можете също да използвате 3D печат или дори дърво, за да ги създадете.

Също така ще трябва да създадете дупки и прорези във вашите медни тръби, които да отделите за вход / изход на проводници, монтажни винтове и вградени елементи на GPU. Можете да направите това със стъпка свредло или можете да ги обработите професионално за около 100 долара. Освен това ще ви трябва малко стоманена вата за почистване на тръбите, резачка за тръби и малко PVC лента.

Медни тръби

Компютърни части & Софтуер

Ще трябва да съберете всички компютърни части, от които ще се нуждаете. Тъй като използвам тази рамка и изграждам като строителна платформа, така взех решенията си за покупка. Можете да прочетете повече за Ethereum Mining тук, за да разберете повече. Също така, за операционната система в крайна сметка използвах ethOS, тъй като е идеален, ако искате да изкопая Ethereum, Monero или ZCash.

Компютърни части

Фенове

За охлаждането за версия 1, Noctua беше достатъчно любезен, за да ми осигури осем 140-милиметрови вентилатора и процесорен охладител. Не само съм изключително доволен от представянето и на двата продукта, но и съвпадат перфектно с цветовата схема! За да допълня, те ми предоставиха и антивибрационни крепежи, което ми позволява да пускам вентилаторите безшумно и без предаване на вибрации към рамката.

Фенове на Noctua

За втора версия ще добавя AIO водно охлаждане с любезност на Арктика.

Електрически инсталации

Тъй като никой от конекторите (на парчета на вентилаторните щифтове) не може да се побере през медната тръба като цяло, трябва да създам собствено окабеляване. За това ще ви трябва всичко - от ръкави, до щифтове, до капаци и дори до свиване на топлината. Открих, че Mod-One има много страхотни опции и съдържание, но не е непременно най-евтиният.

Що се отнася до инструментите, ще ви трябва запалка, резачки за тел / стрипер, инструмент за кримпване и поялник.

Всичко идва заедно

Стъпка 1: Изграждане на базата на вашите минни платформи

След като всички материали бяха на мястото си, а медните тръби бяха обработени, беше време да започне монтажа. Най-лесният метод за това е да започнете най-отдолу с монтирането на процесора и PSU. Това беше сравнително лесно да се направи. Понякога прилягането между медните тръби и фугите ще бъде леко хлабаво, така че използвайте PVC лента или електрическа лента, за да създадете плътно прилягане.

За съжаление, тъй като окабеляването минава през платформата, вие не сте в състояние да залепите досега платформата до самия край.

Стъпка за добив

Стъпка 2: Монтирайте дънната платка, PSU и GPU

Когато основата беше сглобена, проверих, за да се уверя, че мога да закрепя дънната платка към платформата по стабилен начин. Разбрах, че антивибрационните крепежи на Noctua chromax са идеални за тази работа. Техните типични стойки за вентилатори също бяха идеални за отчитане на нормалните вибрации от PSU. Хареса ми факта, че и двете съвпадат с цвета на медта, дори ако това беше неволно.

Стъпка за добив

След като завърших основната секция, беше време да преминете към монтажа на графичния процесор. Един от факторите, които не отчитах в моя CAD дизайн, беше дължината на PCI удължителните кабели. Тоест липсата на дължина. Това означаваше, че трябва да намаля височината както на задната опора, така и на предните позиции на окачването. За щастие, това беше много лесно направено и просто изискваше резачката за тръби.

В крайна сметка обаче, за да може предната секция да има същата височина като вентилаторите, аз трябваше да добавя допълнителни T-фуги и още една хоризонтална напречна лента.

Стъпка 3: Сглобете целия кадър

Следващата стъпка е сравнително лесна, сглобете останалата част от външната рамка и се уверете, че нещата са максимално близки до симетрични и равни.

Стъпка за миниране Стъпка 3

След като сте доволни от това, монтирайте вентилаторите в задната секция, както е показано на изображението по-рано. Това е когато ще трябва да започнете окабеляване, тъй като всички проводници на вентилатора ще трябва да преминат през медната тръба. Когато правите това, уверете се, че имате система за анотиране на различните проводници (например цветове или номера), така че когато става въпрос за свързване на кабели, го правите правилно и не късо съединявайте системата си.

Стъпка 4: Предайте GPU

Това е най-трудната стъпка. Докато в CAD тествах, че 36 проводници ще се поберат повече от лесно през медните тръби, не отчитах втулката, а не намаления диаметър в завоите. Следователно вътре в медните тръби проводниците нямат ръкави.

Първоначално нарязах всички жици на една и съща дължина и запретнах краищата им. След това ги пусках през медните тръби, докато стигнат до изхода. След това поставих PSU на мястото си и нарязах всеки от тях на необходимата дължина. Ако не сте маркирали проводниците си, ще трябва да дадете на всеки по малко влекач, за да разберете кой е кой, така че да свържете правилно щифтовете.

Също така поставих няколко феритни пръстена в медните тръби, за да намаля електрическите полета.

Стъпка за миниране Стъпка 4

Стъпка 5: Тествайте системата

След като поставих всички кабели на място, беше време да тествам системата. За тестването използвах стар компютър, така че ако нещо се обърка, няма да губя скъпо оборудване.

Започнах с феновете. За съжаление имах някои проблеми с конекторите, разпадащи се в тръбите, което наложи да разглобя цялата секция на вентилатора. В бъдеще ще снадя проводниците заедно, вместо да използвам удължителен кабел.

След това тествах всеки от GPU проводниците със стар 7950. За щастие всички те работиха перфектно. В бъдеще обаче ще използвам няколко телени гребена само за да поддържам проводниците да изглеждат по-добре в близост до графичните процесори.

Стъпка за добив

Стъпка 6: Окончателна сглобка

С всичко работещо беше време да се сглоби пълната платформа. Това беше най-лесната работа, тъй като всичко, което се изискваше, беше да се прорежат заедно тръбите и съединителите.
Стъпка за добив

Strep 7: Изграждането на вашите шахти е завършено

След като дадох последния тест на монтажа, нанесох малко количество супер лепило върху ставите. Погрижих се да използвам лепило само в ставите, където нямаше проводници, за да не ям през тях. Също така избягвах някои основни кръстовища, така че ако трябваше да оправя нещо, можех да го разделям лесно.

Въпреки това, можете да залепите целия добив, ако желаете. С прилагането на малко количество топлина, ставите трябва да се разпадат лесно.

Това е; красотата е пълна.

Последен капак за минно оборудване

Не само, че крайният резултат в крайна сметка изглежда страхотно, но и с фантастичните фенове на Noctua, аз също успях да постигна отлично охлаждане и значително по-ниски температури на работа.

Версия 2 ще дойде скоро и ето промените, които ще направя.

  1. Графичните процесори ще се охлаждат с помощта на системата Arctic Cooling Accelero Hybrid III.
  2. 100% от окабеляването ще бъде през медните тръби
  3. Кабелни гребени за проводниците
  4. Значително намален размер

Ако искате да разберете за това, тогава се абонирайте за нашия бюлетин и ни следвайте в нашите социални мрежи.
Имате ли отзиви? Уведомете ме в коментарите.

Обичате проекта и идеята? Споделете го с приятелите си!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me