gpuShack е компания, която е посветена на подпомагане на обикновените хора да влязат в света на GPU минното дело, по-специално ZCash, Monero и Ethereum. За целта тя осигурява всичко - от хардуер до софтуер и аз ще обхвана всички тези в този преглед. Ключовите точки за продажба обаче са техните графични процесори и уникалната им операционна система - ethOS. Тъй като ethOS е толкова фантастично парче фърмуер, аз направих това основно преглед на etOS. Не ме разбирайте погрешно, другите аспекти на gpuShack също са страхотни, но ethOS е техен водещ и с право.


gpuShack Продукти и цени

gpuShack предлага много артикули за продажба, за да помогне с добив на ZCash, Monero и Ethereum. Както споменахме, ethOS е основната му продаваща точка и върху това се фокусирам в този преглед. Наред с това, той също така продава Open-Air Frame, стартерни пакети, обновени графични процесори и някои по-малки аксесоари.

Миньорските пакети, ethOS, обновените графични процесори и аксесоарите са изключително ценни за парите и аз, честно казано, нямам нищо лошо да кажа за тях. Въпреки че не съм сигурен защо изтеглянето на цифрови етикети и версията за SSD са едни и същи цени, така че ако можете да изчакате няколко дни за доставка, тогава можете също да получите "Безплатно" SSD при закупуване на etOS. Откритата рамка обаче е друг въпрос. Въпреки че е фантастично съоръжение, мисля, че е малко скъпо за това, което е, но малко по-късно ще покрия неговите плюсове и минуси.

gpuShack и ethOS цени

Всички покупки идват с гаранция, така че можете да се чувствате сигурни, че няма да получите лоша сделка. Наред с това gpuShack предлага и гаранция за спад на цените. Ако намерите същата марка и модел за по-евтини, в рамките на 30 дни, ще получите разликата и $ 5 ще ви бъдат възстановени! Освен това жителите на САЩ получават безплатна доставка. В световен мащаб може да стигне до 50 долара + митница, така че не забравяйте да смажете някои номера или може да се стигне до преплащане. На всичкото отгоре те предоставят отстъпка от 25 долара, ако плащате чрез Bitcoin и дори можете да търгувате със старите си графични процесори за отстъпка!

Като цяло gpuShack получава място за ценообразуване и се радвам да видя, че дори даряват 1-2% от печалбата за благотворителност!

Как да изградим добив на Ethereum

Никаква настройка за добив на Ethereum не би била пълна без демонстрация на всичко в действие. Затова се насладете на нашето видео за това как е да сглобите минни платформата с помощта на рамката за открит въздух gpuShack, да настроите ethOS и след това да започнете майнинг.

Отворен въздух Ethereum Mining Frame

Така че нека започнем с това, което е. Това е рамка, която ви позволява бързо да сглобявате добив. Разполага със седалка за вашия PSU, бърз и сигурен монтаж за вашата дънна платка и поставяне за вашите графични процесори с облегалка, за да не я закачате (типична ситуация с домашно приготвени платформи). Кажете истината, можете да сглобите пълната платформа в рамките на 30 минути, ако разполагате с всички компоненти. Освен това, ако използвате ethOS, можете да добивате само 60 минути допълнително. На всичкото отгоре, той може да се подрежда, така че ако можете лесно да създадете Ethereum / GPU мини кула.

За съжаление, както можете да видите чрез първата ни в момента инсталация на изображението по-горе, можете лесно да създадете нещо подобно с компоненти от всеки среден магазин за хардуер. Ако сте направили някои допълнителни изследвания, дори бихте могли да намерите много подобни елементи и все пак да поддържате ниски разходите. Разбира се, това ще отнеме повече време, но за мен отне около 4-5 часа. От моя страна дори добавих вентилатори на гърба, за да помогна на въздушния поток и затова подканям по-бавно и тихо. Разбира се, имах стандартния проблем, че графичните процесори висят с кабелни връзки.

Ако обаче gpuShack направи следните подобрения, щеше да струва въпросната цена от $ 200.

 • Вградено управление на кабели. Те са много лесни за източник и изпълнение, а излишното окабеляване поради графичните процесори винаги е проблем.
 • Местата за монтаж на вентилатори биха били страхотни. Монтиращите вентилатори не само помагат на въздушния поток, но ако имате AIO водно охлаждане (създадено по поръчка или като R9 Fury), тогава няма да е необходимо да измисляте решение за монтаж.
 • Малко повече дълбочина на рамката, така че да може да побере дори и най-големите PSU
 • Повече височина, тъй като в зависимост от вашия PSU, може да бъде малко монтиране на GPU над PSU при използване на лентови щрангове.

Поддръжка на gpuShack

gpuShack очевидно е малка компания. Следователно не трябва да е изненада, че тяхната подкрепа е ограничена до имейли и Twitter. Въпреки това, винаги когато съм ги изпращал с проблем, те винаги са отговаряли в рамките на 24-48 часа, дори и през почивните дни! Подкрепата му беше знаеща, полезна и никога настоятелна. Толкова много, че всъщност научих много нова информация от тях и щастливо продължих разговора дори когато бизнесът беше сключен.

Можете също така да намерите екипа на gpuShack / ethOS в множество минни общности, като например основния Ethereum Mining Forum. Ето защо, ако имате проблеми с ethOS, търсите съвети за оптимизация или просто искате да имате обща дискусия, тогава можете да се почувствате като у дома си в общността.

На всичкото отгоре, ако използвате ethOS, те имат канал IRC, към който можете да се свържете, и приятелските членове там ще се опитат и ще ви помогнат, ако имате проблеми или бихте искали някои съвети за подобряване на изпълнение на вашата платформа.

Как да инсталирате ethOS

Регистрация и изтегляне

Регистрирането с gpuShack е невероятно лесно и работи точно като всеки магазин за електронна търговия. След като закупите своя etOS, ще получите имейл с инструкциите за изтегляне и това е всичко.

Инсталиране и настройка

След като изтеглите ethOS, ще трябва да го напишете на SSD. В базата знания има ясни инструкции и отново това приключи в рамките на няколко минути.

Първоначално ще трябва да стартирате платформата само с един GPU, монтиран и свързан към основния ви слот x16 на пълна скорост. Бих препоръчал да използвате x16 - x16 PCIe щранг за това. След като той публикува и вие сте вътре, ще видите, че той автоматично започва да копае.

Начало на EthOS

Настройте вашите локални и глобални конфигурационни файлове, както сметнете за добре, и след това започнете да добавяте графичните графични процесори един по един, като гарантирате, че го стартирате за известно време, за да сте сигурни, че работи добре. Ако сте смел или глупав, можете да добавите веднага всички графични процесори, но това може да доведе до повече проблеми при отстраняване на проблеми по линията.

Мониторинг на вашите платформи за добив на ефириум

След като настроите монтажа, ще трябва да го наблюдавате. Особено ако е извън сайта. За съжаление, за разлика от Windows, не можете да инсталирате Team Viewer за наблюдение на вашата платформа. Съществуват обаче два други метода: SSH и мониторинг на уебсайтове.

С SSH можете директно да влезете в своя инструмент и да управлявате всичките си настройки от там и да изпълнявате команди, сякаш го използвате редовно. Пълните инструкции за това как да настроите това са достъпни в тяхната база знания.

ethOS SSH достъп

Ще ви бъде предоставена и връзка, която ви позволява да преглеждате всичките си платформи онлайн и да следите основните им статистики. Чудесен пример е Virosas ', който е основен член на etOS общността.

Онлайн мониторинг на etOS

Оптимизиране на вашата платформа

След като сте инсталирали и работилището, е време да оптимизирате. Въпреки че обхващам много повече съвети, трикове и оптимизации в нашето ръководство за Ethereum Mining, операционната система ethOS има вградена много удобна команда за овърклок.

 1. Отворете нов екземпляр на терминала
 2. Въведете актуализация, за да намерите ядрото и паметта на вашите графични процесори. Ако всичките ви графични процесори са един и същ модел, тогава вашата задача ще бъде по-лесна, тъй като можете да използвате глобалните команди за задаване на променливите и ще трябва да изпълните по-малко тестове за стабилност.
  Например, нашите RX480s имат ядрен часовник 1266Mhz и часовник памет 2000Mhz.
 3. Увеличете вашия Core часовник с 10Mhz, като въведете долния ред във вашия конфигурационен файл (като MHz числото се замени с това, което е подходящо за вашата платформа):
  глобален рейтинг: 1276
 4. Във вашия терминал изпълнете putconf && ethos-overlock за прилагане на промените. Използвайте шоу миньор, за да гледате резултатите. Ако настройката работи за добър период без стабилност или проблеми с топлината, тогава преминете към следващата стъпка
 5. Увеличете вашия часовник с памет с 10Mhz, като въведете долния ред във вашия конфигурационен файл:
  globalmem: 2010
 6. Отново следете за стабилността. Повторете стъпки 3 до 5, докато системата ви се срине.
 7. Ако се сринете, нулирайте първоначалните часовници и следете за стабилност в продължение на 24 часа, за да сте сигурни, че няма хардуерни грешки.
 8. Ако няма хардуерни грешки, задайте последните цели на часовника, които сте били доволни като цел.
 9. По време на процеса не забравяйте да зададете и настройките globalfan и maxgputemp.

ethOS срещу PiMP OS

Има и друга ОС, посветена на бързото и лесно добив - PiMP. Това е портативна платформа за незабавно минно дело - преди да влезете в главата си някакви смешни мисли. PiMP е по-евтино с няколко долара, но се разбира като универсална миньорска платформа. Въпреки че те също имат примерни конфигурации, тъй като можете да копаете каквото и да е с него, може да отнеме малко повече време и караница за настройка. Освен ако не планирате да добивате голямо разнообразие от монети (или поне тестване), бих препоръчал да се придържате към ethOS.

заключение

харесвах

 • Бърза и лесна настройка
 • Прави това, което пише на калайда
 • Висококачествена поддръжка и инструкции
 • Фантастични инструменти за наблюдение
 • Безплатен минен басейн благодарение на Alpereum!

Не бях толкова сигурен

 • Рамката може да направи някои подобрения, за да си струва цената

Мразех

 • Нищо

Като цяло gpuShack е фантастична малка компания и ние нямаме нищо друго освен похвала за ethOS. Ако мислите да започнете своя собствена минна инсталация или GPU минната ферма, тогава не бива да минавате без нея!

Ако имате собствен преглед на gpuShack, тогава ни уведомете в коментарите.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me