Не винаги е възможно да инсталирате VPN софтуер директно върху Smart TV. Ако обаче вашата Smart TV има достъп до Google Play Store (Android Smart TVs може), можете да инсталирате приложението VPN (за вашия доставчик) директно върху вашия смарт телевизор. Това е най-добрият начин да свържете вашия смарт телевизор, така че използвайте този метод, ако можете. Моля, не забравяйте, че не всеки Smart TV може да направи това, така че ще трябва да се консултирате с вашия производител.


Ако вашият SmartTV има достъп до Google play, следвайте тези стъпки:

Ако имате Android TV, можете да следвате стъпките по-долу, за да инсталирате своя VPN за Android TV.

 1. закупете VPN абонамент, препоръчваме 5-те най-добри VPN мрежи за Smart TV в края на тази статия.
 2. Изтеглете софтуера и инсталирайте клиента на Android (.APK файл) на вашия смарт телевизор с Android.
 3. Влезте с помощта на вашите идентификационни данни от момента, в който сте се абонирали.
 4. Стартирайте приложението на вашия Smart TV и се свържете със сървър.

Това е всичко: сега се преструвате, че сте в друга държава и имате достъп до съдържание от този регион! Поверителността ви също е защитена благодарение на криптирането на VPN.

Не е налице голямото съвпадение между Руиз и Джошуа във вашата страна?

Ако се страхувате, че ще пропуснете най-очаквания боксов мач на 2020 г., просто следвайте ръководството на ProPrivacy за това как да гледате реванша на Руиз срещу Джошуа с VPN и ще можете да станете свидетел на опита на Антъни Джошуа да възстанови WBA (Супер ), Титли в IBF, WBO и IBO в тежка категория от световния шампион Анди Руиз в този фейсбук.

Свързване чрез компютър или лаптоп

Повечето собственици на Smart TV избират да свържат телевизора към компютъра си чрез ethernet кабел. Това им позволява да споделят интернет връзката на своя компютър (повече за това по-късно). Това е ефективен начин за използване на VPN за деблокиране на ограничено съдържание на Smart TV. Например, можете да използвате VPN, за да деблокирате Youtube видеоклипове, ограничени във вашата страна, и да деблокирате поточни услуги, блокирани / ограничени във вашата страна. Всеки Smart TV, който не позволява директно инсталиране на приложения, ще трябва да използва този метод (или VPN рутер).

Споделяне на VPN връзка в Windows

 1. Уверете се, че компютърът ви е свързан към вашата VPN услуга. Ако все още не сте се абонирали за VPN, вижте нашите 5 най-добри VPN за статия за Smart TV. Препоръчваме NordVPN, тъй като има всичко необходимо, за да предавате повече съдържание в HD на смарт телевизор.
 2. Свържете вашия SmartTV към компютъра с помощта на Ethernet кабел.
 3. Отворете Центъра за мрежа и споделяне на компютъра (Старт > Контролен панел > Център за мрежа и споделяне) и кликнете върху „Промяна на настройките на адаптера“.
 4. Намерете вашата VPN връзка. Връзките на OpenVPN обикновено не са ясно обозначени, така че потърсете такова с описанието „TAP-Win32 Adapter V9“ (или подобно). Щракнете с десния бутон върху него и изберете „Свойства“ от падащото меню.
 5. Изберете раздела „Споделяне“ и поставете отметка в квадратчето „Разрешаване на други потребители на мрежата да се свързват чрез интернет връзката на този компютър“. След това от падащото меню изберете „Local Area Connection“ (ако имате няколко Ethernet порта на компютъра си, след това се уверете, че изберете този, към който сте свързали SmartTV), след което щракнете върху „OK“.
 6. Рестартирайте вашия SmartTV и компютъра и той трябва да работи правилно.

Споделяне на VPN връзка в OSX (PPTP или L2TP)

Споделянето на връзката ви с OSX е малко по-сложно, ако искате да настроите OpenVPN, но този урок за TunnelBlick ще ви покаже как. Ще ви покажем как да го настроите, използвайки PPTP или L2TP и вградения VPN клиент.

 1. Регистрирайте се за VPN услуга и я настройте според инструкциите на доставчика. Препоръчваме NordVPN, тъй като има всичко необходимо, за да предавате повече съдържание в HD на смарт телевизор.
 2. Когато SmartTV е изключен, свържете го към USB порт на вашия Mac с помощта на Ethernet кабел и адаптер.
 3. В OSX отворете Системни предпочитания (икона на Apple в горния десен ъгъл на екрана -> Предпочитания на системата) и кликнете върху „Споделяне“.
 4. a) Изтеглете менюто „Споделяне на връзката ви от“ и изберете вашата VPN връзка. b) В полето „За компютри, които се използват“, поставете отметка в „USB Ethernet“. в) Поставете отметка в „Споделяне в Интернет“ и ще се появи изскачащо поле. Кликнете върху „Старт“ и (г) „Споделяне в Интернет: Включено“ ще се покаже зелено, за да знаете, че всичко работи добре.
 5. Рестартирайте вашия SmartTV.

Метод на VPN рутер

Някои предпочитат да използват VPN, който е инсталиран на мигащ рутер. Това означава, че всички устройства в дома им, включително Smart TV, се подпомагат от VPN връзката. Това е изключително лесен метод за свързване на Smart TV към VPN услуга (и всички други устройства в дома ви).

Макар да е вярно, че можете сами да флаш рутер (ако е съвместим), това обикновено се предприема само от хора, които са доста технични. Това е така, защото мигането на рутер с фърмуера на DD-WRT (или всеки друг фърмуер на трети страни) може "тухла" устройството (заключете го, което го прави неизползваем).

Ако имате ниско ниво на техническо ноу-хау, което мига на вашия рутер, вероятно не е за вас. За щастие има компании навън, които предлагат предплатени и предварително мигащи рутери, които позволяват проста настройка на plug-and-play - Flashrouters е чудесен пример.

Някои VPN услуги (например NordVPN продават самите предварително премигнали рутери).

Предварително мигащи рутери

Едно значително предимство на използването на мигащ рутер е, че всичките ви свързани с интернет устройства (включително игрови конзоли, телефони iPhone и Android и, разбира се, вашия SmartTV) ще се възползват от това да бъдат свързани към VPN, когато се свържат чрез рутера..

Повечето VPN могат да бъдат закупени предварително флаш върху рутер в Flashrouters на трета страна доставчик. Има два основни типа мигащи рутери: DD-WRT и Tomato. DD-WRT е най-популярната опция, тъй като е най-персонализираният тип мигащ рутер. Моля, кликнете върху връзките, за да получите по-подробна информация за тези видове рутери.

Предимството на използването на мигащ рутер е, че той автоматично използва VPN услугата, независимо какво устройство свързвате към вашата WiFi мрежа. Той може също да помогне за намаляване на броя на мрежовите кабели, които използвате, и да го направи така, че да не се налага да си играете с настройките на вашата компютърна мрежа. Също така няма значение дали компютърът ви не е близо до вашия SmartTV.

DD-WRT рутер

Можете да намерите пълен списък на съвместими рутери, можете да намерите на уебсайта на DD-WRT, където можете също да намерите информация за инсталирането и конфигурирането на DD-WRT. И щракнете върху тези връзки за ръководства за настройка на PPTP и OpenVPN.

Рутер за домати

Пълен списък на съвместими рутери можете да намерите на уебсайта на маршрутизатора на домати, те също така разполагат с информация за инсталирането и конфигурирането на Tomato и ръководство за настройка на OpenVPN.

5 най-добри VPN за потребители на Smart TV

Кредитно изображение за заглавие: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me