Най-лесният начин да настроите VPN на устройството си с Android е като инсталирате надеждна услуга от магазина на Google Play. Много, ако не и повечето доставчици предлагат персонализирани приложения за Android VPN.

Как да настроите VPN на Android

Следвайте стъпките, изброени по-долу, за да настроите VPN на вашия телефон с Android:

 1. Следвайте връзката, предоставена от вашата VPN услуга, или потърсете в Google Play Магазин реномирано VPN приложение. за списък на услугите, които препоръчваме, вижте статията ни за най-добрите VPN за Android.
 2. На страницата за изтегляне на приложението винаги е добра идея да прочетете отзивите на потребителите, за да проверите дали приложението е законно. Ако сте доволни, изберете „Инсталиране“.

инсталиране на VPN услуга за Android

 1. Прочетете разрешенията, които приложението изисква на вашето устройство и се уверете, че сте доволни от тях. Закупуването в приложението е необходимо за закупуване на абонамент в рамките на приложението, а всяко VPN приложение ще се нуждае от достъп до вашите WiFi настройки. Не трябва да се изискват други разрешения. Докоснете „Приеми“, когато сте готови да продължите.

Android Install 2

След това приложението ще изтегли и инсталира на вашето Android устройство. След като това приключи, стартирайте приложението и влезте, ако е необходимо. Веднъж в приложението, просто изберете сървър, с който искате да се свържете, и натиснете „Свързване“.


Настройка на Android на OpenVPN

OpenVPN вече е стандартният VPN протокол. Той е този, който ProPrivacy.com препоръчва да използвате при почти всички обстоятелства.

Основните приложения на OpenVPN на трети страни за Android са OpenVPN Connect и по-пълнофункционалният и отворен код OpenVPN за Android (налична е F-Droid версия). следвайте инструкциите по-долу, за да конфигурирате OpenVPN на Android:

 1. Изтеглете конфигурационните файлове на OpenVPN от уебсайта на вашия доставчик на VPN. Разархивирайте ги (ако е необходимо) и ги прехвърлете в папка на устройството си с Android. Освен това, изтеглете ги директно на устройството си с Android и ги разархивирайте.
 2. Изтеглете, инсталирайте и стартирайте OpenVPN за Android (ако още не сте го направили). Докоснете иконата + в горния десен ъгъл на екрана, за да добавите профил. Дайте на профила подходящо име, след което натиснете „Импортиране“.

Android Ovpn 1

 1. Отворете папката, в която сте запазили разархивираните конфигурационни файлове на OpenVPN, и изберете сървър (.ovpn файл). След като сте импортирани, докоснете иконата на отметка ✔, за да продължите.

Android Ovpn 2

 1. След като сте готови, ще видите името на сървъра в раздела Профили. За да стартирате VPN, просто го докоснете. Можете да импортирате .ovpn файлове за колкото искате сървъри и те ще се покажат тук.

Android Ovpn 3

Много доставчици включват всички необходими ключове и информация за акаунта в персонализирани .ovpn файлове, така че не е необходимо по-нататъшно конфигуриране. Други може да изискват да въведете информацията за вашия акаунт и други данни. Моля, вижте документацията на вашия доставчик за конкретни инструкции.

Допълнителни настройки на OpenVPN за Android (незадължително, но препоръчително)

Активиране на IPv6 маршрутизация

Можете да предотвратите IPv6 DNS течове, като конфигурирате OpenVPN на Android за правилно маршрутизиране на целия IPv6 трафик през VPN. За да сте сигурни, че това е активирано, следвайте стъпките, изброени по-долу:

 1. Редактирайте конкретната VPN връзка в раздела „Профили“.

Ovpn Android 1

 1. Уверете се, че IPv6 -> Използва се по подразбиране Route е отметка. Докато сте тук, също така проверете дали IPv4 защитата от теч е активирана (тя трябва да бъде по подразбиране).

Ovpn Android Dns защита от теч

Изтеглете Android .apk файла

Има много причини да дезактивирате Google устройството си с Android. Ако слезете по този маршрут, повечето VPN мрежи ще ви предоставят файл с приложения за Android (.apk) файл на техния софтуер, който можете да заредите на Android.

Обърнете внимание, че файловете за странично зареждане извън Play Store представляват риск за сигурността. Така че не забравяйте да получите .apk от реномиран източник - такъв от вашия доставчик. Не може да навреди и да стартирате сканиране за злонамерен софтуер.

 1. Изтеглете приложение за файлов мениджър за Android.
 2. Изтеглете .apk файла на вашето устройство. Можете да го изтеглите директно от мрежата с помощта на уеб браузъра си, да го изпратите на устройството си с Android като прикачен файл към електронната поща, да го прехвърлите от настолен компютър чрез USB кабел или USB флашка, да получите достъп до него от вашия Dropbox акаунт или каквото и да е….

Инсталирайте Android Ipv Apk2

IPVanish ви позволява да изтеглите .apk директно от уебсайта му

 1. Намерете изтегления файл с помощта на програма за преглед на файлове (или просто изберете в падащия нюанс на известията за Android) и изберете „Инсталиране“. След като приложението е инсталирано, просто го отворете.

Android Инсталирайте Ipv Apk

Конфигурирайте ръчно PPTP или L2TP / IPsec VPN настройки

Android телефоните се предлагат с VPN клиент, който поддържа PPTP и L2TP / IPsec протоколи. По причини, обсъдени подробно в шифроването на VPN: Пълното ръководство, винаги препоръчвам вместо това да използвате приложение OpenVPN (или чрез персонализирано приложение или OpenVPN за споменатите по-горе приложения).

Някои потребители обаче харесват факта, че PPTP или L2TP / IPsec връзка може да бъде без да е необходимо да изтегляте приложение на трета страна. Обърнете внимание, че детайлите за настройка може да се различават малко от инструкциите по-долу в зависимост от това какво устройство и версия на Android използвате.

 1. Отидете на страницата си с настройки за VPN. На моя телефон това може да се намери в Настройки -> Връзки -> Повече настройки за връзка -> VPN. Изберете „Добавяне на VPN“.

Инсталиране на Android 3

 1. Въведете настройките PPTP или L2TP / IPsec, дадени ви от вашия доставчик. Тези настройки обикновено са достъпни на страниците за настройка на уебсайта му или можете да поискате поддръжка. Докоснете „Запазване“, когато сте готови.

Android Install 4

Обърнете внимание, че използването на предварително споделени ключове е силно смрачено от гледна точка на сигурността, въпреки че това донякъде е смекчено, ако акаунтите са защитени с уникално потребителско име и парола.

 1. На страницата за настройки на VPN изберете новосъздадената връзка.

Инсталиране на Android 6

 1. Влезте в VPN акаунта си и натиснете „Свързване“.

Инсталиране на Android 7

Как да тествате своя VPN

Без значение какъв VPN използвате, Android ще показва малка икона на клавиша в лентата за известия, когато е свързана. Това ви позволява да знаете с един поглед, че сте защитени.

Android Vpn Key

За допълнително потвърждение можете да стартирате IP тест за теч ...

Проверете за VPN за течове на IP

Android е много по-малко податлив на течове на DNS и WebRTC в сравнение с платформите за десктоп. След като сте свързани, обаче, трябва да проверите за течове на IP. За всеки случай.

Обърнете внимание, че IP-адреси с частна употреба - [RFCxxxx] са само локални IP адреси. Те не могат да бъдат използвани за идентифициране на индивид или устройство и по този начин не представляват изтичане на IP.

Активиране на превключвател за убийство

Метод 1 (Android Nougat 7+)

По-новите версии на Android вече включват вграден превключвател за убийство, който работи с всеки VPN. Това включва вграденото приложение за PPTP / L2TP на Android, OpenVPN за Android и персонализирани приложения. Ако вашето устройство работи с Android Nougat 7+, използвайте този метод.

1. Уверете се, че VPN е изключен, след това отидете на настройките на вашето устройство. На моя Samsung Galaxy S8 + те могат да бъдат намерени в Настройки -> Връзки -> Повече настройки за връзка -> VPN, но това може да варира в зависимост от устройството.

2 на иконата на зъбно колело до приложението или връзката, за която искате да настроите превключвател за убийство.

Android Kill 1

3. Включете и двете "Винаги - на VPN" и Блокиране на връзки без.

Android Kill 2

4. Потвърдете, че искате превключвател за убиване на вашата VPN

Android Kill 3

И та-да! Доста грубовато, нали?

Метод 2

Ако използвате по-стара версия на Android, никога не се страхувайте! Можете да конфигурирате OpenVPN за Android да действа като превключвател за убийство. Това може да не е толкова безопасно, колкото горния метод, тъй като няма да ви защити, ако OpenVPN за Android се срине, но все пак е доста ефективен.

 1. Редактирайте конкретната връзка в раздела „Профили“ (вижте по-горе).
 2. Отидете в раздела „Разширени“ и поставете отметка в „Постоянен тон“ и задайте „Спроби за връзка“ на Неограничен.

Ovpn Android 3

Вече имате превключвател за убиване на OpenVPN за Android.

заключение

Използването на специално VPN приложение от Google Play Store е най-лесният начин да инсталирате VPN на телефона си. Други методи обаче едва ли са трудни.

Кредит за изображение: От .elcic / Shutterstock.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me