Linksys N300 v2 е много евтин рутер (предлага се безпроблемно от Amazon само за $ 35), така че едва ли е изненадващо, че не се спуква с вида функции, които може да очаквате да намерите на продукти от по-висок клас, и ако искате USB портове, двулентов 5 GHz прием, обработваща мощност или която и да е друга функционалност, намираща се на много съвременни рутери, тогава трябва да потърсите другаде.

Това каза, и въпреки че е недостатъчен, той върши работата си като основен рутер перфектно добре и най-важното за нас, тъй като е флаш с DD-WRT, той може да се използва като VPN хъб за всички свързани с интернет устройства.

N300 е доста интелигентен, но непретенциозен клин от черна пластмаса с 5 Ethernet порта (1 x в, 4 x изход), гнездо за включване и копче за нулиране, поставено на долния ръб на устройството (така че не можете да видите пристанища, когато изгледи от горното). Той е проектиран така, че да бъде поставен плоско върху повърхността и не може да бъде монтиран вертикално или стенно, а две антени са вътрешни, така че да не стърчи нищо от корпуса. Няма светлини за състояние, видими отпред или отгоре, а единствените светлини изобщо са светодиодите на LAN портовете.


Как да настроите маршрутизатор на Cisco Linksys DD-WRT

Ставането и бягането е нелепо лесно. Току-що изключихме модема / рутера си, включихме N300 и прикачихме към модема / рутера с помощта на предоставения кабел Ethernet, включихме модема / рутера, след това включихме N300 и та-да! - всичко работи. Не по вина на Flashrouters, но клиентите извън САЩ трябва да са наясно, че щепселът, който се доставя с нашето устройство, е от американския вид, така че не забравяйте да се уверите, че имате международен адаптер (за щастие!).

Въпреки че инструкциите препоръчват да използвате кабелна връзка, докато всичко не е настроено правилно, това беше малко неудобно за нас, така че просто продължихте напред и свързахме нашия компютър с Windows чрез WiFi и не срещнахме никакви проблеми.

След като сте свързани, първото нещо, което искате да направите, е да посетите страницата за настройка на рутера. Включените инструкции са само за текст, но всичко е ясно обяснено.

Промяната на името на мрежата и настройката на защитена парола е основен приоритет и е много лесно да се направи.

Надежден ли е рутерът на Cisco Linksy?

Поставяме рутера през неговите крачки в неговата конфигурация „извън кутията“, използвайки нашата 20 MB / s широколентова връзка. Рутерът беше свързан с нестандартния Netgear VMDG280 Wireless N модем / рутер (доставя се от нашия Интернет доставчик, Virgin Media).

Свързани директно с домашния ни модем / рутер (т.е. не са свързани към N300)

Свързани през N300

Тестовете за скорост, базирани на Flash, като тези от Speedtest.net, не винаги са най-надеждните показатели за реалната производителност, затова използвахме tbbMeter софтуера на ThinkBroadband, за да измерим колко време отнема изтеглянето на 100 MB файл:

Когато не е свързан към рутера

Когато сте свързани към рутера

Резултатите от tbbMeter предполагат, че N300 може да е по-бавен от наличния рутер на нашия интернет доставчик, докато резултатите от speedtest.net всъщност показват увеличение на скоростта. Също така проведохме някои (много ненаучни) диапазони тестове и установихме, че силата на сигнала на N300 е приблизително същата като тази на нашия рутер / модем.

Производителността на WiFi на всички рутери може да бъде подобрена чрез използване на програма като inSSIDer за анализ на смущения в сигнала, което ви позволява да изберете най-добрия канал за вашия регион.

Производителят заявява, че N300 е подходящ за свързване на до 3 устройства едновременно. Опитахме да се свържем с всичко, което бихме могли да получим в момента на писането на този отзив (7 устройства, включително смарт телевизор) и не срещнахме никакви проблеми или забавяния.

Използване на VPN с рутер Cisco N300

Една от основните причини да получите DD-WRT мигащ рутер (а този, който тук сме ProPrivacy, очевидно най-много се интересува) е, че всички устройства, свързани към него, могат да имат маршрутизирани интернет връзки през VPN сървър. Детайлите за настройка варират в зависимост от доставчика на VPN, но ние се свързахме с PIA без (прекалено) много проблеми.

Сякаш по магия интернет смята, че се намираме в Ню Йорк!

Пускането на VPN клиент отнема мощност за обработка, нещо, което N300 за съжаление липсва, така че как това се отразява на производителността?

Свързан с VPN сървър в Ню Йорк с помощта на рутера

Свързан с VPN сървър в Ню Йорк с помощта на софтуера на Windows

Не е свързан с VPN (но използва същия сървър на speedtest.net в Ню Йорк)

Тези резултати показват ограниченията на процесора и паметта на N300. Едно от най-добрите неща за използването на мигащ рутер е, че дори устройства, които не могат нормално да използват VPN, могат да се възползват от него.

Нашата интелигентна телевизия вече може да има достъп до гео ограничени услуги като Hulu (достъпна само в САЩ)

заключение

Без съмнение, N300 е недостатъчен и макар че неговата производителност без VPN е приблизително равна на нашия рутер / модем, доставен от доставчика на ISP, той се бори с VPN.

N300 v2 изглежда добре и е много лесен за настройка, но като евтино и весело решение за свързване на всички домакински устройства, използващи VPN, той работи, просто не очаквайте такъв нискотарифен маршрутизатор да съвпада с VPN скоростите на вашия четворник -корн звяр на компютър може да управлява ...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me