Някои хора искат да деактивират своите акаунти в Gmail поради проблеми с поверителността. В наши дни има много сигурни доставчици на електронна поща. Тези услуги криптират потребителските имейли. Те също криптират имейли между изпращачи и получатели. При наличните по-добри опции за имейл много хора решават да изтрият Gmail веднъж завинаги.


Някои хора също искат да знаят как да архивират имейли, как да изтриват имейли и как да изтеглят архив на целия си акаунт в Gmail, преди да го накарат да плува с рибите. По-долу сме предоставили стъпка по стъпка ръководство за това как да изтриете трайно .

Как да изтриете трайно Gmail

1. Отворете вашия акаунт в Google и влезте.

2. Въведете своя имейл адрес и парола за Gmail.

Gmail-ми-account2

3. Отворете страницата „Моят акаунт“ и изберете Предпочитания за акаунт.

4. В менюто отляво кликнете върху Изтриване на акаунта или услугите ви.за Gmail предпочитания

5. Кликнете върху Изтриване на продуктите.

Gmail триене-сметка

Gmail изтриване продукти

6. Сега ще бъдете подканени да въведете отново идентификационни данни. Въведете ги и влезте.

7. към иконата за вашия Gmail акаунт кликнете върху иконата на коша.

8. Въведете нов основен имейл адрес (или стар имейл акаунт, който също планирате да изтриете, или новия си криптиран имейл адрес). Въведете паролата си отново и кликнете върху ИЗТРИВАНЕ НА GMAIL.Gmail-кофа за смет

Gmail-нов имейл

9. Сега ще ви бъде казано да отидете и да проверите имейлите си на новия имейл адрес, който сте предоставили на Google. Изберете „Добре, разбрах“.

10. Отворете съобщението за потвърждение на изтриването в Gmail, което е доставено до новия ви имейл. Кликнете върху връзката за потвърждение.

Gmail Грешен-мейл

11. Сега изберете Изтриване и потвърдете.

Gmail Грешен-delete1

Както можете да видите, Google направи деактивирането на Gmail многостепенна операция. Това вероятно се удължава, отлага и възпира потребителя да изтрие акаунта си.

Поздравления, сега сте изтрили Gmail от профилите си в Google.Gmail-успех

Как да изтриете трайно имейлите в акаунт в Gmail

За да изтриете трайно имейлите от Gmail, просто ги изпратете в папката си и след това изпразнете папката. От този момент имейлът се изтрива от вашия акаунт и от сървърите на Gmail. Не забравяйте обаче, че цялата ви поща се съхранява в Папка „цялата поща“.

В действителност (въпреки че може да изглежда така) няма други папки, но цялата поща. Всички останали папки са просто вторичен изглед на входящата кутия, където всъщност е цялата поща.

Gmail-всичко-мейл

Поради тази причина, за да изтривате имейлите от профила си в Google, винаги изпратете ги в кошчето от входящата кутия. В противен случай те пак ще са там.

Не забравяйте: ако не изпратите имейл до кошчето от основната пощенска кутия, вашият имейл ще остане в тази папка.

Как да изтеглите архива си в Gmail

Ако сте сигурни, че вашият Gmail акаунт е дигитално погребение, тогава е време да помислите за изтегляне на пълен архив на всичките си имейли. За да направите това, следвайте стъпките по-долу.

1. Отворете страницата за изтегляне на данни на Gmail. Влезте в своя Gmail акаунт, за да получите достъп до него.

Gmail-включва-архив

2. Изберете какво искате Google да ви предостави архив за изтегляне. За да видите повече опции за всяка услуга на Google, изберете стрелката надолу.

за Gmail опции

3. След като изберете нещата, които искате да запазите, щракнете върху Напред.

4. Изберете тип файл за изтеглянето си.

5. Накрая, изберете начина, по който искате да ви бъде предаден архивът.

Не забравяйте, че песните ви от Google Play Music не могат да бъдат включени в искания архив. Като такъв, ще трябва да отидете в Google Play Music Manager, за да изтеглите ръчно музиката си.

Gmail изтегляне доставка на опция

След като получите своя архив от Google, можете да продължите към своя Gmail акаунт. Ако не искате архива на имейли и други лични данни, продължете направо към изтриването на Gmail.

Архивиране Vs. Изтриване на имейли

Някои хора изтриват имейлите, докато вървят заедно, за да не се претрупва входяща поща. Проблемът е, че Google изтрива съобщенията в папката ви на боклук на всеки 30 дни. Това означава, че в крайна сметка вероятно ще загубите важен имейл.

Архивирането на имейли е чудесен начин да подредите входящата си поща, без да губите имейли, от които по-късно може да се нуждаете.

Имейлите могат да бъдат архивирани чрез прекарване на пръст или използване кутията със стрелката надолу в нея (в лентата на задачите на съобщението). Можете също да изберете няколко съобщения във входящата кутия, след което да използвате полето със иконата със стрелка надолу.

Gmail-архив

Деактивирайте Gmail акаунт: Съображения

Има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да деактивирате профила си в Gmail. Първо, ако изтриете Gmail, губите достъп до него напълно - завинаги. Това означава, че ако сте абонирани за други уебсайтове или социални медии, използващи този имейл адрес, ще загубите възможността да нулирате паролата си. Това потенциално може да ви изключи от една или повече други услуги.

Това може да бъде сериозна болка. За да си върнете достъпа до вашия, ще трябва да предоставите на уебсайта доказателство, че сте законният собственик. Това може да бъде сериозен проблем за хората, които използват сайтове в социалните медии под псевдоним или псевдоним. Ако лъжете кой сте и не качвате отличителни снимки в тези акаунти, може да ви е невероятно трудно да докажете, че акаунтът е ваш.

Друг често срещан проблем е, когато банкова сметка е регистрирана в акаунта в Gmail. Това води до необходимостта да се свържете с екипа за обслужване на клиенти на банката, което може да означава обаждане с висока цена и да включва продължителни времена на чакане.

Опции за доставчик на криптирани имейли

След като деактивирате профила си в Gmail, ще ви е необходим нов имейл адрес. Имайки това предвид, трябва да разберете кой от доставчиците на сигурни имейли ще се абонирате.

В наши дни цифровото поверителност се превърна в нещо, което гражданите трябва да търсят за себе си, ако искат адекватно да защитят себе си. С хакери и правителства, които следват частни данни в интернет, рисковете са големи.

Резултатът от тази реализация е рязко покачване на усвояването на криптиращи инструменти и услуги, които помагат на хората да намалят цифровия си отпечатък.

VPN услуги

VPN услугите са централна част от цифровата революция на поверителността. Най-добрите доставчици на VPN услуги позволяват на хората да маскират истинския си IP адрес и да деблокират цензурирано съдържание. В допълнение, VPN софтуерът използва военно криптиране, за да осигури целия уеб трафик на потребителите. Резултатът е много по-високи нива на поверителност и сигурност онлайн за вас и вашето семейство.

Криптирани доставчици на имейл

Хората се стремят да оставят след себе си безскрупулни многонационални технологични гиганти като Google. те избират независими доставчици на криптирани имейли, които обещават да доставят наистина сигурна електронна услуга.

Комбинацията от VPN и надеждна електронна услуга предоставя на потребителите напълно различно уеб изживяване. Това бързо прави техните онлайн дейности невидими за нежеланите външни сили.

За тези от вас, които се интересуват от използването на тези най-модерни услуги за криптиране, за да избегнете пропадане, ви предлагаме да разгледате нашите най-добри VPN услуги.

За да ви помогнем при вашия преход, ето няколко препоръки за получаване на шифрован имейл акаунт.

Hushmail е популярен доставчик на криптиран имейл. С акаунт в Hushmail, вашият имейл се съхранява в криптиран вид и се дешифрира с паролата ви, когато влезете. Освен това имейлите, изпратени между абонатите на Hushmail, се шифроват и дешифрират без да се провалят. Когато изпращате имейл на доставчик на електронна поща на трети страни (като Gmail или Yahoo), можете предварително да уговорите секретен въпрос с вашия контакт, за да декриптирате имейла.

VaultletMail е подобен на Hushmail. Той шифрова автоматично всички имейли между потребители на VaultletMail. В допълнение, потребителите могат да изпращат по имейл сигурно други доставчици, като използват неговата система. Той работи, като позволява на всеки получател да създаде защитена парола, която след това може да използва за декриптиране на всички бъдещи имейли, получени от акаунт VaultletMail. VaultletMail има и множество допълнителни функции като времена за самоунищожаване на имейли и предотвратяване на копирането, цитирането, отпечатването и препращането на имейли.

Изтрийте трайно Gmail - предупреждение

Някои хора смятат, че могат да деактивират акаунта си в Gmail, след което по-късно отново да се присъединят към Gmail със същото потребителско име и имейл адрес. Това не е вярно.

Когато изтриете Gmail, този имейл адрес е изключен за всички - завинаги - за да не може някой да се представя за вас..

По този начин трябва да актуализирате всички акаунти в социални медии, уебсайтове и абонаменти за услуги, които са регистрирани във вашия Gmail акаунт. Няма да можете да получите имейл адреса обратно. Затова се уверете, че актуализирате имейл адреса си с всеки от тези абонаменти един по един - преди да изтриете Gmail.

Притеснения за поверителност на Gmail

Политиката за поверителност на Gmail гласи, че имейлите, изпратени до или от акаунт в Gmail, никога не се четат от хора (различни от изпращача и получателя). Освен това Google Inc. твърди, че имейлите, обработвани от компютри, се използват само за блокиране на спам и подобряване на насочването на реклами.

Много хора обаче вярват, че начинът, по който имейлите се обработват от Gmail, надхвърля приемливата употреба. През 2004 г. 31 независими защитници на поверителността и правозащитни организации призоваха Google да спре електронната си услуга поради тези проблеми. Тогава през 2013 г. Microsoft атакува и Google за електронно сканиране на имейли. Microsoft твърди, че повечето потребители не знаят, че Google следи входящите им кутии за насочване на реклами.

През същата година Consumer Watchdog намери доказателства за съдебни спорове, в които Google твърди, че потребителите на Gmail не са „имплицитно осигурени поверителност на техните имейли.“ Google отговори на обвиненията, като заяви, че,

"... всички потребители на електронна поща трябва непременно да очакват, че имейлите им ще бъдат подложени на автоматизирана обработка ... Точно както изпращачът на писмо до бизнес колега не може да се изненада, че асистентът на получателя отваря писмото, хората, които днес използват електронна електронна поща, не могат бъдете изненадани, ако техните комуникации се обработват от доставчика на ECS [електронна комуникационна услуга] в хода на доставката."

Изтриване на Gmail: Заключение

Тази статия е предоставила подробно ръководство за деактивиране на акаунт в Gmail за постоянно. Освен това обяснихме как правилно да изтривате отделни имейли и как да ги архивирате. Показахме и как да поискате данните си от Google, преди да ги изтриете.

За тези, които искат да изтрият Gmail, тъй като искат да започнат да защитават своя цифров отпечатък, ние също предоставихме информация за VPN. VPN мрежите са най-важният инструмент за сигурност от интернет. Препоръчахме няколко криптирани (за да се присъедините, за да деактивирате Gmail).

С всички необходими стъпки на едно място, имате всичко необходимо, за да започнете правилно да подсигурявате данните си тук. Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да ни попитате в секцията за коментари по-долу. Щастливо изтриване!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me