Apple не разрешава приложенията на BitTorrent в App Store, което прави торентите на iPhone или iPad малко по-предизвикателни, отколкото е на други платформи. Добрата новина обаче е, че благодарение на облачните торент услуги, торентите на iOS устройство са възможни.

Какво е облачна торент услуга?

Облачната торент услуга е като приятел, който прави същинската порой за вас. Но вместо да обикаляте до къщата им, за да прехвърлите разкъсаното съдържание върху USB стик, когато изтеглянето завърши, просто го прехвърляте или предавате от отдалечен сървър на вашия iPhone или iPad, използвайки обикновен HTTP.

Облачните торент услуги обикновено работят във вашия браузър, въпреки че е интересно да се отбележи, че Apple наистина допуска някои приложения за облачни торенти в App Store.

Има многобройни облачни услуги, повечето от които работят по почти или по същия начин. Те включват Bitport.io, put.io и Zbigz, но има много повече.

Цени

Обичайно е облачните торент услуги да предлагат безплатни акаунти, често с ограничение за съхранение от 1 GB. Те може да са полезни, но вие получавате това, което плащате. Открихме повечето безплатни акаунти, които доведоха до скорости за изтегляне на HTTP, които бяха почти неприложими.


Платените планове обикновено започват от около 10 долара на месец за 100 GB място за съхранение. Това обаче може да варира драстично, така че си струва да пазарувате наоколо. Платените планове неизменно произвеждат много по-добри скорости на изтегляне от безплатните планове и обикновено се осигуряват от HTTPS.

Streaming

Освен факта, че те ще работят на вашия iPhone, голямо предимство на облачните торент услуги е, че те могат да предават видео съдържание на вашия телефон, така че не е необходимо да се съхраняват локално.

Apple е известен като спартански, когато раздава памет за съхранение на мобилните си устройства, които също не поддържат външни SD карти. Това прави тази функция за пестене на пространство богат избор за потребителите на iOS.

Как торент на iPhone или iPad

Някои облачни торент услуги (включително нашия пример put.io) всъщност имат приложение за iOS, но повечето са базирани само на браузър. Тъй като това е общо ръководство, ние се фокусираме предимно върху това как да използваме облачна услуга чрез нейния уеб интерфейс.

 1. Вземете си облачен торент акаунт. В това ръководство ще използваме put.io, тъй като е много типичен за този вид услуга. Открихме, че работи добре и харесва факта, че предлага приложение за iOS, но не сме проучили изцяло пазара и затова сме избрали put.io по чисто илюстративни причини.

  За това, което си струва, put.io не предлага безплатни акаунти. Но той предлага еднодневен пробен период на премиум услугата си за 0,99 долара, което намерихме много по-полезно за целите на оценката от всеки безплатен акаунт, който опитахме.

 2. Свържете се с VPN (не е строго необходимо, но винаги добра идея).

 3. Посетете торент сайт. Повечето хора, които четат тази статия, вече ще имат любими, но ако сте нови за торент, Google (или частна търсачка по избор) е ваш приятел.

 4. Потърсете желаното от вас съдържание.

  1337x уебсайт

 5. Намерете връзката Magnet, натиснете дълго върху нея и Copy Link. Някои облачни торент услуги също ви позволяват да поставите в .torrent файлове, но повечето се нуждаят от Magnet връзка, за да работят.

  изтеглете торент с помощта на връзката магнит

 6. Влезте в браузъра си в своя торен акаунт в облака и намерете полето „добавяне на нов торент“ (може да се нарече нещо друго). Дълго натискане -> Поставете връзката на магнит. Вижте по-долу как правим това в put.io.

  put.io нов трансфер

  На теория можете да използвате всеки браузър. Заслужава да се отбележи обаче, че Firefox за iOS работи най-добре за нас, тъй като Safari и Chrome разкриха някои грешки по време на процеса на изтегляне.

 7. Торентът ще започне да се изтегля към вашия облачен торент акаунт. За да го прехвърлите локално към вашия iPad чрез HTTP, просто натиснете съответния бутон за изтегляне.

  списък с файлове put.io

  Освен това, обикновено е възможно да предавате видео съдържание директно в прозореца на браузъра си.

  нощ на живия мъртъв порой

 8. Като собственик на iDevice вероятно вече добре знаете, че управлението на файлове в iOS не е толкова директно, колкото е в други платформи. За щастие, файловете (вграденото приложение за файлов мениджър на iOS) осигуряват достъп до папката за изтегляне на Firefox, където можете лесно да получите достъп до ново изтеглените торенти.

  изтегляния, показвани в firefox

  Удобен съвет: VLC for Mobile е 100% безплатно и отворен код, което ще възпроизвежда почти всеки видео файл, който можете да хвърлите в него.

  Както вече беше отбелязано, put.io всъщност предлага и приложение за iOS. Това ви позволява да преглеждате файлове, съхранени във вашия put.io акаунт, да ги прехвърляте локално на вашия iPhone или iPad или (в случай на филмови файлове) да ги предавате поточно.

  С други думи, той замества необходимостта от изпълнение на стъпки 7 & 8 по-горе във вашия браузър. Все още ще трябва да следвате стъпки 1-6 по-горе, за да изтеглите файловете в акаунта си.

Как да запазите вашия iPhone в безопасност при торент?

VPN ще ви помогне да запазите iPhone, когато сте в торенти. Предимствата на използването на VPN са следните:

 • Скрива истинския си IP адрес от връстници, които иначе могат да видят точно кой сте. Това е особено притеснително, когато имате предвид, че нарушителите на авторски права рутинно наблюдават IP адресите на хората, които разкъсват интелектуалната си собственост и предприемат действия срещу тях.
 • Скрива това, което изтегляте от вашия интернет доставчик (ISP).

Моля, вижте най-добрите VPN за Torrenting за подробна дискусия по този въпрос.

Torrenting на iPhone или iPad, обаче, е различен, тъй като вие не провеждате директно торент. Вашата облачна торент услуга действа като посредник, което означава, че:

 • Колегите виждат IP адреса на облачния торент сървър, а не истинския ви IP.
 • Вашите местни трансфери вероятно са скрити от HTTPS (това често не се случва с безплатни акаунти, но е доста стандартна функция за повечето премиум облачни торент акаунти).

Така че, ако всичко, за което искате VPN, е да се защитите по време на торент на iPhone, тогава случаят за нужда от VPN е по-малко належащ. Но все пак препоръчваме да използвате VPN, защото:

 • VPN ще деблокира торент сайтовете, които все още трябва да посетите, за да намерите торентите на първо място.
 • VPN ще скрие вашия истински IP адрес от торент сайтовете, които посещавате, и кой знае кои записи те регистрират?
 • VPN ще скрие истинския ви IP адрес от доставчика на облачни торенти (въпреки че вероятно ще има вашите данни за плащане, ако е закупен премиум план).

Смятаме, че така или иначе трябва да използвате VPN на всичките си устройства. Повечето VPN услуги предлагат приложение за iOS, но моля, проверете най-добрите VPN приложения за iPhone и iOS за нашите най-добри препоръки.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me