Много хора използват най-добрите VPN услуги, за да се предпазят от насилници за прилагане на авторски права, но трайната опасност, когато правите това, е VPN връзката да намалява, оставяйки трафикът на BitTorrent да бъде изложен за целия свят.


Някои доставчици на VPN, като частен достъп до интернет, Mullvad и VPNArea (за най-добрата VPN през 2018 г. вижте нашите VPN прегледи) включват превключвател за интернет убийство в техните VPN клиенти (VPNArea включва дори превключвател за убиване на приложение) и преди сме обсъждали други решения на проблема на трети страни.

Съществува обаче още един по-директен начин - да превъртите вашия собствен превключвател за убийство (глобален или на приложение) с помощта на защитна стена.

Използване на вградената защитна стена на Windows

В Windows 7 е доста лесно да настроите превключвател за убиване с помощта на вградената защитна стена.

В Windows 8.x нещата са по-трудни, защото Центърът за мрежи и споделяне не ви позволява да промените типа на мрежата от начален към обществен. Също така не можахме да накараме Windows 8.1 да показва нашата OpenVPN връзка в Центъра за мрежи и споделяне.

Първият проблем може да бъде решен, като следвате тези инструкции и трябва да работи добре за PPTP и L2TP връзки. Не успяхме да разрешим второто обаче, затова се обърнахме към защитната стена на Comodo.

Останалата част от този урок предполага, че използвате OpenVPN (няма значение дали чрез персонализиран VPN клиент или основния отворен код).

Използване на защитната стена на Comodo

Comodo Firewall е безплатна самостоятелна защитна стена, която за разлика от основната Windows, която следи само входящите връзки, също така следи всички изходящи връзки (много полезно за блокиране на вируси, заразили компютър от „избиране“, и търговски софтуер, който харесва да се обадите на дома от проверка на неговата автентичност).

Comodo Firewall можете да изтеглите от тук. За да работи процесът по-долу, ще трябва да деактивирате защитната стена на Windows, след като Comodo е инсталиран.

1. Определете физическия адрес на вашата VPN

С вашата OpenVPN връзка и стартиране, Старт -> напишете „CMD“. Въведете ipconfig / all в командния ред и превъртете, докато не видите секцията с надпис TAP-Win32 (или TAP-Windows адаптер). Забележете физическия адрес и дръжте прозореца отворен за справка.

ПМС

2. Създайте нова мрежова зона.

a) Стартирайте защитната стена на Comodo и се насочете към разширения изглед (икона в горния ляв ъгъл) -> Firewall -> Мрежови зони Кликнете върху малката стрелка в долната част на прозореца на Comodo и изберете Добавяне -> Нова мрежова зона

comodo 1

б) Дайте на новата си зона подходящо име и щракнете върху OK.

comodo 2

в) Изберете вашата нова мрежа, създадена, Добавяне -> Нов адрес

comodo 3

d) Изберете Type: Mac Address и въведете Physical Address, който сте отбелязали в Стъпка 1. Щракнете върху OK.

comodo 4

3. Направете Ruleset

a) Навигирайте в Comodo до защитната стена -> Rulesets и кликнете върху „Add“.

comodo 5

b) Назовете новия Ruleset и щракнете върху Добавяне.

comodo 6

в) Изберете следните настройки:

 • Действие: Блок
 • Протокол: IP
 • Посока: Вход или Изход
 • Източник Адрес: Всеки адрес
 • Адрес на местоназначение: Всеки адрес

comodo 7

Щракнете върху OK.

д) Създайте още две правила със следните настройки:

 • Действие: Разрешаване
 • Протокол: IP
 • Посока: Навън
 • Източник Адрес: Мрежова зона / вашата зона
 • Адрес на местоназначение: Всеки адрес

д) Повторете отново със следните настройки:

 • Действие: Разрешаване
 • Протокол: IP
 • Посока: Вх
 • Източник Адрес: Всеки адрес
 • Дестинация: Мрежова зона / новосъздадената ви мрежова зона (в нашия пример VPN зона)

Вече трябва да видите 3 реда в своя персонализиран Ruleset - 2 зелени, последвани от 1 червен (в реда, показан по-долу) - редът, в който се появяват тези правила, е важен, тъй като това е редът, в който се прилагат. Можете да промените реда, като плъзнете правилата с мишката или като изберете правило и използвате „Преместване нагоре“ или „Преместване надолу“ от менюто (стрелка в долната част).

comodo 8

4. Прилагайте правило към програмите

a) Навигирайте до Защитна стена -> Правила на приложението или или намерете приложението, което искате да принудите да използвате VPN (ако вече има зададено правило за защитна стена за него), или „Добавете“ ново (щракнете върху стрелката в долната част на прозореца за допълнително меню).

comodo 9

б) „Прегледайте“ до местоположението на програмата, което желаете да използвате (използвайки филтъра „Групи файлове“ или филтър „Изпълняващи процеси“)

в) Щракнете върху радио бутона „Използване на Ruleset“ и изберете вашия VPN Ruleset. Кликнете ок. Тук сме приложили Ruleset към Google Chrome, но той може да се прилага и за програми като uTorrent.

5. Тествайте приложението, за да се уверите, че всичко работи.

Открихме, че се изисква рестартиране на компютъра.

Global Kill Switch

Вместо това можете да улесните нещата и да изберете да зададете „Глобален“ превключвател за унищожаване, който ще прекъсне целия достъп до интернет на вашия компютър, когато не сте свързани с вашата VPN. За да направите това, отворете Firewall -> Глобални правила и добавете същите 3 правила, които обсъдихме в Стъпка 3 „Направете Ruleset“. Те могат да противоречат на съществуващите правила за защитна стена, някои от които може да се наложи да бъдат премахнати (тук може да е необходимо малко пробно и грешка).

За повече информация относно сигурността онлайн погледнете най-доброто ръководство за vpn за Windows 10.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me