Какво е OpenELEC?

OpenELEC е Linux базирана операционна система (OS), която е специално разработена за възпроизвеждане на медии. Много хора използват OpenELEC, за да стартират Kodi - използвайки го като потребителски интерфейс по подразбиране. OpenELEC е популярен, защото е такъв "просто достатъчно операционна система" за да свърши работата. Освен това е в състояние да се зарежда изключително бързо. Поради малкия си размер, той може да работи от карта с флаш памет или всяка минимална настройка на хардуера. Някои хора го инсталират на устройства като Raspberry Pi, което им позволява да имат наистина преносима система Kodi.


Не е толкова трудно, колкото изглежда

Прехвърлянето на файлове и други прости задачи може да изглежда малко обезсърчаващо в началото, тъй като OpenELEC няма нативен изследовател на файлове. Въпреки това, инсталирането на нови хранилища и добавки става доста лесно, след като овладеете няколко прости Linux команди. В това ръководство ще ви преведе през стъпките за настройка и използване на VPN на OpenELEC - включително всички команди, които трябва да въведете.

Защо имам нужда от VPN за Kodi?

VPN за Kodi е полезен поради редица причини. Първо, той предоставя поверителност и сигурност, като криптира всичките си данни и прикрива истинския ви IP адрес. Това спира вашия интернет доставчик да знае какво сте направили онлайн, а също така спира интернет доставчиците в САЩ да не могат да продават навиците си за сърфиране в Интернет на трети страни. Поверителността, която предоставя VPN, означава, че потребителите на Kodi имат свободен достъп до всяко съдържание, което искат, без страх да бъдат открити.

VPN също така позволява на хората да се преструват, че са в друга държава. Това е страхотно, ако искате да отблокирате съдържание, което обикновено е географско ограничено. Това ви позволява да имате достъп до чуждестранни спортни състезания, телевизионни канали и услуги за абонамент, които иначе биха били недостъпни във вашата система Kodi.

Как да инсталирате VPN на OpenELEC системи

За да се свържете с VPN в система OpenELEC, трябва да настроите VPN връзката ръчно. Не можете просто да изтеглите софтуера на вашата VPN от уебсайта. Това не означава, че е много трудно - това просто означава, че са необходими малко повече усилия. Първо, трябва да вземете хранилището Zomboid. Ето стъпките, необходими за инсталирането на Zomboid:

 1. За да инсталирате софтуера, от който се нуждаете, във вашата система OpenELEC, той ще трябва да бъде свързан към друг компютър чрез Secure Shell (SSH) протокол. Започнете с изтеглянето на PuTTY на този компютър. Това е интерфейсът, необходим за комуникация между вашия компютър и вашата система OpenELEC.
 2. След като PuTTY се инсталира, стартирайте програмата и задайте Вид на връзката да се SSH.
 3. Сега трябва да промените някои настройки на вашата система OpenELEC. От главната страница на Kodi щракнете върху икона на зъбно колело. Сега щракнете върху OpenELECопция вдясно.

  Инсталирайте VPN на OpenELEC

 4. Сега щракнете върху Услуги раздела от списъка вляво. Намерете SSH в списъка и щракнете върху Активиране на SSH опция. Плъзгачът ще стане бял, когато се активира - ако е сив, кликнете отново върху него.

  Настройте VPN на OpenELEC

 5. Сега се върнете на страницата с настройки. Изберете Системни настройки опция. Кликнете върху Добавки и след това Неизвестни източници. Когато ви каже, че използването на софтуер от трети страни може да бъде рисковано да. Необходимият ви VPN мениджър е надежден, така че няма нужда да се притеснявате. Въпреки това, след като приключите с настройката на своя VPN, може да искате да се върнете и да го изключите, за да гарантирате, че няма да инсталирате ненадежден софтуер в бъдеще.
 6. Върнете се на страницата с настройки и щракнете върху Системна информация бутон. Потърсете IP адреса на вашето устройство OpenELEC и направете забележка за него. Записах го в екрана за поверителност.
  Инсталирайте VPN на OpenELEC
 7. Въведете IP адреса на вашата система OpenELEC в Име на домакин поле в PuTTY на вашия компютър. Сега щракнете върху отворено бутон в долната част на програмата.

  как да конфигурирате VPN на OpenELEC

 8. След това ще бъдете подканени да въведете данните си за вход. Потребителското име по подразбиране е корен и паролата е openelec. Той няма да показва звездички, когато пишете, но правилно въвеждате детайлите. Когато въведете данните, натиснете Въведете ключ на клавиатурата си. Сега ще можете да контролирате вашата система OpenELEC.
 9. След като сте свързани, въведете следната текстова команда точно както е написано тук:
  wget https://github.com/Zomboided/service.vpn.manager/archive/master.zip
 10. След като файлът се изтегли, върнете се към вашата система OpenELEC и отидете на началния екран на Kodi
 11. Щракнете върху Добавки след това от кутия икона в горния ляв ъгъл на следващия екран.
 12. Изберете Инсталиране от zip файл и изберете Начална папка в следващия екран, който се отваря. Сега изберете master.zip. Това ще инсталира VPN мениджъра.
 13. След като VPN Manager за OpenVPN аддон се инсталира, ще получите известие в горния десен ъгъл на екрана.

Как да настроите VPN мениджър за OpenVPN

Сега, когато сте инсталирали VPN Manager за OpenVPN във вашата система OpenELEC, можете да настроите вашата VPN връзка на нея. За целта следвайте тези прости стъпки:

 1. Задръжте курсора на мишката върху началната страница на Kodi Добавки и щракнете с десния бутон върху VPN мениджър за OpenVPN.
 2. Кликнете Настройки и изберете вашия VPN доставчик от списък. Ако все още не сте се абонирали за VPN, моля, разгледайте нашите 5 най-добри VPN за
 3. Сега въведете вашата VPN информация за вход (потребителско име и парола).
 4. Изберете VPN връзки и щракнете върху опцията, за да изберете първия си предпочитан сървър.
 5. Изскачащ прозорец ще се опита да се свърже с вашия доставчик на VPN. Ако избраните от вас данни за вход са правилни, ще се появи списък на всички налични сървъри. Можете да изберете всеки сървър, който искате да бъде вашият основен VPN сървър. Можете да изберете до 10 сървъра, за да преминете. Можете също да промените тези местоположения на сървъра, когато искате.
 6. Сега можете да тествате вашата VPN връзка. За да прочетете повече за VPN Manager за приложението OpenVPN, кликнете тук.

Настройте ръчно VPN на VPN Manager за OpenVPN на OpenELEC

Много популярни VPN мрежи на пазара са автоматично достъпни на VPN Manager (Частен достъп до Интернет, IPVanish, VyprVPN, Невидимо сърфиране VPN, NordVPN, tigerVPN, HMA !, PureVPN, LiquidVPN, AirVPN, CyberGhost, Perfect Privacy, TorGuard, HideIPVPN, VPE Неограничен, BTGuard VPN, ExpressVPN, SaferVPN, Celo VPN.ht, TotalVPN, WiTopia, proXPN, Windscribe, VPN.ac, VPNSecure, IVPN (непроверен), SecureVPN.to (непроверен), RA4W (непроверен) и VPNArea (непроверен).

Ако обаче се абонирате за VPN, който не е посочен в стъпка 2 от "Как да настроите VPN мениджър за OpenVPN " (по-горе), тогава все още можете да настроите вашата VPN връзка ръчно. За целта изпълнете следните стъпки:

 1. Първо, ще трябва да изтеглите конкретни файлове от уебсайта на вашата VPN. Тези файлове ще ви позволят да се свържете с мрежата на вашия VPN. Обикновено тези файлове се споменават в ръководството за инсталиране на Linux, предоставено на уебсайта на вашата VPN. Трябва ви .CRT файл и един (или повече) .ovpn файл. Ако не можете да намерите тези файлове, моля, свържете се директно с вашия VPN.
 2. В главното меню на Kodi щракнете върху икона на зъбно колело горе вляво.
 3. Изберете Файлов мениджър опция и щракнете Добавяне на източник.
 4. Въведете местоположението на конфигурационните файлове на вашия VPN (URL адрес, предоставен от вашата VPN) в полето, което се показва, и дайте име на източника.
 5. На страницата на Kodi addons щракнете с десния бутон върху VPN мениджър за OpenVPN Адон.
 6. Изберете Настройки и след това Потребителски дефиниран стойност под VPN доставчик.

  Конфигурирайте VPN към OpenELEC

 7. Превъртете надолу и кликнете върху Съветник за импортиране, определен от потребителя опция.

  Инсталирайте VPN на OpenELEC

 8. Сега кажете на VPN Manager къде да намерите файловете на вашия доставчик. Те трябваше да бъдат изтеглени на вашия Начална папка, така че навигирайте там и се уверете, че качвате всички тях.
 9. Ще бъдете попитани дали искате VPN Manager да актуализира сървърните файлове. Това автоматично коригира всички прекъснати връзки. Кликнете да.
 10. След като съветникът приключи, върнете се на страницата с настройки на VPN Manager и изберете предпочитаните VPN сървъри от VPN връзки раздел.

Кредитно изображение за заглавие: OpenELEC лого

За други ръководства за Kodi Щракнете върху връзките по-долу:

 • VPN Kodi
 • 50 най-добри Kodi Add ons
 • Най-доброто Kodi Ръководство за поток фенове
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me