Огънят Kindle е заключен в магазина на Amazon. Amazon не позволява на потребителите да купуват софтуер от магазина за приложения на Google Play. Това ограничение прави много трудно получаването на съдържание на устройство Kindle (различно от нещата, които Amazon предоставя). За щастие обаче е възможно приложенията да се зареждат на Kindle Fire (има ръководство за това по-късно в тази статия).

Макар че е вярно, че доскоро Amazon не е имал VPN в магазина си - сега има някои (ExpressVPN, PureVPN, IPVanish, PrivateVPN, за да назовем няколко). Ако обаче се абонирате за VPN за Kindle, който няма софтуер в магазина, все пак можете да използвате VPN, като инсталирате на вашия Kindle трети софтуер OpenVPN. След като това е инсталирано, можете да конфигурирате софтуера OpenVPN да работи с вашия избран доставчик на VPN. Ще обясним как да го направите по-късно в това ръководство.

Ако се притеснявате, че нещо от това звучи сложно - отпуснете се, защото не е така. Нещо повече, който и VPN да се абонирате, ще има ръководство за настройка, което да ви помогне в процеса! Ако обаче сте загрижени за това - винаги можете да комуникирате директно с VPN, преди да закупите абонамент, за да получите спокойствие и да гарантирате, че ще получите цялата помощ, от която се нуждаете.

ExpressVPN, най-добрият VPN за Kindle, има подробни ръководства за настройка и 24/7 поддръжка за чат на живо.

Ако това е нещо, с което не искате да се занимавате, препоръчваме ви да потърсите бързо VPN-то, от което се интересувате, в магазина на Amazon, преди да изпитате проблеми с абонамента.


Ако VPN има софтуер в магазина на Amazon, тогава можете да следвате тези прости стъпки:

 1. Абонирайте се за предпочитания от вас VPN за Kindle
 2. Отидете в магазина на Amazon и изтеглете VPN софтуера
 3. Стартирайте софтуера и влезте с вашите идентификационни данни
 4. Свържете се с VPN сървър и започнете достъп до предварително блокирано съдържание.

Отворете Ръководство за инсталиране на софтуер за VPN за Kindle

За да ви помогнем, нека да разгледаме и как да настроите VPN, като използвате OpenVPN на трети страни за Kindle. Това е много по-сложно от предишния метод, но ви позволява да използвате VPN, който няма софтуер в магазина на Amazon App. Просто следвайте тези стъпки на вашия Kindle:

 1. Плъзнете лентата за известия Kindle надолу. Изберете | Повече ▼ следван от приспособление и включете "Разрешаване на инсталирането на приложения от неизвестни източници."
  инсталирайте VPN на Kindle Fire
 2. Изтеглете ES File Explorer от Amazon Appstore. Това приложение е безплатно.
 3. Изтеглете инсталатора на OpenVPN на вашия настолен компютър.
 4. Свържете Kindle с вашия компютър или Mac с USB кабела, след това плъзнете и пуснете инсталатора на OpenVPN (icsopenvpn0529.apk) в папката за изтегляне на Kindle..
 5. Стартирайте Kindle и използвайте ES Explorer, за да отидете в папката Downloads. Докоснете файла .apk и го инсталирайте.
 6. Регистрирайте се за VPN услуга за Kindle, ако още не сте го направили.
 7. След това настройте софтуера OpenVPN на вашия Kindle с конфигурационните файлове на вашата VPN на OpenVPN. Тези файлове ще бъдат доставени от вашия доставчик на VPN. За да ги получите на вашия Kindle, ще трябва да ги изтеглите на компютър, разархивирайте ги и да им ги изпратите по имейл. Отворете имейла на Kindle и изтеглете .ovpn файловете. Сега можете да ги импортирате от папката си за изтегляне в софтуера OpenVPN. Вашият VPN ще има ръководство за настройка, за да ви помогне в тази стъпка!

Странично зареждане на VPN App на Kindle Fire

Потребителите на Amazon са блокирани за достъп до Google Play Store. Това рязко ограничава достъпа до устройството им. Добрата новина обаче е, че можете "странично натоварване" тези приложения на вашия Kindle Fire. Това включва VPN приложения.

За да заредите приложение, изпълнете следните стъпки:

 1. Преди да можете да заредите всякакви приложения, трябва да подготвите Kindle. За начало плъзнете надолу по горната лента за навигация и кликнете върху Настройки. В менюто Настройки потърсете Приложения меню.
 2. Включи Приложения от неизвестни източници.
 3. Отворете приложението за приложения за Android и потърсете ES File Explorer, то е безплатно приложение, така че можете да го изтеглите за нищо. Es File Explorer
 4. Стартирайте ES File Explorer и докоснете нов бутон в долната част, за да създадете нова папка. Създайте папка, наречена Странични приложения в корена. Тук ще заредите странично вашите .APK файлове.
 5. Изтеглете APK файла за SnapPea (мениджър за десктоп до Android) директно от SnapPea на тази връзка.
 6. Сега използвайте SnapPea, за да поставите всички други APK файлове, които искате да инсталирате в SideLoaded Apps папка, която сте създали по-рано.
 7. Можете да отворите APK файловете с помощта на ES файл Explorer и да ги инсталирате като всеки друг файл. За пълен справочник вижте тук.

За да инсталирате приложение, което вече имате на друго устройство с Android (което сте получили от магазина на Google например, например), направете резервно копие на APK файла на вашия Kindle. За целта изпълнете следните стъпки:

 1. Инсталиране на резервно копие на приложението & Възстановяване на устройството ви с Android.
 2. Изпълнете резервното копие & Възстановяване на приложението и изберете всички приложения, които искате да архивирате от устройството си, за да ги прехвърлите във вашия Kindle Fire. Натиснете бутона за архивиране в долната част.
 3. APK файловете ще се съхраняват в директорията, посочена от App Backup (в нашия случай / storage / sdcard0 / App_Backup_Restore /, проверете настройките на приложението, за да видите каква е вашата директория за съхранение). След като ги архивирате, монтирайте устройството си на компютъра си през USB и ги копирайте.
 4. Сега копирайте тези файлове на вашия Kindle (към Странични приложения директория, която сте създали по-рано)
 5. Както преди, използвайте ES файл Explorer, за да намерите APK файла и да инсталирате приложението.

Вижте нашата статия за VPN за firestick, ако искате да знаете как да инсталирате VPN на firestick.

Инсталиране на VPN на рутер

Получаването на VPN за DD-WRT рутер е много по-лесен начин за свързване на вашия Kindle към VPN сървър. VPN мигащ рутер автоматично свързва всички устройства в дома ви към VPN сървър (включително вашия Kindle).

Всеки от доставчиците на VPN в нашата най-добра 5 статия за VPN за Kindle има инструкции на своя уебсайт за това как да инсталирате VPN на рутер. Обхватът на рутери, за които се обслужва всеки VPN, също е посочен на всеки сайт. Проверете дали имате правилната марка и тип рутер за VPN компания, преди да се регистрирате за услугата.

За да закупите готов мигащ VPN рутер, можете да се насочите към Flashrouters.com.

ExpressVPN - най-добрият VPN за Kindle - продава предварително флаш рутер с инсталиран VPN на уебсайта му. Той ще защити всички устройства в дома ви с VPN.

Кредитно изображение за заглавие: Erlo Brown / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me