Ако притежавате DD-WRT рутер, можете да инсталирате софтуера на вашата VPN директно върху него. Не забравяйте, че не всички VPN са съвместими с фърмуера на DD-WRT, така че ще трябва да се консултирате с вашия производител дали възнамерявате сами да прокарате рутер с DD-WRT.

За повечето хора процесът на инсталиране на DD-WRT фърмуер е твърде технически (и може да доведе до "bricking" то). Поради тази причина по-голямата част от хората избират да закупят готов флаш DD-WRT рутер. Всъщност дори е възможно да закупите предварително мигащ DD-WRT рутер, който е предварително зареден със софтуера на вашата VPN. За повече информация за любимите ни предварително премигвани рутери разгледайте нашите 5 най-добрите DD-WRT рутери на 2018 страница.

Ако вече притежавате DD-WRT рутер и искате сами да инсталирате VPN софтуер на устройството - това ръководство е за вас!

Настройте VPN на вашия рутер

Най-добрата форма на VPN криптиране е OpenVPN. Поради тази причина това ръководство за настройка се фокусира върху препоръчания протокол. Препоръчваме ви да се придържате към използването на OpenVPN, ако искате вашите устройства да са най-сигурни.

За да инсталирате VPN клиент от най-високия обхват на DD-WRT рутер (като ExpressVPN - този, използван като пример в това ръководство), ще ви е необходим DD-WRT фърмуер, който може да стартира най-новите VPN конфигурации и това има минимум 8 MB флаш памет на борда.


За да проверите дали вашият рутер има тези функции, трябва да се консултирате с вашия производител. Друга възможност е да попитате Flashrouters.com - тъй като те са експерти по темата на флаш рутерите.

Ако вашият рутер е подходящ, можете да следвате стъпките в това ръководство, за да инсталирате VPN на вашия рутер. В тази статия ще ви насочим чрез инсталиране на OpenVPN връзка на вашия рутер (най-сигурната форма на VPN връзка с криптиране от военна степен).

 1. За да настроите VPN на вашия DD-WRT рутер, първо трябва да изтеглите конфигурационните файлове на OpenVPN. Тези файлове ще бъдат предоставени от вашия VPN, така че, моля, свържете се с тях за файловете. Не забравяйте, че вашият VPN ще има ръководство за настройка като това (което е специфично за този VPN), така че, моля, помолете ги да видят и това ръководство!
 2. Отворете страницата с настройки на вашия рутер (в повечето DD-WRT рутери стандартният адрес е във вашия уеб браузър http://192.168.1.1)
 3. След като сте в контролния панел за вашия DD-WRT рутер, щракнете върху Услуги след това от VPN подраздела.
 4. След това активирайте Стартирайте OpenVPN клиент опция. Това ще отвори OpenVPN конфигурационен панел където ще можете да въведете вашите настройки.Ръководство за настройка на DD-WRT

За версии на DD-WRT с удостоверяване на потребителски пропуск

Тази стъпка зависи от това дали вашата версия на фърмуера на DD-WRT има удостоверяване на потребителски пропуск. Ако последва тези стъпки, ако не преминете към следващия раздел.

 1. Ако вашата версия на DD-WRT има Удостоверяване на потребителски пропуск, вашият екран трябва да изглежда така:Ръководство за настройка на DD-WRT
 2. Ако това стане, въведете следните настройки: силен>IP / Име на сървъра: Ще получите този адрес от вашата VPN Потребителско име: Ще получите това потребителско име от VPN (може да се различава от вашето потребителско име за вход в VPN) парола: Ще получите тази парола от вашата VPN (може да се различава от вашата парола за вход в VPN)

За версии на DD-WRT без удостоверяване на потребителски пропуск

Ако вашата версия на DD-WRT няма удостоверяване на потребителски пропуск, следвайте вместо това следните стъпки:

 1. Потърсете Допълнителна конфигурация текстово поле и въведете следната команда: auth-user-pass /tmp/auth.txt
 2. The „IP / име на сървъра”Е адресът на местоположението на VPN сървъра, с който искате да се свържете. Можете да намерите своето IP / име на сървъра и порт в .ovpn конфигурационен файл получавате от вашия VPN. За целта: Отворете .ovpn файла във всеки текстов редактор. копие името на клъстер на отдалечен сървър, посочено в конфигурационния файл, и поставете то в Адрес / порт на сървъра поле на основния контролен панел на OpenVPN. Направете същото и за порт.Ръководство за настройка на DD-WRT
 3. В контролния панел за вашия DD-WRT рутер, щракнете върху раздела „Услуги“, последван от подраздела „VPN“.
 4. Намерете Допълнителна конфигурация и въведете данните за конфигурацията. Ще трябва да ги получите от вашия VPN.
  За ExpressVPN те изглеждат така:Ръководство за настройка на DD-WRT
 5. Вижте файла с конфигурация на OpenVPN (.ovpn), който сте получили от вашия VPN доставчик по-рано в текстов редактор. Копирайте и поставете текста между тях "TLS удостоверяване е и /TLS удостоверяване е" в TLS Auth Key област. Вижте примерното изображение по-долу, за да копирате правилните данни: Ръководство за настройка на DD-WRT
 6. Вижте файла .ovpn отново в текстов редактор и копирайте текста между тях "ва и /ва" и го поставете в CA Cert област. Вижте примерното изображение по-долу:Ръководство за настройка на DD-WRT
 7. Копирайте текста между тях "серт и / серт" и го поставете в Обществен клиент Серт област. Вижте примерното изображение по-долу, за да копирате правилните данни:Ръководство за настройка на DD-WRT
 8. Копирайте текста между тях "ключ и / ключовата" и го поставете в Обществен клиент Серт област. Вижте примерното изображение по-долу, за да копирате правилните данни:Ръководство за настройка на DD-WRT
 9. Кликнете върху Запази, и след това щракнете Прилагане на настройките за стартиране на връзката с VPN.
 10. За да проверите състоянието на връзката си, щракнете върху Статус > OpenVPN. Ако видите празни формуляри, нещо не е настроено правилно. Вероятно ще трябва отново да следвате стъпките по-горе, за да сте сигурни, че всичко е въведено и записано правилно. След като бъде въведен правилно, той трябва да изглежда като екрана по-долу: Ръководство за настройка на DD-WRTРъководство за настройка на DD-WRT
 11. Ако имате нужда от помощ в някоя от горните стъпки или ако нещо не е ясно, моля, свържете се директно с вашия VPN. Те ще имат специфично за VPN ръководство като това с всички данни, от които се нуждаете. Поддръжката на чат на живо също ще се радва да ви преведе през процеса.

Как да тествате VPN на вашия рутер

Течовете на DNS казват на вашия доставчик на интернет услуги какви уебсайтове, които посещавате онлайн: разваляне на поверителността, предоставена от VPN. Това е огромен проблем, поради което винаги трябва да гарантирате, че няма да получавате течове в DNS. За да сте сигурни, че не получавате течове на DNS във VPN връзката на вашия рутер, следвайте следните стъпки.

 1. От таблото на рутера отидете на Настройвам > Основна настройка.Ръководство за настройка на DD-WRT
 2. при Настройки на мрежовия адрес на сървъра (DHCP), въведете следните настройки на DNS (това са настройките за Google DNS - може да се наложи да използвате различни настройки на DNS, така че, моля, проверете със своя VPN): Статичен DNS 1: 8.8.8.8 - Статичен DNS 2: 8.8.4.4 - Принудително пренасочване на DNS: поставете отметка в това поле Ръководство за настройка на DD-WRT
 3. В долната част на страницата щракнете Запази и Прилагане на настройките.Ръководство за настройка на DD-WRT
 4. В горната част на страницата отворете Услуги > Услуги.Ръководство за настройка на DD-WRT
 5. при Допълнителни опции за DNSMasq, въведете следния интерфейс = tun1 (за ExpressVPN). Трябва обаче да попитате своя VPN за тези настройки или да следвате техните специфични указания.
 6. В долната част на страницата щракнете Запази и Прилагане на настройките.

Ръководство за настройка на DD-wRT VPN - Заключение

Инсталирането на VPN на DD-WRT рутер означава, че всички устройства във вашия дом са защитени с една VPN връзка. Това е изключително ефективен и сигурен начин за настройка на VPN. По-горе сме обяснили стъпките, необходими за инсталиране на VPN на DD-WRT рутер. В примера използваме ExpressVPN. Въпреки това, всеки от VPN в нашите 5 най-добри VPN за DD-WRT рутери ще има специфично ръководство за настройка, така че, моля, свържете се с вашата VPN за по-точни указания за настройка на вашата VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me