UK Porn Pass отпада

От октомври 2020 г. правителството на Обединеното кралство реши изцяло да се откаже от плановете си за налагане на система за порно пропускане, която ще изисква всички британски граждани над 18 години да предоставят лична карта, преди да имат достъп до онлайн порно. Смята се, че решението да се откаже от силно критикуваната идея е благодарение на усилията на защитниците на личния живот, които работиха неуморно, за да спрат плановете на правителството за прилагане на системата за порно пропускане.


Въпреки че засега това е победа за личния живот, заслужава да се отбележи, че правителството потенциално би могло да въведе идеята в някакъв момент в бъдещето. Всеки родител или настойник, който е загрижен за онлайн порно, се препоръчва да използва родителски контрол, за да гарантира, че съдържанието за възрастни не е достъпно на устройствата на техните деца. Този вид контрол е ефективен и не изисква съгласието на възрастните да нахлуят уединението им от правителството и трети страни.

VPN

Виртуална частна мрежа (VPN) е онлайн услуга, която ви позволява да се преструвате, че сте в друга държава. Така че можете да деблокирате порно чрез свързване към VPN сървър извън Обединеното кралство и незабавно да заобиколите смешните блокове на порнография на Обединеното кралство. Няма нужда от порно пропуск на AgeID.

VPN е също полезен инструмент за поверителност, който криптира целия ви уеб трафик и скрива вашето местоположение от уебсайтовете, които посещавате. Това удобно спира вашия интернет доставчик да знае кои уебсайтове за порнография, които посещавате. Прикриването на истинския ви IP адрес от уебсайтовете, които посещавате, означава също, че VPN също спира порно индустрията да проследява навиците ви за гледане на порно и да създава база данни за вашите сексуални предпочитания.

Вижте нашето задълбочено ръководство за порно VPN, за да разберете повече за най-добрите VPN за заобикаляне на страхотния порно блок във Великобритания.

Използвайте прокси

Можете да използвате прокси сървър, за да заобиколите забраната за порно във Великобритания. Прокси услугите са друг инструмент, който позволява на интернет потребителите да се преструват, че са в друга държава. Прокситата са достъпни или чрез уебсайтове, или като разширения за вашия браузър.

Проксите ще позволят на всеки да заобиколи ограниченията за порно във Великобритания, без да се регистрира за порно пропуск. Прокси сървърите обаче могат да забавят вашата уеб връзка, което може да причини буфериране.

Освен това, за разлика от VPN, прокси не предоставя ползи за поверителност. Това означава, че вашият интернет доставчик и правителството ще продължат да знаят, че гледате порно и може да успеете да го блокирате.

Умен DNS

В зависимост от това как порно сайтовете откриват жителите на Обединеното кралство, възможно е да можете да заобиколите порно блокове с помощта на Smart DNS. Въпреки това, Smart DNS не предоставя поверителността, която прави пълната VPN, а цената на интелигентната DNS услуга обикновено е много подобна на VPN.

Възможно е също така порно сайтовете да бъдат принудени да откриват жителите на Обединеното кралство, използвайки IP адреси, а не чрез проверка на DNS. Ако случаят е такъв, умният DNS няма да работи.

SeИзползвайте Tor

Може би сте чували името и преди, но какво е Tor? Браузърът на лук Tor е онлайн технология, която може да се използва за достъп до порно уебсайтове онлайн безплатно. Tor позволява на хората да получат анонимност онлайн, като ги подскачат около различни „възли на доброволци“. Много хора използват Tor и VPN заедно, за да получат анонимност, но не всички VPN работят с Tor, така че ще ви е необходима Tor VPN услуга, ако искате да го направя.

Проблемът с Tor е, че той забавя значително скоростта на връзката. Поради тази причина Tor не се счита за много добър за стрийминг.

Намерете огледален сайт

След като забраната за порно влиза в сила, е възможно да се намерят огледални сайтове на официални уебсайтове за порнография. Въпреки това, за разлика от официалните огледала, които са пълни реплики на сайтове, предназначени да разпространяват трафик по множество URL адреси - огледални сайтове на порно хранилища вероятно ще са фалшификати.

Това е така, защото порно уебсайтовете се съгласиха да наложат забраната за порно във Великобритания и ако не го направят, може да им се наложи глоба. Вярно е, че огледалните версии на сайтове биха позволили на жителите на Обединеното кралство да имат достъп до порно за известно време. Вероятно е обаче те да бъдат забелязани и блокирани от интернет доставчици, ако не спазват системата за порно предаване.

Поради тази причина огледалните сайтове на официални порно хранилища вероятно трябва да се разглеждат с изключително подозрение. Винаги проверявайте за зеленото заключване в URL лентата, за да сте сигурни, че посещавате безопасен HTTPS сайт.

Помня; неофициалните огледала на популярните уебсайтове могат да принадлежат на хакери, които са вградили експлоатация на зловреден софтуер в страниците. Ако сайтът изглежда с ниско съдържание или има други сигнални знаци, той може да бъде злонамерен.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me