За хора, които искат напълно да изтрият всички файлове, свързани с определен VPN от тяхната машина или мобилно устройство - това ръководство е тук, за да помогне.


Когато инсталирате VPN услуга, тя поставя файлове на вашия компютър на различни места, както и прави промени в системния регистър (в Windows). Някои VPN също оставят парола и данни за вход, висящи на вашата машина, само в случай, че решите да я инсталирате по-късно.

Вярно е също, че някои файлове, които са останали след деинсталирането на VPN, могат да конфликтират с друга VPN по-късно. Конфликтни драйвери за TAP (устройства за ядро ​​на виртуална мрежа, които се използват за създаване на мрежов мост), например, могат да причинят VPN да не се свърже. Най-лесният начин да избегнете този проблем при инсталиране на нова VPN е да гарантирате, че целият софтуер, свързан със стара VPN, вече е изтрит, преди да инсталирате новия клиент.

Тук на ProPrivacy.com тестваме VPN редовно. Така че всички ние сме твърде наясно как конфликтите могат да причинят проблем. Понякога ми се наложи да деинсталирам VPN и да го преинсталирам няколко пъти, за да може да работи: без да осъзнавам, че все още имам друго VPN, скрито на моята машина, което е в конфликт с него. Имайки това предвид, нашите VPN рецензенти са твърде наясно с този вид проблеми!

Нещо повече, често се случва новоприетите в VPN мрежи да тестват различни доставчици, като използват безплатни опити и гаранции за връщане на пари. За нетехнологични хора, които не осъзнават, че е по-добре да няма инсталирани твърде много VPN наведнъж на тяхната машина, скоро могат да се появят проблеми с VPN. Тази статия ще позволи на всеки бързо да поправи тази ситуация, като им позволи да изтрият напълно нежелани VPN клиенти - давайки на машината си хубав нов старт.

Как да изтриете напълно VPN от устройството си

Реалността е, че изтриването на VPN напълно не е особено трудна задача. Това е така, защото има наличен специализиран софтуер за Mac и Windows, който ефективно ще търси и правилно деинсталира всички файлове, свързани с определен VPN. Тези видове всеобхватни деинсталатори са по-добри от тези, които се доставят с компютър. Освен това са изключително лесни за използване.

Изтриване на Vpn от Windows

Деинсталирайте VPN на Windows

За Windows машини препоръчваме да използвате Revo Uninstaller (безплатната версия е наред). Revo Uninstaller е много по-бърза и по-ефективна алтернатива на "Windows Добавяне или премахване на програми" функция. Безплатната версия позволява на потребителите да сканират за оставащи файлове, папки и записи в регистъра, след като се е случила стандартната процедура за деинсталиране. Това прави с помощта на осем различни инструмента за почистване (наречен „Hunter mode“). Потребителите на Revo могат да надстроят до платена версия, за да получат цял ​​набор от допълнителни функции. За деинсталиране на VPN обаче безплатната версия ще е достатъчна.

Деинсталиране на Revo

Използването на безплатната полезна програма е много просто. Стартирайте Revo Uninstaller, изберете VPN програмата, която искате да деинсталирате, и щракнете върху деинсталиране. След деинсталирането ви ще бъдете подканени да сканирате за останали файлове. Съгласете се със сканирането и деинсталаторът ще намери всички допълнителни файлове, които да изтриете. Завършете процеса, като се съгласите да изтриете всички допълнителни нежелани файлове, които откриете по време на процеса на сканиране.

Изтрийте ръчно VPN връзка на Windows

Ако сте инсталирали вашата VPN връзка ръчно, ще трябва също да изтриете връзката ръчно. Също така си струва да извършите този процес, дори ако вашата VPN връзка е била инсталирана автоматично от софтуера за VPN (за да сте сигурни, че няма остарени стари връзки на вашата машина). За целта следвайте тези прости стъпки:

 1. Отидете в „Център за мрежа и споделяне“.
 2. Кликнете върху „Промяна на настройките на адаптера“ в левия прозорец.
 3. Тук ще видите адаптерите и VPN връзката. Щракнете с десния бутон върху VPN връзката, която искате да премахнете и изберете Изтрий.

Как да изтриете старите драйвери за TAP в Windows

Една от причините инсталирането на множество VPN клиенти на машина с Windows може да предизвика хаос поради драйверите за TAP. TAP драйверите са необходими, за да накарат VPN да работи в Windows. Въпреки това, когато различни VPN инсталират драйвери на TAP на машина, те могат да започнат да се намесват помежду си: спиране на новата VPN да направи връзка. това е най-честата причина за конфликти с VPN софтуер. Дори и след изтриване на VPN може да се наложи да премахнете драйвери за кранове. Наистина - ако изтриете VPN с Revo Uninstaller - целият софтуер, свързан с VPN, трябва да бъде премахнат: включително драйвери за TAP.

За всеки, който вече е изтрил VPN (или няколко VPN), използвайки обикновения деинсталатор на Windows в контролния панел, може да се наложи да премахнете драйверите за TAP ръчно. За целта изпълнете следните прости стъпки:

 1. Навигирайте до Контролен панел > Система и сигурност > Система > Диспечер на устройства
 2. Превъртете надолу до Мрежови адаптери, щракнете с десния бутон върху драйверите за TAP и ги деинсталирайте, като изтриете драйвера също, когато бъдете попитани.
 3. Рестартирайте системата си и преинсталирайте най-новата версия на VPN клиента, която искате да използвате. Вашият настоящ VPN ще инсталира правилните драйвери за TAP.

Os X Изтрийте Vpn

Mac OS X

За Mac OS X препоръчваме да използвате или AppCleaner (безплатен), или CleanApp за Mac (което върши добре работата, но струва $ 14,99). Подобно на колегата си за Windows, и двете програми са изключително обясняващи. Използването им е прост процес и изисква само да следвате инструкциите на екрана, за да деинсталирате правилно VPN и всички негови компоненти. CleanApp е чудесен, защото ще търси всички стари наследени файлове на Mac и ще ги изтрие.

След изтриване на VPN софтуера от вашия Mac, може да се наложи ръчно да изтриете вашите VPN връзки. За целта следвайте тези прости стъпки:

 1. Отидете на системни предпочитания,
 2. Кликнете върху профили икона.
 3. Кликнете върху знака минус до VPN, който искате да премахнете
 4. Въведете вашата администраторска парола
 5. VPN сървърите, които сте използвали, сега ще бъдат изтрити от вашите мрежи

Заслужава да се отбележи, че за разлика от машините с Windows, преинсталирането на драйвери за TAP не е необходимо, за да може VPN да работи безпроблемно. Така че, ако това е нещо, което ви притеснява, отговорът е не: няма нужда да се притеснявате от деинсталиране на стари драйвери за TAP, като на машина с Windows.

Ubuntu Изтрий Vpn

Linux

Ако инсталирате софтуер на Linux машина, използвайки мениджър на пакети (система за управление на пакети Debian в Ubuntu), е възможно да премахнете този софтуер с мениджъра на пакети. Това най-вероятно ще бъде достатъчно, за да изчистите успешно всички файлове, свързани с програма (включително VPN).

Също така си струва да се отбележи, че при деинсталиране на VPN на Linux с помощта на APT „премахването“ няма да е достатъчно. Премахнете само изтрива инсталираните пакети, но не и конфигурационните файлове. За да премахнете конфигурационните файлове е необходимо да използвате "чистка". „Прочистване“ е същото като „премахване“, с изключение на това, че пакетите се премахват и конфигурационните файлове също се изтриват. Струва си да се отбележи, че всички файлове в домашната папка на потребителя не се изтриват от мениджъра на пакети, дори ако се използва чистка.

Екранна снимка за начинаещи

За всеки, който иска помощна програма за Linux, която ще помогне при изтриването и почистването на файлове Stacer и GCleaner са опции. GCleaner обаче все още се разработва. Stacer позволява на потребителите да използват „System Cleaner“, за да освободят място с едно щракване, да управляват приложения за стартиране в Ubuntu, за да оптимизират производителността, да намерят и управляват услуги и демони и да намерят и деинсталират софтуер, за да освободят място.

За да изтриете VPN връзки в Ubuntu има полезно ръководство, което можете да разгледате тук.

Изтрийте Vpn Android

андроид

За да изтриете VPN за Android, можете, разбира се, да изтриете приложението по нормалния начин. Трябва обаче да направите следното, за да гарантирате, че всички VPN връзки са били успешно премахнати:

 1. Плъзнете надолу по телефона и чукнете Настройки
 2. В настройките потърсете връзки подпозиция и чукнете Повече настройки за връзка.
 3. Сега кликнете върху VPN (Настройка и управление на виртуални частни мрежи (VPN)).
 4. Сега ще видите вашите VPN връзки. Докоснете дълго VPN, който искате да изтриете.
 5. Натисни Изтриване на мрежата
 6. Той ще каже „Няма VPN“, когато всички VPN връзки са изтрити.

Деинсталиране на Ios Vpn

IOS

В допълнение към изтриването на iOS VPN, вие също трябва да изтриете отделните връзки, които може да са били настроени. За да направите това, следвайте тези прости стъпки:

 1. отворено Настройки на вашето iOS устройство.
 2. кран Общ.
 3. кран Профил.
 4. На този екран ще видите отделните VPN профили, които са инсталирани на вашия iPad или iPhone. Докоснете този, който искате да изтриете.
 5. Натисни Изтриване на потребителския профил. Сега потвърдете, че искате да изтриете този профил, като докоснете Изтрий отново.
 6. Вече деинсталирахте VPN профила, свързан с VPN, който сте използвали.

Изтриване на твърдия диск

Сигурност на данните и възстановяване на твърд диск

Струва си да се помни, че ако изтривате / деинсталирате VPN от твърд диск или компютър, който възнамерявате да продадете, трябва да бъдете изключително внимателни. Това е така, защото идентификационните данни за вход за VPN все още могат да бъдат възстановени, освен ако правилно форматирате твърдия диск, преди да го продадете или да го изхвърлите.

Това може да бъде опасно, защото ако киберпрестъпникът успее да възстанови вашите VPN идентификационни данни, те биха могли да използват вашия абонамент за VPN за извършване на престъпления. Колкото и невероятно да изглежда, възможно е това да доведе до подозрение за престъпление, което не сте извършили.

Поради тази причина си струва да се отбележи, че използването на един от препоръчаните деинсталатори (за да даде на вашето устройство свежо платно, готово за инсталиране на друга VPN) няма да спре някой да възстанови по-късно тези данни, използвайки софтуер за възстановяване на твърдия диск. За подробно обяснение как правилно да форматирате твърд диск - за да спрете възстановяването на данни на по-късна дата - моля, разгледайте моето ръководство тук.

Кредитно изображение за заглавие: Pepsco Studio / Shutterstock.com

Образни кредити: rvlsoft / Shutterstock.com, rzoze19 / Shutterstock.com, Profit_Image / Shutterstock.com, tanuha2001 / Shutterstock.com, Lightspring / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me