На всеки няколко години технологията носи нови възможности и преживявания в нашия живот. Следващата голяма граница изглежда е тази Интернет на нещата!

IoT е завладял големи компании като Amazon и Google, както и стартъпи, така и любителски изобретатели. Първите две групи се стараят да рекламират своите продукти, така че тази статия е за последната.

Събрахме някои от най-вдъхновяващите проекти на Интернет на нещата наоколо. Някои са домашно приготвени и можете да си направите сами, някои са професионални продукти, но всички са страхотни и си струва да проверите.

Petcube

Никога не се чудете какво прави Фидо отново! С Petcube можете да наблюдавате вашия домашен любимец, когато сте далеч и да общувате според нуждите.Petcube

Ако сте в средата на тренировката, използвайте Petcube, за да пускате лакомства, когато е подходящото време. Можете да говорите с вашия домашен любимец чрез устройството, за да му уведомите, че одобрявате (или не!) Или техните действия. Активирайте вградения лазер за игра или използвайте услугата за запис на облак, за да следите най-добрия приятел на човека, когато не можете да го направите сами.


Дори когато не сте вкъщи, вашите домашни любимци никога няма да се почувстват сами с Petcube.

Поглед часовник

Дните ни се въртят около времето.Поглед часовник

То определя къде отиваме, какво правим, кого виждаме и как планираме бъдещето. Часът Glance може да ви помогне да се възползвате максимално от времето си. Това е интелигентен часовник, който ви предупреждава при необходимост и улеснява да разберете как точно трябва да прекарвате деня си. Може да се използва като общ будилник или таймер. Той също така изпраща напомняния за срещи и събития. Той ще ви каже кога се отваря врата във вашия дом или какво е времето навън.

Без значение какво трябва да знаете, Glance Clock може да ви уведоми, добре, един поглед. Яркият и цветен дизайн ще ви гарантира, че никога не губите най-ценния си актив - време.

Revio

Импулсът е аларма за мотоциклет, който идва и идва повече от стандартната аларма.Revio

Той изпраща сигнали при докосване на мотор, като дава възможност на собственика да включи алармата, да инспектира мотора си или да сподели сигнала с властите. Ако някой излети с мотор, GPS функцията ще ги проследи. Импулсът също защитава собственика по време на каране. Ако възникне авария, Impulse изпраща помощ, уведомявайки органите за точното им положение. Хардуерът е лесен за инсталиране и може да бъде скрит под седалката, така че изненада бъдещите крадци.

Идеално работно пространство

Запознайте се с Altizen, интелигентната стояща работна станция.Идеално работно пространство от Altizen

Ако сте уморени от болки в гърба или се биете да останете будни на бюрото си след обяд всеки следобед, време е да разпитате работното си положение. С натискането на един бутон можете да преминете от седене до стоене, докато получавате тези доклади за шефа си.

Работната станция има вградена интелигентност, която проследява вашата активност и изгаря калории за деня. Когато знае, че трябва да изпомпвате кръвта си малко по-бързо, работната ви станция ще се издигне до повода. Ще се почувствате по-добре да стоите малко и тялото ви ще оцени активното.

завърта се

Spinn осигурява наистина уникално кафе изживяване.Спин кафе

Прави всичко, което любимите ви бариста правят. Той смила боб и прави различни напитки, включително кафе, еспресо и капучино. Устройството може да се контролира от вашия смартфон, тъй като е свързан WiFi и се грижи за всичко за вас. Той има вграден филтър за вода и елиминира отпадъците на други автоматични кафемашини. Освен това, той може да бъде сдвоен и с Alexa.

Сутрин с по-бърза чаша кафе, който има по-добър вкус от скъпото кафене, може да бъде една от най-добрите разработки на IoT досега.

радост

Всички ваши скъпоценни семейни спомени разпръснати ли са на различни устройства? Сватбени снимки на таблета, снимки за детски рожден ден на стария телефон и последната ви ваканция на вашия лаптоп? Това е труд, до който никога не стигаме.радост

Сега е лесно да организирате всичките си спомени на едно място, което е визуално зашеметяващо. Фотоалбумът Joy импортира вашите снимки и видеоклипове, архивира ги сигурно и след това ги организира за вас с вкусни спредове, които са забавни за гледане и споделяне. Той изпитва носталгия по фотоалбум с удобството за споделяне в социалните медии.

Това е бъдещето за съхранение на изображения за сантименталните в всички нас.

Droneseed

DroneSeed работи с търговски гори, за да направи залесяването по-бързо, по-безопасно и по-ефективно.DroneSeed

Те са единствената услуга, одобрена от FAA. Използвайки екип от дронове, в момента те могат да пръскат гори за инвазивни видове и да защитават съществуващата растителност. Поради недостиг на надеждни работници и опасни ландшафти, в момента работят по технологията за засаждане на нови дървета, постижение, което би могло да окаже мощно влияние върху нуждаещите се екосистеми. Те също така предоставят информация на клиентите, които им помагат да се ориентират в бъдещето на горското стопанство.

GymTrack

Gymtrack предоставя на собствениците на физкултурни салони данни, които им показват как точно членовете използват оборудването си.GymTrack

Тези данни могат да бъдат използвани за гарантиране на правилното закупуване на оборудване в бъдеще и позволяват по-бърза подмяна на недостатъчно използвано или непопулярно оборудване за тренировки. Разположението на фитнес може да се подобри, като се знае кои машини са най-популярни, което улеснява и намаляването на времето за изчакване. Във фитнес бизнеса задържането на клиенти може да бъде трудно. Но с Gymtrack потребителите могат да бъдат спокойни, че чуват това, което клиентите им искат. С възможността да персонализирате отчетените данни, Gymtrack няма да разочарова.

Foodini

Foodini е бъдещето, което сме си представяли.Foodini

Тя позволява на потребителите да отпечатват истинска храна, приготвена от пресни съставки. Въпреки че все още не е налично, устройството обещава да управлява сложните и отнемащи време стъпки на приготвяне на храната, като дава възможност на повече хора да правят ястия, приготвени в домашни условия, без чувството на неудовлетвореност. Въпреки че идеята изглежда футуристична и почти по-забавна, отколкото полезна, има възможности тази технология да подобри живота на безброй хора. Технологията може да се използва за доставяне на жизненоважно хранене в райони, където не е налична. В райони на силен глад, принтери за храна като Foodini биха могли да предложат решение.

Концепцията за отпечатване на любимото ви ядене е по-близка, отколкото си мислите!

Samsara

Търсите начин за лесно управление и оценка на транспортните автопарки? Samsara разполага с интуитивната технология, която търсите. Изборът им на IoT шлюзове, монитори на околната среда, модули на камерата и входни модули ви позволяват да се свързвате и завладявате.Samsara

Последният им шлюз за проследяване на автопарка има GPS в реално време и високоскоростна безжична връзка 4G LTE, която ви позволява да свързвате сензори, видео и приложения с лекота. Той разполага с вграден WiFi гореща точка за производителност в движение и е сертифициран от FMCSA ELD за часове обслужване.

Приложението Samsara Driver ще работи на всяко модерно устройство с Android или iOS, като прави настройката достъпна и предоставя възможности за връзка, които конкуренцията не може.

ICON

Кой има нужда от иконом, когато можете да имате ICON Home вместо това? Устройството незабавно се свързва с всеки дом и подобрява ежедневната производителност и безопасност за семейства от всякакви размери.ICON Smarthome

Неговият сензорен интерфейс може да бъде програмиран, за да ви покаже информацията, която ви е най-необходима, независимо дали е времето или предстоящите семейни срещи и ангажименти. Синхронизира се с няколко календара, така че никога повече няма да пропуснете среща.

ICON Home ви позволява лесно да контролирате вашата вътрешна среда, като гарантирате комфорт денонощно. Той също има сензор за движение и може да се контролира от вашия смартфон за оптимално удобство.

Kittyo

Котките могат да бъдат злопаметни, но вие ще бъдете в състояние да бъдете в крак с вашите пухкави котки с Kittyo. Това устройство ви позволява да гледате, да говорите, да си играете и дори да записвате котката си, независимо дали сте в друга стая, далеч в офиса или пътувате за уикенда.Kittyo

Просто поставете устройството в оптималното пространство в дома си, изтеглете безплатно приложението, свържете се с WiFi и сте готови да започнете. Използвайте смартфона си, за да пускате котешки лакомства, записвайте и споделяйте видеоклипове на лудите измислици на котката си, контролирайте лазер, за да поддържате котката си ангажирана и други. Нито вие, нито котката ви никога повече няма да скучаете.

Нело

Възможността да поръчате нещо отвсякъде и да го доставите до вашата входна врата е удобна, но не е задължително за тези, които живеят в апартаменти. Ако не сте вкъщи, за да бръмчите в лицето за доставка, те ще се насочат към следващата доставка. Освен ако нямате Nello, който работи с някои от най-популярните услуги за доставка на планетата.Нело

С помощта на вашия смартфон можете да контролирате вашия домофон, да отворите безжично входната врата и да се приберете вкъщи за пакети, чакащи на прага ви. Ако се притеснявате за кражба, трябва да добавите допълнителна застраховка. Жителите на апартаментите най-накрая могат да поръчат уверено.

Humavox

Humavox променя начина, по който зареждаме нашите устройства за добро, независимо дали са смартфони, слушалки или медицинско оборудване. Техните продукти са проектирани около убеждението, че никога не трябва да изчерпваме батерията, да се справяме с неудовлетвореността от зареждането или да бъдем ограничени чрез зареждане поради нашите технически възможности.Humavox

Тяхната безжична платформа за зареждане ETERNA използва радиочестотни вълни, за да зарежда вашето любимо устройство безжично. Но това, което прави Humavox наистина различен от конкуренцията, е, че тяхната платформа не изисква точно поставяне за зареждане.

Процесът на зареждане е по-естествен и по-ефективен.

листо

Бъдещето на земеделието е тук.LEAF

С LEAF можете да отглеждате различни билки, плодове и зеленчуци с модерна технология. LEAF е нарастващ контейнер, който позволява на градинарите от всички нива на умения да отглеждат свои собствени продукти без вредни химикали или пестициди и да спестят пари в процеса. Вашите растения ще растат автоматично с прецизен контрол на температурата и влажността. Хранителните вещества се дозират автоматично и можете да закачите LEAF до водоизточник. Има въглероден филтър, който предотвратява странните миризми, а вашият смартфон контролира всичко.

Никога преди не е било по-лесно да се отглежда истинска и здравословна храна!

Cue Sport Sensor

Спортистите винаги търсят начини да подобрят играта си, а със сензора Cue Sport никога не е било по-лесно.Спортен датчик за интелигентност Cue Sport

Този лек и съвместим сензор е съвместим с каски, ленти за глава и капачки на черепа. Той събира данни и помага на спортистите да идентифицират тенденциите и подобренията, така че да станат най-добрата версия на себе си.

Cue проследява скоростта, разстоянието, местоположението на удара, тежестта на удара и други. Той е идеален за екипна или индивидуална употреба и работи за футболисти, хокеисти и футболисти, само за да назовем няколко.

Ако искате да извлечете максимума от времето си на терена, Cue Sport Sensor може да ви помогне.

Yuktix IoT платформа

Yuktix променя селското стопанство в Индия с IoT проекти. Тяхната инсталация на безжична соларна автоматична метеорологична станция и станция за качество на въздуха използва 16 сензора за наблюдение на различни данни, които се споделят моментално, за да се разберат текущите условия на отглеждане и да се постигне по-добър напредък.Yuktix

Данните се улавят от сензори, предават се в облак чрез устройството Yuktix и след това се показват в приложението Yuktix. Сензорите събират данни, свързани с атмосферната температура, влажността, налягането, скоростта на вятъра, температурата на почвата и околния шум.

Данните ще позволят или за последните шест часа, като средно за последните 24 часа, или за изминалата седмица. Станцията осигурява точни измервания и представяне на селското стопанство, които не могат да бъдат наблюдавани визуално, подобрявайки качеството на крайната реколта.

Безжичен акселерометър

Можете да създадете свой собствен безжичен акселерометър с няколко XBees и няколко други аксесоари в този подробен урок от Деймън Колер.Деймън Колер Безжичен акселерометър

Ще трябва да конфигурирате и надстроите фърмуера на своите XBees, за да стартирате и след това да започнете да свързвате всички компоненти заедно. След като стартирате няколко Python кода, трябва да сте добре.

В този урок ще намерите всички специфични подробности, заедно с няколко основни съвета, които може да ви бъдат полезни, ако попаднете на проблем или два. За какво ще използвате вашия акселерометър?

Сензори за спортно оборудване

Когато се опитват да спечелят горната ръка срещу конкуренцията на спортната арена, мнозина се обръщат към спортната анализа.Сензори за спортно оборудване от университета в Илинойс

Чрез възможността да проследяват всеки ход на топката и играчите ги правят и анализират, треньорите могат да подобрят коучинга си и играчите могат да правят всички подобрения. Използването на сензори в обувките на играчите и игралната топка набира сцепление. Тези сензори могат да проследяват движението в рамките на няколко сантиметра и да характеризират траекторията и ориентацията.

Все още има много място за напредък със сензорите, но обратната връзка и вълнение са обещаващи. Един ден сензорите в спортното оборудване може да са новото нормално.

Проект ABBIE

ABBIE е проект в Института Wyss към университета в Харвард, насочен към разработване на автоматизирано устройство за ранно откриване и лечение на анафилаксия. В повечето случаи анафилаксията може бързо да се лекува и могат да се избегнат сериозни усложнения или дори смърт. Но ако се появи непозната алергия или епинефрин няма, последствията са тежки. Проект ABBIE има за цел да разработи носимо устройство, което да усеща симптомите на анафилаксия и автоматично да инжектира епинефрин, концепция, която би могла да спаси живота по целия свят.Проект ABBIE от Харвардския университет

Понастоящем технологията е достъпна за лицензиране и се провеждат по-задълбочени изследвания, за да се разбере по-добре как да се открие анафилаксията в най-ранните й етапи.

Модул за насочена антена

Модулът за насочена антена е механично управляема антена с възможност за интелигентно формиране на лъчите. Ранните прототипи вече бяха задоволителни, но има много подобрения в работата.Модул за насочена антена от Североизточния университет

Модулът може да бъде прикрепен към All Terrain Robots с механични компоненти, които поддържат и ръководят физическото му движение. Основният драйвер осигурява контрол на параметрите на антената. Разширителният модул ще бъде съвместим с приемо-предаватели ZigBee, WiFi и Bluetooth. Трябва да се отбележи, че ранните прототипи са били ограничени в лекота на използване и здравина поради по-малко от идеалното оборудване, но бъдещите модели показват повече обещания. Антената е отлична и за комуникация под смущения, до 50 000 по-висока от търговските устройства.

Интелигентна енергия в сградите

Пейзажите някога бяха направени само от дървета и подвижни хълмове, но сега е по-често и се очаква да видите пейзажи, изпълнени с архитектура.Интелигентна енергия в сградите

Трябва да се приеме, че сградите сега са точно толкова от нашия свят, колкото природата и най-добрият начин да се гарантира, че и двамата живеят в хармония е да създават интелигентна енергия. Този експеримент тества истинската ефективност на сертифицирана LEED-злато зелена офис сграда с изненадващи резултати. Сградите, проектирани да бъдат по-щадящи към околната среда, всъщност могат да използват повече енергия от стандартните сгради, в зависимост от централизирания контрол на сградите. Научете как данните са подредени тук.

IoT място - навсякъде в мрежа

Ето един забавен проект, който ще ви остави с вашия собствен „лесен“ бутон.Фамилен бутон Familab

Ще трябва да поръчате Amazon Dash Button и да отделите малко време за програмиране. Настройката включва изтегляне на приложението за пазаруване на Amazon и достъп до менюто с бутон Dash. Това ще позволи на телефона ви да намери бутона, но не избирайте нищо за него. Просто се уверете, че се свързва с вашия телефон. След това инсталирайте няколко библиотеки с Python. Можете да настроите кода по ваш вкус. Някои използват новия си бутон като таймер или за включване и изключване на светлините.

Ако можете да го мислите и да го кодирате, вашият бутон може да го направи!

$ 10 Направи си сам Wifi Smart Button

Искате да опитате ръката си в проект на IoT, който е проектиран с новаци?Направи си сам WiFi Smart Button от Simple IoT неща

Този DIY WiFi Smart Button не изисква кодиране или запояване. Освен това е невероятно достъпна. Този смарт бутон може да изпраща известие за смартфон, SMA, имейл или автоматизирано телефонно обаждане на, познахте, натискането на бутон.

Урокът е лесен за следване и разгражда всичко на смилаеми части, от материали до инструменти до фърмуер. Това е перфектният IoT проект за начинаещ. Това ще изгради вашата увереност и ще имате нещо забавно да покажете за вашите усилия.

понятие

Притежаването на дом идва с много отговорност.понятие

Но когато не винаги сте там, за да наблюдавате текущото му състояние, как можете да сте сигурни, че нищо не е станало ужасно?

С понятието винаги ще знаете текущото състояние на вашия дом. Сензорът прави повече от другите системи за домашна сигурност. Вместо само да бъдете уведомявани при отваряне на вратите, знайте дали е отворен сейфът с пистолет, докато децата са сами вкъщи или дали алармата за въглероден окис изгасне. Научете за изтичане на вода, преди да се появят излишни повреди или ако стаята стане странно топла или студена.

Това IoT устройство ще предпази вашия дом и семейство от различни потенциални бедствия.

Hackable Scale

Искате да добавите малко хумор към сутрешната си рутина?Hackable Scale по начална държава

Този урок ще ви научи как да хакнете скалата на банята си, или да ви насърчава или да ви осмива за яденето на тази допълнителна поничка. Това е идеален проект за онези, които просто влизат в света на IoT и изисква Wii баланс борд, Raspberry Pi и онлайн платформа за анализ на данни.

Това отнема по-малко от половин час и можете да програмирате скалата си, за да каже каквото искате чрез текстово съобщение. Ще можете да отмените следващата си среща с личния си треньор благодарение на новата си скала за баня за говорене.

Цифрови ключове

Кажете сбогом на досадната джингъл-джунгла на вашите ключове и здравей с цифрови ключове.DigitalKeys

Тази технология ви позволява да превърнете всяка врата или заключване в интелигентна точка за достъп. Умните брави са снабдени със SIM карти и малки модеми, които ви позволяват да ги отключите със своя смартфон. Ще се насладите както на удобството, така и на факторите за безопасност.

Независимо дали решите да използвате цифрови клавиши за дома, работата или и двете, можете да бъдете сигурни, че никой няма откраднато копие на вашия ключ и че, стига да имате вашия смартфон, винаги ще имате бърз и лесен достъп до вашата дестинация, без да се налага да се борите с дузина ключове.

бърлога

Казват, че няма смисъл да изобретяват колелото, но в този случай Ден направи правилното нещо.бърлога

Те взеха обикновен домакински елемент, превключвателя на светлината и преоткриха концепцията за осветление на домовете ни. Не само можете да контролирате превключвателите, когато не сте вкъщи чрез вашия смартфон, но и можете да проследявате данни, свързани към всеки превключвател. Знайте колко време е включена светлината, кога е била включена последно и колко мощност използва. Можете също да настроите вашите светлини на таймер. Ще спестите време, ще спестите енергия и ще направите ежедневието си малко по-лесно с продуктите на Den.

Игра голф

Трябва да подобрите играта си за голф през уикенда? Game Golf е устройството на IoT, за да го направи.Игра голф

Просто го закачете на дрехите си и гледайте как данните се въвеждат. Не е необходимо да използвате смартфона си, за да записвате статистическите си данни, така че ще запазите данните и живота на телефона. Устройството записва всеки кадър.

Когато приключите с играта, можете да видите всяко парче от играта си от нова гледна точка. Можете да споделите впечатляващите си статистики със света или да ги използвате като ръководство за обучение, за да ускорите играта си. Можете също да се състезавате с приятелите си непосредствено до вас или на отделни курсове на хиляди километри.

Това забавно IoT устройство ще ви накара да се насладите на играта на голф на ново ниво.

Measurence

Measurence предоставя информация, управлявана от данни, за да помогне на местата за тухли и хоросан да растат.Измервателна тапа

В рамките на пет минути можете да събирате данни. Научете за потенциала на нови места за търговия на дребно, като проследявате трафика на пешеходци или научете кои видове промоции внасят най-високия процент на входни преходи. Определете дали времето има фактор за вашите продажби или дали най-натоварените времеви слотове съвпадат с външния трафик.

В миналото такива точни данни не са били налични с това ниво на удобство. Като добавите Measurence към вашия бизнес, можете да видите какви възможности ви липсват в реално време и да увеличите трафика и печалбите.

Petzi

Petzi Treat Cam е забавен и лесен начин да уведомите вашите кученца, че никога не сте твърде далеч от тях.Petzi

Устройството е отлично за животни с тревожност при раздяла. Просто използвайте смартфона си, за да говорите незабавно с вашия домашен любимец чрез висококачествено аудио и да ги уверите, че скоро ще се приберете. Ако са по средата на това очарователно нещо, което правят, бързо щракнете снимка, за да запазите или споделите. Ако не са причинили унищожение във ваше отсъствие, възнаградете ги за поведението им с почерпка от стартиращата програма Petzi Treat.

Това IoT устройство е най-добрият начин да бъдете част от деня на вашето животно, дори и да не сте там.

SmartSantander

Имаме смартфони, умни къщи, умни коли ... защо не и умен град?SmartSantander

SmartSantander разработи плана за тестване на концепцията. Визията за проекта включва 20 000 сензора, които ще тестват различни технологии в четири отделни места. Всяко експериментално съоръжение ще позволи разработването на нови приложения от потребителите и възможността за премахване на технически и социални бариери, които ограничават разпространението на концепцията IoT.

Докато повечето IoT проекти се фокусират върху един резултат, SmartSantander се надява да промени цялото бъдеще на IoT, като го направи по-широко прието и очаквано от обществеността.

Проект за сигурен интернет на нещата

Тъй като дните ни стават все по-задвижвани от технологиите, мнозина се опасяват, че сме се насочили към прекъсване.Сигурен IoT от Станфордския университет

Проектът за сигурен интернет на нещата се надява да ограничи заплахите, като ги идентифицира, планира и предотвратява. Проектът е съвместно усилие между университета в Станфорд, UC Berkeley и университета в Мичиган. Заедно те се фокусират върху научаването как да интегрират големи потоци от нови данни със съществуващите, как да запазят и защитят защитата на потребителите и как да направят нови приложения за IoT достъпни за тези, които използват всички видове технологични технологии..

По същество проектът за сигурен интернет на нещата се опитва да стигне първо до бъдещето и да се увери, че е чудесно място за всички нас.

Power-Tags

PowerTags е платформа IoT от край до край, създадена да поддържа свързани устройства. Платформата може да управлява мрежи и да наблюдава за грешки или заплахи. Той използва здрав софтуер, система за локално местоположение в реално време, устройства или сензори, свързани с трети страни, и предоставя интернет връзка с устройства, които иначе биха били без.Power Tags

Чрез възможността да свържете няколко IoT устройства служителите могат да бъдат по-ефективни, предприятията могат да бъдат по-защитени, а семействата да бъдат по-синхронизирани. PowerTags се фокусира върху здравната индустрия, където тяхната платформа може да помогне за намиране на пациенти по време на масови произшествия или да запази пациентите в безопасност, които иначе биха се разминали.

Energyly

Като бизнес, плащането на разходите за енергия е просто още един разход. Но какво ще стане, ако можете да намалите цената с до 30%?Energyly

Energyly казва, че можете, като използвате техния най-съвременен хардуер, лесна за използване анализа и мобилно приложение. Ще научите кои машини попадат под стандартната консумация на енергия и кои се хранят с вашите печалби.

След като знаете кои части от вашия бизнес използват най-много енергия, можете да проявите активност за спестяване на пари и повишаване на ефективността. Ще имате мониторинг в реално време, проследяване на разходите за енергия и исторически данни за енергията, които да ви помогнат да разберете енергийните нужди на вашата компания.

Inventrom (Болт IoT)

Болт е IoT решение за бизнес и индивидуални проекти.Болт IoT

Това е платформа, която ви позволява да контролирате множество устройства и да събирате данни безопасно и сигурно, независимо дали сте в офиса или по целия свят. Ще получите представа чрез визуализация и машинно обучение, които ще ви помогнат да подобрите ежедневните задачи.

Болтът осигурява бърза комуникация между устройствата и техния облак заедно със сигурността чрез вградени предпазни мерки. Болтът е изцяло адаптивен, позволява ви да контролирате устройствата си чрез приложения и ви позволява бързо да увеличите броя на устройствата, които свързвате, независимо дали това е дузина или милиони.

Ploud.io

IoT проекти променят всичко, включително начина, по който семействата се занимават с ежедневните си дейности.Ploud

dib е устройство за умни мрежови уреди. Целта му е да забавлява и излъчва цифрово съдържание с висока разделителна способност за различни цели. Можете да използвате личната му помощ за глас за вашия дом или да го използвате за видеоконферентна връзка на живо, като Skype. Устройството може също така да помогне на децата с домашна работа, като изтегли образователно съдържание и свърже множество мрежови устройства към безжичен интернет за удобство. Разполага с FLASH или Reverse CDN технология, която преразпределя данните чрез разбиране на сложни модели на стрийминг и сърфиране.

dib предефинира Интернет за масите.

FarmX

Сензорите FarmX измерват променливите на почвата, растенията и околната среда в опит да спестят вода и да увеличат добивите от реколтата.FarmX

Производителите могат да напояват уверено чрез достъпни данни, което осигурява стрес на реколтата в реално време. Системата може да спести пари на потребителите, като избягва отпадъците от вода и торове и минимизира разходите за труд. Освен това спестява време чрез дистанционно наблюдение на полета, така че производителите и служителите не трябва. Всички тези фактори се обединяват, за да осигурят продукт с по-високо качество. Таблото подчертава проблемните зони и извлича максимума от всеки вегетационен сезон. Приложението за изтегляне поддържа производителите в постоянен контакт със своите полета.

Farmobile

IoT и земеделието са две индустрии, които изглеждат един от друг, но всъщност са идеални един за друг.Farmobile

Farmobile позволява на фермерите да проследяват множество машини в реално време и да записват повече данни от конкуренцията. Наблюдавайки дейността, която се случва, независимо дали са на полето или не, фермерите могат да повишат оперативната ефективност и да използват историческите данни за фермата, за да се подобряват всяка година. Фермерите притежават и своите електронни полеви записи, така че имат право да продават данните на одобрени купувачи от трети страни.

Това дава на Farmobile определено предимство пред конкуренцията им, тъй като фермерите могат да създадат нов поток от приходи само като правят това, което вече правят.

Semios

Semios е IoT проект, разработен само за овощни градини.Semios

Използва се за управление и защита на всяко дърво и неговите плодове. Мрежа от сензори следи за вредители, замръзване, болести и нужди от напояване. За разлика от подобни системи, здравата мрежа на Semios позволява устройства почти навсякъде, така че няма нужда да имате предвид плановете за данни. Едно от най-интересните предимства на системата е способността й да наблюдава развитието на вредители от молци. Тези данни помагат да се определи колко синтетичен феромон се освобождава, възпрепятствайки способността на молците да се възпроизвеждат. Това свежда броя на вредителите до минимум и намалява броя на пестицидите, необходими за опазване на овощната градина.

Hykso

Възможностите на IoT проектите в спорта тепърва започват.Hykso

Hykso е създаден, за да помогне на бойците да увеличат времето си за тренировки чрез приложението си, което позволява на тренировъчните бойци да виждат своите ударни резултати в реално време и да измерват напредъка си, всеки ден, седмично или месечно. Включените проследяващи перфоратори могат да проследяват движението на ръцете с 1000 пъти в секунда. Тези събрани данни дават представа за броя, вида и скоростта на ударите. Потребителите могат да сравнят скоростта, броя на ударите и интензивността си с други бойци, за да знаят къде застават срещу конкуренцията.

Oomnitza

Oomnitza позволява на потребителите да управляват активи, както никой друг софтуер не може.Oomnitza

Тъй като се интегрира с доставчици на трети страни, можете да продължите да използвате текущите си инструменти. Можете да оживите данните за активите и да ги управлявате от вашия смартфон. Софтуерът увеличава производителността и увеличава максимално време за работа. Вграденото табло за управление ви позволява да виждате модели и по-добре да управлявате активите с увереност. Когато работят с Oomnitza, ИТ служителите могат да спестят часове на запазен труд. Устройствата също траят по-дълго и струват по-малко за работа.

Компаниите могат да стартират по-бързо, да разширят маржовете си и да увеличат доходите си във времето с Oomnitza.

Флик

Flic е създаден, за да направи още по-лесни задачите.Флик

Той е съвместим с хиляди устройства и може да бъде настроен за по-малко от 10 секунди. Освен това издържа до две години без смяна на батерията. С просто щракване на бутона Flic можете да задействате десетки действия, като включване и изключване на светлините, възпроизвеждане на любимия си саундтрак, повикване на услуга или намиране на телефона ви. Бутоните са безжични и устойчиви на атмосферни влияния, така че могат да се използват практически навсякъде и да се преместват при необходимост.

Те са простият и достъпен начин да направите всеки дом по-интелигентен и по-ефективен.

Градски пулс

CityPulse предоставя иновативни интелигентни приложения в града.Градски пулс

Интегрираният им подход към Интернет на хората и Интернет на нещата им даде предимство пред подобни проекти. Използвайки събраната информация, CityPulse позволява на градовете да повишат оперативната ефективност и ефективно да споделят информация с гражданите си и да подобряват правителствените услуги. Качеството на живот драстично се подобрява за засегнатите. CityPulse предлага над 100 случая на Smart City Use за изучаване и учене, както и няколко доклада за проучване. Проектът обединява изчисления на базата на знания и тест за надеждност безупречно.

Когато става въпрос за интелигентни данни за града, CityPulse е помислил за всичко.

Интернет на нещата устройства и проекти

Интернет се променя и развива. Интернет на нещата вероятно ще бъде най-голямата промяна, която ще види нашето поколение. По-горе сме изброили няколко страхотни проекта, които се надяваме да са ви вдъхновили и образовали за това, което можем да очакваме!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me