Facebook е най-голямата и популярна онлайн социална мрежа в света. Той може да се похвали с 1,79 милиарда активни потребители и брои. За много хора тя се превърна в неразделна част от ежедневието им. Това е най-важното - ако не и единственото - мястото, където те настигат приятели, четат последните новини и следят местните събития. С хора, средно 13,8 посещения на сайта всеки ден, можете да се обзаложите, че ако изведнъж изгубят достъп до сайта, те ще се разминават, за да разберете как да деблокирате Facebook.

Ако четете тази статия, предполагам, че сте един от тези нещастни хора.

Не се страхувайте! Независимо дали вашето работно място или училище е забранило платформата за социални медии или живеете в или посещавате държава, която я цензурира, има начини да преодолеете бариерата. Продължете да четете, за да разберете как да се свържете с Facebook лесно, бързо и (най-важното) безопасно!

Как да деблокирате Facebook с помощта на VPN

Най-добрият начин за деблокиране на Facebook безспорно е чрез използване на VPN.отблокирайте Facebook с VPN

За тези, които са нови във виртуалните частни мрежи, ще ги обясня накратко. VPN ви позволяват да се свържете с интернет чрез сървър, управляван от VPN доставчик. Веднъж свързани, всичките ви данни ще бъдат кодирани. В резултат на това вие и вашите дейности за сърфиране в интернет ще бъдете ефективно скрити от вашия доставчик на интернет услуги. Нещо повече, тъй като всички добри VPN доставчици имат сървъри по целия свят, можете да изберете да излъжете местоположението си, за да бъдете в страна извън вашата собствена.


За по-задълбочена информация за това как работят VPN, вижте Ръководството за начинаещи за VPN на ProPrivacy.com.

По отношение на използването на VPN за деблокиране на Facebook се свежда до тези прости стъпки:

  1. Регистрирайте се с предпочитания от вас доставчик на VPN.
  2. Изтеглете и настройте клиентския софтуер на вашето (ите) устройство (а).
  3. Изберете местоположение (където зависи от вас) и се свържете.
  4. Отворете Facebook на устройството си или изтеглете приложението Facebook, ако вече не го имате.
  5. Насладете се на наскоро отключения си достъп до Facebook!

Какъв доставчик на VPN трябва да се регистрирате, зависи изцяло от вас и вашите конкретни нужди. Искате ли да използвате VPN услуга за неща, различни от достъп до Facebook? Ако само за Facebook искате да използвате VPN, от друга страна, можете да разгледате нашия списък с най-добрите VPN за Facebook.

Други начини за отблокиране на уебсайта на Facebook

възвишение

Хората могат да деблокират Facebook чрез достъп до сайта чрез Tor, безплатния софтуер с отворен код, който ви доближава максимално до анонимността онлайн. Tor е чудесен избор за отблокиране на Facebook, ако сте активист, нарушител или някой друг, който изисква повишена анонимност в Интернет. Бихме препоръчали Tor за потребители, които търсят достъп до Facebook от силно цензурирани страни или ако има елемент на опасност, свързан с деблокирането на Facebook. Използването на VPN и Tor заедно ще подобри вашата онлайн сигурност, така че това може би е вариант да се обмисли. Важно е да се има предвид, че не всички VPN работят с Tor и затова ще ви е необходима Tor VPN услуга, ако искате да направите това.

Tor не се препоръчва за ежедневни потребители, които просто търсят да отблокират Facebook от училище или от офиса си. Тези лица биха били по-добре да използват по-бърз и по-удобен VPN.

Уеб прокси

Безплатните уеб прокси сървъри са друга възможност за деблокиране на Facebook. Въпреки това, подобно на Tor, използването на прокси сървъри - било то HTTP или SOCKS - има своите недостатъци. Въпреки че са бързи и ефективни, те са склонни да бъдат нестабилни и да им липсва криптиране и други протоколи за сигурност. Тези, които искат да деблокират Facebook от работа или училище, може да са добре с това. Обратно, нестабилността и съмнителната безопасност на безплатните уеб прокси сървъри ги правят лош избор за лица, които искат да имат достъп до Facebook от страни, в които платформата е забранена.

Прочетете нашата подробна статия за разликите между прокси и VPN, за да видите коя е по-добрата избор за вас.

Държави, в които Facebook е блокиран

От създаването си достъпът до Facebook е ограничен в над дузина страни по целия свят. Въпреки това само три държави активно блокират платформата за социални медии:

  1. Китай: Facebook е блокиран в Китай след бунтовете в Ürümqi през 2009 г., поради активисти, които използват платформата като част от комуникационната си мрежа. Оттогава той е заменен от copycat (и силно регулиран от правителството) Renren.
  2. Иран: Facebook беше забранен в Иран след изборите през 2009 г. поради опасения, че опозиционните движения се организират в платформата на социалните медии.
  3. Северна Корея: Facebook - заедно с всяка друга платформа за социални медии - е блокиран в Северна Корея. Това се дължи до голяма степен на това, че мнозинството от жителите на страната нямат достъп до интернет.

Ако посещавате или живеете в тези страни, възможностите ви за достъп до Facebook чрез VPN варират. Можете да получите достъп до първите две с относителна лекота, като използвате всеки от нашите препоръчани VPN съответно за Китай или Иран. Северна Корея обаче не е толкова лесна за нарушаване, колкото голямата китайска защитна стена или иранските цензори. Към момента на писането няма известни доставчици, които да ви позволят да получите достъп до Facebook от Северна Корея. Освен това всеки, който се опита да получи достъп до Facebook от Северна Корея, дори и с разрешение, ще бъде подложен на тежко наказание.

Как да отблокирате Facebook в училище и на работа

Поради разсейващия характер на Facebook, много офиси, университети и училища са го забранили (както и други платформи за социални медии) от своите мрежи.отблокирайте Facebook

Тези блокове обикновено се поставят на място с най-добрите намерения. Професорите искат техните ученици да обърнат внимание по време на уроците, а шефовете не искат да плащат на служителите си за гледане на котешки GIF. Това каза, че е много разочароващо, когато искате да се захванете във вашата емисия във Facebook по време на почивка, само за да ударите цифрова стена.

Най-доброто решение? За да се свържете с VPN, за да промените вашия IP адрес на такъв извън вашата работна или училищна мрежа. Нещо повече, тъй като само мрежата, която ви цензурира, а не държавата, в която живеете, можете да се свържете с VPN сървър в същата държава. Това е хубаво нещо, тъй като близостта до VPN сървъра обикновено води до по-високи скорости, което винаги е положително, когато сърфирате във Facebook!

Разблокиране на Facebook Заключение

Независимо дали платформата за социални медии е блокирана на вашето място на работа, училище или посещавате или живеете в държава, която цензурира уебсайта, има множество причини, поради които може да търсите да деблокирате Facebook. Как трябва да направите това, зависи изцяло от мотива. Уеб прокси сървърите може да са достатъчни за хората, които искат да заобиколят малък блок, поставен от шефа или преподавателите. Tor е силно препоръчителен за онези, които търсят достъп до Facebook от места, където биха могли да бъдат изправени пред наказание. Междувременно VPN мрежите постигат добър баланс между бързина, използваемост и сигурност.

Каквато и да е причината ви да се наложи да деблокирате Facebook, се надяваме, че това ръководство от ProPrivacy.com ви помага да намерите най-добрия начин за бърз и безопасен достъп до популярната социална мрежа.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me