3D печат има превзел света от буря!Проекти за 3D печат

Много от нас мечтаят да има 3D принтер и за печат у дома.

Не само, че домашните принтери са страхотни, има и такива фантастични разработки за 3D печат по света!

В този списък сме събрали някои от най-добрите проекти от цял ​​свят, а някои от тях можете дори да опитате сами.

Използвайте менюто по-долу, за да видите какво се предлага и ако намерите страхотен проект за 3D печат, който не е включен, тогава ни уведомете в коментарите.


Contents

SLO: 3D отпечатана камера

SLO 3D отпечатана камера

Вижте тази забавна 3D разработка (предназначена за каламбури)! В този проект ще намерите файлове за 3D отпечатване на вашата собствена камера. Всички базови елементи са включени. Затворът и обективът са модули, така че можете да ги замените за различни, без да се налага да препечатвате камерата. Насладете се на носталгията да работите с 35 мм филм. Най-предизвикателната част от този проект е отпечатването на обектива. Тъй като тя трябва да бъде идеално гладка, очаквайте да поставите достатъчно време и лакътната грес да полира вашите. Въпреки че няма да имате всички удобства на цифров фотоапарат, все пак ще можете да заснемате висококачествени изображения с вашата 3D отпечатана камера.

3D принтер за мобилни конструкции

Строителната индустрия преминава през революция. 3D печатът се използва за изграждане на домове за по-малко време и за по-малко пари. Въпреки че това все още не е станало основна технология, той е бил използван за изграждане на домове в части от света, където е безопасно да се намери безопасно жилище. Apis Cor е първата компания, разработила мобилен строителен 3D принтер, който може да се използва изцяло на място. Компанията планира да продължи да развива своите услуги, докато всички на планетата не могат да си позволят безопасно и достъпно жилище. С днешните нови строителни материали домовете могат да бъдат изградени за 24 часа с 3D печат.3D принтер за мобилни конструкции

Shoetopia

Shoetopia

Shoetopia е екологосъобразен проект, разработен от Zuza Gronowicz и Barbara Motylinska. Концепцията е проста, а възможностите са безкрайни. Гъвкави и биоразградими нишки и естествен текстил се използват за създаване на компостируеми и функционални обувки. Благодарение на използваната техника за печат не е необходимо шиене или лепене. Тези, които се интересуват от създаването на собствени обувки, могат да използват онлайн приложението за обувки, където могат да подготвят персонализиран файл за печат, да го закупят и след това или сами да отпечатват обувките, или да го изпратят до местен център за 3D печат. Въпреки че това е забавен проект, той може да се използва и за осигуряване на обувки на по-малко късметливи части от земното кълбо.

Пълноцветни скулптури

Пълноцветни скулптури

Ерик ван Страатен е художник, умел да ръчно изваяни статуи. Но след като научи изкуството на 3D печат, той изведе дизайните си на ново ниво. Ерик смята, че няма друга техника, която да постигне нивото на хипер сюрреализъм, както прави 3D печатът. Той разработва свои собствени дизайни, но поема заявки, когато е възможно. Една от най-добрите характеристики на 3D печат е уникалността на всяко парче, което е очевидно в работата на Ерик. Всяка черта на лицето, заключване на косата и аксесоар е проектирана с точност. Въпреки че 3D печатът има няколко приложения, художествената му стойност не може да бъде пренебрегната.

Мастило за храна.

Все още ядете храна, която е отгледана по старомоден начин? Защо да не почерпите вкусовите си рецептори с печатна храна? В Food Ink ще се насладите да седнете върху печатни мебели, докато използвате печатни прибори, за да ядете печатна храна. Изскачащата поредица за вечеря съчетава изкуство и технологии, за да създаде наистина уникално изживяване за хранене. Идеята, че храната може да бъде отпечатана, изглежда като нещо направо от бъдещето, но с Food Ink, бъдещето е тук. Докато повечето ресторанти ще продължат да пекат, скара и соти, идеята за печатаната храна може да загуби част от стигмата си, тъй като компании като Food Ink продължават да представят своите творения по целия свят.Мастило за храна

3D печатен мек, четирикрак робот

Инженери от Калифорнийския университет в Сан Диего са разработили първия подобен робот с помощта на 3D печат. Въпреки че има много за разширяване на роботиката, един често срещан проблем е неспособността на робота да се движи по неравен терен. Но 3D отпечатаният робот, произведен от университета, може да пробие препятствия и лесно да се справи с неравен терен като пясък или скали. В момента роботът е свързан към въздушна помпа и платка с отворен код, но в проектите има проекти, които да позволят на робота да ходи независимо. Този проект за 3D печат може да трансформира света на робототехниката и да превърне роботите в нашия ежедневен живот по-рано, отколкото си мислим.Мек четирикрак робот

Въглероден 3D печат

Използването на въглен от въглища даде възможност на производителите на 3D печат да подпомогнат медицинския свят, автомобилната и авиационната индустрия и да увеличат местните работни места. Съхранявайки минните работни места, но използвайки въглища за цел, която не уврежда планетата, всеки печели. Ramaco Carbon е решен да използва въглищата по рентабилни и интелигентни начини. Като получател на безвъзмездна финансова помощ от 3,7 милиона долара, одобрена от американското министерство на енергетиката, Ramaco Carbon работи за революция в производството на части и компоненти, които използваме всеки ден. Ramaco Carbon е предвидил свят, в който въглищата се използват, за да спасят планетата и да донесат ползи за нашето здраве и общности.Въглероден 3D печат

3Space Classroom

3Space Classroom

Запознайте се с класната стая 3SPACE на университета „Джеймс Мадисън“, първата класна стая за 3D печат в колежа в страната. Неговите студенти са проектирали и продуцирали няколко уникални проекта от основаването си през 2003 г. В това пространство има прекалено много проекти, но някои от любимите ни включват пъзел с кубчета на коронацията и звездата на джаджата. Ако търсите нещо малко по-различно, Спиралната ваза или някоя от художествените скулптури може да ви свърши работа. Изтеглете файловете и отпечатайте свои или използвайте проектите като вдъхновение за вашите собствени творения. Нямаме търпение да видим какво ще проектират студентите след това.

Проект AME & 3D печатна шелби кобра

Шелби Кобра

Националната лаборатория Oak Ridge (ORNL) е отговорна за два монументални проекта за 3D печат. Първата, Shelby Cobra, е 3D отпечатано шаси и тяло на 194 Shelby Cobra. Проектът демонстрира способността за производство на силни, но леки композитни части. ORNL си партнира с TruDesign за този проект и Shelby Cobra обиколи света. Той дори е бил гледан от бившия президент Барак Обама. Вторият проект, AME, е сътрудничество между ORNL и няколко партньори, включително Georgia Tech, Университета в Минесота и Министерството на енергетиката. Това е напълно функционален, частично 3D печатен багер. Тези проекти показват потенциала на 3D принтирането в тежки проекти.

Glove One

Glove One

Мобилните телефони преобразиха начина, по който живеем. Точно когато мислим, че устройството е било усъвършенствано доколкото е възможно, се появява проект като Glove One. Glove One е носимо мобилно комуникационно устройство, което трансформира ръката ви от поддръжката на вашия телефон в телефона ви. Проектът няма да се събере за една нощ за вас, ако решите да направите свой собствен. На създателя му бяха необходими около два месеца, за да завърши своето. След като го направите през всички стъпки, ще имате футуристично мобилно устройство за комуникация, което със сигурност ще завърти няколко глави.

3D тестени изкуства

Художествена сладкарница

Ето един сладък проект, който със сигурност ще привлече вниманието ви. Динара Каско обедини сили с Хосе Маргулис, художник от Маями, известен със своите 3D скулптури, използващи цветни пластмасови листове. Заедно те създадоха различни изкушаващи тартани с дизайн, почти прекалено добър за ядене. Върховете на всеки тарт сякаш приличат на уникални пейзажи. В зависимост от ъгъла, в който гледате парчето, ще забележите прецизни срезове и дълбочини, които на пръв поглед не са били там. Едни от най-добрите изкуства се събират, когато се използва повече от един смисъл. Съчетавайки впечатляващите визуални елементи с вкус, този 3D проект е наистина единствен.

Мицелиев стол

Мицелиев стол

Счита се, че близо осем милиона метрични тона пластмасови отпадъци се озовават в океаните всяка година. Ами ако имаше начин да се замени пластмасата, без да се нарушава нейната универсалност? Холандските дизайнери Ерик Кларенбек и Маартже Дрос вярват, че сме по-близо, отколкото повечето хора мислят да го правят. Екипът култивира водорасли и след това ги преработва в материал, който може да се използва за 3D отпечатване на обекти. Те също така използват други материали за разработване на екологичен печат. Един пример за това е живият мицел стол, изграден и укрепен с гъбички и суровини. Това е нещо, което трябва да видите, за да повярвате.

1800 3D покрит вагон

Покрит вагон

Йоан Флорея е художник с уникална способност да комбинира два на пръв поглед противоположни материали и да създава безпроблемно произведение на изкуството. Един отличен пример за това е неговото парче с 1800 3D покрити вагона. Художникът използва широкомащабен 8-х 4-промишлен 3D принтер за своите творения. Това конкретно произведение на изкуството в натурален размер използва автентичната дървена рамка на покрит вагон, докато горната част е 3D отпечатано парче. Когато са поставени заедно, сякаш те са създадени, за да се правят комплименти един на друг и че горният капак е някак стар, колкото основата му. Използвайте творчеството на Йоан, за да вдъхновите собственото си изкуство или просто разгледайте неговата уникална онлайн галерия.

Художествени скулптури на черепа

Художествени скулптури на черепа

Не всички 3D печатни изкуства са създадени равни. Когато видите тези отпечатани черепи, ще знаете художествената стойност, която притежават. Художникът зад тях Джошуа Харкер е скулптор и изобретател, но също така се смята за пионер и визионер в света на 3D печатаното изкуство. Филигранният дизайн има винтидж усещане, но въпреки това парчетата изглеждат като нещо от бъдеща мечта. Привлекателните парчета са описани като „непоправими”, но Джошуа продължава да прави невъзможното художествена реалност. Разгледайте портфолиото си за себе си и ще видите защо работата му е толкова добре приета.

Digital Grotesque II

Дигитална гротеска

Какво получавате, когато смесите талантлив архитект със седем тона отпечатан пясъчник? Отговорът е Digital Grotesque II, пълномащабен 3D печатен грот. Проектирано от Майкъл Хансмайер, произведението е празник на усъвършенстваната архитектура, което би се смятало за невъзможно преди десетилетие. Дигиталната гротеска II може да бъде разгледана на изложението „Imprimer le monde” на Център Помпиду в Париж. Ако не можете да направите пътуването, има много снимки за разглеждане онлайн. Съмняваме се обаче, че снимките точно представят огромния детайл и текстура, показани от парчето.

Шоколадов принтер XOCO

Шоколадов принтер XOCO

Технологичният напредък улесни живота. Например, здравните технологии са спасили безброй животи. Но това, което наистина се вълнуваме, е XOCO, 3D принтер, който прави всичко, за което можете да мечтаете ... шоколад. Това е идеален продукт за 5-звездни ресторанти и художници на торти. Малкият профил на принтера е идеален за компании от всякакви размери. Той дори може да намери място на домашния ви брояч. Понастоящем XOCO не се продава, но дизайнът отваря врати за вълната за 3D печатане на храни, която започва да помества индустрията.

Палачинка

Палачинка

Ако някога сте искали да направите дизайнерски палачинки в комфорта на собствения си дом, PancakeBot е това, което сте чакали. Проектиран от Мигел Валенсуела, PancakeBot седи над решетка и отпечатва или ваш собствен дизайн или един от библиотеката с приблизително 300 изображения. Всяка седмица се добавят нови изображения. Независимо дали просто искате да се забавлявате у дома или да добавите артистични палачинки в менюто на вашия ресторант, PancakeBot е пълен с точност, изкуство и изненада. Разгледайте причудливата страна на 3D принтирането на храни с PancakeBot.

Бронзови слънчогледи

Бронзов слънчоглед

3D печатът промени света по много начини. Но това, което е направено в света на изкуството, е наистина впечатляващо. Просто погледнете Слънчогледите, 3D отпечатана скулптура, проектирана от Роб и Ник Картър, екип на съпруг и съпруга, които се занимават с изкуство повече от 20 години. Вдъхновен от едноименната живопис на Vincent van Gogh от 1888 година върху картината на платно, тази бронзова статуя има както съвременни, така и исторически нотки. Всяко венчелистче изглежда, че може да оживее. Ако искате истински пример за захранването на 3D печата за художници, Слънчогледът е прекрасно място за начало.

3D печатано захващане

Печатен захват

Запознайте се с Джери, многофункционална платформа за роботика. Както всеки добър робот, Джери може да изпълнява няколко задачи, някои от които той използва подвижна ръкохватка. Това е мястото, където 3D печатът влиза в игра. 3D печатаната хватка на Джери е съставена от пет отпечатани парчета. Той действа като собствена единица и е идеален за по-големи проекти по роботика. Силата е впечатляваща и твърда. Разработени от Slant, техните роботизирани функции (както отпечатани, така и не) са проектирани с мисълта за функциониране на роботи. Slant иска да изведе роботите от лабораторията и в света, а 3D печатът помага.

Птиче яйце

Птиче яйце

Сутрините са груби. Получаването на закуска преди да избягате от вратата може да бъде борба. Но най-птичият патладжан може да ви помогне да улесните тези ранни сутрешни часове. Този игрив патладжан е вдъхновен от природата и се съчетава с 3D печат. Въпреки че е проектиран да побере средно яйце, гъвкавият материал може да поддържа повечето размери на яйцата. Проектиран от Studio Gijs, патладжанът прави страхотен подарък за приятел или за себе си, за да повиши настроението си в груби сутрини. Всеки патладж се отпечатва при поискване. Това е фантастичен начин да получите първото си парче от 3D печат.

Протеза за фрактура на китката

Протеза за фрактура на китката

През 2007 г. малко момиченце счупи китката си. Това ще изисква шест седмици в актьорския състав. Традиционните отливки могат да бъдат болезнени за поставяне и неудобни за носене. С 3D печат, отвеждащ здравната индустрия от буря, отпечатването на актьорския състав изглежда като логична стъпка за Анаис. Ръката й беше сканирана и отпечатан тънък актьорски състав. Гривната беше покрита със смес от мед и никел, за да се изследват други лечебни свойства. Покриването с никел направи гривната по-хладна, което спомага за комфорта, докато лекува. Но това беше и експеримент за размиване на границите между медицината и бижутата.

Някои проблеми при този процес са, че забавянето между сканиране и печат не е идеално. Мястото на фрактурата може да бъде подуто, което води до неточен отпечатък. Тези отливки обаче са отворени, могат да се носят под душа и заздравяването на тъканите може да бъде правилно наблюдавано.

Отпечатайте своя град

Отпечатайте своя град

Отпечатайте своя град! е призив за действие за градове и градове навсякъде. Жителите се насърчават да трансформират своите битови пластмасови отпадъци в суровина за проекти за 3D печат, като обществени мебели. Започнал през 2016 г., проектът все още е в начален стадий. Но първоначалната обратна връзка е положителна. Гражданите станаха по-ангажирани в намаляването на своя екологичен отпечатък. Община Амстердам беше първата, която се включи в програмата, изграждайки обща пейка от това, което иначе биха били пропилени материали. Ако искате да донесете Print Your City! до шията на гората, посетете уебсайта им за повече информация.

Toyze - Вкарайте любимите си герои в играта като персонализирани играчки!

Toyze

Запознайте се с Toyze, забавно и бързо приложение, което ви позволява да създавате персонализирани и уникални герои от 3D игра. Каквато и да е любимата ви игра, можете да проектирате фигурата си както сметнете за добре. Изберете от различни пози и размери или добавете забавни аксесоари като шапки и очила. След като персонализирате характера си, направете поръчката си. Фигурата ви ще бъде изпратена директно до вас. Засега Toyze е посветен на мобилните игри, но в плановете има планове за включване на видео и компютърни герои, заедно с комикси и филмови герои. Имате любим герой? Вземете ръка за 3D печатни паметници.

3D отпечатана маска за череп на куче

Кучешка маска за череп

Най-добрият приятел на човека - те ни носят радост и комфорт. Но какво се случва, когато те се нуждаят от изцеление? Тук се озова Лока, 4-месечно кученце, което беше ухапано толкова силно от друго куче, че две кости в лицето й бяха счупени. Подобно на това, как актьорският състав помага на ръката или крака да заздравеят след счупване, маската за лице е била отпечатана по обичай, използвайки CT сканиране от Инженерния колеж на UC Davis. Exo-K9, както беше описана маската, позволи на Loca да зарасне през следващите няколко месеца, без да бъде изложен на риск от по-сериозни щети. 3D печатът е помогнал на пациентите на хората, но сега може да се използва и за помощ.

Безплатна 3D печатна къща

Безплатна 3D печатна къща

Благодарение на 3D печат бъдещето на недвижимите имоти изглежда доста светло. Базираният в Чикаго екип на WATG спечели първа награда в предизвикателството за дизайн на Freeform Home. Техният 3D отпечатан дом, наречен „Curve апел“, беше обявен за обмислен подход и изтласква обвивката на възможното. Домът разполага с кухня, баня, дневна зона и спалня. Той позволява достатъчно естествена светлина и отговаря на всички изисквания за електричество, водопровод и осветление, без да ограничава възможностите за слънчева енергия. Въпреки че домът може да изглежда на място във вашия квартал, ние смятаме, че това е дизайн, който може да спечели сърцата на американските квартали.

Гривни за слънчева система

Гривна за слънчева система

Ние живеем в общество, което все още се колебае, когато младо момиче прояви интерес към инженерството или науката. Въпреки това, изграждането на IT @ SDSU библиотека се надява да промени това. В Деня на момичетата, ден по време на Седмицата на инженерите на организациите, млада група момичета на средна възраст получи шанс да създадат своя собствена 3D печатна гривна. Дизайнът трябваше да бъде нещо, което момичетата искат, но и такова, което може да бъде отпечатано 45 пъти в малкия прозорец за печат, който имаха на разположение. Проектът изисква също така дизайнът да е свързан със STEM. Резултатът беше гривна с пълната слънчева система. Момичетата също рисуваха гривните си след печат. Вижте какво прави изграждането на ИТ, за да вдъхнови младите умове!

Проект AMIE & Първата 3D отпечатана потопяема машина

Военноморски подводник

Неотдавнашно военноморско партньорство разработи първата 3D печатаема потопяема машина. Прототипът се събра за по-малко от четири седмици и в момента има планове да произвеждат прототипи, способни на флота, които биха могли да бъдат достъпни още през 2020 г. Партньори в проекта включват Националната лаборатория на Оук Ридж (ORNL), Център за военно-морска повърхностна война, разрушителния отдел Carderock Технологична лаборатория, Пикатини Арсенал, Агенция за напреднали научноизследователски проекти в отбраната, Командване на военновъздушните системи за въздухоплаване, Университетът по приложна физика на Университета Джон Хопкинс, Център за военно-морско бойно поведение от Кран, Панама Сити, Филаделфия, Център за военноморски подводни войски Нюпорт и Морско корабостроителница Портсмут. Вторият проект, с който ORNL участва, беше отпечатването на AMIE, един от първите в света 3D печатни домове, който служи и като превозно средство и интегрирана енергийна система.

Първи 3D печатен мост

Първи 3D печатен мост

3D печатът в инфраструктурата може да спести време и пари. Точно такъв беше случаят при изграждането на първия в света Мадрид с 3D печатане. Организиран от Института за усъвършенствана архитектура на Каталония, мостът е бил с дължина 12 метра и ширина 1,75 метра. Използваният материал е микробетон. Суровината е била рециклирана по време на изграждането, минимизирайки количеството на отпадъците, като същевременно е постигнала максимална структурна работа. Въпреки че 3D печатът се използва традиционно за мащабни проекти, инсталирането на този мост разширява възможностите, които 3D печатът предлага на строителната индустрия.

Биометрични скулптури

Биометрични скулптури

Моника Хорчикова е чешка художничка, известна със сложните си скулптури, създадени по технологията на 3D печат. Темите на художника са метафора за смъртта и живота. Разглеждане на галерията й ви отвежда на едно своеобразно пътешествие. С повечето парчета, включващи отпечатани човешки кости, първоначалната реакция е трудно да се опише. Художественото произведение е красиво, но същевременно сурово и мощно. От сложни парчета до огромни експонати на открито, Моника изцяло обхваща силата на 3D печат. Изпитайте нейните произведения на изкуството за себе си и вижте колко подробен и точен може да бъде 3D печат.

Кинематична рокля на венчелистчетата

Кинематична рокля на венчелистчетата

За дамите, които презират времето, прекарано в обзавеждане, този проект трябва да предизвика известен интерес и любопитство към бъдещето на модата. Нервната система е възложена от Музея на изящните изкуства в Бостън за проектиране на рокля, която показва връзката между модата и технологиите. Използва се 3D сканиране за определяне на точните измервания на тялото на потребителя. Вдъхновена от естествени елементи като венчелистчета и пера, Kinematic Petals Dress е проектирана. Той има над 1600 уникални бройки, но роклята е напълно сглобена и готова за носене. Разгледайте изображенията, за да видите как изглежда рокля по поръчка.

Първият автономен, изцяло мек робот 4D печат на Shapeshifting устройства

4D устройства за смяна на формата

Представете робот. Включва ли тя драматични ъгли, студени материали и остри ъгли? Екип от изследователи от университета в Харвард променят предположението как трябва да изглежда робот. Те проектираха малък 3D печатен робот, който не включва електроника или традиционни роботизирани материали. Смятан за първия автономен, изцяло мек робот, проектът беше наречен „октобот“, тъй като наподобява октопод. Устройството се захранва от химическа реакция, която раздува ръцете на робота. Бъдещите дизайни в идеалния случай ще могат да плуват и да си взаимодействат. „Октоботът“ е създаден да вдъхновява роботисти и изследователи да изследват меката роботика.

Печат на Wi-Fi

Печат на WiFi

Представете си бутилка перилен препарат, който поръчва заместването му вместо вас. Сега си представете същата концепция, но без нужда от батерии или електроника. Ако това изглежда като магьосничество, ще се изненадате да научите, че това е работа на 3D печат. Безжичните сензори, входните джаджи и интелигентните комуникативни обекти могат да бъдат 3D отпечатани и интегрирани в ежедневието ни. Въпреки че този проект има достатъчно място за растеж и развитие, екип, състоящ се от двама студенти и един преподавател от Университета във Вашингтон, е проектирал напълно 3D печатни везни за тегло, сензори за потока и анемометри. Има няколко прототипа, от които също ще спечелите вдъхновение.

Equus

Equus

3D стеновото изкуство не е рядкост. В сравнение с картини или отпечатъци от платно, 3D стеновото изкуство предлага множество предимства. Разгледайте това парче, проектирано от Доминик Раскин. 3D печатаната конска глава и два предни крака сякаш избухват от стената. Това парче би могло да намери дом в различни стилове на декор. Художествените произведения на Equus се предлагат в няколко различни размера и цветове, за да съответстват на индивидуалните нужди. Тъй като е отпечатан 3D, леката структура на телената рамка е лесна за окачване, без да повреди стените. Посетете уебсайта, за да видите колко лесно е да получите ръцете си върху парче 3D отпечатано произведение на изкуството, което със сигурност ще привлече вниманието.

Lego Minifig ракета адаптер

Lego Rocket Adapter

AirRocketWorks работи с училища, STEM клубове, скаути, библиотеки, музеи и учебни центрове, за да предаде любовта си към ракетите на хора от всички възрасти и способности. Един от техните проекти използва 3D печат по лесен и забавен начин, който прави изграждането на домашна ракета възможност за почти всеки. Техните 3D отпечатани ракетни адаптери могат да се използват с пластмасова тръба за тяло, нос с пяна и набор от перки за стикер. За забавен обрат, има място да добавите любимата си фигурка LEGO. Изпратете вашата фигурка на незабравимо каране с този проект и открийте забавлението на ракетите.

Изкуствено сърце

Изкуствено сърце

ETH News и ETH Цюрих съобщиха за създаването на първото човешко сърце от силикон. Способността за производство на човешки органи за трансплантация е едно от най-обещаващите приложения на 3D печат. Силиконовото сърце много наподобява човешко сърце, както отвътре, така и отвън. Например, тя има дясна и лява камера и може да се свие при необходимост за изпомпване на кръв. Има обаче един основен проблем с прототипа. Той може да продължи само около 3000 удара, което би било по-малко от час при човек. Материалът не може да се справи с напрежението по-дълго от това. Но тази първа решаваща стъпка към 3D печат на органи със сигурност трябва да вдъхнови инженерите и изследователите да продължат да работят върху прототип, който един ден може да замени даренията на човешки органи.

3D-печатна автоматична метеорологична станция

Автоматична метеорологична станция

3D-PAWS, или 3D печатана автоматична метеорологична станция, беше лансирана от Университетската корпорация за атмосферни изследвания и Националната служба за метеорологични дейности на САЩ. Целта на инициативата е изграждането на евтини системи, които са трайни и надеждни, за да се събират и предават данни за времето през селските общности. Едно от основните предимства на тези системи е, че 3D отпечатаните компоненти могат да бъдат препечатани според нуждите, когато системите се провалят. При традиционните метеорологични системи подмяната е скъпа, а ремонтът понякога е невъзможен. Възможността за точно наблюдение на времето поддържа жителите в безопасност.

Лек ездач

Лек ездач

Прекарвате топли, слънчеви дни, обикаляйки по магистралата по мотоциклета си? Ако е така, ще се насладите на този следващ проект. Light Rider е първият в света 3D отпечатан прототип за електрически мотоциклет. Планът е да се разработи ексклузивна малка серия на Light Rider, която ще бъде улична легална. Дизайнът се жени няколко концепции в един дизайн. Първо, за проектирането на рамката е използван аерокосмически подход. Тогава тя е била отпечатана 3D с използване на материал за самолет. Съотношението мощност / тегло на мотора е равно на това на суперкар, което го прави идеален за всеки демон на скоростта. Моторът също е екологично чист и не произвежда емисии. По-силен, по-бърз и по-безопасен мотоциклет е възможен с 3D печат.

3D печатни лещи

3D печатни лещи

Luxexcel се кредитира като първата и единствена компания в света, която може да създава 3D отпечатани офталмологични лещи. Тези лещи не изискват полиране или шлифоване и понастоящем са на разположение в офталмологичните лаборатории. Традиционното производство на офталмологични лещи включва няколко стъпки и прекомерни материали, което води до по-високи разходи. 3D отпечатаните версии са също толкова ефективни и надеждни, но с по-ниска цена. Решението обаче не е проектирано около цената. Вместо това Luxexcel разработи технологията за независими офталмологични лаборатории и техните клиенти, така че потребителските лещи да бъдат достъпни за всички.

3D печатни мобилни телефони

3D печатни мобилни телефони

Марко Малер, кинетичен скулптор, обедини сили с Хенри Сегерман, асистент в Държавния университет в Оклахома, за да разработи първите в света изцяло 3D печатани мобилни телефони. Техните парчета са най-малко подробни, като един дизайн има 1365 броя. Без възможност за 3D отпечатване на тези мобилни телефони, те биха отнели много време и ще бъдат финансово недостъпни за някои. Мобилите се отпечатват по поръчка в Shapeways, като се използват дизайните на Марко и Хенри. За уникално парче за вашия дом, помислете за някой от тези 3D отпечатани мобилни телефони. Техните дизайни са сложни и историята зад тях е вдъхновяваща.

3D отпечатан велосипед от неръждаема стомана

Arc Велосипед

Този тримесечен проект, провеждан от студенти в лабораторията за индустриален дизайн 3D Building Field Lab, използва последните технологии при 3D принтиране на велосипед от неръждаема стомана. Усъвършенстването позволи материалите да бъдат отпечатани по средата на въздуха във всяка посока и без нужда от поддържащи конструкции. „Arc Bicycle“ тежи същото като нормален велосипед, но се отличава с впечатляващ дизайн и безупречна здравина. Този тип проекти показват, че ограниченията намаляват, когато става дума за печатане на средни и мащабни обекти. Свободата на формата позволява отпечатването на почти всичко, включително тази надеждна форма на транспорт.

Първи 3D печатен подсилен мост

3D мост с печат

Холандия е домът на първия в света подсилен, предварително напрегнат бетонен мост в 3D. Мостът е дълъг 8 метра и широк 3,5 метра. Силата му беше тествана с товар от пет тона, много по-тежък от дневния товар, който ще е необходимо да издържи. Той е част от велосипеден маршрут за жителите и се смята, че превозва стотици велосипедисти на ден. Воден от BAM Infra, екипът си сътрудничи с изследователи от Техническия университет в Айндховен, за да разработят начин за включване на стоманен армировъчен кабел по време на печат. Проектът струва по-малко пари, използва по-малко материал и намалява количеството на емисиите на CO2 по време на строителството.

3D печат конкурентно предимство за машини за сняг

Снежни машини

Няма много отрасли (ако има такива), при които 3D печатът не може да помогне. Един такъв бизнес, който осъзна това е Snow Business, създаващ машини за правене на сняг от висок клас. Производителността и дълготрайността на техните машини са ключови характеристики, които биха могли да осигурят бизнес или да го унищожат. Използвайки 3D принтери за направата на дюзите, Snow Business ускори развитието и намали разходите. Това конкурентно предимство прави продуктите им по-добре проектирани, по-евтини и по-желани от потребителите. Използвайте тяхната история като вдъхновение, когато мислите за начин, по който 3D печатът може да помогне на вашата работа или бизнес.

3D печат в Zero-G технология

Космически 3D печат

3D печатът вече не е ограничен до лаборатория. Принтерите могат да бъдат изведени на полето, като предоставят решения, които някога се смятаха за невъзможни. Но могат ли 3D принтерите да работят в космоса? Това е въпросът на НАСА. Ако Международната космическа станция беше в състояние да печата в 3D, те биха имали възможност да печатат инструменти при поискване и да работят по-добре с ограниченията на полетното тегло. След тестване на хардуер за 3D печат на параболични полети, тестването започна на космическата станция. Резултатите показаха, че 3D печатът наистина работи в космоса, отваряйки вратата за нови мисии, експерименти и възможности.

Градиент стол

Алуминиевият градиентен стол показва как алуминият може да се използва в дигиталния дизайн на възрастта на мебели. Столът е олекотена алуминиева конструкция с предимствата на пяната и здравината на метала. Дизайнът използва уникална техника за печат, която осигурява структурна здравина, като в същото време намалява необходимото количество материал. Столът с алуминиев градиент може да се намери в постоянната колекция в Националната галерия на Виктория в Мелбърн, Австралия, заедно с дизайнерския музей Vitra в Германия. Възможността да се правят леки, но трайни мебели на достъпна цена може да трансформира мебелната индустрия, принуждавайки производителите да търсят удобни за потребителите методи на производство.Градиент стол

3D оръжия за печат

3D печатни оръжия

Отбраната Разпределение е силата зад 3D печатни оръжия. На 27 юли 2012 г. компанията пусна файловете за първата в света пистолет за печат. Изправени пред своя дял от правни и политически битки, Defense Distributed се обърна към общността на Bitcoin за финансиране. Идеята за печатни оръжия е революционна, но и противоречива. Компанията все още се бори с Държавния департамент на САЩ за законността на предоставянето на частно генерирани пистолети за населението на населението. Делото скоро може да се насочи към Върховния съд. Ако това стане, и независимо от резултата, той със сигурност ще бъде посрещнат с дебат от американския народ.

Една чаша на ден

Една чаша на ден

Уморихте се да пиете кафето си от една и съща чаша всеки ден? Проектът „Една кафена чаша на ден“ ви покри. Проектът беше забавен и успешен експеримент върху креативността и бързото производство. Проектът беше отворен за сътрудничество, позволявайки на всеки да си играе и да проектира собствена чаша за кафе. След като бяха избрани любимите 30 дизайна, те бяха изложени в магазин и на разположение за закупуване. Дизайните представляваха смесица между залежени чаши, интересни, но нефункционални чаши и чаши, покрити с разнообразни текстурни функции. Проектът беше оценен като успешен и доказа, че 3D печатът може да се забавлява и причудва.

Meshu

Meshu

Meshu е стартиран от двама технологични технолози в Сан Франциско. Техните дизайни включват линии, представляващи геоданни, предоставящи на потребителите уникален начин да определят моменти и спомени, независимо къде са се появили в света. Тънкостта на бижутата е част от нейния чар. Получателят знае какво точно представляват линиите, дори ако никой друг не го прави. Макар че вече не приемат поръчки, Мешу направи колиета, пръстени, обеци и плакати в чест на молбите на потребителите. Използвайте тяхната работа като вдъхновение за вашите собствени творения за 3D печат. В този случай 3D печатът може да се използва за сантиментални цели.

Първи настолен метален 3D принтер

Настолен метал

Desktop Metal е проектиран с едно нещо предвид. Основателите искаха да предоставят решение на инженерни екипи, които търсят достъпна метална 3D печат. Компанията предлага две отделни системи за 3D печат. Компаниите могат да използват тези системи за всичко - от прототипи до масово производство. Studio System е предназначен за инженери и позволява на потребителите да отпечатват сложни метални части. В сравнение с други печатни системи, Studio System е до десет пъти по-евтин. Но когато имате нужда от скорост от ваша страна, производствената система е идеална. Той е проектиран за пропускателна способност и е 100 пъти по-бърз от другите печатни системи. Производствената система ще бъде пусната през 2020 г..

3D отпечатан микро-пътнически автомобил

Микрокомандно превозно средство

Kabuku Inc. си партнира с Honda Motor Co., Ltd., за да разработи 3D отпечатано превозно средство. Toshimaya Corp. се нуждаеше от превозно средство, доставено по поръчка, което може да се използва както за доставки, така и за реклама. Местната им инфраструктура обаче затрудни някои доставки. Тесните пътища бяха главният виновник. Kabuku и Honda се заеха да разработят печатен автомобил, който все още отговаряше на техните нужди, но беше оразмерен по подходящ начин. Процесът на разработка продължи само два месеца, като печатането се обработва от Rinkak, услуга за 3D печат, собственост на Kabuku. Toshimaya беше снабден с оригинално превозно средство, което отговаряше на техните размери, производство и рекламни нужди.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me