ZenMate VPN


 • Ценообразуване

  от $ 1.64
  / месец

ProPrivacy.com резултат
7 от 10

резюме

ZenMate е компания, известна със своите безплатни VPN приложения, но сега се фокусира върху предоставянето на първокласна VPN услуга. Въпреки че не е толкова пълнофункционален като някои VPN услуги там, той предоставя всичко, което повечето VPN потребители вероятно искат на най-ниската цена.

Бързи статистики

 • компетентност
  Германия
 • Едновременни връзки
  5
 • Държави
  30
 • ProPrivacy.com SpeedTest (средно)
  67,7 Mbps

Ценообразуване

Както все по-често се случва в наши дни, ZenMate предлага обикновен план с един размер за всички с доста висока месечна цена, ако се плаща месечно, което намалява драстично, ако закупите едногодишен или двугодишен абонамент.

И трябва да се каже, че дългосрочните му планове са сред най-евтините на пазара.

3 година

$ 1.64
на месец

Една година

$ 4.49
на месец

1 месец

$ 9.99
на месец

Всички абонаменти идват с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Можете също да се възползвате от 7-дневна безплатна пробна версия, за която е необходим само валиден имейл адрес. Едногодишен абонамент за McAfee Total Security също се пуска безплатно.

Плащането се приема чрез PayPal или кредитна карта, като плащанията с карта се обработват от Cleverbridge.

Поддържани платформи за плащане

Характеристика

Едновременни връзки 5
Държави 30
 • Без трупи
 • До 5 едновременни устройства
 • 35+ сървъра
 • Поддръжка на много платформи
 • Разширения на браузъра
 • Kill ключ (Windows и macOS)

Повечето от сървърите му са разположени в Европа, но ZenMate също управлява сървъри в Източното и Западното крайбрежие на САЩ, Канада, Бразилия, Израел, Южна Африка, различни места в Източна Азия и Австралия.

ZenMate продава себе си като лесна за използване VPN услуга, насочена към лайпърсъна. Това е достатъчно справедливо, но това означава, че наборът от функции е малко основен.

Скорост и производителност

скорост

Нашите претеглени резултати от тестове за скорост на изтегляне за ZenMate са много средни. Резултатите за максимална скорост на разрушаване също са малко по средата на пътя, но въпреки това са достатъчно бързи, че няма да забележите забавяне при свързване към сървър в същата географска област като вас.

IP тестове за течове

ProPrivacy.com SpeedTest (средно) 67.7

В Windows открихме странния теч на IPv6 WebRTC, така че потребителите на Windows трябва да деактивират WebRTC в браузърите си или да деактивират IPv6 на системно ниво. Освен това ZenMate предлага своя собствена добавка за браузър WebRTC Protect за Chrome.

Не открихме никакви течове в macOS, въпреки че и в macOS и Windows бяхме малко изненадани, когато видяхме, че някои DNS заявки се решават на място, много близо до истинското ни физическо местоположение. Преводът на DNS се обработваше от сървърите на ZenMate и така не представлява изтичане на DNS.

Понастоящем не можем да тестваме мобилни устройства, използващи IPv6 връзка, но при IPv4 връзка не са открити IP течове от какъвто и да е вид

Деблокира ли ZenMate Netflix?

ZenMate предлага специални поточни сървъри, оптимизирани да деблокират селекция от популярни стрийминг услуги в различни страни по света.

Zenmare Netfli

Тествахме тези сървъри, използвайки нашите бенчмарк Netflix US и BBC iPlayer услуги и със сигурност, те успешно деблокираха и двете платформи. ZenMate управлява специални сървъри Netflix, базирани в САЩ, Великобритания, Германия и Франция.

Лесно използване

Както вече беше отбелязано, за регистрация за безплатната пробна версия е необходим само имейл адрес, а плащането за пълната услуга изисква допълнително предоставяне на необходимите данни за плащане. Специализирани приложения са налични за Windows, macOS, iOS, Android и Android TV.

Ръководствата за настройка на OpenVPN също са достъпни за всички основни платформи, включително Linux и Chrome OS. За съжаление не успяхме да намерим необходимите конфигурационни файлове навсякъде в уебсайта, тъй като всички връзки бяха пренасочени към страници, които не бяха полезни.

Клиентът на Windows

Софтуерът на Windows VPN на ZenMate изглежда добре и е лесен за използване.

Списък на сървърите на ZenMate на Windows

В съответствие с мантрата на ZenMate, че простата е най-добрата философия, можете да изберете сървърни местоположения, но не можете да изберете отделни сървъри. Можете обаче да сортирате сървъри за такива, които деблокират избрани поточни услуги и позволяват торент.

Настройки за клиент на ZenMate Windows

Можете да избирате между OpenVPN, IKEv2 и L2TP / IPsec VPN протоколите, като OpenVPN е по подразбиране. Можете също така да избирате между OpenVPN UDP и TCP, което е удобно за побеждаване на умерени нива на цензура за VPN. По подобен начин функцията за избор на произволен порт може да бъде ефективна при победата на прости VPN блокове.

Включен е превключвател за убийство. Принудителното затваряне на самото приложение за симулиране на софтуерна срив не прекрати VPN връзката. Принудителното затваряне на демона на OpenVPN направи, но тогава вече не успяхме да се свържем с интернет. Това означава, че превключвателят убива използва правила на защитната стена на системно ниво, за да предотврати връзките извън VPN тунела, което е добре.

Опитните потребители на VPN, които забелязват близки прилики с клиента на CyberGhost, не грешат. Те вече са собственост на Kape Technologies и изглежда споделят обща сървърна мрежа.

Клиентът на macOS

За незначителни разлики в интерфейса на OS, VPN клиентът на ZenMate изглежда идентичен с този на Windows. Приложението за Mac обаче използва само OpenVPN и не включва произволен избор на порт или възможност за преминаване от UDP към TCP. Той обаче има превключвател за убийство.

Мобилни приложения

Не е изненадващо, че приложението OpenVPN за Android е проста афера. Той обаче работи добре и предлага произволен избор на порт и възможност за преминаване от UDP към TCP. Няма превключвател за убийство, въпреки че Android 7.0+ има вграден превключвател за убийство, който работи с всяко VPN приложение.

Приложението iOS VPN изглежда почти идентично с приложението за Android VPN, но използва протокола IKEv2 и не предлага случайно сканиране на порт.

Обслужване на клиенти

Въпреки че уебсайтът разполага с джаджа в стил на живо, отговорите са само по имейл. Зададохме няколко въпроса, които бяха по-скоро технически, но никога не получиха отговор. Нека кажем, че това не ни е впечатлило!

На уебсайта също има ръководства за настройка и няколко технически ръководства за отстраняване на проблеми.

Поверителност и сигурност

компетентност

Самият ZenMate е базиран в Германия. Това е страна, известна със силните си закони за поверителност на данните, а през 2018 г. беше първата държава, която напълно приведе законодателството си за защита на данните с GDPR.

Противно на това, тя също така въведе в местното законодателство вече невалидната Директива на ЕС за запазване на данни, която не е основана на правата на човека. Това влезе в сила през 2016 г. и изисква всички доставчици на телекомуникационни и интернет услуги да запазят метаданните на потребителите до 10 седмици. За съжаление, определението за „метаданни“, използвано от закона, включва списък на всички посетени уебсайтове.

В момента не можем да определим дали Законът за запазване на данни се прилага за VPN услуги със седалище в Германия.

Германия е близък съюзник на Съединените щати, а НСА основава европейското си седалище в страната. Законът за събирателно разузнаване през 2016 г. разрешава на Федералната служба за разузнаване на Германия (BND) широки правомощия да наблюдава целия интернет трафик, влизащ и напускащ страната.

През 2018 г. ZenMate беше придобит от Kape Technologies, компания, която сега се намира в Обединеното кралство. Това далеч не е идеално, тъй като сега Обединеното кралство прилага някои от най-обширните закони за масовия надзор, приети навсякъде, и като основател на шпионския съюз Five Eyes, неговата агенция за сигурност GCHQ работи в много тясно партньорство с NSA.

Регистри

Уебсайтът на ZenMate събира много лична информация, когато я посещавате, включително вашия уникален интернет (IP) адрес. Неговата дълга политика за поверителност подробно описва какво прави и не прави с информацията, събрана от нейния уебсайт или която му предоставяте, когато се регистрирате за услугата.

Само за да подчертаем, това важи само за уебсайта. Въпреки че е доста кратка, политиката за поверителност ясно (ако е накратко; ZenMate ни казва, че това ще се промени скоро) гласи, че не се съхраняват регистрационни файлове при използване на самата VPN услуга:

„Посочените по-горе Лични данни във всеки момент не са свързани с какъвто и да е вид дейност, извършвана от потребителя в тунела ZenMate VPN, която НЕ Е записана, регистрирана или съхранявана изобщо.“

Ние обаче желаем да е по-ясно дали германските VPN услуги са включени в Закона за запазване на данни и следователно се изисква от закона да съхранява журнали в продължение на 10 седмици.

Техническа сигурност

Приложението за Windows използва протокол за криптиране OpenVPN по подразбиране, въпреки че можете да преминете към IKEv2 или IPsec. Приложенията за Android и macOS използват OpenVPN, докато приложението за iOS използва IKEv2.

При използване на OpenVPN каналът за данни е защитен с помощта на AES-256-CBC шифър с SHA-256 хеш аутентификация.

Не е налична информация за настройките, използвани за контролния канал, въпреки че те вероятно са същите като тези, използвани от CyberGhost: AES-256-CBC шифър с SHA256 хеш аутентификация. Контролен канал: AES-256 шифър, RSA-4096 ключ за криптиране и SHA384 хеш аутентификация. Перфектната предна секретност се осигурява от обмен на ключове ECDH-4096.

Което е много силна настройка.

ZenMate използва също 100% голи метални сървъри, което е чудесна новина за поверителност. Както вече беше отбелязано, открихме течове на WebRTC в Windows, но приложенията иначе са защитени.

Заключителни мисли

ZenMate е лесна за използване евтина VPN услуга, която прави това, което пише на калайда. Като такъв, ние смятаме, че той осигурява страхотна стойност на парите за по-небрежния VPN потребител.

Резултати на вратите

8/10

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me