WorldVPN


 • Ценообразуване

  от $ 3.50
  / месец

ProPrivacy.com резултат
6 от 10

резюме

WorldVPN е функционален доставчик на VPN, предлагащ редица държави с OpenVPN и PPTP връзки и въпреки че те имат някаква работа по отношение на това да направят услугата си достъпна и надеждна, те направиха някои подобрения през последните месеци.

Бързи статистики

 • ProPrivacy.com SpeedTest (средно)
  10 Mbps
 • компетентност
  Латвия
 • Едновременни връзки
  5
 • Държави
  47

Характеристика

 • Над 100 сървърни места по целия свят
 • 3 до 10 едновременни връзки в зависимост от ценовия план
 • Планове за бизнес потребители
 • Планове за хост на уебсайтове
 • Реселърска програма
 • P2P е позволен на нидерландски, румънски и руски сървъри
 • OpenVPN
 • Без регистрационни файлове
 • DNS защита от теч

Скорост и производителност

Имахме много смесени резултати с нашите тестове за ефективността на WorldVPN. Използвайки поръчания клиент и акаунта, който ни беше предоставен за целите на тестване, открихме средно около 80% намаление на честотната лента, докато сме били свързани с най-близките сървъри във Великобритания в първия ни ден на тестване. Някои от нашите тестове за сървър в САЩ дойдоха с наистина мрачен 500Kbps низходящ резултат, докато бяха свързани с VPN в сравнение с 25Mbps на нашата незащитена връзка. Няколко дни по-късно тестовете ни върнаха много по-добри резултати с почти никаква загуба на скорост по лондонския IPV профил, посветен на лондонското OpenVPN, предоставен за целите на тестване на криптиране и скоростите на UK сървъра обикновено около 26Mbps региона. Никога обаче не сме имали голям успех с американските сървъри, като най-добрият ни резултат управляваше осезаемите 6.6Mbps.

Имахме някои проблеми с надеждността на VPN: някои опити за свързване не успяха да защитят нашия интернет трафик, въпреки че клиентът заяви, че е свързан, и понякога отпадане или замръзване не е рядкост. Нямахме проблеми с течовете на DNS, което показва, че клиентът осигурява някаква защита срещу това. WorldVPN използва DNS сървърите на Google.

Цени и планове

WorldVPN предлага четири плана за ценообразуване, два от които са насочени към средния потребител, а два от тях са насочени повече към бизнеса. Въпреки че това не се рекламира на основния уебсайт, отстъпките са налични за по-дълги периоди на абонамент. Това означава, че най-евтината цена на месец всъщност е 3,50 долара за годишен абонамент за бюджетната услуга, което е доста евтино, ако не се нуждаете от повече от разрешените 15 GB честотна лента. Купуването на неограничен абонамент на повтаряща се месечна база е малко по-скъпо, от $ 9.95.

Предлага се безплатна пробна версия, въпреки че може да не забележите това на сайта, докато не кликнете, за да разгледате опциите за ценообразуване. В безплатната пробна версия не са дадени много подробности, но според поддръжката е ограничено до само 60 минути свързано време. Освен това новите потребители могат да поискат възстановяване на сумата по каквато и да е причина в рамките на седем дни след закупуване на абонамент. Плащането може да се извърши чрез различни средства, включително кредитни карти, PayPal, WebMoney и - приятно - BitCoin.

Поверителност и сигурност

WorldVPN се фокусира върху OpenVPN протокола, с 256-битово AES криптиране на данни, защитено с RSA-256 за ръкостискане и SHA-1 за аутентификация на хеш (SHA256 на контролния канал). Това е подобрение спрямо шифъра BlowFish-128 по подразбиране. PPTP и L2TP опциите също са достъпни, като се използва 128-битово криптиране. Очевидно, като се имат предвид ограниченията на честотната лента на бюджетния план, използването на трафик на потребителите се вписва в акаунта им и това може да се види на страницата на акаунта. Според поддръжката нищо друго не се записва и не се запазват IP адреси.

Някои червени знамена са повдигнати от общата трудност при получаване на информация за услугата. Имаме също така опасения относно лекотата на проследяване на всеки клиент, назначен за един уникален специален IP, съгласно "Посветен" абонаментен план.

Заключителни мисли

Хубаво е да видите, че доставчик на VPN работи по своите недостатъци, а WorldVPN направи подобрения в своята услуга наскоро: той отстрани проблем с несъответстващи силни страни за шифроване и добави Политика за поверителност и Условия за ползване на своя уебсайт. Има обаче още място за подобрение: има проблем с надеждността - особено онези притеснителни моменти, в които установихме, че VPN изобщо не защитава връзката ни - както и объркване при опит да получим информация за услугата. Когато работи обаче, работи добре, без DNS течове, високи потенциални скорости и голямо разнообразие от сървъри и места, от които да избирате. С три устройства, които се обслужват дори в плана за бюджет и разумно евтини цени, подкрепени с (кратка) безплатна пробна версия и гаранция за връщане на пари, зависи от вас дали искате да опитате WorldVPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me